МАРТенички на градина, срещат Новата Година!

• 22 544
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
  • В светлината на слънцето
Мариета, браво на Бори, че се оправя!  Добре, че сте изкарали по-лекия вариант на варицелата. ooooh! Пази го много сега, че наистина имунитета след шарка се срива. А Саностола са чудни витамини. Аз ги давам на Теди профилактично винаги 2 пъти в годината.
Зузи, освен да ти пожелая бързо да ви отминава скарлатината, какво друго. Честно казано и на мен ми се иска вече да свършва зимата - обичам го този сезон, ама с тия болести... ooooh!
Рени, и на мен ми стана много мило за прозявката. Grinning Добре, че сте се разбрали за кукличката. Учителките наистина трябва да се съобразяват с децата от първа група, тъй като за тях това е преходен период и то стресиращ.
Джони, и нашата ДГ е на подобен режим. Влиза се само в коридора, където събличаш връхните дрехи на детето, слагаш пантофи и му казваш: "Чао". Оттам нататък родителски крак не пристъпва. При нас има две първи групи и нашата е на втория етаж. По същия начин се звъни на звънец, когато оставяме или прибираме децата. Не е лоша тази система според мен, защото хем учи децата на някаква самостоятелност, хем се пази по-чисто. Така си мисля аз де. Thinking
Кали, тия пари за Мазнейкова са си направо обир. Но си права - важен е докторът. В "Токуда" има читави доктори, а неонатологията им е страшна класа. За условията да не говорим. Но действително съществува риск да няма за теб свободно легло като тръгнеш да раждаш. Пък е и важно кой лекар ти е следил бременността. Аз за леглото нямаше да имам проблем, ако бях решила да раждам в "Токуда". Но предпочетох да си раждам при доктора, който ме познава най-добре, пък и в мизерните условия на Шейново. Виж, ако има трети път сигурно ще е в Токуда. Mr. Green

# 211
Кали, сега видях че си на линия. Сестрата на Мариета е при моя доктор - Велев. Как върви бременеенето? Расте ли коремчето? Grinning

# 212
Кали, сега видях че си на линия. Сестрата на Мариета е при моя доктор - Велев. Как върви бременеенето? Расте ли коремчето? Grinning
Ооооо, расте, расте, с пълна сила  Mr. Green

И аз си предпочитам да съм си с д-ра, независимо, че ще се вътрим.
Може да е супер в Токуда, ама като никой не познавам и като на никой нямам 100% доверие....  Thinking Знам, че са добри д-рите, знам, че са супер условията, ама като Ненов е около мен ми е най-спокойно  Hug

# 213
Ако и днес не заболее някое детенце ни минава карантината за скарлатина Praynig и остава да се пазим от грипа ooooh!

# 214
Да ви почерпя. Днес ставаме на половин годинка.

# 215
Честит "рожденник" Лулумба!

Да слушка мама, кака и татко!

И Борис вече се готви за Рожден ден.

А вие "колеги и колежки рожденници"? Правите ли планове как ще празнувате?

Да ви питам за ДГ, дали разрешават внасяне на торти или трябва те от където кажат?

Трябва да питам в нашата ДГ.

# 216
Мариета, благодаря. Hug Послушко си ми е той. Така де, нали трябва някой да компенсира дивотията на каката. Mr. Green
На Теди рождения ден е вече резервиран. Пак ще празнуваме в "Слонбалон", защото ни е близко и ни хареса. Запазих датата и часа още преди десетина дни. Отивам и леко изчервена им казвам, че искам да резервирам час за 16 март, нищо че е малко раничко. А едната от собственичките само ми отвори тефтера и ми показа: фул от всички посоки. 15 март вече беше пълен. Слава Богу нашата дата беше свободна. Не очаквах такъва наплив. #Crazy Добре, че подранихме с резервацията. Grinning
А иначе за градината ще вземем торта. В нашата група имаше вече няколко рождени дни и обикновено родителите носят торта за децата. Доколкото знам тортата трябва да има сертификат когато е за градина или ясла, тъй като се води външна храна. Пише го сладкарницата обикновено. Но ще питам за всеки случай да не би да има и други изисквания.

# 217
аз не мисля да правим РД в детски център. С една приятека само така дето се виждат.
Смятам да акцентирам в/у детската градина.
Нали се борим за социализиране.
Мин. година не можахме да празнуваме нито един РД или имен ден както трябва. Все някой беше болен, опериран,изследван
Иска ми се и сестра ми и мама да дойдат. Ставаме 10 тина възрастни, а не искам на ресторант. Ние сме по домашната обстановка.

# 218
Ние имаме доста приятелчета, които ще каним на рождения ден. Включително и такива от градината. Кога тръгна на градина, кога се адаптира, кога започна да избира кого да кани на рожден ден.  Laughing А да се съберат у дома едно десетина деца не е работа. Отделно като добавим и възрастните, и лудницата става пълна. В детски клуб е много удобно. А с роднините ще се събираме един ден по-рано. Тази година малко ни съвпадат нещата. Теди с рожден ден на 16 март. Татито ни пък нали е рожденик на 15 март. За късмет тази година на 15 март е Тодоровден.  Crazy Та на 15 ще вдигаме двоен купон вкъщи, а на следващия ден ще празнуваме в клубчето с дечурлигата. И понеже 16-ти се пада неделя, в градината ще черпим чак в понеделник. Така че предстои ни три дни яли, пили и се веселили. Mr. Green

# 219
Деси, честити ви навършени 6м.  bouquet Кога мина това време Crazy
Със същата лекота и послушание да стигнете и до 1г!
И Марти отсега е заговорила за рожден ден, много ми се иска да си го празнува в детската градина, но ще видим кой ден ще бъде, защото 2-ри е неделя, а 3-ти, нали е празник, та сигурно градината няма да работи, а и, ако работи деца сигурно няма да има. Иначе още не съм мислила къде да го правим, в София е по- напечено положението откъм резервации.
Зузи, размина ли ви се скарлатината?
Мариета, как е Бори, спомен ли е вече шарката?

# 220
Мариета, как е Бори, спомен ли е вече шарката?

Бори е пушка.  #2gunfire
шарката почти не я усетихме, с изключение на втората вечер, когато го сърбя онази пъпка на дупето.
Вчера го изкъпах вече. Иначе всяка вечер само си вземахме вана ( в големия леген) за негова радост, но без сапуни и душ-гелове.
Беше супер доволен под душа вчера.

"Мамо, ние кога ще се изкъпем двамата?"
беше въпроса?
Защото аз го къпя първо с душа-слушалка, и после му го закачам горе, а той седи под него с удоволствие.
Разбирай, че и аз съм по бельо...

Ох, вчера гледах тортите в любимата ни Гръцка сладкарница Бътерфлай, но...много излиза една.
Има от 20 и от 32 парчета. Малката е малка за ДГ, а голямата е към 5 кг, по 18-20 лв килограма на тортата...+ играчки и оформяне...
Друга ще е сладкарницата за ДГ. Ще видя как са на Неделя.

# 221
Здравейте мили мами  Hug
Свърши ни карантината без да се разболеем  newsm44.
Все още сме под грипна епидемия ,но засега чукам на дърво .Беше ме повече страх от скарлатината .
Събота и неделя бяхме на гости на едни приятели в едно село.Много хубава къща с огромен двор и едно момиченце наборче но септемврийче.Беше много весело,съчетано с хубаво време.Много лудории от страна на децата,но в рамките на нормалното.
А виждам че обсъждате вече рожденните дни още не сме решили сега подготвяме моя и после е Марти (нали пък е края на месеца и има време) Дотогава ще черпя идеи от вас,че миналата година беше голяма лудница. #Crazy
Искаме снимки от всеки рождене ден,да видим колко са пораснали всички.

# 222

smile3501 Браво на Бори, юнак. И Марти много обича да се къпе, само в банята би стояла и би се обливала с душа Mr. Green

Зузи, честито ви прупусната скарлатина Hug

# 223
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Лулумба - честито ви малък рожден ден  Wink да е здрав и послушан Сашето Hug
Мариета Алекс е в ДГ "8Март" в Кичука, до Кажния диспансер. Много съм доволна, а и на него много му харесва Laughing
Гледам писали сте вече за РД - и нас ни тресе тази треска вече.
Аз съм решила тази година да напрая тържество в ДГ с анимация от Тон бонбон. Понеделник се пада 10 март, та няма как да сме в детски клуб пък и приятелчетата са му в градината Wink Мариета тортата ни я поръчваме при Каспър , а тя работи с една сладкарница на Четвъртък пазара мисля, че беше Амели /но не съм сигурна/. Много са вкусни тортите. Доволна съм и от сладкарница Дейзи на "6септември" отстрани на Областната управа ако се сещаш. Бътерфлай много скъпичко ми се вижда  newsm78 а и в къщи ще има втора торта. Втората торта обикновено е или от Неделя или от Светлана99/че са ни наблизо/.
А по въпроса за тортите в ДГ - всяка директорка сама определя дали допуска внасяне на торта в ДГ. Нашата ни предупреди, че разрешава, но само със сертификат и държали парче от тортата за проверка /изпращали го някъде по нейните думи/ за да няма проблеми някакви. Ех, нямам търпение вече... Mr. Green

# 224
Мариета, аз от "Неделя" съм страшно недоволна. Тортите им не са чак толкова вълшебни, а пък сега отново вдигнаха цените.  Crossing Arms Браво на Бори!  Grinning
Зузи, радвам се, че ви се е разминало. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт