Отговори
# 270
  • София
Aз за това давам на Гербер круша и слива те нямат захар! Peace

# 271

абе Сладкиш4е, ти уж второ още  не щеше, пък сега други ги редиш Mr. Green
Аз не искам да е много скоро понеже съм секцио, но другата година защо не??? Така децата ще са с малка разлика, а и мъжо не е първа младост ве4е......така че няма да отлагаме.
Sonita я кажи на Сами побират ли му се краката в кош4ето за кола на САМ, че си спомням, 4е беше със същата количка като моята, а на нас кош4ето ве4е ни умаля и е една врътня вътре.....
Арвен извинявай ако съм те обидила с поста си за яслите. Hug В кой квартал си търсиш ясла?
Перси ти пък какво се палиш. Всеки има право на мнение.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 ное 2007, 19:34 от sladkish4e

# 272
Момичета и бебочета, здравейте!
Нямах интернет в продължение на месец и нещо и съответно не съм чела и писала нищо  Sad
Много ще се радвам, ако успея да наваксам, но няма как да стане.
Прочетох нещо за среща на първата страница. Кога и къде смятате да се срещнете? Аз с радост ще дойда.
Да ви кажа няколко думи за нас - още сме само на кърма, смеем се с глас, много сме бъбриви и весели. Купихме си най-накрая активна гимнастика и много ни се иска да я изядем - лапаме и гризкаме. От десетина дни си папаме пръстчетата и сме много смешни  Grinning. Поздрави и целувки на всички от щипалчица и Сашко!  Heart Eyes

# 273
  • В светлината на слънцето
Днес бе чуден ден за разходки... Grinning Дано продължи така още дълго... Flutter
Гита, точно мен и Поли си видяла на улицата. Защо не се обади бе жена...
Сонита, и аз днес се бях присетила за теб. Ей на това му се вика телепатия. Mr. Green
Сладкишче, при Сашко проблемът с ринита е, че той такова нещо досега не е имал. Нито пък е настивал, за да е оттова. В чудо се видях какво да правя вече. Днес редувам виброцил и стеримар, и като че ли има някакъв съвсем лек проблясък. А, дано... Praynig Иначе и ние пробвахме вит.С, но ефектът беше нулев.
Хайде и аз да се изкажа за детските ясли и градини, че сигурно от всички ми е най-прясно. Теди никога не е ходила на ясла, понеже си имаме баба (майка ми) вкъщи и тя я гледаше. Аз се върнах на работа, когато тя беше само на два месеца и половина. Но си я кърмех в указаните часове, само за обедното хранене изцеждах храна. Все пак работата ми позволява да ходя, когато реша и да стоя колкото аз реша. Затова и се върнах.
Аз съм тотален противник на яслите и фен на детските градини.  Naughty Тази есен Теди тръгна на детска градина за първи път. Тя е изключително комуникативно и весело дете. Както вече бях писала яде всичко и по много. Но! Адаптацията в градината тръгна зле. Две седмици отказваше да яде каквото и да е там. И понеже е слабандрок, от неяденето плюс вирусите й падна имунната система и се разболя много зле. Започна да бълнува нощно време, да се напишква през нощта. Едва я оправихме.  ooooh!
Иначе ходеше с желание на градината, но не и с ентусиазъм. След стачката и с много подкупи от моя страна започна да яде и влезе в релси. Но тръгването и влизането в сградата на градината беше равносилно на подвиг. Наложи се почти месец сутрин да я водим с баща й. Там един я хващаше здраво, друг я обуваше и събличаше, след което пищяща и мятаща се я връчвахме в ръцете на учителката и така влизаше. От тази седмица не реве, само мрънка че не иска да ходи, но е по-скоро дежурно, колкото да не излиза от форма. Praynig
Когато обсъждахме детските градини с мартенските мами, се оказа че почти всички деца минават през този период. Изключение правят само онези, които са ходили на ясла. При тях адаптацията е много по-лесна. Точно заради това смятам да дам Сашко след като стане на 2 годинки на ясла. Има кой да го гледа, а и аз мисля да си стоя този път вкъщи и да си работя от вкъщи до октомври 2008. Но заради адаптацията ще го дам. Нека да ходи една година, за да свикне после по-лесно. Може да не ходи редовно, само отвреме-навреме, но да ходи, за да свикне. Представа си нямате какво изживяхме покрай Теди. Ужасно е да видиш детето си без дух. Незнам как иначе да опиша това състояние. Sad А градината ни е хубава, с добра материална база, учителките и лелката ни са прекрасни като хора и като отношение към децата...
Аз по принцип съм твърд привърженик на градината. Не само заради социализацията. Едно е детето да расте сред връстници, а съвсем друго с възрастни хора. Но това си е вече лично мое мнение.
Що се отнася до отговора на конкретния въпрос, то от тази година влезе в сила нова разпоредба, според която за ясла и градина започват записванията в първия работен ден след 1 януари, но само за деца които ще тръгнат през календарната година. Предварително записване вече не може. Миналия януари е било малък ад. В някои квартали, където местата са кът, а и за по-хубавите градини родителите са чакали още от нощта на първи януари. Сменяли са се през няколко часа лели, учинайки, баби и прочее роднини, за да успеят да запишат детето.  #Crazy Не навсякъде обаче е така. При нас например, има доста градини и места има. Но пък добрите са малко и за тях трябва записването да стане колкото се може по-рано. Аз записах Теди на 10 януари и буквално хванах последния влак. Бяхме на ръба за приемане.
А детегледачките наистина вървят по 3 лв на час, когато е на повикване и около 300-400 на месец, ако е ангажирана за целия период. Но да откриеш добра детегледачка е мнооого трудно.
Ле-ле колко много изписах, дано не съм ви досадила... Embarassed

# 274
към вече захранилите пюретата на Хип как ви се струват? според някои майки оставало нишесте на дъното на бурканчето  newsm78 също някой беше споменал, че Гербер били подходящи за по-нататъшно захранване, а не за в самото начало. моля да се обоснове защо, защото аз към тази марка като че ли съм се насочила. много се колебая дали с плод да започна или с картофено пюре. но има време да си помисля. засега само трупам информация и още повече се обърквам  Crazy

аз също ще се връщам след 9 месеца на работа, но понеже имам и отпуски да чистя- около две седмици преди малчо да навърши годинка ми се пада да се връщам. но ще си взема 2 седмици неплатен отпуск, докато отпразнуваме годинката. то така и така НОИ ни научи да живеем и без пари  Confused поне такъв е плана засега.

и да се похваля - днес направихме едно папане само на кърма - само няколко пъти ни се е случвало  

аа аз пък от както видях какво представляват количките за породени деца , реших да изчакам с второто, докато на Слави няма да му трябва количка.

на ясла бебо няма да ходи, защото има кой да го гледа. но на градина ще го пращам, само не съм решила още от първа или от втора група.
иначе аз съм ходила и на ясла и на градина  Simple Smile

# 275
  • София
На хип пюретата са много хубави и под висок контрол но аз за сега не мога да ги давамтях! На Гербер има само 2 вида за от 3 месец/круша,слива/ а и крем ябълка което пак е за от 3 мес 100 % плод,без нищо друго! Само картоф няма пюре от хубавите марки търсила съм! На Гербер са ми страшно хубави и за сега карам на тях само но защото имаме проблем с акането след като се оправим и започнем да ядем зеленчукови ще взимам на ХИп известно време поне месец а след това хем ще правя,хем ще купувам PeaceМного мами хранят с хип и са страшно доволни но много и не ги взимат защоти са по скъпи както и Гербер!

# 276
Лулумба аз имах точно това впредвид.  Hug
Дано Сашко се оправи по-бързо.  PeaceМного ми стана мъчно като прочетох Теди как се е чувствала, защото аз съм го изживявала същият този ужас....и не искам Калина да е следващата.
Ето линк с яслите в София.
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/149/61/

# 277
Di83 искам да те успокоя за посинялото дупе и моята принцеса е така. Причината да не минава синката е че бебетата непрестанно лежат по гръб и няма добро кръвообръщение там. Така че педиатърката ти е права-няма нищо притеснително.

# 278
  • София
Di83 - малката никога не е била на гърда непоиска при огромен тормоз от мен, Масларска и още куп акушерки. И като се прибрахме в къщи пищеше неистово само като ме видеше гола. При това положение си създадох голям купон като вече  3 месеца и нещо се цедя, храня и стерилизирам.
rebus4е - болката в началото от помпата е жестока, не мислех че мога да преглътна такова нещо ама можах, сега не ме боли / същото е като с епилатора- свикваш Mr. Green/ Ползвам помпата на Авент без пеперудата от пред което увеличава ефекта от изпомпването.  Анжи я храня под час и изпомпвам под час според мен помага, ако го закъсам почвам да се храня като хората и се наливам с вода.

За пюретата Димианки е писала -  има такива които са без захар, на самото бурканче си пише.

sladkish4e  - не се паля, просто не разбирам за какво е този спор. Като прочетеш поста виждаш,че въпроса е кога се записва за ясла а не кой какво мисли за тях.

# 279
sladkish4e  - не се паля, просто не разбирам за какво е този спор. Като прочетеш поста виждаш,че въпроса е кога се записва за ясла а не кой какво мисли за тях.
Да така е и аз казах, че ще си гледам Кал до 3 годишна възраст, защото не съм кариеристка и имам възможност да си стоя в къщи и оттук на татък се започна контриране на моя пост. Ей накрая аз крива и лоша......пу, 4е сте.....

# 280
абе вие мъже няма те ли какво се джавкате тука амахааааааа

# 281
Само пак да кажа- може ли да сложите на Али тази снимка на първата страничка:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=156265&photo=124

Благодаря   bouquet

# 282
Ехехе, добре че се сетих да се разпиша тогава, Лулумба  Crazy Аз вчера се бях наканила, четох, четох, викам хайде да се разпиша, ама после ядене, обличане, излизане на два пъти и то време не остана. Та на теб щях да ти пиша  са снимките- чудни и много цветни и че и ние се возим от няколко дни в лятната количка- има легнал вариант, там ни е широчко и си е съвсем друга работа наистина Wink

Сладкишченце, нашата количка е на Пег Перего  Wink Ама за хрониката, и на нас ни е тясно там, особено със зимните якенца, нищо че пише за бебета до 13 кг  Rolling Eyes

Аз чакам мъжо и ще къпем беб. Аааа, и той искал второ догодина  Whistling

# 283
  • UK
 Само минавам да кажа, че ми беше много приятно да бъда между вас ТОЛКОВА МНОГО ВРЕМЕ но моето пребиваване в тази тема приключи.... Няма да давам обяснения защо и какво просто така реших...

Лека вечер на всички...

# 284
Меги, защо така  ooooh! Та ти си най-голямата ни активистка я се стегни и и стй при нас  Hug

Момичета да ви се похваля, че моята кумица роди днес момченце - Димитър, 3600, 52 см. Всичко е минало бързо и лесно, малко повечеко се е поразкъсала, ама ще мине. Черпя ви, но още не съм се упражнявала с вкусотийки, затова само така:  beer Wine Glass cook newsm38  party023

Общи условия

Активация на акаунт