Мами от Norge!!!

• 10 805
  • 313
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,момичета!Бобче страшна торта,прати рецептата.Момичета да се похваля днес взех шоф.книжка и да почерпа Wine GlassJoy

# 121
най-прости4кия и евтин вариант е тоя от супера или европрис, естествено най-евтин е в европрис. Тия малките бутилки със златист етикет е концентрат. Смесва6 1 4аст концентрат с 2 4асти вода - за децата; 1 4аст концентрат с 2 4асти 4ервено вино за възрастните; или пък вода и малко водка. Об6то взето всеки си ги меси на вкус. Според моите наблЮдения, колкото по напредва ве4ерта, толкова пове4е се увели4ава градуса. И се пие горе6т в голяма порцеланова 4а6а, krus. Вътре задължително се слагат нарязани на дребно бадеми и стафиди (около един пръст в 4а6ата). Вкусът е като сладко горе6то вино с бадеми и стафиди.

# 122
бебчо, честита шофьорска книжка!
Леко и безаварийно каране! Wink

Това глог... ми се струваше гадно като го чух... а сега, след като Милва го описа така... бих го опитала... Ммм... Пак отворихме темата за пиенето. Wink

# 123
лелеее, бобченке, как се усъмни ooooh! край, направо ше обявяваме война на Ставангеци.  Crossing Arms имаме, че дори международно.  Всеки ден полети до Лондон и Копенхаген имаме даже... Wink Та сестръонка, ще лети от Варна до Хаугесънд през Копенхаген. Кво да ви говоря, направо сме супер лачени  Sunglasses
http://www.avinor.no/lufthavn/haugesund

бебчо, айде честито, и да караш внимателно  Simple Smile
Милва верно вкусно го е описала, ама пак  не ми се припи...

# 124
Браво за книжката, 4естито

# 125
Ами то е, пала4инка, сигурно 6тото не ти се разваля виното с други примеси. То и аз така. За това и ползвам евтинко вино  Simple Smile , от кутия

# 126
Ей, Милва как го описа, направо подпалвам моторетката към вас!  Grinning

Дани, да ти е честита книжката- дълго и безаварийно да возиш децата (тая година 2 другата 3  Grinning ). Ти защо се отказа от идеята да идваш по Нова Година? Тука зимата била приказка, разправят!

# 127
  • България
Привет,много активен ден днес,нямах време да пи6а Peace

Първо,ркб,браво за колета и другите не6та  bouquet  bouquet
Алкохолът пак е на дневен ред гледам,аз каквато съм "върла пия4ка" ме хва6та само като 4уя думата..гльог,аааа,хубаво е  Peace,ако си ходил навън зимата и си намръзнал много сгрява след това,да прибавя ,4е освен вино,стафиди и бадеми,има и много подправки като карамфил,канела и мн.други,които не ги знам как са в превод...И си струва,но не и лятно време например,тогава е абсурд да се пие Laughing

Пала4инке,спроред мен карти4ките 6те пристигнат,но кога не се знае, newsm78така винаги се бавят бг по6тите,позната история Crossing Arms

Joel,трябва да влезна в готварския да плагиатствам твоята баница,но едва ли 6те мога като теб да я докарам SadВа6ата тема много заглъхна не6то,трябва6е да направим една об6та скандинавска маи,4е сме малко хора newsm78 Peace

Приятна ве4ер на вси4ки Hug

# 128
norah, караммфила и канелата убиха желанието ми да опитал глог..или гльог..незнам как е правилното...  Rolling Eyes

Хайде, среднощни купонджийки, къде сте?
Тази вечер на какво сте да ви почерпя виртуално - ракийка, винце, вермутче, биричка?  newsm24

# 129
  • Stavanger,Norway/ Varna
Палачинке, язък значи, отпаднаха ми надеждите, че ще имаш повод да дойдеш насам и да си видим муцуните.  Confused

Бебчо, честита книжка, приятно и безаварийно каране  Hug. Сега ще ти пусна линка към тортата, много е лесна за изпълнение. А каква е вкусотия, снощи с мъжо упостошихме половината  Embarassed

# 130
  • София/Осло
бебчо-честита книжка и от мен  :hug:7
мариооооо- кво направи таз дИвойка бряяя, мъглите я затриха май по пътя  Joy Joy Joy /петък как сте  Flutter, яде ли ви се пак /

# 131
Палачинке вие сестра ти няма ли да я изпращате до Сула на летището, или имате летище в Хаугесунд?

Ей това чудо глог- никога не съм го пила. ВИдях го тук в магазина, ама като незнам какво е, не смея. Опишете ми ако може на какво прилича.
Бобченка...изядохте ли тортата вече... Wink

За глога....ооох чуден е!  Heart Eyes Щото е с червено винце де ....моето питие Joy Да,  прави се със стафиди  и натрошени на едро бадеми.... Супер питие за зимата...Heart Eyes  И дето вика норчето..слагат му се карамфил и канела и други хави...ама аз не обичам канела и затова ние го правим без канела.
Единствено канела слагам на мляко с ориз и на капучиното отгоре ... Grinning Намразих канелата от моята бивша свекърва в България. Беше направила тиквеник с канела....ама беше сложила толкова канела,че се натровихме... Sick Тиквеника беше станал тъмнокафяв на цвят...и вкуса беше тежък ,беше се поувлякла в количеството... Naughty  а това е доста силно миризлива подправка, и не бива да се прекалява с нея....та от там нещо намразих канелата. Mr. Green Иначе карамфилчето в гльога е гот... Peace Ние този уикенд ще си  направим глог....купих специална стъклена  купа заради този глог....нямам търпение  Heart Eyes

бебчо.
..а честито ти книжка  bouquet И да си най-безаварийния шофьор в района... Wink... Hug

ркб ...и палачинке..браво за картичките и за колета...    bouquet

Аз ще пратя общия подарък от Пловдив някъде на 6-7-ми  така че децата ще го полчатпреди 17-ти.

Аз смятам да направя баницата на Joel този уикенд,само да успея на намеря кори... newsm78Звучи много вкусно... Heart Eyes : Че напоследък нещо са кът. Понеже ги има само  в турските магазини ..се изкупват много бързо... туркините правят много баклава беее...и тези кори свършват бързо.  Rolling Eyes

# 132
  • България
Mishelle,ааа,и аз съм много махната за ядене и пиене,но гльога е ок.Ако не прекали6 с подправките,не винаги се слага  канела,да, всяко семеиство си го прави както му харесва Peace
4акаи да ви дам линк:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mulled_wine

Тази ве4ер съм на път да се разболявам и един gløgg би ме оправил,но не сме купували тази година... Simple Smile

# 133
  • София/Осло
Я метнете рецептата на Joel за баницата ,плийййз, да я пробват и моите мъже  Whistling

# 134
  • България
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244141.0

Деатка,ето баницата Peace

ха,наздраве с един виртуален гльог или кои каквото пие newsm24

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 22:39 от norah

Общи условия

Активация на акаунт