Цветята веч' зимуват,цветарките не спират да умуват...... (19)

• 22 500
  • 473
  •   1
Отговори
# 300
Аз пък искам да си взема кала.
Какво ще ме посъветвате?
Лесно ли се гледа?

# 301
Привет!
Преди около седмица ми подариха цвете.  Ето такова:
http://www.green-flora.com/images/trudodracena.jpeg
Реших да си го прехвърля в саксия, както си му е реда, но явно не съм направила нещо както трябва. Листа му увистаха, започнаха да капят, а тякой от върхчетата започнаха да изсъхват. Имате ли някаква идея защо се получава така?
Дано това не е поредното цвете, което унищожавам Confused

# 302
Това е драцена.Не е трябвало да го пресаждаш сега.Трябвало е да се аклиматизира около месец поне.Аи е зимен период сега,ако не е наложително цветята не се пресаждат...Ше видим какво ще стане..Дано да оцелее  Praynig
Ето малко инфо:
http://zadoma.rozali.com/cvetia/p3136.html

# 303
Весенце майка ми има кала и мисля, че не изисква кой знае какви грижи. Цъфти с пълна сила и по няколко цвята навезнъж.  Зимата я държи близо до прозорец с южно изложение, а лятото навън

# 304
Да, TheNMaster , дано оцелее. Няма да казвам колко цветя съм унищожила, а толкова обичам цветята, но явно само обич не стига....
Мисля си дали да не го изнеса на малко по-хладно и  влажно място. През зимата имаме само една стая, която не се отоплява (да го преместя там), нявсякъде сме с климатици и съответно въздуха е доста сух.

# 305
tan, студа може да я унищожи окончателно Rolling Eyes Пръскай я по-често  Peace

# 306
Здравейте милички,
Първо да честитя на всички Весела Коледа
домъчня ми за вас и макар на хиляди километри пак намерих начин да ви пиша.
Тук в Англия съм шашната от цветя и грижи за тях,както и че във всеки супер има щанд за растения.

# 307
Деси,хайде похвали се с ново цветенце-Коледен подарък от Англия! Hug

# 308
Деси във всеки супер има щанд за цветя. И е нормално и достъпно да си купиш едно букетче свежи цветя да се сложиш във вазата в къщи.
Прекарайте  си добре и после ще разказваш

# 309
Деси,Честита Коледа и на теб;) Хубаво изкарване в Англия и ще чакаме подробности   bouquet

# 310
На бебето ми бенджамин му опадаха листата... Sad
Дали ще изкара нови или да го хвърлям? newsm78

# 311
тъкмо и аз обезпокоена щях да пиша, че на първия ми бенджамин всичките листа опадаха   smile3511 а сега и вторият е почнал да оплешивява  smile3515 smile3511 smile3514 на какво се дължи  newsm78 нормално ли е newsm78 мога ли да направя нещо newsm78 от пролетта са ми и толкова им се радвах, че се хванаха и бързо растат smile3511 не съм ги местила!!!

Адриана, за нолината знам, че засъхването на връхчетата означава липса на влажност - пръскай й листата! Peace

# 312
На бебето ми бенджамин му опадаха листата... Sad
Дали ще изкара нови или да го хвърлям? newsm78
Чакай не го хвърляй,има голям шанс да му покарат нови листенца...   bouquet

# 313
  • На края на света !
момичета ето ме и мен , Flutterднес бяхме на разходка в гората и си събрах листовка от иглолисти дръвчета ,за азалията ,е то има време докато я присадя ,но аз да си имам ,че друг път я ида я не на гората Joy
Колкото до бенджамина ,недей да го изхвърляш имам голям шанс да излязат нови листенца  Peace

# 314

Листата на бенджамина падат от преполиване или от смяна на мястото на цветето

Общи условия

Активация на акаунт