Отговори
# 60
Татянка на мен ми звучи достатъчно. Иначе нашия чувал си седи в опаковката, даже не съм го  прала. Симона докато стане зима и започна да спи при нас и още не можем да я изгоним. И спи с нашата завивка, която като другите априлчета бива изритвана редовно.

Енви, що така?

Вени и аз съм за теорията на Енви. Симона примерно спи много през деня, а нощем спи колкото нас 7-8 часа. Отдавам го само на желанието и да е колкото се може повече време с нас.

Намерих очилата в гардероба. Знаех си:)

# 61
Иленка, разбира се, че ще ни занимаваш с ядовете си!  Hug И аз на твое място бих се ядосвала ужасно - или да не я вземат, или да я гледат, както трябва!  Crossing Arms То още около месец и Диди ще им е "вместена в политиката"! Wink
Колко деца да в групата!?  Thinking При Вили посещават около 12-15, когато успея, да ги преброя, докато закусват следобед. Но не знам, колко са по списък.

Деси, Янче, ентусиазмът ми ще се завърне, т.к. много обичам работата си. Но си давам сметка, че с майчинството така съм се изолирала /доброволно и умишлено!/ от деловия свят, че сега всичко ми е ужасно противно.
  Close

# 62
Благодаря за пожеланията за новата къща. Снимки все още няма, че още не сме подредили Wink

Спешен въпрос - ентусиазмът ми баба й на Яна да я гледа до другата есен се изпари. Тая жена е  #2gunfire Та питам - ако подам молба сега , тоест януари,  ще могат ли да я вземат на ясла евентуално март/април? До тогава аз ще си я гледам, за което трябва и работа да спра....абе.... Close

# 63
Нуни, мисля че да! Нали затова вече се подава година за година. Но предварително питай в яслата дали приемат по това време и да го отбележиш в молбата, при нас поне е така. Дано да успееш да я запишеш и да ти е по-спокойно, а за работата не се притеснявай, работа ще има цял живот. Сега ще се радваш на малкото писанче по цял ден  Hug
Стенли от много отдавна спи завит и не се отвива много, даже се сгушва в юргана и заспива, на мен прилича по това  Wink Никога не е спал в чувал.
От както сме тук се е разлигавил толкова много, че едва го изтрайвам на моменти  #Crazy

# 64
Леле, доживях да се добера до тук отново!

Юлче, мила, честит ти син ( голямо чадо, бре, добре че секцио беше). Да ти е жив и здрав, много, много радост да ти носи на теб и цялото ви семейство![/size]  bouquet Hug. Бързо възстановяване ти желая.

Изчетох всичко пропуснато от последните две седмици. Безкрайно благодаря за всички страхотни пожелания от всички ви Hug, трогната съм! Даже и Цачи се е разписала, не е влизала от векове. Стана ми много приятно от всички ви, страхотни сте! И с тази тема наистина ни карате да се чувстваме мнооого специални Mr. Green Чаена   bouquet

Аз в бързината наистина не бях казала датата на малкия и понеже беше надвечер тук пък при вас вече на другия ден и за това не сте разбрали кога в действителност се появи той. Та не е 10-ти, ами 9-ти ноември.

Ще гледам да съм кратка, че да не става роман.
Крис го дава добре за сега, ама кака му ми скъсва нервите. Знаех че ще и бъде трудно, но тя е просто не поносима. Иска цялото внимание за себе си и по цял ден мрънка без да спира. Как не се умаря незнам, но сме трима възрастни в къщи и гледам че и на тримата ни идва множко. Дано свикне скоро, горката. Струва ми се толкова пораснала сега, като голямо момиченце. Само ако можеше и да осъзнае какво става и да порастне на акъл Mr. Green. Очаквам я да порасне изведнъж, а това няма как да стане, тя си иска своето. Аз се опитвам да и дам колкото мога, защото е ясно че вече не мога да съм 100% само нейна, ама тя е на принципа всичко или нищо. Надявах се Мамчето да е почнала да влиза, че да каже как реагира нейното детенце.

Аз днес съм официално на работа, то и затова съм тук де. В къщи ми е абсурд да вляза в нета. Та по този въпрос, Аги, няма екплоатация тук, поне не първите 6 седмици Mr. Green. Аз по собствено желание се върнах от сега на един ден в седмицата, за да мога да взема 1-2 седмици допълнително майчинство или с други думи до края на годината. Иначе онзи ден бях тук пак доброволно, да си оправя застраховките на децата, да донеса бележка от док за болничните и все такива. Ама се спрях в офиса и колежката ме вербува да и оправям бакиите. Та докато и оправа далаверите и накрая трябваше и на бизнес среща да присъствам ей така непланирано. Шефката ми като разбра... вика ми, нали знаеш че и от къщи можеш да работиш, не трябва да идваш до тук? В интерес на истината днес нямах търпение да дойда на работа, аз съм явно някакъв откачен работохолик. Пък и имах нужда от малко разтоварване, което получавам само тук.

Честито на всички празнували, които пропуснах, доста са били  bouquet, няма да изброявам, че да не артиса някой.

Много болни пак, дано всички са вече по-добре или поне да вървят към оправяне.

Пробвах да сложа снимки в албума, ама явно размера не е тамън и не стана работата. И лентичката ми на Крис не щя да се копира, та за сега е без.
Хайде ще вляза пак после, че много се проточих с излияния.

# 65
Нуни, аз мисля , че за София се подават януари , а ги взимат от есента, но не съм много сигурна. Нека кажe някой, който е наясно.

Аз за Ема също ще подавам сега, като една приятелка каза , че ако искам ще ми помогне веднага да почне. Та сега се чудя какво да правя, дали да я пратя   newsm78, че малко да взема въздух.  Освен това има вероятност април, май и юни да ме привикат на работа, защото се оказва ,ч е отпуската няма да ми стигне до септември. Умната ни счетоводителка ми е спряла за 4 месеца майчинството , за да ми поизчисти отпуските, без да съм подавала молба  #2gunfire. Тъй като отпуската ми е пусната от 20 април, смятам , че се е объркала , че Ема навършва две години. Нищо вече не мога да направя, сега само се боря за тези месеци да ми се изплати половината майчинство, което тя не знаела. Какво да ви разправям. Сега ще се наложи да се върна в края на учебната година.

# 66
Нуни,  наистина най-добре питай дали приемат по това време ... в нашата ясла приемат само септември ...
Тинче, каква е тази ваша счетоводителка дето сама решава кога ще излизаш отпуска #Cussing out Лелеее направо #Crazy като прочетох какво е направила ...

# 67
  • София
Излизаме, но да кажа само, че идеята, че е заради работата ми се струва нереална, защото аз го оставям при баба му за по половин ден от 15 септември, работа започнах преди един месец, а той започна с изпълненията преди седмица.

За кътниците - имах предвид вторите!

Миз, добре завърнала се! Защо толкова рано на работа тръгваш?  И кой гледа бебо?

# 68
  • София
Честито на патерица на нашите Катета! Бъдете усмихнати и обичани   bouquet
Честит празник и на татко Пешо Сминчов - много да го слушат и обичат Смини и Али!

Емо е в групата на ритащите и отвиващите се вечер. Тъй като не включвам печка вечер върху пижамата му слагам по едно плетено елече (пък и бабите се радват, че им ползвам плетивата).

Нуни, честито ти ново жилище - да го изпълните с детски смях и незабравими спомени.
Тина, аз ако бях на твое място щях да се оплача писмено до директора за своеволията на счетоводителката, ако сама не си оправи бакиите. Такива не ги търпя много - пък и се паля лесно  Embarassed.

Вени, преди няколко дни имах големи съмнения, че са го метнали вторите кътници, но само след 3 дни всичко отшумя. Детето се успокои и пак започна да спи без да се буди. Сега очаквам следващата атака на зъбите.
Иленка, оплаквай се, мила, че само ние можем да те разберем. Винаги можеш да разчиташ на нашето здраво, виртуално рамо.  Hug
Мисче и мен ме хвърли в размисъл. При само 6 седмици майчинство как гледат децата си работещите американки. С целодневни дететгледачки? Баби?

Ето малко снимки от последните 10 дена Simple Smile Има и снежец, за тези които все още не са му се порадвали.

# 69
Вени, тръгнах толкоз рано, че да мога да съм в майчински до края на годината ( става 7-7.5 седмици, наместо само 6 ако сега идвам по един път в седмицата). Иначе майка ми е тук до Март месец и тя ни е гледачката за сега.

Раче, карат с детегледачки или ясли. Тук ги взимат от 6 седмици на всякъде. Баби тука мнооого рядко ще намериш да си гледат внучетата, не е като в БГ.

Ето моята дилема за деня, да видим има ли някой с такъв опит. Та, седя и се чудя какво да правя със замразената кърма? В смисъл, че имам възможност да замразявам добро количество, ама вече нямам къде да я слагам. От друга страна се чудя дали ще мога да я използвам преди да е остаряла и в случай че все още си имам прясна? Струва ли си замразяването, незнам какво точно да правя?

# 70
Добро утро Wink
Раче, страхотни снимки, и този сняг, ех кеф ...
Мисче, напълно те разбирам за чуденката ти, аз също замразявах кърма и да ти кажа честно само си я подменях, т.е. изхвърлях старата и слагах нова, започнах да я използвам едва след като захраних и слагах в пюренца или кашички които му правех ....
Но колко кърма съм изхвърлила чак ме е срам да си кажа. Яд ме беше, че не можах да я давам на банка за кърма, защото искаха хиляда изследвания, а аз нямаше кога да ида да ги направя. С бебо беше невъзможно ... Но пък бях спокойна, че ако нещо стане имам резерв, така че ... Не че много ти помогнах в решението, ама ... споделих моя опит ...

# 71
Да се разпиша при вас!
Аз съм kremakula със сменен ник!
Татяна ме смъмри и бързо бързо се отчитам,!вие биете по точки по бързописане, имала съм моменти с неизчетена цяла тема и след като не съм чела какво сте писали как и аз да се включа!Абе шантава съм и аз!
Сега ще сепостарая да пиша!
Аз съм на 27 от силистра!Моя малък юнак се казва Сами!
Преди съм работилаи  i съм омъжена в кувейт,но сега съм си в бг!
На мисZ Честито ти ново бебче!Виздах ти лентичкАТА В УЖБИНСКИТЕ МАМИ!
бРАВО
На всички пораснали малчовци много целувки и прегръдки!
Аз ставам че моя пак подрежда шкафове!  bouquet

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 09:40 от um_sami

# 72
Добро утро! Grinning

Миси, свежо звучиш!  Heart Eyes За замразяването на кърма - нямам опит.

Нуни, вместо да напускаш работа, не е ли по-добре детегледачка, или по-сериозно да скръцнеш със зъби на бабето, да си спазва обещанията!? Thinking

Тина, това е недопустимо!  Naughty Я, заплаши счетоводителката с ревизия от НАП/НОИ и да си оправя бакиите! Crossing Arms

kremakula, добре завърнала се!   bouquet Че се и представяш - сладурана! Включвай се по-често!!! Peace

Днес яслата ни е без парно и много се притесних, да не я разболеят. Praynig
Иначе бандитката, вчера на 3 пъти нахапа брат си, при спор за играчки. После се извинява, нооо... И се е научила, да плюе - не докато яде, а истински. Никакъв финес у наш`та дама! Crazy

Спорна и слънчева седмица на всички!
Hug

# 73
Енви, как така без парно Shocked с какво ще отопляват?

# 74
Ами, авария имало, включили печки, навлякохме й, каквото имаше в гардеробчето, т.к. аз естествено не знаех, че ще е студено, макар че лелята очакваше, да предполагам...  Close Дано не стане беля! Praynig

Данче, кажи, как е Стаско! Hug
Ванче, а Юли как е!? Hug

Снощи написахме писмото до Дядо Коледа - джуджетата започват работа! Mr. Green

Чета "Изкуството да бъдеш родител" на Ф.Додсън. Добра книга за отглеждането на децата от 0 до 6 г. Някои неща безвъзвратно съм ги пропуснала и за двамата, други съм ги налучкала, трети ще пробвам...
Wink

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 09:38 от envia

Общи условия

Активация на акаунт