Времето бързо минава, лети - ДЕКЕМВРИ е - сбъдват се наще мечти!

• 11 971
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
А,реших,че може да има ме нови попълнения от сладки бебчета ама-ню,ню. Simple SmileИ аз се потя нощем особено покрай врата а и в нас не поддържаме температурата по висока от 18 -20 градуса.А и на моменти изведнъж ме хваща такава жажда,че мога да си изпия 1 л вода на един дъх.

# 196
  • в Надежда-та
А,реших,че може да има ме нови попълнения от сладки бебчета ама-ню,ню. Simple Smile
Ми те как никнат като гъби след дъж сега Joy Joy Joy

# 197
Честита годишнина на Мацата!

# 198
  • София
Майки с бебоците, да ви попитам, че дъртата глава вече не помни. Понеже на Филип пъпчето още не е паднало, не помня какво точно се правеше с него преди и след падането. То и педиатърката утре ще ми каже, ама мислехме днес да изкъпим бебока, че още не е взимал истинската вана. Тя по теле фона ми каза, че не бива да се мокри, но можело да го поливаме. Вие някакви лепенки слагате ли?

Мацата, честит празник! И още много години щастлив, весел, любвеобилен семеен живот!  bouquet

# 199
veshti4ka, ние не пазим пъпчето когато се къпем...казаха ни, че не е проблем, но след баня хубаво се обтрива със спирт около пъпчето, после мажем с един лилав разтвор (от него съхнел пъпа) и после слагаме пудричка за дезинфекция...като преди това стягаш конеца с който е вързан пъпа...

# 200
  • Пловдив
Здравей, veshti4ka ! Честит ти красавец !!!  Да ти е жив и здрав !!!  bouquet
Можеш да го изкъпеш на течаща вода, без да се кисне във ваничка. Нашето пъпче е стегнато с един конец под клампата. Казаха ми на всяко сменяне на памперса да стягам възела. После обтривам пъпчето със спирт - 70 % и овивам около него стерилна марля , в/у която накапвам малко спирт / само покрай пъпчето /. А като падне какво да го правя - незнам. преди малко докторката беше в къщи и забравих да питам, но ще и се обадя по телефона. За момента лепенки не слагам - то няма и как, защото клампата пречи. Като падне ще питам дали да слагам. Така че спокойно маже да се изкъпете  newsm10.

# 201
  • София
За пъпчето - нашето падна още в болницата ( на 5 ден ), но там акушерките я къпаха на чешмата - просто държиш така, че да не намокриш пъпчето. А вече в нас докторът ни обясни, че може да се мокри. Ако е възпалено ( леко червено по краищата ) се третира със спирт и после с пудричка. Нашето е спокойно и каза просто с кърпата внимателно - без да се търка, да се подсушава и толкоз.
Момичета , вие мислили сте къде ще го поставите или хвърлите ( пъпчето де ) ?

# 202
  • София
Нашето пъпче падна в събота. Казаха ми да не го мокря и по принцип първия месец къпя Лили на течаща вода, защото ми е по-удобно. Преди да падне го поливах малко със спирт и после с пудра Топоцид (май така се казваше, ама ме мързи да проверявам сега). Сега пак го чистя със спирт, защото още е като прясно, а и е леко зачервено, след това слагам пудра. Но докато имаше щипка, завивах памперса, така че да е под нея, сега го слагам нормално.

# 203
ивалинаи в софия слагат щипки на пъповете. аз го почиствах след баня с 90 градусов спирт и проблем нямах, не съм го пазила при къпане, марли не съм слагала отгоре. пъпа на Ема е още в къщи и се чудя къде да го хвърля и досега Simple Smile
вчера някой поредния селяндур от входа ни е оплескал всичко с блажна боя. как смърди не е истина, прозорците с коридора  не са отварят абе всичко влиза по апартаментите. кой ли боядисва зимата се чудя аз ? та да подишам и малко боица ... как искам да си имам къща и да махна от селяндурите тука... че разбрах че и водата не си плащали някои а уж общо даваме пари...

# 204
  • София
Мама Боби, много ти благодаря Grinning Честит и на теб още един наследник! Да бъде здравичек най-вече, а също да има късмет, успехи и много постигнати цели! Да се гордеете с дечицата си  bouquet

Мерси за отговорите, значи че тургаме под чешмата малкото червейче Laughing
Пъпчето на Александра дълго беше в къщи, докато един ден не беше хвърлено нейде из Лондон, нямам спомен къде.

# 205
Ех човек да не влезе един ден и топак бебевалеж Grinning Честито малки съкровища на Фифелота, Муниека и Лили83  ylinfantМного здраве, късмет и щастие за вас и сладурите Grinning
Аз вчера се отдадох на донапазаруване,пране на дрешки и подреждане на чанти.Та май почти съм готова и съм малко по-спокойна, че дори и да не си изчака датата младежа ще имам готовност все пак /че както виждаме имаме вече доста нетърпеливи бебоци Wink/
Момичета Клер, Вещичка , които разждахте в ТК кажете доволни ли сте, бързо ли се освободиха Вип стаи как се възстаноявявате след секциото

# 206
Честито на Муниека и Лили! Да са им живи и здрави малките съкровища!

# 207
  • София
Момичета, току що се престраших да се кача на кантарчето - за 10 дена съм свалила 14 килца ( включвам и бебка  Wink ). Направо съм много горда. Но остават още поне 6 - та ще видим тях как сесвалят. Не мога да си намеря в нито една аптека ( питах в поне 10-на ) колан заслед раждане. Искам по обикновен и да не е на Чико. Не ми се поръчва от данет, защото казаха, че не отговаряли на размерите. А имам едно приятно заоблено коремче  hahaha - това е според мъжът ми. Секси било  Joy. Ще му кажа аз!!!!!!!!!!!!!!

# 208
Здравейте момичета  Hug
Днес нямаме ли някое мамче, което да е родило ....... за утре стискам палци на Дари и ViFresh fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Aз днес минах през маникюристката ми, ходих  на фризьор да ми вземат връхчетата, и мисля че е време тази седмица  да си сложа нещата за болницата в сака, защото като гледам мами с термин след моя вече са с бебоци на ръце  Wink Hug
Миналата седмица бях при доки и той каза , че все още нямам изгледи да раждам, сега ще видим в четвъртък какво ще каже.
Нещо гледам ,че ми се губят някой мами от отчет например Скорпи  newsm78 .
Мунлайт, кажи какво става с малкия ?
Честита годишнина на Мацата   bouquet
От мен лека вечер мацки  Hug

# 209
иве, ние от инфлакол нямаме запек.на кърма сме, но мисля, че няма значение
вещичке, нашето пъпче падна веднага след прибирането, тъкмо се чудех какво да го правя и като го събличах за къпане, го намерих в дрехите
след като е паднал, го чистим (след като хубаво го разтвориш) с 70% спирт и после ръсим с пудра (тук се казва банеочин, но мисля еквивалента в бг е топоцин), като закриваш с длан пространството към лицето му (представи си дланта си под прав ъгъл на коремчето), за да не го вдишва, все пак е антибиотична пудричката. сега вече само чистим със спирт, но то няма нито коричка, нито нищо и изглежда по - добре от моя пъп, който като се сви и сега се чудя как да го почистя хубаво
галчо , сега те разбирам за свекървата. ние сме хем с майка ми, не се караме, но понякога се дразня, че хич не ме слуша. а имаме толкова различни навици, особено хранителните. в нашата къща се отдава много внимание, а тя е доста повърхностна. ма полека лека я превъзпитавам Simple Smile но само защото ми е майка. не ми се мисли за свекърва. там ако мъжа ми не каже, аз едва ли ще посмея така като на майка ми
катюша, блазе ти за килата. аз имам +9 и ми се струва, че едва ли за по - малко от 6 месеца ще сваля. коремчето вече се поприбра, май само сланинките останаха

Общи условия

Активация на акаунт