Витамини за подобряване подвижността на сперматозоидите

• 166 401
  • 328
  •   1
Отговори
# 135
Можете да наблегнете и на тези храни:

Витамин С: спанак, лимони, броколи, киви, грейпфрут, кисело зеле, ягоди, шипка....и още куп плодове и зеленчуци
Витамин Е:  зехтин, соя и соево масло, царевица, яйца, ядките (бадеми, фъстъци), ряпа, зеленолистните зеленчуци, житните растения, бобовите, яйчния жълтък, черния дроб, млякото, пшеницата и кълновете
Витамин А:  черен дроб, моркови, яйца, тиква
Селен: риба, яйца, пилешко и телешко месо, лук, чесън, боровинки
Цинк: морски дарове, месо, пълнозърнест хляб, зелени зеленчуци

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 11:54 от Simma

# 136
  • София
TATKO BARBA  благодаря за отговора  Hug
вече съм взела и пие вит. Е, А, С и днес ще взема и Спимен, надявам се да не бъркам нещо  Rolling Eyes
тази седмица ще ходим при Кацаров на консултация и ще видим какво ще каже.
А и още един въпрос, мъжо пуши, вече пуши по 3-5 цигари на ден, но се чудех мога ли да му взема от тия лепенките  newsm78 дали и те вредят

# 137
Питай Кацаров, Корнелия! Всички лекарства, предназначени за отказване на цигарите, са на никотинова основа. Дали вредят? Според мен, да, но аз не съм специалист.
Успех на прегледа при Кацаров и да пишеш после! Wink

# 138
А и още един въпрос, мъжо пуши, вече пуши по 3-5 цигари на ден, но се чудех мога ли да му взема от тия лепенките  newsm78 дали и те вредят

Корнелия, съгласен съм с изразеното от Хоуп - лепенките са на никотинова основа и тяхната цел е да откажат пушача от самия факт да държи цигара в ръка, като се осигурява снабдяването с никотин посредством лепенката.
Кажи на "мъжО" ти да спира с цигарите веднага и никакви лепенки, нито други глезотии, ако иска да става татко. Мога да ви уверя, че същото ще му каже и Кацаров, защото това беше първото нещо, което каза и на мен. Цигарите ги отказах в същия ден, пред кабинета на Кацаров изхвърлих кутията и не съм пушил от тогава, а пушех по кутия на ден  Embarassed Embarassed Embarassed
Съвет - преди да отидете при Кацаров хубаво си намислете всички въпрос, които искате да го питате, които ви притесняват или които считате, че са от значение за случая ви. Не очаквайте Кацаров да проявява жив интерес, но ако сте настоятелни и питате той ще ви отговори, но не питате ли, просто няма да получите отговор. Установих това след първия ми преглед при него и след същия съвет от Хоуп сега мога да кажа, че нещата са различни. За жалост обаче даже и при това положение няма да получите отговор на какво действително се дължат проблемите отразени в спермограмата, особено, ако съпруга ти е физически здрав и имате проблеми с морфологията.
Успех и пиши, ще ми е интересно да сверим какво ви е препоръчал/ посъветвал  Hug Hug Hug

# 139
  • София
Хоуп, TATKO BARBA благодаря за съвета   bouquet , ще се бори сам със спирането на цигарите без никакви помощни лепенки  Mr. Green
Ще имам в предвид съвета ти и ще си напиша всичко, което ме интересува на едно листче да се подсещам  Blush
Да съпруга ми е физически напълно здрав, много рядко боледува, но въпреки всичко има проблем с морфологията, но се надявам да се оправят бързо нещата.
Има и завишен брой левкоцити и най вероятно ще пуснем първо микробиология, да установим има ли инфекция.  Rolling Eyes

# 140
Здр. Всички,
И ние имаме проблем.Съпругът ми си направи спермогарама.Резултатите бяха лоши и доктора ни назначи и втора. Каза че след нея щял да ни изпрати на уролог и да ни назначи някакви лекарства и да каже дали въобще има смисъл да правим инсе. при втората  съпругът ми си беше почивал 7 дни и почна да пие едни витаминки на суправит и резултатите бяха по добри , смисъл достатъчни за инсе и той само ни каза да дойдем за инсето нищо повече, но аз се притеснявам че инсето да не се окаже напразно, защото резултатите не сачак толкова задоволителни. Купих му чай от бабини зъби, но на него пише че 2 чаени лъжици се заливат със 500ml студена вода ,остават се да престоят 24 часа и се пие по 3-пъти на ден. Не трябва ли да се вари? Какво още може да пие без лекарско предписание без да му навреди, ако знае някой ще съм му много благодарна

# 141
scent, хубаво е да се консултирате с лекар. Защото бабините зъби действат на ЛХ, оттам влияят на тестостерона при мъжа. Ако неговият проблем е хормонален е важно лекар да прецени. Защото, ако по принцип тестостеронът му е завишен, това може да подтисне сперматогенезата и вместо да изпишете вежди, да извадите очи.
Това ме стресна .от 2 дни давам бабини зъби/чай/ на мъжа си. незнам защо реших че щом е чай трябва да е най-малко опасното. Диагнозата е Олигозооспермия.Доктора нищо не ни изписа, само каза че ще пробваме с инсеминация. Има ли нещо което въобще би могло да помогне бе да навреди....? смисъл да не е опасно ...."вместо да изпишете вежди, да извадите очи"

# 142
Jossy,изчете ли темата отначало? newsm78Можеш да му купиш витамини,Л карнитин,хранителни добавки,да спре незабавно цигарите(ако пуши),никакъв алкохол...
Естествено най-добре е да го види уролог. PeaceТази диагноза може да е следствие от различни причини,и от там и лечението и преспективите са различни за всеки пациент.
Ние (съпругът ми) сме с тази диагноза-уролога ни предписа вит.Е, но мъжът ми пие повече неща, които му купувам аз след като прочетох няколко пъти тази тема (в последствие урологът ги одобри).
За инсе,предполагам знаеш че материяла се обработва предварително. PeaceМоже би е добре да напишеш тук резултатите от спермограмите,за да могат да ти помогнат момичетата по конкретно.
За чая не мога да ти помогна,но мисля че се препоръчва при влошена морфология, дай повече подробности  bouquet

# 143
Jossy,изчете ли темата отначало? newsm78Можеш да му купиш витамини,Л карнитин,хранителни добавки,да спре незабавно цигарите(ако пуши),никакъв алкохол...
Естествено най-добре е да го види уролог. PeaceТази диагноза може да е следствие от различни причини,и от там и лечението и преспективите са различни за всеки пациент.
Ние (съпругът ми) сме с тази диагноза-уролога ни предписа вит.Е, но мъжът ми пие повече неща, които му купувам аз след като прочетох няколко пъти тази тема (в последствие урологът ги одобри).
За инсе,предполагам знаеш че материяла се обработва предварително. PeaceМоже би е добре да напишеш тук резултатите от спермограмите,за да могат да ти помогнат момичетата по конкретно.
За чая не мога да ти помогна,но мисля че се препоръчва при влошена морфология, дай повече подробности  bouquet

БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!!! Да знам че материала се обработва преди инсето само се надявам че и в клиниката знаят  smile3503. Едно мимиче от форума което си е правило инсе при Тодоров каза че са  я обработили преди това newsm10. Може ли да ми кажеш дозата вит.Е който са изписали на съпруга ти, както и добавките които ти си му взела и уролога при който е ходил. Благодаря предварително.
 Преди да напиша резултатите , снощи като прочетох цялата тема се сетих че една седмица преди I-та стермограма / и точно по време на моята овулация / съпругът ми имаше грип и малко температура / около 37,5/ и пи фервекс и нурофен стоп колд. незнам дали и това не е повлияло на резултатите му.

I-ва спермограма - обикновенна, въздържание 3-4 дни:

обем:6,0ml
цвят: светложълт
консистенция:втечнима
pH- стойност:7,5
време на втечняване : до 1 час
концентрация преди обогатяването 14 Млн./ml
а) подвижни преди обогатяването: 05%
b) слабо подвижни преди обогатяването:25%
c) бавно движещи се в кръг преди обогатяването:31%
d) неподвижни преди обогатяването:39%

a) + b)=30%
MОРФОЛОГИЧНА ОЦЕНКА:
нормална морфологична оценка 54%
паталогична морфологична оценка 46%
ГЛАВА: капкоподобни-6%,  кръгла глава-5%,  Сперматозоид с много малка глава-8% , аморфни-11%
СРЕДНА ЧАСТ: извън нормата - 6%
ОПАШКА: извън нормата - 10%

Диагноза :Олигозооспермия

size=14pt] II-ра спермограма - разширена, въздържание 7 дни:[/size]

обем:7,0ml
цвят: светложълт
консистенция:слаб вискозитет
pH- стойност:7,0
време на втечняване : до 2 часа невтечнима напълно
концентрация преди обогатяването 20 Млн./ml
а) подвижни преди обогатяването: 11%
b) слабо подвижни преди обогатяването:41%
c) бавно движещи се в кръг преди обогатяването:23%
d) неподвижни преди обогатяването:25%

a) + b) Млн./ml = 52%

НА 24-Я ЧАС:

а) подвижни след обогатяването: 10%
b) слабо подвижни след обогатяването:24%
c) бавно движещи се в кръг след обогатяването:21%
d) неподвижни след  обогатяването: 45%
a) + b) Млн./ml = 34%

Също така работата и на двама ни е такава че сме по цял ден пред компютара, а той стоеше и вечер като се прибере вкъщи- голяма краста му е . През тези 7 дни м/у двете спермограми не  е стоял/вечер/. Като се прибере и само си почиваше. мисля че и това е от значение....
Който може да помогне с нещо - newsm51 smile3525

# 144
jossy,
моля те, седни и прочети внимателно цялата тема, от начало до край.
Времето за въздържание за спермограма е от 3 до максимум 5 дни. Спермограма се прави САМО в клиника по репродуктивно здраве! Твоята не е правена в такава, сигурна съм!
Сперматогенезата е около 3 месеца, т.е, това, което приема той като медикаменти, добавки и прочее, ще окаже ефект не по-рано от 3 месеца.

Попитай по кой метод ще обработят спермата, преди инсеминация! Попитай дали ще я обработват! Какво значи "надявам се в клиниката да знаят"?! Ми могат и да не знаят! Не те зная къде ходиш, но е време да култивираш някой друг полезен навик, като първия да е "питам винаги за всичко"! Wink Ти си даваш парите там, заслужаваш да знаеш какво смятат да правят!

Съветвам те първо да пуснете нова спермограма в читава клиника по стерилитет и второ -  да направите консултация с уролог - андролог. Препоръчвам д-р Милен Кацаров.
Успех ти желая! Peace

# 145
jossy,
моля те, седни и прочети внимателно цялата тема, от начало до край.
Времето за въздържание за спермограма е от 3 до максимум 5 дни. Спермограма се прави САМО в клиника по репродуктивно здраве! Твоята не е правена в такава, сигурна съм!
Сперматогенезата е около 3 месеца, т.е, това, което приема той като медикаменти, добавки и прочее, ще окаже ефект не по-рано от 3 месеца.

Попитай по кой метод ще обработят спермата, преди инсеминация! Попитай дали ще я обработват! Какво значи "надявам се в клиниката да знаят"?! Ми могат и да не знаят! Не те зная къде ходиш, но е време да култивираш някой друг полезен навик, като първия да е "питам винаги за всичко"! Wink Ти си даваш парите там, заслужаваш да знаеш какво смятат да правят!

Съветвам те първо да пуснете нова спермограма в читава клиника по стерилитет и второ -  да направите консултация с уролог - андролог. Препоръчвам д-р Милен Кацаров.
Успех ти желая! Peace
Hope благодаря ти за съвета-оценявам го.
темата съм я прочела цялата. знам че времето за въздържание за спермограма е от 3 до максимум 5 дни-затова 7дни го отчитам като фактор.
"Спермограма се прави САМО в клиника по репродуктивно здраве! Твоята не е правена в такава, сигурна съм!"- правена е в инвитро клиника братя Тодорови
-той не приема никакви добавки. не са изписани такива. пие от 2 дни чай от бабини зъби, аз точно това исках да знам дали може да пие нещо без да е предписано - вече разбрах че не е препорачително и също така някой който разбира повече от спермограми да сподели дали е задоволителен резултата за инсе сега и без добавки/според доктора е, но проблем ли е ако и някой друг сподели мнение и опит?/. Съжалявам че не съм толкова компетентна, за да си отговоря сама на въпросите - затова търся чуждо мнение.В клиниката ми казаха че я обработват. Незнам повече защото  тогава не знаех много за процедурата за да питам за начина по който я обработват, но научих доста от този форум и съм благодарна на всички които споделят в него. Вече съм си подготвила сериозен набор от въпроси .
"Да знам че материала се обработва преди инсето, само се надявам, че и в клиниката знаят  "- беше шега защото наскоро четох че има значение как се обработва,как на много места уж я обработват, но всъщност нищо не правят, а аз както споменах преди малко не съм питала за това все още....защото  тогава не знаех много за процедурата за да питам за начина по който я обработват.
Благодаря ти за съветите и препоръките!ценя всяко мнение и мисля, че опита на другите може да ни е от голяпа полза! И УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!! smile3525 newsm51

# 146
"Да знам че материала се обработва преди инсето, само се надявам, че и в клиниката знаят  "- беше шега защото наскоро четох че има значение как се обработва,как на много места уж я обработват, но всъщност нищо не правят, а аз както споменах преди малко не съм питала за това все още....защото  тогава не знаех много за процедурата за да питам за начина по който я обработват.

Jossy, не се шегувай с подобни неща, моля те. PeaceДа се прави инсеминация с необработен материал е много опасно, затова тук всички съветваме да се посещават клиники по стерилитет,където лекарите се запознати,и не си правят опити със здравето на пациентите. PeaceА този Тодоров не му ли направи впечатление 7 дневното въздържание? newsm78
А за питането-Hope има предвид да се информираш и да питаш подробно лекаря-важно е ако започвате инсе да си сигурна и да имаш доверие на лекаря които ще го извършва.

За температурата на съпруга ти-да,възможно е да е повлияла отрицателно върху резултата.
Подкрепям Hope-направете нова спермограма,при мах. 4-5 дни въздържание, и си вземете час за д-р Кацаров. Peace

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 02:21 от tonita12

# 147
jossy ,
съжалявам, но ако се разровиш из архива на проблемното, няма да намериш спермограма, която да изглежда като твоята!
Не я бях чувала тази клиника, но ме заинтригува и се разрових тук, там.  Информацията, която получих, ще си запазя за себе си!
Ако беше изчела внимателно темата, щеше да знаеш каква е дозата на вит.Е, също и, че спермогенезата е 3 месеца.
Думите ти ме подведоха, затова и коментара ми беше такъв!
Успех! Peace

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 10:02 от _Hope_

# 148
Приемам забележките ви и се извинявам за глупавата шега. Много добре правите , че предупреждавате за възможните опасности, защото наистина последиците могат да са страшни. Просто бях прекарала цял ден да чета и се начетох на много страшни неща и накрая съвсем се отчаях и изтрещях. Много се бях уплашила от некадърността на докторите и всички казвате как трябва да се чувстваме сигурни в докторите при които ходим, но мисля че и  на момичетата които вече са се опарили също им е вдъхвал сигурност доктора при които са ходили за да идат при него. Затова питам и разпитвам за да се почерпя от вашия опит, защото не познавам други хора от които мога да поискам съвет. Доктора при който ходя ми беше препоръчан от познати на които е помогнал. но всеки случай е строго индивидуален.....Търсих и аз мнения за него но във форума май няма много момичета които да ходят при него което също не ми вдъхва много сигурност. Затова Hope ще ти бъда благодарна ако споделиш какво ти си открила за него, даже те моля да го направиш .
За витамин Е разбрах че около 200mg , но при някои е и доста повече, просто май питам повечко , може би защото съм много уплашена. дори и доктора го забеляза и се опитваше да ми вдъхне кураж и ми обясни колко е вредно да съм толкова напрегната и стресирана. Но като чета тук само лоши неща и се плаша. Страх ме е ,защото това е нещо ново за мен и просто ме плаши.....
Относно спермограмата на мъжа ми II-та я правихми преди 10 дни и исках да мине повече време от грип-а на мъжа ми преди да направим новата. Ще потърсим и д-р Кацаров за второ мнение. Благогодаря на всички за съветите, търся и още....
Hope наистина те моля да споделиш това което си намерила за моя доктор. В работата си нямам интернет на моя компютър, затова и се включвам все късно вечер...
ИЗВИНЯВАМ СЕ ОТНОВО ЗА ШЕГАТА .НАИСТИНА БЕШЕ МНОГО НЕУМЕСТНА, НО КОГАТО СЪМ ОТЧАЯНА И УПЛАШЕНА ПОНЯКОГА ПРИКАЗВАМ ГЛУПОСТИ. МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ

# 149
Успокой се! Всичко е наред!   Wink Писах ти на лични! Peace

Общи условия

Активация на акаунт