С тези огромни тумбачета, ще родим ЯНУАРСКИ юначета!

• 13 966
  • 278
  •   1
Отговори
# 210
здравейте мами!
Честит Рожден Ден на lady ivy ,да си жива и здрава и най-щастливата мама!  bouquet

ами и аз бих се чувствала по-добре ако милото е до мен  в предродилна зала ,но в тия наши болници условията са малко кофти.
аvi_ava тия дни и аз имах някакви такива болки и доста се ошашавих,пих си но-шпа и ме отпусна а днес съм на консултация та ще питам доки!
ей Tedsan с този 22.12 знаеш ли как ме развълнува -аз съм родена тогава Laughing

# 211
mimoze Моля те да шпишеш какво ти е казал доки за тези болки че при мен е малко сложно. аз ще раждам в софия а сега съм в монтана и знам че ако се обадя на доки тя ще иска да ме види Weary а да пътувам напразно до софия не си заслужава. Малко съм притеснена и се чудя дали да и се обаждам Whistling затова те моля като се върнеш от доки да драснеш един ред. Много ти благодаря предварително  newsm03

# 212

аз имам един въпрос - някой беше писал откъде се взима ПИК от НОИ преди време, и аз даже си бях записала на една бележка стаята в НОИ, където трябва да отида, ама не мога да си намеря бележката... ако може пак да ми кажете, моля Hug
[/quote]

Отиваш в НОИ и питаш на информация точно срещу входа. Стаята мисля беше 116, но може да бъркам. В стаята ти дават молба, ако не си си я попълнил вкъщи от интернет и ти принтират ПИК. Цялата процедура отнема 3 минути.

# 213
Привет и от мен!

И аз като Мари се притеснявам дали няма да случи всичко докато съм си самичка вкъщи, почти повечето време съм така Sad
Но няма как, хората си имат ангажименти и не може някой да стои до мен, трябва да се мобилизирам. После ще искам някой да стои с мен и бебето постоянно Simple Smile
Май момиченцата се раждат малко по-рано (около седмица) преди термина, но и това е относително.
Дано януарските бебешоци които имаме, растат бързо и скоро да са си у дома!

# 214
Привет мами! Не съм писала отдавна но си ви чета най- редовно.Вчера ходих на доки,всичко с вевчо е ок,но явно аз малко не съм,резултатите от изследванията показаха гъбички и левкоцити,това страшно ли е незнам пък и доки не обясни нищо.Предписа ми  Angmentin,но аз не ги взех защото е антибиотик и все още се чудя newsm78.Някой от вас имал ли е такива гъбички,много се притеснявам
Аз пък си мисля, че най- добре е да се консултираш с още един лекар преди да пиеш антибиотика. Аз имам гъбички, от общо взето третия месец, и след консултация с двама лекари разбрах, че те не се лекуват докато си бременна. По- точно не могат да се излекуват. Само могат да се облекчат донякъде с лекарства като Гино- Паварил, Клион Д, Гино Дактарил и прочие. Също така гел- емулсия Лактацид върши чудеса при някои жени. Но за антибиотик досега още не съм чувала да се изписва по време на бременност. Така че ако бях аз щях да се консултирам с още един доктор.

А по въпроса за присъствието на таткото по време на раждане- след като изчетох всичките ви постинги, само не разбрах защо толкова категорично се изказват някой от вас, че в българските болници нямало условие за това. В някои български болници няма условие за това. Във всички, абсолютно всички частни болници има условия з априсъствие на таткото по време на каквото и да раждане- секцио или нормално. В повечето държавни болници в София има условия за това. Изказвам се толкова категорично, защото преди 3 години раждах в България и нашия татко присъстваше на операцията, нямаше никакъв проблем, даже докато питах дали може да присъства ми обясниха, че е стандартна практика той да присъства. По- скоро е необичайно при тях ако бащата не присъства. По време на самата опрация ти слагат (и тук) един зелен чаршаф за да не виждаш какво става и таткото е до главата ти, ако иска да не гледа съвсем спокойно може да не гледа, само да ти държи ръката и т.н. Преди да си избера болницата предишния път, обиколих доста- Тина Киркова, Шейново, правителствена, Майчин Дом и навсякъде ми обясниха, че няма никакъв проблем бащата да присъства, стига да си платя за вип родилна, защото не е много удачно ако съм в обща родилна зала бащата да присъства на мойто и още няколко раждания, с което съм абсолютно съгласна.
Смея да твърдя, съвсем отговорно, че в цяла западна европа, лекари и акушерки гледат доста странно ако таткото не присъства на раждането. Смята се, че по този начин той взима пряко участие в появата на малкото човече на бял свят и връзката между семейството става по- силна.
Ако беше вярно това за инфекциите, то половин Европа би трябвало да е изпомряла от родилни инфекции, като се има предвид че почти няма жена, която да ражда сама там.
Друг е въпросът ако самият човек е лабилен и не може да издържа такива гледки, тогава си е съвсем различно.

# 215
Напоследък съм се отдала на доста почивка и сън...взех да не усещам дните как се нижат един след друг.Ама като му легна един съъънн..че събужданка нямам. Crazy
Честит Рожден Ден на lady ivy - да е жива, здрава и едно хубаво бебче да я радва скоро  baby_neutral
Някой ползвал ли е душ гела Sanex...-да ми каже отзиви ако има такива..?

# 216
Хубавото на дискусията "за таткото по време на раждане" е, че всеки може да научи по нещо. Аз изобщо не се бях замисляла, че всъщност докато родиш, стоиш в предродилна зала. Със сигурност и аз искам да съм с най-близкия човек тогава, отколкото да умирам самичка от страх. Така че благодаря на момичетата, които се включиха с коментар  Heart Eyes .

# 217
Забравих, явно темата е актуална, защото в новия бр. на сп. 9 месеца има следния тест:
http://www.9m-bg.com/display.php?show_article=5&open_article=2032

Приятно забавление!

# 218
  • Троян
Аз първо да се похваля,че наща бебека сеобърнала с главичката надолу и  се успокоих по този въпрос,днес я  гледахме и всичко и е наред,точно си е за седмицата Flutter
А за таткото,като се замислих,първо категорично реших ,че не желая неговото присъствие,както и накогото и да е друг близък.Но като знам как ми е помагал,когато имах доста болезнен мензис и се е грижил за мен,мисля,че би ми действал успокояващо.Но съм убедена ,че няма желание да присъства на раждането,все пак така е по-лесно.Предполагам,че докато аз родя той ще е изпаднал вече в алкохолен делириум Drunk

# 219
Някой ползвал ли е душ гела Sanex...-да ми каже отзиви ако има такива..?
Аз съм го ползвала и не ми хареса. Първо мирише гадно – на лекарства и не ми беше гот. Второ, на мен кожата ми е много суха, а този гел я изсушаваше допълнително и след като се изкъпя започва адски да ме сърби.
Но все пак е въпрос на предпочитания.

# 220
  • София
Sallys ме подсети, че четох, че и в Тина Киркова, вече се предлагат ВИП апартаменти, в които може и таткото да се настани, заедно с мамата и бебока, докато трае болничният престой. Цената май беше 120 лв. на нощ  Mr. Green та щом в държавна болница може, сигурно и в частните може. Вярно това е в София, но все пак вървим към Европа  Wink

За тези, които се притесняват, че може да родят докато са сами в къщи Моят лекар миналият път все ми повтаряше: "Спокойно, коръбът потъва бавно"  Wink Надявам се, че ще имаме достатъчно време да се обадим на мъжете си и да стигнем до болницата. Моят си работи от вкъщи, но пък ако падне дебел сняг - никой не разчиства улиците у наше село и не знам как ще излеземе с колата  ooooh!

# 221
  • на плажа
 JoyМиа, развесели ме с този кораб.
На мен ми се искаше  таткото да присъства, но той не беше много ентусиазиран. Каза, че ако съм искала ще дойде, но пък в последствие аз реших, че няма да плащам за екип, а това изключва и ползване на вип родилна зала и той си отдъхна  Laughing
Честито за синьото щъркелче на Зайка. Наистина се оказа,че бяхме само мъжки мами тогава  Heart Eyes.

Честит Рожден Ден  на Лейди Иви!

# 222
Аз не се притеснявам , че мога да родя в къщи а от това , че  съм си припряна и ако започнат болките и да съм сама ще ми е много притеснено.
Мия, видях че си от Банкя моят също е от там.Техните имат детска градина в Банкя.

# 223
  • София
Мия, видях че си от Банкя моят също е от там.Техните имат детска градина в Банкя.

От София съм си. Моите родители имат вила тук, но след като се наложи да се изнесем от апартамента под наем в Люлин, решихме, че в Банкя ще ни е по-спокойно докато децата тръгнат на училище.

А тази детска градина да не е частната спортна "Смехуранци"? Тя е съвсем близо до нас. За друга не се сещам, сигурно защото от скоро съм тук  Rolling Eyes

# 224
Влизам само да кажа честито на родилите Мами, много здраве за тяхните бебоци.
Ходих на консултация миналата седмица, бебка е доста голяма засега. Другата седмица ще ходя и при докторката, при която искам да родя. Дано да се навие на секцио. Решила съм да я уговарям за много близо до термина. Та ако тръгне нормално преди това да се пробвам пак, но ако наближи датата, която съм избрала да ме резнат. Дано да се навие.
Иначе ние си се гледаме с малкия, аз пъшкам, охкам и така. Лек ден на всички. Друго си е да няма мъгла, нали?

Общи условия

Активация на акаунт