С тези огромни тумбачета, ще родим ЯНУАРСКИ юначета!

• 13 964
  • 278
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро на всички спали и недоспали тумбита Heart Eyes
Снощи гледах едно предаване по канал-"Зоне Риалити"-казва се "Раждане" и там гледах как таткото присъства на самото раждане и дори му дадохда да пререже пъпната връв на бебето ShockedНезнам ..аз си мислех, че не се допускат бащите с цел да не станело някаква инфекция ли какво...Абе незнам лично аз не ми допада присъствието на таткото в родилна зала.

# 181
ДОбро утро мили мамчета  Hug

Лусесита: Браво на малкия юнак  Peace Все така бързо да расте, да хапва млекце и много скоро да стане 2кг.  Hug Аз исках да те попитам какъв е този вълшебен колан за след раждане? Интересувам се, но има всякакви видове: само колани, гащи с колани, клинове...

Зайке байке: Честито синьо щъркелче  Hug Heart Eyes Добре, че купихте неангажиращ цвят кошарка  Peace

А относно присъствието на таткото: нашият татко сигурно ще припадне и мисля да не рискувам да се притеснявам за него  Joy

Целувки и хубав ден на всички  Hug

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 09:10 от DesiT

# 182
Lusesita, много се радвам на добрите новини, колко е сега бебчо на кг.?
Дано скоро да си го вземете.
И да, кажи кой точно колан ползваш да знаем, че моят тумбак е толкова голям, че не знам къде ще го прибера.
Вчера мъжа ми ме гледа и вика, не знам как се прибира това, знам че е възможно, но не мога да си го обясня, та ще трябва да му доказвам Laughing
За присъствието на бащите, тук постоянно всички мрънкат, че бащата трудно осъзнавал, че е такъв, ами като има такива порядки как да стане.
Той какво разбира, жена му пъшка малко, оп после му покажате дно бебче измито и парфюмирано и готово, ми той как да си обясни какво става, като не го допускат да види всичко...
И после пък ги е яд някои, че бебетата само ревяли и им пречели.
След като бебето е общо, според мен всеки трябва да е равностойно ангажиран, малко ме е яд някой път, то едан казарма имаха, дето да се оплакват, сегаи нея махнаха Close
Моят няма да присъства, защото припада newsm78, но и да искаше, едва ли щяха да го пуснат.
Мисълта ми беше, че умишлено бащата се изолира от събитията и после искаме от него разно неща.
Хайде приятен ден на всички!  bouquet

# 183
  • В полите на Пирин планина
Ewito - много си права  Peace Ама то в нашите болници няма и условия за присъствието на таткото. Тук в дълбоката провинция си имаме една предродилна зала с три легла и една родилна. Като се съберат повече родилки, че околията ни е голяма - няма място за тях, камо ли за татковците.
А нашият татко е категорично против да присъства, а и аз си мисля, че като съм секцио няма и какво толкоз да прави в операционната ... newsm78 Виж, ако можеше след това майката и бебето, евентуално и татакото да са в една стая заедно би било чудесно, но уви ... това е на светлинни години от реалността. Ще се учат да са татковци в движение.

# 184
Здравейтееее
Честита дъщеричка на Усмивка. Да й е жива и здрава и много щастлива. А на мама - бързо възстановяване

аз вчера пак бях на консултация в Майчин дом, правиха ни запис на тоновете - перфектни са Hug Отново ни казаха, че най-вероятно ще си имаме мома  Flutter Само мойта мама и милото все още вярват да е мъж  bowuu тоо сигурно затова е тази странна любов между зет и тъща  Whistling Whistling
и плацентата е в началото на втора степен на зрялост и бебчо нямало да се появява преди 22.12  Naughty малиииии, баш по празниците има да се пуля и опипвам дали нямам разкритие  hahaha

за присъствието на тати- ами аз си го искам да е при мен. Нали ми е смелчага  Crossing Arms ще ми е от полза, пък колкото си иска кръв да се лее. ама ако може и мама.... Whistling

# 185
А да , бях забравила и за този момент след това, аз например много мисля за това ислед като родя, ще ми е много криво да бъда само с непознати, искам мъжа ми да е при мен, да сме заедно, да ми помага още там, а не да ме оставят с други майки и сама с бебето, но нали не ги пускат.
Знам, че има опасности от зарази, но за бащата не би трябвало да важи, нали бебето е и негово, то ако е така на Запад да са измрели всички бебета.
Не знам, но е много глупаво измислено, така всичи се чувстват гадно и изолирани, преставям си да смъ на мястото на мъжа ми казват ти ,ч еимаш бебе и айде много здраве, върви си и ела след три дни да си го вземеш...

# 186
                       В ЯНУАРСКАТА ДРУЖИНА ДВА БЕБОКА ВЕЧЕ ИМА!!!

и продължение към идеята на Мари

ПОЯВАТА ТРЕТОТО ЧОВЕЧЕ МАЙ НЕ Е ДАЛЕЧЕ

# 187
Добър ден и от мен.
Зайка Байка, познах аз на първата ни среща като казах, че само мъжки мами сме на масата Joy . Между другото при доста мои познати се оказва, че в последния момент полът на бебчо е друг. Така миналата седмица от толкова уверения, че на моята приятелка ще й се роди дъщеря, то пък се оказа СИН. Това е една от причините да не купувам предварително нищо, както и да не залагам на дрехи, които се свързват с пола.
За присъствието на таткото - вярно е, че на нас не ни е лесно, но пък мамите, които са раждали могат да споделят, че докато раждат, не виждат там долу какво става; в смисъл - кръв, използване на форцепс, разкъсвания и зашивания. Това естествено няма как да стане, защото все пак родилката лежи. Не така обаче стои въпросът с татакото, който е отстрани и всичко е на показ. Не са много хората, които биха издържали на подобна гледка. Друг е въпросът, че в останалите държави пред корема на майката слагат една завеса и таткото напрактика стои до главата й с гръб към екипа и не вижда нищо от завесата.
За случаите, когато ще се ражда секцио, присъствието на бащата е безсмислено, а освен това и опасно, защото все пак става въпрос за операция.
Отделно от това не подкрепям идеята с "татко в родилната зала" по още две причини: първо, защото детето има нужда само от една майка - и без това превърнахме мъжете си в майки с непрекъснатото им мъкнене по прегледи, 3Д, женски консултации, курсове за бъдещи родители и какво ли още не. И второ, защото все пак обстановката в залата трябва да е стерилна.
Дано не ме оплюете след този пост Blush .

# 188
Аааа, не съм съгласна, assydi, защо мъжете да не ги мъкнем с нас, те са точно толкова отговорни, колкото и ние, нали така?
А курсовете за родители са за РОДИТЕЛИ, т.е. и двамата.
Мъжът трябва да знае всичко, което знае майката, ами ако му се наложи да гледа детето, защо все ще ги оправдаваме, че те не могат.
И друго, аз не бих се чувствала добре мъжът ми да не се интересува от прегледите на ЖК, не мисля, че е нормално.
Това отношение е останало според мен от едно време, когато жените не са работели и мъжете по никакъв начин не са се ангажирали с домашните неща, като се приберат да им е сготвено, оправено, те само да почиват, но сега просто не е възможно за жената да поеме всичко.
Ето възмутих се! Crossing Arms
Assidy, да знаеш, че ще има и още... Party

# 189
Честит рожден ден на lady_ivy Оф днес голямо чистене му дръпнах newsm79 1dishes остана wash hang
Относно това таткото да е в родилната зала,не мисля,че е изпълнимо в нашата обстановка на болниците в момента,но с времето мисля,че ще стане по-често.Ние сме говорили за това и не мисля да го взема вътре.Вън да си стои и да чака бебка. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 11:42 от Vania_84

# 190
Добър ден,
За присъствието на таткото по време на раждане всеки си има мнение,гледна точка.Така,че не трябва да се плюем една друга.Има си и плюсове и минуси за присъствието или отсъствието им в родилна зала.Аз лично не бих искала да присъства поради това,че на мен ще ми бъде още по-притеснено,от една страна дали всичко е наред с бебето,от друга дали таткото е добре,а и болницата,където ще раждам не допускат бащите по време на раждане.Моят мъж не ходи с мен на ЖК,защото е на работа,но след прегледите винаги се обажда да види всичко дали е наред.
Лек ден

Честит рожден ден на lady_ivy

# 191
А, аз не мисля, че съм наплюла някой, ако е така, моля да ме извините, просто съм крайно несъгласна, че мъжете трябва да се пазят и щадят от домашните и семейни неща.
То аз раждането че няма да бъде е ясно, но другото Naughty
Аз пък бих била по-спокойна с него, отколкото с непознати, но това е мое мнение...
Пък като му стане нещо, нали сме  в болница, все някой ще го свести. Flutter

# 192
Здравейте! Grinning

Вече влизайки в темата все очаквам изненади Crazy

Ние с нашият татко и преди, и сега искахме той да присъства.Е, първият път не стана, сега ще направим всичко възможно Wink

В този ред на мисли, Ewito споделям напълно мнението ти.

# 193
за присъствието на таткото мисля че е добре да се съобразим с неговото желание. има различни мъже и всеки приема нещата по различен начин. моят мъж идва с мен на прегледи, ходим заедно на училище за родители и смятаме да се грижим за бебчо заедно. но по отношение на присъствие на раждането няма голямо желание - според него ако няма с какво да помогне, а само да стои там като зрител, няма смисъл. ако може да ми помогне по някакъв начин, ще дойде. но както казвате, в нашите болници няма такива условия. знам че в щатите и в канада мъжете се подготвят предварително да помагат про самото раждане, а тук едва ли някой ще позволи. аз не знам все още, мисля си, че ако много се изплаша, ще искам да го взема с мен, поне в предродилна зала, ако условията позволяват.
иначе съм съгласна с това, че бих се чувствала много по-добре ако след раждането таткото може да остане в болницата заедно с нас с бебчо.

# 194
esti, благодаря за вниманието!   bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт