Разболях си детето

• 6 895
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Ваче, винаги съм се учудвала колко много си на "ти" с лекарствата ...

# 46
  • София
Цитат на: T o n i
Ваче, винаги съм се учудвала колко много си на "ти" с лекарствата ...

Ами!... на ти съм с тия дето ми се е налагало да ползвам... Виж, обаче имам колежка, която се интересува от всичко, което примерно на нас се налага да пием, с точна дозировка и пр... Иначе аз редовно си предписвам лечение... срам... Embarassed като става дума за разни настинки и пр...

# 47
  • Букурещ
Тъкмо щях да пиша, че Vache е просто един експерт, пред мен Embarassed  Embarassed и Toni ме е изпреварила Simple Smile

Момичета, надявам се, че това ще е последното ми включване по тази така да се каже не толкова приятна Тема.

Ади от вчера сл.обяд е доста по-добре. Simple Smile
Даже днес няма да ходим в поликлниката. Но се чух с лекарката по телефона, по-скоро да докладвам аз обстановката Simple Smile и за мое спокойствие разбира се......

Ади вчера сл.обяд в 17ч нямаше Т - 36.9
Вечерта - 37.5

А днес, днес просто мога да кажа, че си се връщаме по старому:

Тази сутрин пак нямаше Т - 36.7
и на обяд преди да легне - 36.3

При положение, че не съм давала нищо за Т от събота, когато имаше най-високото 39.1 и когато и сложих единствено една бебешка свещичка ефералган, защото нямам Embarassed за нейната възраст, нейните mlg Embarassed ама май нещо нямаше и производство. просто имах в хладилника и сложих една бебешка.

и така....кашлица няма за момента, сополите са по-добре.
тази нощ дори не е ставала да пишка, спа спокойно, дишаше през носа и така.....мисля, че се оправят нещата.

Но, аз не съм разказала нещо друго. Laughing
В събота бащата на Ади се обади на лекарката по тел (след като аз заявих, че в събота не искам да я безпокоя жената.....и т.н.), реши, че той ще и се обади.
и така ги представи нещата, че и аз ако бях лекар и щях да кажа сигурно - антибиотик. И така, лекарката каза в събота да вземем антибиотик по телефона. Аз пък казах на мъжа ми, че няма да го взема Tired и така.....не го купихме, и дай Боже да се оправи Ади, ще ми е като обеца на ухото - повече мъжът ми да не се обажда на лекарката, защото той е такъв, общо взето пръст да го заболи - и вече е много болен Laughing , аз като нямам много опит още с болести покрай Ади и май съм по-смела, знам ли. Thinking

ами това е.
дано повече не пиша по тази тема. Neutral Face

P.S. но най-ми хареса днес докторката по тел., като и казах, че на обяд ще и меря пак Т и ми вика: "няма какво да е мериш на обяд, най-много я премери сл.обяд" Simple Smile казах, и че антибиотик не съм взела, тя го прие съвсем нормално (тя общо взето предписва в кравн случай, ама като чу мъжът ми какви ги наговори Laughing ...просто Laughing ....) поне на миналогодишното ни боледуване, д-р написа за всеки случай, на отделен лист антибиотик, до който не стигнахме, но така да каже, - на всяка цена, не, поне до момента не ми е направило впечатление, което ми харесва на мен.
е, сигурно има случаи, когато не може без, но когато може пък.....

# 48
  • София
Ееее, Лио, много се радвам за Ади! Ето, здрав организъм - преборил се е!!!

Ние пък за съжаление сме на Оспексин. Снощи се появи и кашлица, дробовете са чисти, но сливиците са много червени и уголемени. Нощес дори усетих вече характения специфичен дъх.. И въпреки, че й изписаха антибиотик съм страшно доволна от ефекта на "оня" сироп, щото тя си боледуваше на 2 седмици веднъж, а сега прескача понякога месеца и кара много по-леко. За съжаление е наследила моите сливици... Confused Оше помня как ми дупчеха крачетата с антибиотик. накрая ми ги извадиха на 5 г. и да чукам на дърво досега никакви проблеми, освен сезонните настинчици. Тя също се роди с увеличени сливици и явно са й слабо място. Хремата пък е от сливиците...
Та така..

За мъжете - те умират само като вдигнат 37,0 или ако ги позаболи нещо... Няма да забравя как Ники си дойде от Бургас ужасно изгорял, щото се правил на мъж и не се намазал с пл. масло. Даже беше вдигнал 39 градуса.. Докато го мажех с кисело мляко (голяма грешка) той крещеше... "Знаеш ли как болиииии." Аз му казах "А знаеш ли как боли като раждаш? Повече боли!" Той ми отговори "Съмнявам се!" Shocked  Mr. Green  Mr. Green

# 49
  • Добрич
Сега прочетох цялата "идилия" около температурните състояния на Ади.
Много се радвам, че детето вече е по- добре. Смятам, че си постъпила много правилно като не си дала антибиотика. Детенцето явно се е борило самичко с настинката или вирусчето.
Радвам се за душичката, че вече е добре. Щом ти усещаш така нещата, значи наистина се е оправило детенцето.
Да не се разболявате повече!

# 50
  • Букурещ
мили мамии, ново 20 Laughing
Ади отново няма Т - 36.3 и защо ли ?

ами имам едни опасения и ще я заведа да я види лекарката още сега и без друго поликлниката ни е на 7мин път пеша.

Ами Ади има обрив като шарка и по гърба и отпред. - малки и ситни пъпчици, нищо чудно това да е....точно като при розеолата когато имаше.....

но искам лекарката да го види. и няма да се учудя защо днес и вчера сл.обяд няма Т.

после ще пиша, дали  моите опасения са се потвърдили.

Vache, стискам палци бързо да се оправи Алекс. Praynig

анушка, ще ти пиша по-късно.

# 51
  • София
И аз да се включа в подкреплението !!!Нали за това сме тук.
И ние сме болни вече цяла седмица, само обрив няма още.Нали гворят за някаква "пета шарка".Ще разказваш какво е .
Бързо оздравяване. Grinning

# 52
  • София
Цитат на: Liorena
но искам лекарката да го види. и няма да се учудя защо днес и вчера сл.обяд няма Т.

после ще пиша, дали  моите опасения са се потвърдили.

Ееее, стига бе... бягай на доктор да види обрива и пиши после!

# 53
  • Букурещ
ето пиша smile3523 върнахме се преди малко.
ами не, не е шарка каза докторката като я видя. (а да ви кажа честно ми се искаше повече да е шарка), и без нищо да и казвам, докторката ми вика "Колкото и да ти се иска не е шарка"....

погледна и гърлото и каза, че е доста по-добре от първия път когато я водих миналата седмица, не е червено, поне това.

и какво ми каза още - каза, че много се радва, че сме удържали положението без антибиотик, ама понеже мъжът ми ги наговорил едни Laughing .....казах и, че напълно я разбирам Laughing (щото си го познавам  Confused ).....каза , че оттук нататък няма нужда от антибиотик, питах я специално.

преслуша я - нищо не каза.

и каза: 7 дни да и давам по 2.5мл Claritine (добре, че си го имам)
и капки за нос Vibrocil - заради отичащ се секрет в гърлото.
Vit.C - може също.

и както казахте и вие по-напред - една простуда може само да е фактор да се развие вирус, както при Ади си е вирусче.
А не, че аз толкова съм виновна, че е била на течение миналия вторник вечер. Това, че стоя голя на течение може само да е спомогнало да се развие вируса (пак както вие писахте, мами), докторката го потвърди и сега. Neutral Face

та това са нещата в общи линии, още каза, че е добре, че няма Т.

# 54
  • София, "Младост 3"
Дано се оправите - пази мъничката ! Тя май хремата е най-упорита - моя приятелка се бори с нея вече една седмица  Confused  Но слава богу и вирус да е си протича сравнително леко - само температура и ужаасно упорита хрема!

Лио ако успееш да я пребориш - хремата де  Wink  - пиши! ЧЕ приятелката е и с две, а и тя е с хрема - и нали се сещаш - май за нея не стигат ръцете та ходи и подсмърча  Laughing

Бъързо оздравяване! М/у другото сигурно знаеш ама баба да си каже - витам С действа хремеспиращо - вярно само за малко ама все пак!
 Heart Eyes  Надя и ДАни

# 55
  • Букурещ
Цитат на: catnadeen
Лио ако успееш да я пребориш - хремата де  Wink  - пиши! ЧЕ приятелката е и с две, а и тя е с хрема - и нали се сещаш - май за нея не стигат ръцете та ходи и подсмърча  Laughing

Бъързо оздравяване! М/у другото сигурно знаеш ама баба да си каже - витам С действа хремеспиращо - вярно само за малко ама все пак!
 Heart Eyes  Надя и ДАни

ами дано се преборим Neutral Face
мерси за пожеланията Simple Smile

# 56
  • София
Добре де... от какво е обрива? какво каза докторката?

# 57
  • Букурещ
Цитат на: Vache

ами това, което каза, е следното -"ти помниш ли като беше получила и преди....." и аз казвам "розеолата ли?" и тя "да. нещо такова било, бебешко....." друго не каза.

# 58
  • Добрич
Ще се оправите!!! Кларитина също ще спомогне за отбъбване на лигавицата на носа. Пък и нали нямате вече Т.
Поздрави!

# 59
  • София
Цитат на: Liorena
Цитат на: Vache

ами това, което каза, е следното -"ти помниш ли като беше получила и преди....." и аз казвам "розеолата ли?" и тя "да. нещо такова било, бебешко....." друго не каза.

Ееее, няма страшно тогава..
Моята лекарка каза, че се удивлява на майки, които водейки детето с обрив и тя постави диагноза алергия те въздъхвали облекчено "Слава богу, че не е шарка"  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт