Къде в чужбина бихте емигрирали?

• 15 931
  • 312
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Стига беее!Появи ли се Ксения-темата отива към провал!Е,то бива,бива,ама всичко си има граници!Влизам в Рецепти-Ксения се заяжда,в тема за емиграция-пак,за учителската стачка-същата работа. ooooh!Работата мирише на комплекси.
Пропусна темите за обзавеждането!  Wink Там обаче Ксения се дървеше основно на Маленна.

# 211
Очевидно в БГ човек е разбран само ако се оплаква, няма самочувствие и мрънка нон-стоп срещу всеки и всички.

Да поясня, с ясното съзнание, че ще затрият препратката:
Имаше една мома-емигрантка. Дошла си от Острова с около 30 кг отгоре и вси зли люде в малкото и родно градче се изредили да го отбележат... Злоба и завист било това, а не грижа за позатлъстялата роднина. Аз успешно съм надебеляла, а те виждат здравословния и естетически проблем, завистници!

Ниско е моето ниво - с примери обяснявам.

Е хайде сега, аз в София напълнях с 30 килограма и никой не се е изредил да го отбележи, освен особено прости хора. Виж, никой не пести комплименти, като сваля 5  Laughing Обичам София.

# 212
  • Sofia
Просто не разбирам - вие дотолкова ли се недооценявате, че някой ви казва, че сте по-неуспели от него и вие веднага се засягате?

Мен лично поста на Ксения не ме засяга изобщо. Има си мнение, хубаво. Аз съм от неемигриралите, имам възможност, нямам намерение, имам си чудна работа и добро заплащане тук, считам се за добре оценена, висококвалифицирана и съм доволна от развитието си.

Това няма да се промени от факта, че някой друг не е на това мнение. И ако тръгна да споря с него ще е за да го оспоря с аргументи (той си има мнение, аз също) а не да минавам на ниво лични нападки.
Това е именно смешното в спора. Имате ли обосновано мнение и просто можете да обиждате?

# 213
  • София
Е хайде сега, аз в София напълнях с 30 килограма и никой не се е изредил да го отбележи, освен особено прости хора. Виж, никой не пести комплименти, като сваля 5  Laughing Обичам София.

Естествено. Просташко е роднини и приятели да се кахърят за теб. Много важно, че органите ти се задушават и си предразположена към много "екстри"; да не изброявам, че ще ми настръхне монитора...

# 214

Мен лично поста на Ксения не ме засяга изобщо. Има си мнение, хубаво. Аз съм от неемигриралите, имам възможност, нямам намерение, имам си чудна работа и добро заплащане тук, считам се за добре оценена, висококвалифицирана и съм доволна от развитието си.

И точно ти каза нещо много интересно, което им убягна обаче на ощипаните форумки- стандартът не е парите, които имаш, а това, което си позволяваш с тях.

# 215
Имате ли обосновано мнение и просто можете да обиждате?

Имаме обосновано мнение и то е, че няма статистика коята да доказва че тук сме неудачници. Няма, нали?  Laughing

Не прочетох обиди, просто се гъбаркаме....
Ще ви сънувам с тази тема, ей!  Mr. Green

# 216
  • София
И точно ти каза нещо много интересно, което им убягна обаче на ощипаните форумки- стандартът не е парите, които имаш, а това, което си позволяваш с тях.

Напротив! - даже предложихме да изброите конкретно достиженията си в професионален и битов аспект, но не би.

# 217
".....Човек трябва да се труди само за да си осигури прехраната и тази на поколението си, а не да се превръща в една машина, ......." ми напомня за вица за оня американец, който се разхождал един слънчев ден по един плаж и видял един рибар да лежи и дреме на сънцето.
"Защо лежиш и не ловиш риба? Я виж какъв хубав ден за риболов", попитал го американецът.
"Имам си риба в колибата, за какво ми е повече", отвърнал рибарят.
"Как за какво", стрестнато отвърнал американецът, "Ще я продадеш, с парите ще си купиш още една лодка, ще ловиш повече риба, ще си направиш своя фирма, ще наемеш други рибари да работят за тебе и ти ще си лежиш и нищо няма да правиш".
"Е, за какво е всичко това?", рекъл му рибарят, "Аз и така си лежа".

Спорът ви е абсурден. Кой е умен, кой е тъп, кой е по и кой не е, не се определя от това кой къде живее и кой какво работи. Всеки си има свои ценности, свои желания и мечти, както горе цитираното. На едни им е достатъчна една колиба, за да се чувстват добре и да смятат живота си за добър, на други им трябва палат, за да изпитат същите неща. Нека всеки живее там, където се чувства спокоен, в хармония със себе си и с околните и е щастлив.
Това е нещо като спора - провинцията - столицата. 
Свободни сме да правим избор, нека никой не обижда друг, когато не хареса направения от него избор. Нека уважаваме решението и мнението на другите  Praynig
И пак казвам и пожелавам, нека през тази година всеки да успее да намери за себе си точното място за живеене  Peace

# 218

Напротив! - даже предложихме да изброите конкретно достиженията си в професионален и битов аспект, но не би.

Ма сакън, моля - аз нямам претенции за превъзходство. Само ви се смея ( и на двете страни) и чакам подобрение на политическата ситуация в Зимбабве.

# 219
  • София
Какво толкова по-различно може да си позволява човек по разните места, като изключим туристическите забележителнисти? Ако работи по 10-12 часа на ден, върне се вкъщи да спи, я си видял децата, я не, и после пак същото на следващия ден? Независимо къде живее човек пак има да плаща заеми, да се грижи за къщата и семейството си, пак има шеф на главата и всякакви такива обикновени, но заемащи повечето ни живот неща.
Какво ще си позволи - една екскурзия, нова кола (която пак ще изплаща), по-скъпо училище за децата си? Какво?

# 220
  • Sofia

Мисля, че мнението по-горе е по повод изказването ми в друга тема, където именно говоря за стандартите на живот.

Спорът ви е абсурден. Кой е умен, кой е тъп, кой е по и кой не е, не се определя от това кой къде живее и кой какво работи. Всеки си има свои ценности, свои желания и мечти, както горе цитираното.

Абослютно Peace И само да допълня, че също така не се определя от ничие изказване във форума, всеки сам може да прецени за себе си.

# 221
  • София
Ма сакън, моля - аз нямам претенции за превъзходство. Само ви се смея ( и на двете страни) и чакам подобрение на политическата ситуация в Зимбабве.

Смех голем, верно. Той Алеко се е смял пръв по темата.

# 222
Lennie, кво Зимбабве, бе душо? В Кения се бунтуват. Wink

# 223
Питам аз-и отговор  искам. Кой ще сложи примката и кой ще бутне столчето на темата? newsm66 newsm66

# 224
Lennie, кво Зимбабве, бе душо? В Кения се бунтуват. Wink

Не си достатъчно запозната, Вечерница. Но си майка и емигрантка - прощавам ти Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт