Отговори
# 135
  • France
Добре дошла,atanaska mama   bouquet

# 136
  • гр.Хасково
За много години! Аз преди бях писала при вас, но скоро не съм се мяркала. Да се похваля - имам момиченце - Дария, родих на 13.09 в Хасково, каката вече е на 6 години и много се радва на бебето. Определено зимата се очертава дълга, добре, че са форумите.

# 137
Здравейте, майчета!

И аз днес Ви откривам след като приспах бебока. Бяхме на консултация и първи прием на Пентаксим. Малко повечко си поплаква като заспива, трудно се предаваме в ръцете на Морфей.
На бъдещата мама, която си търси добър гинеколог искам да споделя горчивия си опит с
лекар от бившата ІІ-ра поликлиника, няма да спомена името му. В седмия месец за първи път стойностите на хемоглобина ми бяха по-ниски от обичайното. За съжаление са толкова натоварени, че изтърват дори да погледнат изследванията ни. Седмица след това бях на редовен преглед и на Доплеровия апарат се оказа, че ритъма на бебето е ускорен. Насочиха ме за постъпване в отделение да ме понаблюдавали. На въпроса признак на какво е този ускорен ритъм, най-общо че е възможно страдание на плода бе отговора. Срещнах познат кардиолог, с когото споделих проблема. Първия въпрос, който ми зададе бе за стойностите на хемоглобина. Веднага ме насочи към лаборатория и се оказа, че още повече са се занижили за седмица. Успокои ме и ми обясни, че когато са ниски стойностите на хемоглобина има недостиг на кислород за детето и  начина да се достави е ускоряването на ритъма. Моят сърдечен ритъм също беше с висока стойност. Насочи ме към лекаря, при когото бях решила да раждам /не е в Хасково/ за преглед и  предприемане на  дългосрочни мерки за прием на желязо, което ще пия 6м. след раждането. Наложи се в късния следобед да пътуваме и да се завърнем посред нощите успокоени и окуражени, че с ударните дози желязо ще компенсирам тези две седмици недоглеждане в Хасково. Така, че бъдеще мами четете и се образовайте, проверявайте всяка дума и питайте, питайте...Информацията в нета е необятна.

# 138
  • гр.Хасково
Валя анд, на същото мнение съм, не конкретно за лекарите в ІІ поликлиника, а като цяло. Информирането е много важно и да си търсим правата и полагаемото, че тук гледат само да претупат. Бях намерила някъде референтните стойности на кръвните показатели и урината и си ги следях редовно.
На нас ни предстои трети прием на Пентаксим но никъде няма, надявам се до 20.01 . да получат.

# 139
  • Хасково
На нас ни предстои трети прием на Пентаксим но никъде няма, надявам се до 20.01 . да получат.
В Гален на автогарата има. За по-сигурно преди да тръгнеш се обади - 60-10-66. Засега нямаме проблем с доставките.

# 140
Добре дошли на новите мами atanaska mama и valya_and  bouquet

Честито и на mika2006 за бебока Laughing

mit*bul до края на седмицата ще се опитам да мина покрай Феерията, че бях в отпуск 2,3 и 4 и сега ми излиза през носа ooooh!

На теб коктейлни черешки ли ти трябват, от онези в бурканчетата, защото май в Кауфланд гледах такова нещо  newsm78

Защо когато отида в Кауфланд и мина покрай щандовете с памперсите изпитвам непреодолимо желание да си купя един пакет  Crazy

Май откачам  Crazy Crazy Crazy

# 141
  • под шипковия храст
Добре дошли на новите мами atanaska mama и valya_and  bouquet

Честито и на mika2006 за бебока Laughing

mit*bul до края на седмицата ще се опитам да мина покрай Феерията, че бях в отпуск 2,3 и 4 и сега ми излиза през носа ooooh!

На теб коктейлни черешки ли ти трябват, от онези в бурканчетата, защото май в Кауфланд гледах такова нещо  newsm78
Защо когато отида в Кауфланд и мина покрай щандовете с памперсите изпитвам непреодолимо желание да си купя един пакет  Crazy

Май откачам  Crazy Crazy Crazy
smile3532
ами като ти гледам лентичката, време ти е да повтаряш... аз моите така ги планирах. 5-6 години според моя милост е идеалната разлика! Naughty искам поне още едно, докато съвсем не съм одъртяла, ама мъж ми е категоричен, стигали били толкова деца!  Crossing Arms
а пък за черешките в Кауфланд очите ми изтекоха и не можах да ги видя! от празниците насам да не казвам с една дружка колко бутилки пресушихме, че ще бъда публично освиркана. днес бях приятно изненадана от цената на алкохола в магазинчето на зеленчуковия пазар, с няколко левчета надолу от другите магазини! Mr. Green
За много години! Аз преди бях писала при вас, но скоро не съм се мяркала. Да се похваля - имам момиченце - Дария, родих на 13.09 в Хасково, каката вече е на 6 години и много се радва на бебето. Определено зимата се очертава дълга, добре, че са форумите.
ехе, значи си имаме адашче  Crazy ама Дарий е батко, вече е на 8 месеца...
valya_and това е ужасно, защо не му казваш името, те тия консултации ги водят само за парлама, да не дава господ да имаш проблем наистина! Sick аз това ги бъзиках по контролите, че ако ще ме разхождат само да ме мерят със сантиметъра и да ме теглят, то аз в къщи имам по-хубав кантар от техния...но като е второ дете си по-сигурен някак, докато като си спомня как бях ошашкана с първото! пък да не говорим, че вече ми омръзна да съм специалист по всичко. искам да отида веднъж някъде и да съм спокойна, че хората си знаят работата и не трябва да ги следя на всяка крачка, то медицина да не се учи от списания или каквото и да е било друго. вече и баничка не можеш да си купиш без да се притесняваш... #Crazy

# 142
По  темичката за консултациите в града съм на същото отрицателно мнение.Когато забременях с второто си дете,отидох на консултация при лекаря,който следеше първата ми бременост.Чаках 2 часа,въпреки,че по работното време на вратата трябваше да е там.Обадих му се да го питам,кога ще дойде и той ме увери ,че до 5 минути е там,но така и не дойде.В същото време акушерката ми вика,да се записвам,нали съм си знаела,че съм бременна.Писна ми да чакам и отидох до един изявен хасковски лекар.Прегледаме и ме попита да не би да съм се ``парясала``(развела).Аз му казах,че няма такова нещо и попитах,защо мисли така,а той ми вика,че така си е помислил заради голямата разлика между децата ми(8 год.????).Разви ми едни схеми къде да си правя изследванията,,къде да се запиша за консултация,че изследванията да са ми безплатнви и т.н.дълга и широка.Писна ми от обиколки и на реших да тръгвам за Пловдив.Там ходих през цялата бременост итам родих.Не съжалявам за нито един лев ,който дадох,защото това беше един от малкото случай,когато се почувствах като бял човек в нашата държава.Пожелавам на всички такова отношение,което получих аз,защото в такъв момент за жената това е от голямо значение. Hug

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 13:00 от atanaska mama

# 143
Сериозно започвам да се плаша,  като ви чета момичета замислям се да отивам към Пловдив но  да видим..... #Crazy Засега   съм се насочила към д-р Недко Петров , но още умувам. Благодаря ви за бързите отговори Hug

# 144
  • БГ
Ехооо, привет и от мен,   Hug  помните ли ме? След цели 6 дни липса на нет, по вина на снега и некоректно отношение на ремонтната група към доставчика ни, най-после се включвам за да ви прочета и поздравя!

За много години - живи, здрави и много, много щастливи!!!

Добре дошли на новите мами, техните коремчета и бебоци!!!

Отношение по темата проследяване на бременността и раждане съм вземала в предишни теми, а то е - и да имаш и да нямаш възможност, бегай в Пловдив!

tony_nm, как сте, ти да не се върна на работа?

Y a n a, при вас как е положението, добре ли сте?

Mopsy, как сте днес, надявам се по-добре! Марти ходи на ясла от понеделник, дано тази година сме по-здрави и по-редовни!

Ааа, не, едва ли откачаш, просто ти се иска отново да гушкаш малко, сладко, пухкаво бебче, ако е така, желая ти го от сърце!!!  Heart Eyes

Toni4ka, май е време да смениш заглавието на темичката ни?!

# 145
daila, не се притеснявай така!  Hug
Родих и двете си деца тук съвсем доброволно - всичко беше ОК - вярно при мизерни условия, но за това лекарите не могат, да носят отговорност. И преди бременостите и ражданията си и сега - продължавам, да посещавам гинеколога си, без да имам намерение, да го сменям. Веднъж ходих на консултация в Торакс-Пловдив и останах крайно разочарована от отношението. Не агитирам към нищо - представям своята гледна точка! Успех! Peace

Тони, и аз това щях, да питам - започна ли работа, а Диди кой я гледа!? Thinking

Тоничка липсва! Sad

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ!
  bouquet

# 146
daila, наистина не искахме да те плашим.
Но както казват не един и двама от разумните гинеколози, живота който носиш в себе си, се случва веднъж или два пъти в живота на съвременната жена. Не си заслужава да подлагаш на риск малкото човече в теб.
Д-р Недко Петров е добър избор. Работи със Здравната каса и ще можеш да ползваш изследванията, които  тя покрива. Както и болничните.
Съветвам те обаче в последните месеци да си намериш и лекар, който желаеш да води раждането ти. Много е важно да имаш доверието му за да минат нещата нормално.
В Хасково в отделението също работят добри лекари. Моя колежка два пъти ражда при д-р Тенев и е много доволна. Той има частен кабинет в "Хипократ" заедно с д-р Честименова, като и тя е добър специалист.
Д-р Стойнова също наблюдава бременност и работи със Здравната каса.
В "Хигия"-та /бившата Военна болница/ работи д-р Севов /от Свиленград/, който работи и в АГ отделението на болницата. Той е млад и переспективен лекар. Много мами от Хасково раждат при него. "Хигия"-та имат договор със НЗОК и се доплаща някаква сума, която не е голяма.

Лично аз родих със секцио под грижите на д-р Васил Даскалов и по общ избор в "Торакс", понеже не съм в първа младост и се очакваха проблеми/държа да отбележа, че първото си дете родих по нормален път преди 12г./. Той работи в МЦ "Алфа медикус" всеки ден от 3 до 7. Води раждания и в двете частни клиники. През август си купи 4Д видеозон. В България в момента има само 3-4 такива. Това го знам от наш приятел в София, който поддържа медицинска апаратура. Освен това дочух, че и д-р Карагьозов работи вече на частно.
И двамата са много добри бивши кадри на  "Торакс".
Изключителни.
И както казва мама Наска аз също:
Не съжалявам за нито един лев ,който дадох,защото това беше един от малкото случай,когато се почувствах като бял човек в нашата държава.Пожелавам на всички такова отношение,което получих аз,защото в такъв момент за жената това е от голямо значение.

Мика2006 честито и от мен. Имам колежка, която роди на 10.10.07 и бебошка се казва също Дария.
Айде чао засега, че стана ферман. Спокоен ден на мамите и бебоците.  bouquet

# 147
За малко да забравя, приканвам всички да се присъединим към

МОЛЕБЕНА ЗА МАМА ЕЛВИРА НА 13.01. ОТ 11 ЧАСА.
[/u]

Praynig Praynig Praynig

# 148
  • гр.Хасково
Благодаря за честитките момичета, много сте мили.
Аз раждах тук, тъй като лекарката, на която имам доверие/Д-р Христова/ и води и двете ми раждания, е тук. Ходих на консултация и  при нея и по здравната каса/при Д-р Стойнова/.
А парите така или иначе ги даваш, дали тук или другаде, въпрос на личен избор.
Тони, мерси, ще проверя, но в тази Гален с детския щанд нямаше Пентаксим  и казаха, че няма и на склад.
Ще се молим за мама Елвира  baby_neutral

# 149
За много години! Здраве и много успехи! Извинявам се че се намесвам в темичката ви, чета ви редовно и ви следя, но рядко пиша! Аз лично не бих се доверила на нито един от гинеколозите в Хасково /добре че не ми се налага/, нито пък бих раждала в тази мизерия в АГ отделението ни! Ако имаш възможност бягай в Пловдив или в Торакс или в Селена! Имам няколко приятелки пловдивчанки много доволни от Селена! А иначе това което въпросните специалисти твърдят за 4д видеозона е пълна лъжа! Този вид е пуснат официално на пазара от средата на декември и едва ли някой в бг го има! Просто има два вида 3д видеозони: първия по- стария модел и съответно по - бавния и втория по- новия и съответно по-бързия! Този 4д видеозон е съвсем нов, много скъп и прегледа с него далеч няма да струва 50 лв!

Общи условия

Активация на акаунт