Мами от Norge!!!

• 10 779
  • 313
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро и лека седмица. И аз бях на банкет в събота, ама моят стана доста добър. Не мога да се опла4а. Само дето аз бях Милва такси накрая, ама то ло6о няма, аз и без това не пия. Та банкета си мина суперски -жива музика, 60 пияни 4овека, весело пияни, не зверски. Храната добра, алкохола на ниво, вси4ко си бе6е супер. Аз всъ6тност като се замисля на ло6и Юлебур не съм била. Всяка година е било готино, извадила съм късмет.
А това за ТВ-тата си е съдиране на кожите. И се пла6та на домакинство, не на телевизор. Например - моята свекърва има на нейно име 4-5 телевизора, 5-6 видео-та, 3-4 двд-та. Когато си купи6 подобен апарат автомати4но влиза6 в системата и те ти пра6тат сметките за лиценза. Докате не се издъне6 с документ за покупка може6 да изкара6 доста време. та номера е да запи6е6 документа на роднина например, казва6 4е е за подарък в магазина и готово. Трябва ти име и граждански номер. Ужасно е скъп тоя лиценз. Но минават и на проверки. При мен са минавали 1 път, но аз бях подготвена и се направих на ударена. Запо4нах да му говоря на английски, 4е не разбирам за какво въоб6те ми говори, 4е току-6то сме купили къ6тата и сега тъкмо сме се нанесли, о6те нямаме тв и трябва да се обади на съпруга ми, 6тото аз тия норвежки процедури не ги разбирам. И той 4овека не можа да каже много на английски си отиде. Аз пък няма да пусна някой вкъ6ти като съм сама я, вестниците са пълни с криминални истории. Та така. Но тая година 4увам са им отпуснали много пари за допълнително хора, да минават и да проверяват за тв, ве4ерно време съ6то, та аз съм в о4акване на посе6тение, кога ли 6те ми цъфнат на врата да питат. Абе български работи и аз въртя, добре 4е има по съвестни от мен да си пла6тат.

# 61
Здрасти и от мен  Grinning
редуайн, целия ти профил ме кефи много повече сега, мое да е бил тъп форспила, ама я как те е избило на креативизъм после...  Laughing Между другото аз също съм била на някои яки тъпни... и резултата е, че си смених приятелите, бахти, за кво са ми да ги виждам, ако няма за какво толкоз да си говорим, че да трябва да играем Скрабъл някаква друга борд  гейм (в 2та буквални смисъла).  smile3507
И аз знам, че е на домакинство, никой не ни е питал колко имаме, никой не ни е проверявал...  Обаче у нас тия афери ги върти Рогер... аз нямам нищо общо...   Whistling  Blush

# 62
Ех...

поредно въпросче от мен:

Газта популярно гориво ли е в Норге?
Харесали сме си кола, но е с вградена АГУ. Та се чудехме...

В крайна сметка решихме да си вземем кола от тук. Разбрахме, че поне година можем да я караме без да се налага да я регистрираме там. А след година ще решим какво да правим...

Незнам какво е форшпила, ама като ви слушам се чудя... Как може да правят подобни сбирки... Направо не мога да си представя да издържа подобно нещо... Wink

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 12:03 от mishelle

# 63
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро и от мен, сега ставам и ще решавам каква да я къдря днес.
Българката дето срещнах и живее на няколко къщи от нас, реши да прави царска туршия и ще ходя да и занеса два буркана и да и помогна ако иска. Та ще си полафим.

Тук усъмнахме с лек снежец, най- после и нас ни угря  Simple Smile.

Червено винце, ти исзби рибата с това събиране, дано да няма вече такива издънки, а само забавни мероприятия до края на годината.

Блазе ви, че е понеделник и ходите на работа. Аз обичам понеделник, защото запоочва нова седмица, старата е зад гърба ни и времето до така мечтаното ляо се скъсява.  Party

# 64
Хубава и успешна седмица и от мен! Hug
Тук също имаме много сняг,но пък и каква виелица беше снощи ooooh!Цяла нощ не съм спала от тоя вятър.
Мишле, ние сме по програмата събиране на семейство.Мъжа ми дойде половин година преди нас и ни изпрати всички документи от там.Ако те интересува какви точно са те,пиши на лични ще ти обесня.А що се отнася до соц.помощи,момичетата са ти обяснили много точно.Когато си получите визите и ЕГН,ще взимаш парите за детето и ще сте здравно осигурени.
Палачинка, и да ти кажа къде съм играла, няма да се светнеш коя съм Joy Не съм от звездите Rolling Eyes
Айде прияте ден на всички

# 65
Минавам само да кажа, че не съм се запила или запиляла по мъже(ще ми се,а Grinning )
Ще ви чета по-късно!

# 66
Минавам само да кажа, че не съм се запила или запиляла по мъже(ще ми се,а Grinning )
Ще ви чета по-късно!

Тъкмо видях, че надничаш в темата и си казах: Абе къде се губи в последно време Marjo...  Rolling Eyes
Хайде, драсни какво ново при теб! Wink

Бебинщайн, ще ти пиша, как няма.  Laughing
Още сега...

Розе, сега видях, че redwine си ти. Много добра идея. Може би вино розе щеше да ти отива повече. Wink

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 16:39 от mishelle

# 67
За вчера знам къде се загуби Laughing, ама за днес не отговарям Laughing
Аз успях да се поострижа, боядисам, изкъпя.....И сега съм чисто нова пред компютъра Laughing

# 68
Ооо, rkb, разхождаш новата глава пред комп-а. Wink
Браво, че намираш време за себе си.

Аз започвам работа от понеделник и още не съм намерила време да подновя най-малкото гардероба си, а какво остава за козметични прецедури...
Като споменах работата... Притеснено ми е така, сякаш никога преди не съм ходила на работа. А вече минаха почти 2 години...

slivka, днес само надничаш, а не се отчиташ...   Flutter

# 69
еееее mishelle разкри ме Simple Smileчестита ти прическа rkb   bouquet

# 70
Мале, аз до дето се освестя и Розето станала "червено вино", Майчица тръгнала на работа( а все така да си доволна!  Grinning )
Розе,Розе, не знам дали в Бг трябва да внасяш сняг,ама ако пратиш малко към Осло, ще е добре! Горкото дете всеки ден ме пита "мамо, кога ще завали сняг?!". Аз нали го настройвах положително "Тука, маме каква Коледа имат! Такава в България няма,бе! И сняг какъв имат.. в България такъв не са виждали. Ей, ако не вярваш-питай леля си Роза от Тронхайм!" Пък то 2 снежинки прехвърчаха!
Казах ви аз, че тоя МОП е вълшебен! Не миеш пода,а пееш!  Grinning

А Палачинке, мила, нема ли едно пластмасово шишенце да налееш малко за кака си,бе?! Много мразим да се аби винце!  Grinning

# 71
Голям късмет трябва да имаме за сняг, ама едва ли. Миналата година няма6е, и поминалата няма6е. Падна 4ак средата към края на януари. Само студ и мраз. То какъв сняг да 4акаме тук на изто4ната страна не знам. Тревата в градините е зелена. Ама 4увам не6то клЮки, 4е било валяло на Фурусет в събота

# 72
Миналата година заваля на 26.12 Mr. Green за Фурусет не знам, ама при нас валя малко във вторник, ама толкова малко, че нямаше никакви следи.....
Мерси, мерси.....сега съм много късо подстригана с цвят "карамел" Joy

# 73
Аз преди 2 години бях в БГ за коледа и нова година. Та в средата на декември бе6е 8-10 градуса, слънце, супер. На 24 декември като запо4на да вали сняг от ни6тото и на Коледа бум - половин метър. Аз съм от Габрово, то там знае да вали сняг. 2 дена покъсно пак стана 7-8 градуса и слънце. На мойто мъж му се събраха о4ите какво е това време. Но бе6е много суперско. Тук от Норвегия се оплакваха, 4е било само студ и после пак студ.

# 74
Да взема пак да се изкажа (докато Мартин не е сгафил пак и не съм затворила комп-а):
Деата ще трябва да си отслабва ненаучно. Книга дето я чака, и вчера не дойде!  Sad Ти остави книгата, ма и "М&М" го няма  Cry Момичето,което чакам от 5 дни ( и заради което мия пода всеки ден) пак не дойде. Мъгла!
rkb вчера ме засрами тотално. Детенцето рече "Снимай ме на тая подредена маса!". Такава подредена маса къде у нас ще видиш... Аз до последно ще се оправдавам, че това е защото нямам нужната посуда! Grinning
Естествено пак преядох! Ама какво съм виновна, че Роси се е извъдила такава добра готвачка! Трябва да се стегна, барем за сватбата на Филипо се вталя. Да не се срамува сватята да се снима с мен!   Grinning Сватя, ще почерпя от твоя опит - и мойта къща има нужда от оправяне! Довечера моя го подхващам от вратата! Причини има около 105!  Grinning

За представата за Норвегия - аз бях от тия заблудените! Мислех си как на летището ме чакат с шопска и сливова и почват да ми лепят пачки по челото! А те 20 крони ми искат за автобус!  Shocked

Айде купонясвайте, като можете! А аз ще разчитам пак някоя форумка да ме покани на гости! Говора съм и самолетчета да строя!

Общи условия

Активация на акаунт