Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои методи за увеличаване на кърмата?
Какво да правя, ако бебето ми спи, но е време за хранене?
Какви са някои методи за успокояване на бебе с колики и как мога да успокоя бебето с колики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои методи за увеличаване на кърмата?
Един от методите за увеличаване на кърмата е да насърчите по-честото кърмене на бебето, дори и на всеки час, особено през нощта, защото тогава лактацията се стимулира най-много. Освен това, мазенът може да помогне при масажиране на зърната след всяко хранене. Постоянството в тези методи е от значение; пропуските могат да повлияят отрицателно върху процеса на кърмене.
-
Какво да правя, ако бебето ми спи, но е време за хранене?
Ако бебето ви спи, но е време за хранене, мненията са разделени. Някои майки предпочитат да не будят бебето и да го оставят да се храни, когато огладнее. Други предпочитат да събудят бебето, за да го нахранят в определени интервали. Важно е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене, за да вземете най-доброто решение за вас и вашето бебе.
-
Какви са някои методи за успокояване на бебе с колики и как мога да успокоя бебето с колики?
За успокояване на бебе с колики могат да се използват различни методи, като например люлеене на кошарата, дрънкане с играчка, говорене със спокоен глас, масаж на корема или гушкане по корем върху майчината гърда. Важно е да изберете метод, който работи най-добре за конкретното бебе чрез наблюдение на реакциите му и търсене на най-ефективния начин за облекчаване на дискомфорта.
-
Как да увеличите кърмата си?
-
Колко често трябва да ака бебе на 10 дни, когато е на смесено хранене?
Оф,дано и при нас е малко по-спокойно вечерта..вярвате ли ми,че от 2 дни се опитвам да разгледам албумчето с бебчовците и все не мога 

,аз всичко това го имах съвсем безплатно(наистина бях изненадана),само чаршафчетата дето не бяха цветни,но вс епак не се ражда всеки ден,така,че парите са си съвсем оправдани
прекалено ли съм емоционална,а?

от време на време.Да ама аз се качвам сама,мойто бебе го няма с мен,питам тази зад мен дето ми бута количката,къде ми е бебето,а тя ми вика-"О,аз незнам,аз отговарям за вас,не за бебето,но хайде ще попитам и ще ви кажа!"Имам чувството,че ходи някъде до Люлин да пита и накрая ми сервира,че бебето било МАЙ на 8 етаж(интензивното),абе
какъв МАЙ бе жена,ноември сме и какво прави бебето ми в интензивното...-О,незнам,трябва да слезете да видите.Е така се прави бързо раздвижване след секцио,скочих аз и хукнах,ама и там няма кой да ми каже.
СЕГА ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО-хихихи Накрая звъннах на мъжът ми,да каже на негов колега да се обади на негова приятелка,която работи в МД,но в момента е в отпуск,да звънне на някоя колежка да пита за Габи.Евала на жената,обадиха ми се и ми казаха,че била на 7-я етаж,отидох при нея и това ни беше първата среща,като изключим след операцията,че успях да я цункам,но изобщо не и видях физиономията.Така ми я качиха на 12 етаж,едната каза,че щяла да остане при мен,другата каза абсурд,няма и 24 часа от секциото и така пак ми я взеха.
Сега спи върху мен и чакаме да стане 2 часа за последното хранене. Нещо тези дни измествам режима с 1 час и вместо в 1 часа, яде последно в 2. Лошото е, че ако легна сега, не мога да стана в 2 часа ако тя не се размрънка, а тя душичката си спи отгоре ми и не се буди. А нали не наддава и не искам да изпускам хранене. Утре сме на консултация (ако пак не се случи нещо) и като започнем АМ ще улесним нещата с теглото. 
Отивам да се пробвам да поспя 1 час със чудото (дано не доидат маисторите)!
до неделя ако не родя, на болница вече окончателно и следва евентуално резване след некви там изследвания "специални" незнам вече и аз...ще вляза в декемврийките....
, а пък този слинг незнам изобщо как да го вържа
Ще чакам кумицата ми да дойде на гости, че тя е от Пловдив, и да ми покаже как точно да го завържа, или ние да тидем в Пловдив по Коледа...По този повод - вие ще пътувате ли с бебоците на някъде по празниците?