Отговори
# 165
Здравейте!
Темата за възпитанието ме провокира да се включа (изненадка, без някой да е питал за мен   Mr. Green ).
Мимата прави почти всички изброени неща, но не я шляпаме. Сърце не ми дава. Преди време опитах на 2-3 пъти да я шляпна през ръцете за нещо. Тя само се смееше. Чудих се колко точно да си премеря силата, че да я заболи съвсееем мъничко, за да разбере, че не бива да прави нещо. После ми стана мъчно, че искам да я заболи. До тук беше. Иначе говорим, обясняваме, викам по нея като прекали, но без гняв. Повтарям като Бюти по три пъти: ако не оставиш телефона ти го взимам. Като го взема роптае, но бързо и минава. Иска да участва във всичко, което става из къщи. Като готвя, вади тенджера, маха - слага капака. Като пускам пералня слага дрехите вътре. Като мета и давам малка лопатка и метличка. Карам я да ми показва къде са боклучетата и тя като види някоя троха надава възторжен вик  Grinning.
Рутинните неща и харесват. Като се прибера от работа първото нещо е да се залепи за хладилника и да си поиска шише с мляко.
Вечер сама ни води да и мием зъбите (е, иска го по няколко пъти на вечер де  Crazy). Има 3-4 любими списания и ги гледа по сто пъти на ден.
Сега да кажа, че ако сама я гледах по цял ден, сигурно щеше да е различно, но за 3 часа вечер, докато и се нарадваме то не остава време да се караме  Heart Eyes .
Засега само се мъчим с приспиването. Вечер по 45 минути приспиване не ни мърдат ooooh!. Не можахме да я научим да заспива сама.

Джинджър, тия дни разглеждах едно старо бебешко списание и видях снимка на Асен и Кристиян на 7 месеца не знам кое списание обаче, щото му липсват няколко страници  .

Ренка, стискам палци леко да мине процедурата на Вальо, всичко ще е наред, ще видиш  Praynig .

Енви, отдавна исках да ти кажа, че на оная снимка, където Велинка е с батко си на шезлонга има стойка на истинска малка дама  Flutter .

Татянка, дано ви се размине диарията. А не мога да си представя, че Миленка може да те рита. Такова мило дете изглежда на клипчетата  Mr. Green ...  .

Бубка и аз съм на опашката за снимки. На Дани хареса ли му почивката? Сами ли ходихте, или с приятели?

МисЗ, ти сега като ходиш на работа 2-те деца кой ги гледа? Майка ти ли е там?

Абе аз уж редовно чета, ама не разбрах какво стана с Филипа. Някой да ме светне  newsm78 ?

Лелее, колко изписах, това ми е за 3 месеца напред.

Последна редакция: чт, 29 ное 2007, 07:27 от Зaрка

# 166
Хайде добро утро и от мен!

Много хубава тема за дисциплината - еми при нас я няма никаква. В момента явно е в бебешкия пубертет. Вечер като я взема от яслата и докато се приберем се започва - хленчи, ако не стане на нейната ляга да се тръшка и рита с краката, ама хич не й се връзвам, игнорирам я и тогава много бързо й минава. Обаче, татко й много й се връзва и като започне да беснее и той и се скарва нещо, та вчера му обеснявах, че е бебешки пубертет, и реакцията му беше: Ама как ще я издържим още 4 месеца. Та го успокоих, че може и да не са 4.
 Иначе белите са като повечето тук, и аз предупреждавам 3 пъти и после пляскам и после следва рев. Относно книгите - мисля, че с книга или без всеки родител си следва интуицията. Ето, и аз незнаех какво е тайм аут, но като го разяснихте и установих, че го прилагам и то много успешно. Само, че и аз като Татяна после искам да я гушна, и в повечето случай го правя, но незнам по този начин самото наказание дали има някакъв ефект. Ако много ме е ядосала, не я гушкам, но все се намира някой да гушне.

Сега последната мания е хранене сама - не съм я хранила от петък вечер. Е, познайте хола ми на какво прилича (понеже там се храним всички) - еми изпадам в тих ужас, не мога да трая така. Опитвам се да си наложа, но ми е адски трудно. А не дава да я храня, още не съм й давала супа вкъщи, какво ще ме чака тогава незнам. И въпросът ми е: Как си предпазвате мебелите, пода абе всичко, когато детето се храни само? Нямаме стол за хранене.

# 167
Контактите си имат предпазители, не може да бръкне по никакъв начин, защо трябва да търча след и да гледам къде ръчка.

# 168
Добро утро   bouquet

Гале, ние имаме стол за хранене и ако беше наблизо щях да ти го дам  Peace Не стои откакто проходи  Close (все се надявам, че ще дойде период, в който ще иска да седне и заради това още не съм го махнала от нас). А и лигавник не търпи, но пък се храни доста чисто, за едно ядене има най-много 2 капки на дрехите и 1-2 на земята, като цяло никак не пазим, просто няма как, защото той се храни прав, обикаля масата, стаята и т.н  ooooh! Сложили сме един детски килим, който е шарен (онзи наулици и сгради) и не му личи много, а Персила върши чудни неща с петната  Laughing Но като мине да се гушне в мен и баща си и сме по-оцапани от него, защото се бърше в нас...Май не ти помогнах  Crazy
Зарка, цунки на адашката и вземи да не пишеш сега 3 месеца  Crossing Arms Laughing А Филипа просто не пише при нас... Confused
Джиндър това е много неприятно, добре, че е само единия, защото имам лични наблюдения при два такив атестиса...по-добре да не коментирам...Предполагам си изчела доста по проблема...Колко го проверявах Алекс като се роди дали са си там или не са "асансьорни", въпреки че ме бяха видяли на ехографа още, че са слезли в торбичките  ooooh! Понякога и аз съм паника  Crazy
Лек и малко по-топъл ден от нас  Hug

# 169
  • София
Добро утро!

Татянка, и аз имах същото предвид за разсейването- не ми се струва възпитателно. Спестявам й рева и тръшкането, но така не разбира, че "така не се прави".

Соня се храни на стол за хранене - маже доста, но после бърша. Лигавник отдавна не ползва.

Къде изчезнаха Филипа и Нуни????????

# 170
  • Варна
Добро утро!
Джинджър, на Ники и двата са горе. Като се роди си бяха на място, но сега слизат само когато е в коритото. Педката каза да чакаме до 3 годинки и тогава се посещава детски ендокринолог и се решава как во да се прави. Така, че гледай да не избързате.
Мисля, че нашият става бесен и агресивен като го болят много зъбките, надявам се скоро да отмине, че не се живее вече. Снощи ухапа баща си до кръв, посиня му ръката ooooh! Всичко заради копма, пристрастен е. Сега ползваме и изключваме от контакта.
Бубка, аз направо ти завиждам  Mr. Green
Вени, махай препаратите! Ще стане беля и лекарствата също. Качи ги нависоко.При нас всичко отва е на "втория" етаж, в шкафовете.
Ники не се храни сам, единствено филии, бисквити и подобни. Стола и аз не го ползвам, гоня с манджа в ръка, лигавник също не ще.
Майка ми толкова го хвали, че доближа печката на дърва у тях и в момента , в който останахме сами с него, отиде и отвори печката Shocked. Така, че явно аз съмкатализатора за белите, когато ме няма е послушен.

# 171
  • 2 етажа над тавана
Добро утро!

За бъркането в контактите - те и нашите са с капачки, ама след като Маги веднъж успя да изчопли една капачка, мнооооооооого внимавам вече да не ги доближава даже. Не си мислете, че не съм обезопасила, но дори и обезопасено, тя намира начин да си го направи достатъчно животозастрашаващо. Препаратите са прибрани абсолютно всички в мокрото, а дори и там са на недостъпно място. Лекарствата - в аптечката, но нещо вече ни е малко и ще трябва да взимаме по-голяма май newsm78

Маги отдавна не иска да седи в стола за хранене, обикновено седи в мен или в баща й, през деня като сме си сами понякога я храня аз, понякога седи в мен и си боде от чинията. Супа и аз не съм й давала още да яде сама. Не цапоти много по принцип, но когато го прави е качествено. С нищо не предпазвам мебелите и пода - просто после следва хубаво почистване с вода и парцал, препарат ако се наложи и така. Поради тази причина в хола, където се храним, не слагам килима, че ми е по-лесно да чистя паркета, отколкото да търкам килим.

Красе, за твое успокоение - Маги големите бели ги прави само в мое присъствие, бабите и дядовците ги слуша, но ако съм някъде наоколо е супер-разбойник. Другия случай, когато става много пакостлива, е когато й се спи - тогава почва едно лигавене и безразборно хвърляне, ритане, бутане на играчки, тръшкане, въобще - приказка.

# 172
  • София
Мирела, всички контакти са с предпазители, всички чекмеджета и шкафове са заключени, но това не е предпоставка за липсата на бели. Взима ютията и започва да блъска с нея по мебелите - имитирайки гладене. Вече едната ми печка е неизползваема, защото остана без копчета. Най редовно ми скубе цветята или им изсипва пръстта върху мокета и започва такаво мазане и крещене от радост, че започвам да се двуумя да до гушна или да му извия врата. Другите му бели са свързани с катерене и набиране по кабелите - скоро компютъра летя отгоре му, че се опитваше да се изкатери като се държеше за кабелите. Хващала съм го и с четката от тоалетната да маже из банята. За коша с боклука редовно се карам, защото му е много интересно какво има там и си вади каквото хареса. Тъй като съм заключила всичко, което става за заключване скоро го видях с ролера в ръка да се протяга и да го размята към чашите, които мислех, че с на недостъпно от него  място.
Само преди месец шкафът му щеше да го размаже, защото увисна на вратичката. Мазането с мляко и сок е ежедневие и отдавна не ми прави впечатление, но направо откачах когато вземе да бълника шишето си докато започне да лети кисело мляко из цялата къща или с мазни или мокри ръце вземе да рисува фигурки по прозорците. 
В дома ми се купува веро на 5- 6 месеца, а препарат за мокети всеки месец. Писнало ми е да пера всеки ден мокета, а понякога и почесто, но знам, че скоро подобрение на положението едва ли ще има. Оставя ли го за секунда и вече е спретнал някаква беля. Но да е жив и здрав - доколкото мога ще търча след него да оправям щетите.

До вчера се хранеше в столчето си, но... вече столчето е поразнебитено след като вчера се наложи да го счупя за да го извадя, че се беше заклещил. За мой късмет обича да стои на столовете в кухнята и сега ще се храни така. Отскоро ми се сърди и иска сам да се храни, но здраво маже наред и засега гледам поне това да си спестя. Вчера му дадох лъжичка да хапва сам кус кус и след като ме замери с 2 лъчижи и се наложи пак на патешко ходене да събитам кус-куса от земята ми се изпари ентусиазна да го оставям сам да яде. Прави голяма свинщина.

# 173
  • 2 етажа над тавана
Раче, знам, че на теб не ти е смешно, но си представих доволната физиономия на Емчо, докато ти обикаляш патешката да събираш кус-кус, и се развеселих Laughing

Зарче, проблема с приспиването не е само при вас - Маги също трудно заспива вечер, вече не я гушкам и разнасям, което е добре за кръста ми, но пак около 30-40 минути не ми мърдат, за да я приспя. Слава богу, поне имаме напредък, че вече си ляга в креватчето - преди изпадаше в ужас само като я сложех там. Примъква се при мен по някое време нощем, понеже креватчето й е долепено до моето легло, но и това май ще свърши - тази нощ идва на няколко пъти при мен, но след като полежа 2-3 минутки, си се връщаше в нейното креватчета да си гушка спящото маце Mr. Green То докато я науча да гушка нещо да спи пък какъв зор беше, добре, че Господ е дарил майките с изобретателност Mr. Green

# 174
Здравеите,много отдавна не сам писала но може би сте забелязали 4е редовно ви 4ета а сега ми се прииска и да се разпиша.
Мадлен по нищо не се различава от ваште деца,прави всевазможни лудории,включва печката готви с тигани и тенджери които са с тефлоново покритие а тя барка  в тях с метални лажици.
Карам и се понякога я пляскам но като е решила нешто че ще прави и го прави,голям инат.
Да ви разкажа малко за Мади:
От 5 месеца е без памперс,има всички излезли заби ,храни се с нас на масата почти винаги сама стига да нее супа че тогава и е нужна помощ,говори почти всичко и повтаря като папагал, от 3 дни пее една песничка от 2 реда но и на това сам много доволна, разказва приказката за червената шапчица и обожава да гледа телевизия.
Ходи от октомври на ясла.

# 175
Привет! Grinning

Толкова интересни неща сте споделили!
Много се възхищавам на търпеливите и спокойни дисциплиниращи мами! Peace
Изключено е, да готвя, чистя, пера и пр. с Велина - свръх търпението и свободното време ми е!  Naughty Единствено допускам, да седи на стола в кухнята и да си бърбори или играе нещо, но без да пречи - ако пречи, моментално заминава нанякъде.
Не заключвам и закопчавам шкафове, не махам цветя и техника - децата знаят, къде им е разрешено и къде не, да пипат. Имат си своя територия, където могат, да правят каквото си искат, но мама и тати също си имат тяхна, която искам, да уважават. Peace

Храни се в столче, но ни е такова, което се закрепва директно на масата. Килимът махнахме - ясно защо. Понякога иска, да яде сама, понякога не иска, да седи на стола, но отказвам, да я гоня с лъжица, понякога плюе сдъвканото... Различно е. Rolling Eyes

След наказание е задължително гушкане, според мен Thinking, иначе се натрупва гняв. С Пепи задължително, след каране или наказание, се извиняваме взаимно и се прегръщаме. И вече в успокоена обстановка, още веднъж обсъждаме случилото се, когато обикновенно споделя истинската причина за белята. Сега уча и Вили на това.

Зарка, много си мила! Heart Eyes

Елима, добре престрашила се!  bouquet

Мами, наслаждавам се последните си два истински свободни дни /до пенсия/! Blush
От понеделник съм в матрицата и въобще не знам, дали ще мога така интензивно, да ви досаждам! Mr. Green
Всички много ще ми липсвате!!!
Hug Hug Hug Hug Hug

# 176
Здравейте момичета,вън е голям студ. cold
Краси,чета аз за тестисите тук в форума по темите и на други места,говоря с майки вече преминали през това,и с педиатърката ни и на уролог го водих,но крайното ми заключение е че нетрябва да се чака,колкото по на време толкова по добре,горе стоящ тестиса му се развива по бавно с малко по малки размери е и температурата е различна отколкото в скроталната торбичка.На мнение съм че най-късно на пролет когато ще станат на 2 години тази интервенция трябва да се направи.Може би от много чудене изтървах момента през есента,сега е голям студ а не трябва да е болен знам.Притеснява ме и пътуването,упойката,раздялата на двамата близнаци за пръв път,но ще се вземам в ръце ако трябва ще се уговоря по телефона предварително с някой доктор и така. Sad
Зарка,права си те са били в списанието-сп.Бебе. WinkАз преди да си купим компютър много пращах писма и участвах в севъзможни списания за конкурси,само там ни публикуваха но аз бях доволна и може би от тогава се смирясах малко. hahaha
Иначе аз съм си болна вече,Криси бърше сополи в несвяс,а Асен киха,на фона на това пощуряват от правене на пакости и техните редовни бели. Rolling Eyes

# 177
КАто ви чета за всички бели  и ние сме така!
Много се тръшка напоследък, в енда статия в нета бях чела че шляпването до 2та година не е проблем защото не се травмират децата!
Та аз шляпвам ръчичка в краен случай по дупето!Напоследък като му кажа-недей, не пипай или това не може и ме поглежда дяволито хили се и продължава да го прави, казвам му -ще те плесна!той се ядосва блъска, рита, идва удря ме, удря това което не му е позволено и се тръшва!
Не говори почти нищо,зайче, цвете, чичо,мама, баба, папи,бъ-бъ,дай, и сигурно още 2-3 думи!
А не му говоря на други езици все още!
Разбира всичко, дори сам се научи да хвърля боклуците в кофата, при яденето на банан най важното е да вземе първо обелкат аи да я хвърли а банана може и да го хапне веднъж и да го остави!
От няколко дни показвахме че бутилките не се пускат тук и там а се слагат на пкафа като се напие или като свърши, защото рядко се случва да има нещо в тях!
Лятото пиеше по 1л сок на ден плюл мляко сутрин и вечер, но сега намалихме с 1 бутилка сок,вода колкот иска и мляко сутрин и вечер-Това за течностите!
За яденето не сме проблемни само не трябва да му давам гризки или солети или каквото и да било преди обед или вечеря, ако дам това означава да се гевези и да не яде!
А за дъвченето на храна и плюенето имахме такъв период, мисля че го плеснах през устата веднъж и спря!Чуствам се виновна след като го плесна, но пък той ми се качва на главата на моменти!
Попива всичко което види!
Понеше имаме майстори в кухнята и като си заминат взема им инструментите и той маже стените!или бърка по кофите!
Мнго обича да чисти, все взима стирка или метла и чисти!И не търпи да са му изцапани ръцете!А докопа ли мокрите кърпи може да изчисти цялата куща и да си ги навре в гащиризона или пазвата!
Това с плюенето на водата го правеше с една определена бутилка само, но след като няколко пъти го направи му казах че като се научи да пие нормално тогава ще му я дам!мАкар че ми е много удобна на мен че е метална бутилка!Сега вече пие и от нея нормално!От чаша пие само ако му наливам по малко, иначе надига много нагоре чашата и се залива!
А за пералнята помага ми но никога не я пипа когато не перем!Както и микровълновата, кум печката не е проявявал интерес, но телевизора му е любим!

# 178
  • София
Студеничко е, да. Ама до преди малко поне нямаше вятър при нас и си направихме хубава разходка.

Сутринта бяхма на тест за алергии към упойки и алерголога от вратата ни посрещна с думите "Хм, суха кожа на бузите, напукани устни. Имате си атопичен дерматит!"  Sad Аз бях малко скептична, защото досега не е проявявал някакви сериозни признаци на алергии, ама той като почна да обяснява как протича при такъв тип деца като Вальо и му описа развитието и характера по-добре, отколкото аз бих могла. Отчая ни, че следващия етап е да стане адски злояд, той май вече е започнал при нас и че ако имаме второ дете, Вальо ще ни се види като ангелче в сравнение с него.  ooooh!

Мабелите, пода и всякакъв хардуер не пазим въобще. Стига ми, дето все дебна малкия да не се повреди и хич и не мисля да се впрягам за другите неща. Майка ми все трепереше над разни вещи, а това толкова ме дразнеше, и сега като й видя красталните сервизи и ми идва да вземе един чук и ...   Twisted Evil

Джинджър, като мине операцията, ще ти разкажа подробно. Само трябва да ме подсетиш, че акъла сигурно съвсем ще ми изфиряса до тогава.

# 179
Момичета, стискайте ми палци днес следобед, въпреки че ми се струва много нагласено това моето, но поне да знам че имам някаква подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт