Витамини за подобряване подвижността на сперматозоидите

• 166 451
  • 328
  •   1
Отговори
# 210
Гери,
нещата НЕ СА ТОЛКОВА ЛОШИ!!! Naughty
Не може да се дава оценка само на база фактора подвижност! Влияние оказва както броя сперматозоиди на милилитър, така и  морфологията. Впрочем, добре е да препишеш цялата спермограма и тогава ще говорим.
Ако нямате разширена спермограма - направете такава в клиника по стерилитет в България! Обезателно трябва да намерите причината за това състояние! Трябва да посетите уролог - андролог, за да се изключат евентуални физиологични причини. Хормонални изследвания пускани ли са?
Масова практика в чужбина е, да не се препоръчват никакви добавки. Не мога да си обясня причината, обаче.  Thinking
Спокойно можеш да се снабдиш с всички добавки от БГ. Прочети първия мой пост в темата /на 1 стр./. Трябва да знаеш, че съпругът ти трябва да ги приема минимум 3 месеца, за да дадат отражение на показателите.
Много е лесно да се прибегне към ин-витро. Но нека това да бъде последният вариант! Трябва да опитате да оправите нещата и, ако не успеете, тогава минавате на тежката артилерия!
Пътят е следният - читава спермограма, консултация с уролог - андролог и прием на добавки. За добавките - не са с лекарско предписание, няма да му навредят.
Да ти кажа и друго - последният път ние бяхме с 15% подвижност. Направихме операция на варикоцелето и три месеца, по-късно, аз забременях естествено.
Не се отказвайте! Насреща съм винаги, когато имаш нужда! Hug

# 211
При нас лечението беше също със Спимен 3x1 + Чай от бабини зъби и Магарешки бодил в продължение на 3-4 месеца. Имаше ефект  Peace

# 212

Масова практика в чужбина е, да не се препоръчват никакви добавки. Не мога да си обясня причината, обаче.  Thinking

Хоупче,
Докато четях западни статии за мъжкия стеритет установих, че това е всеобща практика в развитите държави. Там е въпрос на социална политика и в различните държави се поемат изцяло по 2,3,4 опита ин витро и в тази връзка лекарите явно са решили, че е ненужно да се губи време да се лекуват пациентите след като целта, която се търси ( бебе ) може да бъде постигната и с някоя от АРТ процедурите. Даже в една от статиите (американска) изрично пишеше, че било напълно погрешно при двойки с мъжки фактор (влошена морфология) да се предприема лечение, а следва директно да се преминава към ИКСИ.
Та това е явно причината, но за разлика от развитите държави тук, в България, двойките сами си поемат финансирането на АРТ процедурите и всички съпътстващи изследвания, така че е обяснимо защо тук, в България, всички се опитваме да намерим източника на проблема  Wink

# 213
TATKO BARBA,
сигурно си прав. Но следва да си зададем въпроса, до колко е безобидна хормоналната стимулация при всяка арт процедура? Също и защо в развитите държави този въпрос не се коментира толкова явно /ако се коментира изобщо/?
Знаеш, всички сме запознати с рисковете от стимулациите. Да ти кажа, аз лично предпочитам да изчерпам всички възможности, преди арт процедура. Ако това значи месеци прием на витамини и антиоксиданти, така да е.
Дори да имахме право на безплатни опити, пак не бих пропуснала евентуалната възможност за естествено забременяване, след такъв курс на лечение. Wink

# 214
Хоуп, сетих се за "Гатака" Дано да не стигаме дотам  Praynig

# 215
Здравейте момичета,

Хоупче,
Хехе, че кой не иска бебо да дойде като резултат от изпепеляващ и страстен секс  Blush  а не след многомесечно или годишно ходене по лекари, чекнене пред непознати хора, гълтане на какви ли не илачи, специализация по репродуктивна медицина  Joy
Разбира се, че е най-добре първо да се даде пълен шанс на природата и след това да се подхожда към АРТ методите - няма спор, изцяло съм съгласен с теб.
Много  Hug Hug Hug на всички

# 216
При нас лечението беше също със Спимен 3x1 + Чай от бабини зъби и Магарешки бодил в продължение на 3-4 месеца. Имаше ефект  Peace

ренка, ще кажеш ли как стояха нещата при вас преди?

ние продължаваме на спимен, сега вземаме едни на д-р Тошков - хербавит и простатин и... се молим и чакаме  Praynig

не сме правили спермограма от март месец обаче....

# 217
момичета, само да ви кажа, че витамините са Профертил!!! това е специално създаден комплекс от витамини и минерали, които се прилагат при мъжки стерилитет. опаковка от 60 таблетки струва около 40 Евро, от 180 - окл 120 евро. това е ново лекарство, разработено във Виена, при пилотните изследвания са получени много добри резултати! ние сме го поръчали - ако има резултат, ще пиша  Praynig Praynig Praynig иначе съставките са почти същото, което приемат и мъжете ни и което пишем тук!

radkakaka, радвам се, че има такива като вас  Hug те вдъхват увереност у тези, които още се борим  Blush

Искам да ви попитам,тези витамини от лекар ли се изписват задължително или можем   да си ги купим свободно от аптеката.ако ги намеря тук мога ли да ги давам на милото,по-лоша от нашата спермограма,няма на къде..

отдавна не съм се включвала Blush сега прегледах предишните постинги... значи ние не можахме да поръчаме това лекарство, защото май не го продават още във всички западни страни и с течение на времето се отказахме... иначе ни го изписа уролог от клиниката по стерилитет в Плевен

# 218
Позволявам си и аз Ви напиша ред два......три. От година и половина съпругата ми чете ли чете подобни сайтове.
 Вече не. Терминът ни е на 13.11.2008.
 Преди това преминахме през много изпитания и болки.
 При първата спермограма - ужас. Като на шега, но ми казаха, че никога няма да имам деца-Единични сперматозоиди. След това втора, 760 хил. Диагнозата ми беше "КРИПТОЗООСПЕРМИЯ".Такава диагноза не намерих в интернит в България, само една в Русия, и коментара на лекаря беше бая лош. Това става във Варна, клиника ОЛИМЕД. НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ ТАМ. Първо спермограмата ми я прави некъв младеж, после разбрах, че е БИОЛОГ. Изключително непрофесионално.  И до там беше във Варна.
 София,"Майчин дом" е мястото за решаване на проблеми- Д-р Станиславов. Та той каза едни думи-"много лекари, колеги, не обръщат внимание на бавноподвижните и мъртвите сперматозоиди".

След 3 месеца  PROXEED, СПИМЕН, ВИТ Е;А;Ц, УРОСТИМ, ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА резултатите станаха...достатъчни за бебо.
 Така че, много много не се взирайте и вживявайте в спермограмите на мъжете си.Важно е да няма стрес, и резултата няма да закъснее.

# 219

Така че, много много не се взирайте и вживявайте в спермограмите на мъжете си.Важно е да няма стрес, и резултата няма да закъснее.

И това го пише човек, минал по нашия път?  ooooh!
Звучи подигравателно и неуважително към усилията на момчетата и момичетата тук Tired

# 220

Една птичка, пролет не прави, драги! Вие, мъжете и без това не се вживявате твърде, остана и ние да не го правим! Confused Твърде бързо си  забравил, от къде си тръгнал...
Леко раждане на съпругата ти и повече мъдрост на теб! Peace

# 221
  • София
Момичета, имам въпроси във връзка със спермограмата на мъжа ми. Диагнозата е лека астенозооспермия. Показателите, които излизат извън нормата са следните:

подвижност: 45% (при норма над 50%)
живи: 58% (при норма над 60%)
морфология по Крюгер: 12% нормална морфология (при норма над 14%)

Въздържанието беше 5,5 дни (почти 6).

Въпросите ми са следните:
1. Възможно ли е поради по-големия период на въздържание показателите да са влошени?
2. Имам два мисседа (вторият от които е диагностициран в 7ма г.с., но сакът отговаряше на 4-5та г.с.) Възможно ли е сперматозоид с лоша морфология да е бил причината? (Питам само за втория миссед, тъй като първият беше в 12та г.с. и предполагам причината тогава е била друга)
3. Дали в този случай инсеминация би била едно добро решение (обработва ли се материала предварително, така че да се внесат само сперматозоиди с хубава морфология)?

Много разчитам на вашия коментар. Ние ще разговаряме и с доктор Владимиров, разбира се, но ми се искаше да чуя и вашето мнение.

# 222
Прасковке, няма да изкажа мнение по въпросите ти, само искам да ти кажа, че се възхищавам на жени, които правят невъзможното за да имат не първо, не второ, а трето дете!  Hug
Желая ти от сърце късмет и успешен следващ опит

# 223
peaches, много правилно разсъждаваш Peace. Да напълно е възможно по-дългото въздържание да е оказало влияние върху кинетичността на спермитатата. Възможно е и предположението ти за аборта, но не е задължително да е така.
И определено инсето е добро решение, защото действително се подбират най-читавите, след предварителна обработка. Но аз си мисля, че не би трябвало да имате проблем със забременяването и не е задължително да правите АРТ, по-скоро да се насочите към причините за абортите.
Пожелавам ви много успех и много се радвам, че има такива жени Hug Laughing

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 12:23 от zvetun4o

# 224
Съжалявам, ако съм Ви обидил, но не намерих друга тема, където да споделя преживяното! Успех Ви желая!

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 21:16 от Taни

Общи условия

Активация на акаунт