АВГУСТовскИте СлъНца стОпляТ маМа във СтуДа!

• 9 596
  • 321
  •   1
Отговори
# 285
  • варненка от София
Мамо Иги, работя като преводач, работила съм и в преводачески агенции и мога да ти кажа, че в случая не толкова е важна агенцията, колкото преводачът. Трудни са медицинските преводи. Хубаво е да ги прави лекар със съответните познания в даден език. Това са най-сложните преводи, аз лично не се навивам да правя такива.

Мога да се постарая чрез контактите си да намеря свестен преводач с италиански, но да е медик.

Така и ще платиш по-малко, когато не минаваш през агенция, стига да не са ти необходими да са легализирани преводите, но щом ще ги даваш на майка в Италия, то предполагам, не са ти необходими официални документи.

# 286
  • София
Марулка, за това и аз питам за добро бюро, за мен е важно да се преведе като хората. Но дали ще намеря доктор, който да владее така добре италианския? Ще ти благодаря, ако ми съдействаш. Никой не ми е искал за сега тия документи, тепърва доктора ще се запознае със случая на Мишето, той още даже незнае, моята позната заминава за операция с момиченцето си и ми предложи да запознае доктора с нашия случай и да говорят!
Благодаря ти предварително.

# 287
Мадонка Hug
  тъжно е като се случват такива неща,но всички минаваме през такива периоди.Важно е обаче в крайна сметка да успеем да ги преодолеем и да продължим напред.
  Пожелавам ви най искрено да остане всичко зад гърба ви,и само хубавото да е с вас.
Мамо Иги Hug

# 288
  • София
Веднъж някоя от вас ме обвини, че съм доста черногледа. Аз обаче винаги държа на факта, че монетата има две страни и всяка истина не е само черно и бяло, а има и сиви оттенъци.
Та по въпроса.

Мамо Иги ти си човекът, който най-добре знае какво му е на душата. Ти самата си и човекът, който ще вземе решението. Другите майки са казали хубави думи, като прочетох самоцитата ти обаче аз като черна станция ще се обадя и ще те попитам още нещо: Не струва ли си още веднъж да се пожертваш за децата си, а нужно ли е? Когато жената става майка, нима престава да бъде човек, личност с достойнство и нужди? Нима вечно жената трябва да преглъща и прави компромиси. Да, аз съм доста рязък човек и думата ми рядко става на две. Не ме е и страх и изисквам уважение от отсрещната страна, а ако не го срещам давам зелен семафор.
Животът ни е твърде кратък, за да го губим в караници и разправии, а когато децата ни отлетят от къщите ни да осъзнаем, че се будим и заспиваме до човек, който не е Той, а е просто бащата на децата ни. Е, на мен лично това не ми стига. Да, важно е децата да имат баща, но не на всяка цена. Не и на цената на едно човешко щастие. Понякога малките камъчета обръщат колата, а да се живее по сметка и в студенина за мен е немислимо.
Претегли нещата добре Мамо Иги. Погледни добре дали не преувеличаваш в болката си...ако отговорът е не - не се страхувай да вземеш решения, макар й съдбоносни. Ти си страхотна майка, но и най-страхотната майка е жена и личност с право на собствен живот. И с право да бъде щастлива! Прегръщам те...извинете ме за дългото словоблудстване Hug

# 289
Здравейте, момичета!
Нина, честит имен ден и от мен   bouquet! На патерици
МадонкаHug!
Мамо ИгиHug! До известна степен съм съгласна с Нана, но зависи от честотата на този тип проблеми. Ако се случва често, наистина е хубаво да помислиш и за себе си  Peace.
Аз пък обожавам и да ям и да ловя риба. Лятото почти всеки уикенд сме на някой язовир на риболов. Само и единствено шаран не ям, защото и на мен ми мирише на тиня, но за сметка на това, тръпката да го уловиш е голяма  Grinning.

# 290
  • София
Благодаря ви за подкрепата и Нана много хубаво го е казала, точно това имах предвид, тя се изрази страхотно!
Вярвам, че нещата ще се оправят, но явно трябва време, в този момент никой не иска да прави компромиси, а на мен ми и омръзна да съм само аз отстъпващата страна!

# 291
  • варненка от София
Мамо Иги, действам по въпроса с превода, мисля, че ще намеря такъв преводач. Чакам отговор, пък после ще ти пиша на лични какво що.

# 292
Здравейте и от нас  Hug
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАХА ВЧЕРА  newsm51 smile3525,на патерици

Аз също обичам да хапвам рибка,ама не и да я приготвям в къщи  Stop
Мама Иги,дано всичко се нареди по най-добрия начин за теб  Peace Hug
Момичета,на някои от вас мъжете им ползват ли самобръсначка "Клин Кът"  Rolling Eyes,вчера я поръчах на моя мъж за подарък за РД,но се чудя дали ще е толкова хубава колкото я рекламират  Laughing,ще се радвам ако вашите мъже имат такива да споделите мнение  Heart Eyes
Приятен ден ви желая,аз отивам ва зъболекар  Mr. Green

# 293
  • София
Привет!
Сигурно сте на разходка, времето е чудесно днес.
Нана, принципно си права. Но мама Иги го е писала
Но понеже съм много наивна и не пораснах през годините, все очаквам моя мъж да стане Принца на белия кон, нали се сещате, а човека не е виновен, че аз искам да живея в приказка! Нали така? Не е виновен, че му се сърдя непрестанно, че не е такъв какъвто аз го рисувам в сънищата си, че не иска да живее по моя начин, а години наред се подчиняваме на неговия стереотип.
Аз също никога няма да бъда на 100% щастлива, защото просто не може да ми се угоди. Не че съм мрънкало и капризна. Малки неща могат да ме зарадват, но и малки неща могат да ме разстроят много. Заради вторите не мисля, че си заслужава да пропусна първите. Във всичките ми връзки досега е било така. Но да не се отплесвам. Има неща, които не бих понесла, разбира се.  Stop
Дано всичко се оправи!  Praynig Peace

# 294
Здравейте  Hug,

Бройте и нас с Ирма за партито в неделя-дано не потвърждавам късно. Rolling Eyes
Нямам време да пиша, съжалявам. Иначе сме добре, успях да отбия Ирма без никакви проблеми и въобще вече по-лесно се гледа детето, като изключим спането - то продължава да ни е болна тема...

Много прегръдки на всички! Hug

# 295
  • София
Нана, принципно си права. Но мама Иги го е писала
Но понеже съм много наивна и не пораснах през годините, все очаквам моя мъж да стане Принца на белия кон, нали се сещате, а човека не е виновен, че аз искам да живея в приказка! Нали така? Не е виновен, че му се сърдя непрестанно, че не е такъв какъвто аз го рисувам в сънищата си, че не иска да живее по моя начин, а години наред се подчиняваме на неговия стереотип.

Elwing цитираното от теб не противоречи на написаното от мен. Защото... години наред се подчиняваме на неговия стереотип Е, това по никакъв начин не се връзва с каквото и да е описание на семейство. Не може единият да командва, другият да се подчинява и винаги да е доволен. Аз уважавам мама Иги затова, че търси първо вината в себе си, ама понеже аз живея със същия понякога емоционален темерут, който цветя не подарява, защото било глупост - мога да ти кажа, че именно тези малки неща обръщат колата.
Защо тя трябва да се подчинява на неговия стереотип, а? Защото тя прави компромиси. Е хубаво де, ама то всяко нещо си има край. Всяка чаша има момент, когато се препълва.
Според мен не си разбрала докрай какво е искала да каже мама Иги. Тя знае, че той не е Принцът, ама Принцът що да не се сети аджеба поне веднъж, че тя не е просто Пепеляшка, а може би вечер облича приказна рокля и става принцеса. Защо поне веднъж той не се е сетил, че може би Той не е прав и да отстъпи.
Няма спор, че се обичат. Няма спор, че Той е добър баща. Факт е, че е от типа мъже явно като моят, които са оперирани от романтика. А на такива безвъзвратно загубени романтички като мен и мама Иги това понякога ни тежи ужасно.

Аууууууу пак се отплеснах. Дано си ме разбрала.   bouquet

# 296
  • гр.София
 Толкова ми е близка и тъжна тая тема за емоционалните темерути,че е трудно да дам безпристрастен поглед върху нещата. Ти, Нана,защо го търпиш това положение? Ами,защото цветята не са определящи. Това,че съм в ПМС и ми е кофти и търся под вола теле не значи,че след два дни няма да ми мине.
 А колко супергалантни мъже има,които пък кръшкат здраво.
 С моя само за пари и работа говорим лесно. А я ги вижте тия мъжкари-левенти от сериалите,дето с часове говорят за чувства,ах!Това само на кино го има.
 Когато ми е черногледо мога здраво да се впрегна,че при абсолютно празна мивка-всичко измито и оправено,Той си е хвърлил мръсната вилица,оставил я е на "персонала" от стола Tired.И абсолютно ще забравя,как ме целува при всяко минаване покрай мен.

Всеки си знае какъв праг на търпимост има. Важното е да взима решения с хладен ум,а не когато му е тъжно и истерично.
 А ако трайно си унижена или самотна,естествено,че по-добре сама,без мъж.При една коректна раздяла,децата не винаги са ощетени.

И аз се изфилософих...

Ммария,здрасти Hug

# 297
Толкова ми е близка и тъжна тая тема за емоционалните темерути,че е трудно да дам безпристрастен поглед върху нещата. Ти, Нана,защо го търпиш това положение? Ами,защото цветята не са определящи. Това,че съм в ПМС и ми е кофти и търся под вола теле не значи,че след два дни няма да ми мине.
 А колко супергалантни мъже има,които пък кръшкат здраво.
 С моя само за пари и работа говорим лесно. А я ги вижте тия мъжкари-левенти от сериалите,дето с часове говорят за чувства,ах!Това само на кино го има.
 Когато ми е черногледо мога здраво да се впрегна,че при абсолютно празна мивка-всичко измито и оправено,Той си е хвърлил мръсната вилица,оставил я е на "персонала" от стола Tired.И абсолютно ще забравя,как ме целува при всяко минаване покрай мен.

Всеки си знае какъв праг на търпимост има. Важното е да взима решения с хладен ум,а не когато му е тъжно и истерично.
 А ако трайно си унижена или самотна,естествено,че по-добре сама,без мъж.При една коректна раздяла,децата не винаги са ощетени.

И аз се изфилософих...

Подкрепям напълно  Hug Тъй като съм типична Дева в някои отношения  Wink и забелязвам всеки дефект ,мога да кажа че не се живее лесно с мен,и често правя от "мухата -слон" ,така че на мен мисли за развод ми се въртят всяка седмица ,следвани от мисли колко много го обичам и че за нищо на света не си го давам ,и така вече 10 години,така че границата е между любовта и омразата е много тънка понякога.
Намерих едно решение ,пиша на един лист плюсове и минуси на брака ни и така три дни и накрая броя,ами засега "+"совете са винаги повече,пробвайте  Peace

ММария ,много се радвам че ще се видим пак,браво за отбиването  Hug
Мадона  Hug

# 298
Смятах да не пиша по темата подхваната от Мама Иги, Нана, че и всички други, но не се стърпях. Явно аз също съм с подобен проблем...проблем, който твърде дълго се е загнездил като твърда буца в гърлото ми. Понякога нещата са непоправими, колкото и да се стремим. А човекът рядко се променя, особено когато е на такава възраст че отдавна промяната е невъзможна....

# 299
Сипвам по едно Мохито за разпускане. Аз вече ударих едно с приятелка и си гледахме сладко-сладко "Островът на изкушението", където до известна степен има романтика. Но, по принцип не се оплаквам  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт