МАРТенички на градина, срещат Новата Година!

• 22 559
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Зузи,
kak така ща си пъхне болтче!

Дали не е видял от някого?
Или някое приятелче го е "посъветвал" така?

# 151
  • София
Леле, болтче в носа! #Crazy Само това оставаше! Добре, че сте го изкарали!

# 152
  • Пловдив
Леле Зузи добре, че го е изкарал мъника това болтче  Praynig
Ти не пропускай да им направиш забележка и да искаш обяснение.
Леле как е изтърпяло горкото дете цял ден.

# 153
  • В светлината на слънцето
Олеле [b]Зузи[/b], това си е направо за стрес. Как ли е търпяло горкото детенце... Сигурно ли е, че сам го е пъхнал, а не някой да му е "помогнал". Говори с учителките при всички случаи. То, вярно, че децата са много, но как да не забележат такова нещо. И защо са позволили внасянето на играчки с толкова ситни частици, които могат да доведат до инциденти. newsm78

# 154
Леле, Зузи, останах така  Shocked като прочетох за болтчето. Аз изобщо не бих го спестила на учителките Naughty Какво ли е чувствало цял ден детето Sad

Ако знаете при нас какъв е спор е за името на детето, не можем да сме на едно мнение и това е Crazy Аз иначе съм добре, нямам никакви оплаквания, освен, че дебелея всеки ден и днес , докато изистя почивах на няколко пъти. Вече ми е много трудно навеждането и взех много да се задъхвам Crazy

# 155
Зузи, добре, че всичко ви се е разминало с едно кихане  ooooh!

Калоян пак вдигна Т тая вечер  Close Tired Омръзна ми и болести и всичко  Close

За името на бебето (понеже Рени повдигна темата), ние нямаме никакъв проблем. Калоян си му вика Мишо от самото начало и въпросът е решен отдавна  Joy
Рени, колко кила си качила? Аз -15  #Crazy #Crazy #CrazyХодя като пингвин, иначе си шетам непрестанно.
У нас постоянно имаме гости. Няма седмица без гости  ooooh! Няма лошо, де, ама понякога ми идва вповече.
То аз съм си виновна-все каня някой  Laughing

# 156
Калоян пак вдигна Т тая вечер  Close Tired Омръзна ми и болести и всичко  Close

И аз така. 3 дена изкара Борис с баба и дядо, и точно в Понеделник градина гласях, от вчера е с ужасна кашлица и пак мокри сополи. ... След обед ще ходим до лекарката да го чуе. А и не иска диването да пие лековете дето му бъркам. Поне да бяха гадни а те не са...

Такъв инат е, че нямам думи.
Не става ли по неговата, почва да се надува и не реве, ами вие и може с час да откара така.
А като е през нощта просто е... #Cussing out

# 157
Милите ни дечица, не спряха да боледуват Sad
Кали, ти си добре, не се стряскай Mr. Green, аз до момента съм с 16кг. отгоре, като пингвин съм вече Grinning Работата и аз я върша, ама коремчето много расте и взе много да ми пречи.
Имате ли някакви отзиви за частните клиники в София, ако реша да раждам секцио? Четох за Токуда, 1200лв. е пакета услуги, включващ всичко, включително и консумативите за бебето и майката, което вече ми е странно. Преди 1г.и 6м. една позната е раждала в Св. Лазар и всичко и е излезнало около 2000лв. Много ще ми е полезна всякаква информация.

# 158
Рени, ако избереш "Токуда" кажи. Шефката на неонатологията ми е много близка. Една приятелка ражда там през август и е много доволна. Условията са повече от блестящи. Лекарският екип е на добро ниво, а неонатологията е може би най-добрата в момента в страната. В пакета, който плащаш се включва следното: избор на екип за раждане, упойка, престой, пакет за бебето - тоест трансфонентална ехография (на мозъка за евентуални увреждания), ехография на черен дроб и бъбреци, както и на тазобедрени стави, различните задължителни ваксини плюс някакъв вит.К, който не ми е ясно какво точно представлява, плюс 4 безплатни консултации и пак даване на този витамин след като се роди бебето - в четири последователни месеца. Заслужава си от всякъде. Аз щях там да раждам - и моята близка, и приятелката ми ме навиваха, но се отказах в последния момент заради лекаря си. Просто при него съм раждала първият път, проследил ми е и двете бременности, правил ми е и двете амниоцентези, а и познава най-добре състоянието ми - най-вече затова така реших. Но ако решим да имаме трето дете - 100% ще е в Токуда. Моят доктор напусна Шейново и сега е при Мазнейкова. Що се отнася до частните клиники, като че ли най-много хвалят тази на Мазнейкова и "Вита". Само че за Вита съм чувала и лоши неща - ако не дай Боже се стигне до спешен случай нямат добре подготвен екип. За Мазнейкова - много добри специалисти имат в областта на ултразвуковото проследяване (фетална морфология, доплер), имат и добри лекари (не само моят доктор, но конкретно той е много добър), неонатологията им обаче е на посредствено ниво, а това е вече важно за бебчетата. Цената там май беше 1400 лв, май толкова е и във "Вита". За Св.Лазар съм чувала много лоши неща, така че моят съвет е да не ходиш там. А и парите вече са доста солидни, които искат. Така са ми казвали.
Мариета, Кали, дано да се оправят дечковците по-бързо, че наистина аман от болести. Пожелавам ви бързо забравяне на всичко що е болест.

# 159
  • София
Здравейте момичета. Аз много отдавна не съм се мяркала, но повечко пиша в темата за малката. Бях tpetkova_00 по едно време. Гледам повечето от вас вече имат бебета, други чакат и много во се радвам. Аз си мислех за 3-то, ама май ще ми се размине.
Ние сме добре. Наско ходи на градина, той е доволен, аз също. Вал е на ясла. Има болести и при нас... но няма начин.
Зузи, много гадно това с болтчето. Дано не се случват повече такива неща...
Мариета, ние от работа ще ходим февруари на семинар в Комплекс Копривщица /има го в гугъл/ не съм ходила, но обещава да е хубаво.
Това се сещам засега, ще пиша пак.
  bouquet

# 160
Лулумба, като те слушам за твоя доктор,
май и сестра ми е при него. Вече има свой кабинет, ходи мин. седмица, но ще те излъжа за името.
И тя си прави операция на киста при него в Шейново, после той напусна, и ще работи в клиниката на Мазнейкова. И тя ми каза за 1400. Пусто не се сещам името.
Явно си доволна.

# 161
Леле, Лулумбичка, колко ми е ценна тази информация Hug, много ти благодаря  bouquet Аз и в другата тема, в която пиша (За очкакващите бебета през май), чета добри отзиви за Токуда, но твоето мнение направо накланя везните натам. При всички положения ще трябва да отидем до София, за да избера екип и евентуално дата за раждане. След 1 седмица съм на консултация и вече нямам търпение да си видя пак бебчето, започна да става по- активно в корема Hug

# 162
Мариета, моят доктор се казва Румен Велев. Беше завеждащ патология в Шейново. Преди имаше и частен кабинет на бул.Витоша. Сега нямам представа дали работи и в частния си кабинет или е само при Мазнейкова. Знам, че Токуда са се борили да го привлекат, но явно са му предложили по-малко пари. Щеше да е хубаво да отиде при тях, защото е много добър специалист и в по-нехарактерни дейности: амнио, сложни операции, лапароскопия и т.н. Аз случайно попаднах при него преди 4 години - една приятелка лежеше в отделението му за задържане и роди половин година преди мен. Определено съм много доволна от него.
Рени, забравих само да ти кажа, че ако искаш да раждаш в Токуда има изискване да ти следят поне един месец преди раждането бременността, за да познават състоянието ти. Което по принцип не е лошо. Не е лошо също така да се запишеш за прегледи при Диков от по-рано, за да си сигурна, че ще ти е сигурно раждането там. Чувам, че има голям наплив, затова. Но при условие, че ще раждаш секцио, мисля че няма да имаш проблем за раждане. По-несигурно е нормалното, защото имат малко стаи и точно в този момент може да се случи да са всичките легла заети. Докато при секциото те сами си нагласят нещата.

# 163
lulumba, Велев е напуснал?  #Crazy От Шейново напусна И Нецов, за малко и Ненов да напусне (той е моят д-р), сега и Велев  ooooh!

Иначе аз съм малко против частните клиники. Ако не дай Боже стане нещо с детето, ги карат в Шейново или Майчин дом.  Shocked
Аз ще раждам в Шейново, при Ненов.  Peace

# 164
Кали, Ненов е другият много добър лекар в Шейново.  Peace Имам доста познати, които ри него раждаха, та оттам знам. Ако и той реши да напусне незнам какво ще правят. Като ми правеше Велев сега амниото и Ненов бе дошъл, та само ме бъзикаха. А аз не трябва да мърдам, не трябва да се хиля, а те...само майтапи пускат, щях да ги застрелям на място.  Mr. Green Между другото Ненов се пробва да ми намери български анти-Д-гамаглобулин от разни снабдители. Без да съм му пациентка. Като разбра, че ми трябва започна да звъни на разни места, но се оказа, че гадовете го спрели от производство за няколко месеца. Много свестен човек във всеки случай. С много добри впечатления съм от него, макар и не преки като лекар.
А за частните клиники си много права. Наскоро ми разказваха за Вита - жена в едно от отделенията им, не АГ, получила пристъп и няма квалифициран персонал през нощта, който да й окаже помощ. Добре, че е бил педиатърът на смяна, който загрял какво да дава като първа помощ и се обадил в Токуда да я приемат по спешност. За Мазнейкова пък съм чувала, че е болницата с най-много тежки случаи  с новородени - и все ги транспортират по спешност в педиатрията, защото нямат добри неонатолози. Аз затова съм казала - ако решим да имаме трето дете и стане, няма да раждам при Мазнейкова, дори там да е Велев, а в Токуда.  Naughty 

Общи условия

Активация на акаунт