С тези огромни тумбачета, ще родим ЯНУАРСКИ юначета!

• 13 968
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Здравейте да се включа и аз в дискусията за присъствието на таткото в родилната зала!   bouquet

Аз нашия татко не го искам да присъства в такъв момент . Naughty

Първо защото по принцип ,когато се чувствам зле ,а няма как от контракциите да ми е добре не искам никой около себе си.

Второ,защото така си запазваме напълно тайнствеността за влечението ни един към друг.(незнам дали ще ме разберете)

И трето така или иначе няма как  да си сменим местата. Само ще му гледам шашната физиономия и ще ме разсейва 35: Joy hahaha hahaha

Както и да е това си е лично мнение.Всеки познава себе си най-добре. Peace

На всички обаче пожелавам въможно леко раждане и бързо възстановяване.  bouquet Peace После ще разказваме при кой как е минало. Peace

# 196
Здравейте,майчета:)!
Честита бебка на мама Усмивка!
Не бях влизала няколко дни във форума и колко изненадана останах като прочетох, че още едно нетърпеливо бебче се е появило:)!
И пожелавам на малкия Стефко на мама Луси да наддава бързо и скоро да си е в къщи:)!
По отношение на присъствието на таткото в родилната зала - тук при нас  в Пазарджик,няма такава възможност,дори и да искаме.Но пък и аз чак толкова не държа на това.
Момичета,адски много ми изтръпват ръцете и бе болят, но пък учудващо вече три вечери по ред не се будя за ходене до тоалетна - това не е било никога и не знам на какво се дължи.
Желая ви приятен и усмихнат ден!

# 197
Здравейте момичета!  Simple Smile
Аз скоро не съм влизала и вие цели две теми изписахте  thumbsup Поне в тази да се включа.
Честито на Усмивка!!! Да ти е живо и здраво мишлето и да те радва! newsm44
По отношение на татковците  Whistling Аз моя го водя навсякъде по консултаций и такива но не съм сигурна че го искам с мен в родилната зала. Въпреки че мисля че те трябва да присъстват за да видят колко е трудно а не после да викат " е какво толкова едно раждане" smile3516 Мисля че е добре те да седят с нас в предродилна и като ни вкарат вътре за самото раждане да си стоят вън. Че като знам колко калпави мъже има rotfImao вземат да припадат там  newsm62 но е хобаво и те да съпричастни и да помагат Party
Аз искам да питам един въпрос - някол има ли болки ниско долу, такива като при менструация. Нито се засилват нито изчезват постоянно си боли newsm78

# 198
Честит Рожден Ден на lady_ivy! Пожелавам много здраве, спокойствие и щастливи дни!

# 199
  • София
Здравейте!

Честита радост на Усмивка!!! Да е здравичка и весела малката ми адашка!

Браво и за добрите новини от Лусесита!!!

Честит рожден ден на lady_ivy  

Да си кажа и аз за присъствието на таткото. Аз раждах и вероятно пак ще раждам секцио, но сме обсъждали този въпрос с него. Той беше категорично против. Сега като се замисля, просто така му е било по-лесно. Тогава и аз си мислех, че ще ми е по-добре без него. По-принцип ставам по-мобилизирана и по-концентрирана когато съм сама. Иначе мисля дали добре се представям прд близките ми.
Сега обаче ако имаше начин да присъства поне докато съм в предродилно (защото и за секциото също чаках в предродилно)  щеше да ми е по-спокойно. Да си поговоря с него, да му държа ръката. Миналият път 2-3 часа се наложи да изчакам в предродилно, а до мен едно момиче пищеше зверски, а всички акушерки и лекари и се караха  Rolling Eyes Това много ме изнерви, въпреки, че нямах болки. Не знам в такава ситуация той дали би се постарал да ме развесели или ще се гътне какъвто ми е нежен, но нека поне да усети какво ми е, че много са се разглезили БГ мъжете напоследък (поне моят)

Нали сега си имаме свекърва в къщи, а тече седмицата по превенция на домашното насилие над жени. Е моята свекърва не престава да повтаря, че те жените са си виновни. Това ме влудява - може ли жена да говори такива неща  ooooh!

Аз пак съм се запалила по слинговете. От Ева имам един с халки, а сега си купих и един такъв http://www.tesora.com.au/images/products/CS751728_large.jpg
Но като видях клипчетата и коментарите на Lucanka в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29108.240 на последна страница ми се прииска и такъв слинг да си имам. Ставам слингопристрастена и аз  Joy

# 200
Сега обаче ако имаше начин да присъства поне докато съм в предродилно (защото и за секциото също чаках в предродилно)  щеше да ми е по-спокойно. Да си поговоря с него, да му държа ръката. Миналият път 2-3 часа се наложи да изчакам в предродилно, а до мен едно момиче пищеше зверски, а всички акушерки и лекари и се караха  Rolling Eyes Това много ме изнерви, въпреки, че нямах болки. Не знам в такава ситуация той дали би се постарал да ме развесели или ще се гътне какъвто ми е нежен, но нека поне да усети какво ми е, че много са се разглезили БГ мъжете напоследък (поне моят)

Точно за това говоря, а и друго, не знам колко ще съм адекватна от болките , друго си е да има някой близък, който да ти помага, да те зашитава, някой път даже и от медицинския персонал, да изисква...
А за свекървата, моля те не й прилагай домашно насилие  JoyТя не се ли задържа вече много.
Малеее, добре, че мойта е далеч, че не знам.
А за секциото наистина няма смисъл бащата да е там, това си е операция и да го сложиш да гледа си е чиста гавра, особено ако няма да си в съзнание.
Моето мнение се отнася за естественото раждане.

# 201
Привет мами! Не съм писала отдавна но си ви чета най- редовно.Вчера ходих на доки,всичко с вевчо е ок,но явно аз малко не съм,резултатите от изследванията показаха гъбички и левкоцити,това страшно ли е незнам пък и доки не обясни нищо.Предписа ми  Angmentin,но аз не ги взех защото е антибиотик и все още се чудя newsm78.Някой от вас имал ли е такива гъбички,много се притеснявам

# 202
 Здравейте, мамчета!
 Аз да споделя първо - положението с контракциите е по-добре днес. Надявам се и така да бъде, че вчера яко се бях шашнала  ooooh! Whistling. Стискайте палци да няма неочаквани изненади!  Crazy
 Относно присъствието на бащата по време на раждането лично аз смятам, че е това е въпрос на личен избор. Има хора, които не понасят хич добре гледката на кръв. Сега си спомням нещо и ще ви споделя с няколко думи. Та преди около 2 години една приателка беше дошла на гости и пиейки кафенце ми разказа за нейните преживявания около раждането на сина й. По някое време докато ми разказваше усетих, че нещо не се чувствам много добре и реших да отида до кухнята за да си сипя чаша вода. И тук идва интересното, то сега ми е смешно, но тогава хич не ми беше до смях  Crazy. Станах, запътих се към кухнята и само си спомням, че ми причерня на половината път и тупнах като круша на пода. Отворих очи и се осазнах благодарение на една прилично излята чаша вода върху лицето ми.  Crazy. Та така, момичета наистина има хора, които са по-лабилни когато става въпрос за болници, кръв, операции и т.н. Е разбира се на никой за никой не е приятно, но...Незнам как ще посрещна цялото приключение около раждането, когато момента настъпи, но както казвате връщане назад няма и все от някъде трябва да се "излезе" мъничето. На думи -лесно, но като подуша болницата сигурно ще ми се подкосят краката  Crazy. Абе Господ да е с нас и всичко да е наред - аз това все си повтарям!   ooooh! Whistling
 Аз за стягащите колани след раждане, какво ще правим, дайте някакво инфо по въпроса да направим  newsm78

# 203
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН LADY_IVY   bouquet newsm59 newsm59 newsm59  bigdance2 БЪДИ ЗДРАВА, МНОГО УСМИХНАТА, ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА И ПРЕЗ ЯНУАРИ ДА СТАНЕШ ОЩЕ ПО-ЩАСТЛИВА ГУШКАЙКИ МАЛКО, СЛАДКО, ЗДРАВО АНГЕЛЧЕ   Hug

# 204
ЕЛИ, И ТУК ПРИ НАС ТОЧНО Е ТАКА , ТАТКОТО СРЯЗВА ПЪПНАТА ВРЪВ, АЗ ИСКАМ ТОЙ ДА Е ПРИ МЕН ДО МОМЕНТА НА РАЖДАНЕТО, НО ПОСЛЕ ЩЕ СИ ВЛЯЗА САМА ДА РАЖДАМ, НАДЯВАМ СЕ ДА РАЗБИРАМ НАСТАВЛЕНИЯТА НА ДОКИ В ПРОЦЕСА НА РАЖДАНЕ.ИНАЧЕ ХОДИМ ЗАЕДНО ПО КОНСУЛТАЦИИ И НА ПРЕГЛЕДИ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ АЗ НЕ ГОВОРЯ ВСЕ ОЩЕ ФРЕНСКИ И НЯМА ДРУГ НАЧИН, НО АКО СЕ СПРАВЯХ ДОБРЕ САМА НЯМАШЕ ДА Е  С МЕН МОЖЕ БИ!
Ч Е С Т И Т   Р О Ж Д Е Н   Д Е Н   LADY_IVY

# 205
  • Пловдив
Честит Рожден ден на lady_ivy  !!!

Относно присъствието на таткото поне в условията на българските болници е немислима.
В щатите са на светлинни години от нас и в това отношение. Сестра ми ми разказва как е родила там. Настаняват я в стая обзаведена като апартамент, баня, тоалетна, диван, легълце за бебето, което се очаква. Нещо като домашна обстановка. Тук могат да присъстват двама роднини.
После никъде не те местят, ами като стане момента идва лекаря и ти помага да родиш.
Бащата прерязва пъпната връв, и въобще преживяването е взаимно.
После измиват бебето и ти го оставят. След това бащата живее (има условия за спане и за него) с майката в апартамента до момента на изписването.
Е, кажете къде сме ние къде са те  Shocked  Laughing

То и за бащите не е лесно да са в неведение как си, какво се случва .. и .т.н. По-добре е да чакат с нас, пък и като знам какви са условията в БГ-болници, поне да извика някой лекар, ако нещата се усложнят, а не да изпушват две кутии цигари една след друга на студа навън  hahaha

Замислете се мамчета, вие, които искате да спестите тревогите на мъжете си.
Ако мъжете ви раждаха, те биха ли ви искали да присъствате? А вие? Wink
Мисля че няма жена, която да откаже да присъства.
Ама такива сме ние - по-силния и смелия пол  Flutter

# 206
Привет мами! Не съм писала отдавна но си ви чета най- редовно.Вчера ходих на доки,всичко с вевчо е ок,но явно аз малко не съм,резултатите от изследванията показаха гъбички и левкоцити,това страшно ли е незнам пък и доки не обясни нищо.Предписа ми  Angmentin,но аз не ги взех защото е антибиотик и все още се чудя newsm78.Някой от вас имал ли е такива гъбички,много се притеснявам

Viji Мисля че щом доки ти е предписал лекарства трябва да ги взимаш. Аз почти  цялата бременост я изкарах с такива гъбички и бактерий и ги лекувах непрекъснато. Даже преди една седмица пак взимах лекарства. Така че ти си знаеш но според мен е добре да ги лекуваш защото могат да проникнат през плацентата към бебчо и да се появят после разни алергий и темподобни. Ти си решаваш. Успех  newsm10

# 207
И аз да се изкажа за присъствието на бащата като вече минала по този път. Първият път таткото присъства на раждането. Беше много доволен от този факт и казва, че за нищо на света не би изпуснал момента. Сега специално се насочих към болница, в която може таткото да присъства, защото и моето мнение е, че той може да е от голяма подкрепа. Особено в случаи като моя с раждане 30 ч. Хиляди пъти предпочитам да съм с него отколкото с когото и да било друг в този момент. А колкото до кървищата, ами има ги, но ако е толкова лабилен таткото може просто да не гледа отдолу а да седи и да те държи за ръката Simple Smile.

В Канада всички бебета се раждат в присъствието на таткото. Дори и при секцио присъстват. След това всеки може да дойде и да те посети в стаята, а часовете за свиждане са от 8 сутрин до 8 вечер. Казват, че за бебетата не е нужна стерилна обстановка и обикновено инфекциите са или вътрешноболнични или предадени от майката, но не от това, че бебето диша общия въздух с посетителите.

# 208
lady_ivy, честит рожден ден!

относно коланите и бикините за след раждане - аз съм чувала коренно противоположни мнения - като това на лусесита, че вършат чудеса и също така такива, че коланите пречат на мускулите да се възстановят сами и всъщност така коремните мускули се отпускат и коремчето увисва. не знам на кое да вярвам Thinking знам само, че за след секцио със сигурност са полезни, но може би не трябва да се прекалява. но кое е прекаляване...

Viji, след като док ти в предписал антибиотик, по-добре е да го вземеш. гъбичките трябва да се лекуват.

аз имам един въпрос - някой беше писал откъде се взима ПИК от НОИ преди време, и аз даже си бях записала на една бележка стаята в НОИ, където трябва да отида, ама не мога да си намеря бележката... ако може пак да ми кажете, моля Hug

# 209
УСМИВКА честито бебче да тие живо и здраво и много дате радва и бързо възстановяванеи скоро да си го гушкаш  bouquetздравейте и от мен мами докато се наканя да ви пиша и вие вече почти сте изписали темичката а за присаствието на таткото при раждането аз съм за но лошото е че нети позволяват от болницата все още в българия го няма това нещо и когато ес теб си е една подкрепа добре че поне не забраняват и на консултации да идва с теб лек ден на всички bye

Общи условия

Активация на акаунт