Ало, мамо, чу ли?! Бебок ще имаме през ЮЛИ!

• 11 716
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Коколина, ама защо от матката? Не е ли рано? И моят се подува, но сутрин винаги спада.

# 76
Коколина, ама защо от матката? Не е ли рано? И моят се подува, но сутрин винаги спада.
Ако питаш дали е рано, в смисъл, че бебето е съвсем малко, ДА. Но матката се подува и от всякакъв вид дискомфорт (както преди цикъл). За такова подуване и болка говоря. Аз обикновенно, ако се преуморя и корема веднага ме заболява. Ама аз всеки ден се разхождам с Михаела с количката, нагоре-надолу по стълбите, а то е някъде около 20 кг. и затова. Дано не стане някоя беля.  Praynig Shocked

# 77
Да, имах предвид да е рано подуването да е от разтягане на матката, болките да са от разстягане на връзки и тн.

При малко повече усилие и мен ме заболява, като при цикъл, и си правя почивка. Но подуването при мен не е от това. Просто всяка вечер съм си подута все едно имам шкембе, а сутрин както се гледам - изчезнало е. И ми е некомфортно с дебел корем, понякога ме заболява - но си мисля, че е от червата. Макар че нямам запек за момента (като никога!).

# 78
  • София
На мен корема не ми е толкова подут, даже винаги съм имала проблеми със стомаха (запек), а сега всяка сутрин е по часовник и даже е леко разстроен. Но си мисля, че и но-шпа-то ми помага.
От време на време обаче си ме прерязва ту единият, ту другият яйчник, особено като се надигна от стола. При вас случва ли се да имате болки?

# 79
  • Варна
Благодаря ви за отговорите, момичета. Не говорим за запек, даже напротив. По принцип имам проблем със щитовидната жлеза и ходенето в тоалета за мен е проблем. Сега даже съм леко разстроена, неприсъщо за мен. Но ми харесва Simple Smile едно лекичко ми беше на корема. Обаче вече станаха 5 дни ще ми се пръсне корема, билки нямам никакви, ама е много, много подут и сутрин, и вечер, и през деня, даже не ми е удобно да стоя седнала на компютъра  .... Благодаря за отговорите. Притеснявах се да не е нещо лошо. Успокоихте ме. Благодаря ви. Simple Smile Пазете се!

# 80
и на мен ми е подут корема, но се опитвам да свиквам понеже все "по-подут" ще става  Laughing
лекарката вчера ми каза да спирам фолиевата и да почвам с витамини, в които има и фолиева киселина и не е необходимо да пия и двете - предписа ми Vega Prenatal, но тази в аптеката ми е дала Prenatal на друга фирма и аз нали не гледам си ги взех и чах като се прибрах ги видях. И двата вида обаче не са евтини, но пък ако са добри за бебко давам и повече дори  newsm53

относно осигуровките и "схемата" на maimunka2 мисля че няма да стане, ето това ми отговориха
Цитат
имам трудов стаж повече от 2 години, в момента в който разбирам че съм бременна обаче, съм безработна (от 3 месеца),
ако сега започна работа, но изкарам всичките 6 месеца до раждането в болнични, тогава на каква база ще се изчислява майчинството? от осигуровките на предишната ми работа ли ?

отговора:
Ако започнеш работа сега и излезеш почти веднага в болничен, то база ще са ти 6-те месеца, предхождащи илизането в болничен. Ако през някои от тях си осигурена, то ще се вземе осигурителния доход, ако си била безработна - минималната работна заплата.

и на мен започна леко да ми се гади сутрин  Weary, а така се надявах да ми се размине...

# 81
И моя корем се подува вечер, а сутрин спада. Будя се нощем-имам страшно безсъние, но ще търпим.а за калция не съм сигурна, че необходимото количество мога да си го набавя с кисело мляко и сирене, че като съм чувала от какви химии ги правят  Sick ......

# 82
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Здравейте,влизам от първата тема непрекъснато но имах леко зацапване в началото ,което ме притесни доста ,за това изчаквах да пиша тук.Сега вече съм по добре,и се примъквам сред вас. Mr. Green
Аз съм от Бургас на 29г,а това ми е втора бременност.Калкулатора на бг мама ми определя термина на 16.07.07.От много време искаме това бебче,но все се случва нещо и отлагахме.Сега вече след няколко месеца усърдна работа, малката ми точица е факт.В началото имах притеснения с зацапване ,но ми изписаха лекарства и за сега съм ок.От вчера и при мен започна с гаденето,а гърдите ми са ужасни,не мога да понасям и допира на блузата.Корема ми доста се подува денем, едва си закопчавам панталона,изкушавам се да ида да си купя един бременен панталон ,че пред тоя компютър на работа и цял ден сгъната на стола с тоя впит в кръста панталон ще откача.Другото с което не мога да се справям е ,че непрестанно ми се спи.Просто на моменти усещам как заспивам докато пиша. Blush
 Преди 10 дена на вагинален ехограф си видях точицата ,но не ми дадоха снимка.Сега нямам търпение да ида пак за да видя и сърчицето,но лекаря каза да ида чак в средата на декември.Просто идея нямам дали ще успея да издържа до тогава,или ще ида по рано. Crazy
Ами това за сега от мен по късно ще пиша пак.А на вас лек ден.

# 83
Добре дошла и лека бременност   bouquet
Поне на мен тази сънливост ми мина и започнах да страдам от безсъние  Laughing

# 84
Здравейте, момичета  Grinning
Да ви кажа тази сутрин по едно време ми стана малко зле и тъкмо си викам, че ще стане нещо, ама не, отмина бързо. А и след това като се замислих може и от глад да е било.
И аз си взех от витамините на Хип, май тях ще пия. И все пак ми се иска да наблегна повечко на плодовете и зеленчуците, но засега не ми се получава, все ми хапват разни други неща.
Още малко остана до четвъртък Mr. Green

# 85
Здравейте всички. Grinning И аз се записвам в клуба. По мои сметки термина ми ще е на 28 юли,но утре док ще каже. Много се вълнувам- първа бременост ми е,на 31 год. Със съпруга ми се молим всичко да е наред. Има ли и други "закъснели" мами?

# 86
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Добре дошла и лека бременност   bouquet
Поне на мен тази сънливост ми мина и започнах да страдам от безсъние  Laughing
Мерси. Hug
А и аз мога да кажа,че нощем ме мъчи безсъние а денем едва удържам да не забия главата на клавиатурата.Като се събудя за нощно посещение на WC и до там ми е съня. Tired
аз за сега пия само фолиева киселина.За витамини още не съм мислила.Старая се да хапвам по един грейпфрут и една ,две ябълки дневно.Четох ,че грейпфрута бил много полезен в първия триместър ,тъй като има някаква съставка която спомага за образуването на костната система.

# 87
  • Варна
Мами, съвсем съм се побъркала..  Rolling Eyes Чета сега тука и си мисля за така нар. "кухо яйце" Нали вчера ехо-то показа 7-ма седмица.. Дето не мога да повярвам, ама размера на плодното сакче бил като за толкова.. Дано да е грешка.., аз все си мисля че съм в 4-5 седмица..не ми излизат сметките за 7-ма.. Ама сега като си втълпих това за кухото яйце... Thinking До 10-ти не знам какви още ще ми се родят в главата..  Rolling Eyes

# 88
Фолиевата киселина се пие минимум до края на 3ти месец Peace

Весито, кога ти е бил последния цикъл? Брои се от първата му дата - края на 4та седмица трябва да ти дойде принципно ако не си бременна...

# 89
  • София
Весито според календарите в нета сега си в началото на 7 г.с. Изчакай още малко и ще видиш и бебчето. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт