Елхичките си ние украсяваме, и здрави Януарски бебчета си пожелаваме!

• 13 474
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Lullaby, ние също сме с климатик и аз определено не мисля че вреди по някакъв начин на детето, респективно бъдещото бебе. Дамо трябва да го нагласяш да духа нагоре или напред а не ротационно или насочено към детето. Другото е, зависи какъв ви е климатикът, но ако има йонизиращ ефект или пречистваща функция, може би ще е даже по- добре за бебето. Не забравяй, че бебето има нужда не толкова от топлина, колкото от чист въздух. Така че, климатикът ти може да се окаже идеалното решение за бебо.
Мария и Стефчо са направо разкошни, аз преди малко разгледах снимките, все си мислех че като са се появили толкова рано, тепърва ще заприличват на бебета, а те са си направо готови за прибиране вкъщи.
Мари рус, секциото не е толкова страшно, но все още ти е рано да се притесняваш за това, има толкова време да се обърне бебо.

Аз бях на поредната консултация при професора и се оказа, че съм се сдобила с поредния проблем. Трихомони и белтък в урината. Сега пък трябва да ми взимат микробиология, за да се види какво точно има и да може бързо да се назначи някакво лечение. Абе изобщо толкова ми е писнало вече, че няма накъде- гъбички, хемориди, диабет, подуване, грануломи по главата, чудя се още какво може да ми се случи в малкото ми оставащо време. Както установих от горчив опит, никога не е късно за още някоя гадост.

# 196
silvip , относно овлажнителите за въздух, че бая се рових по темата.  newsm78
Първо препоръчват да се купи влагомер, за да се провери каква е влажността, и едва тогава, ако има нужда и овлажнител, или изсушител  Grinning Дрехите и съдът с вода върху парното , според доста педиатри, имали алергизиращо действие и не били препоръчителни за стаи с бебоци, най - уместно било честото проветряване.
Колкото до цената - виждала съм от 70-80 лв. нагоре.

# 197
  • София
А какво мислите за подложки за кърмене, силиконови зърна. ще ни трябва ли още нещо в болницата освен помпа или не! Знае ли някой

mari rus - не се знае какво може да се случи. Наистина съм чувала за разни техники за обръщане на бебето.  Освен това човек не знае какво е по-добре да му се случи. Толкова жени избират цезарово сечение ,без да има причина може да е за хубаво. Въпреки ,че и на мен ми се искаше да се пробвам с нормално раждане- но докторът не иска и да чуе. Нищо че бебка е застанала от повече от месец с главата надолу и  е слязла възможно най- долу. дори сега съм в режим на лежане ,да не вземе да излезе по-рано.  #CrazyЯвно и детенцето иска да излиза нормално ,но какво да се прави- Embarassed

# 198
здравейте момичета!
Аз нямам много време да чета и не знам какво сте обсъждали  само искам да кажа вчера обсъждахте менструалните болки - ако ги имате отивайте на доктор. Аз цяла седмица бях така и днес ме изненада доки с честитка - 1,5 см разкритие.  #CrazyТака че ме се колебайте да се оплачете на доки че ви боли. Още не знам със сигурност но скоро ще си имаме още едно "януарско" бебче.
Спокойна вечер на всички! Hug

# 199
  • София
Здравейте пак момичета Simple Smile
За овлажнителите - наложи се да си купим заради Алекс. Нали е с астма и при кризи го използвам редовно плюс проветряването. Peace Имаме модел на Чико - http://www.pakostnik.com/bg/pics/8474005079.jpg.
Определено овлажнява и когато се затвори стаята едновременно и спарва защото излиза под формата на пара, но като е отворено почти не се усеща. Лично мое мнение е, че при отопляване с каквото и да било въздухът винаги се изсушава. Ние се отопляваме с акумулираща печка (от тия - старите) и съм доволна. С нея отопляваме целия апартамент (двустаен) и само в най-големите студове отопляваме кухнята допълнително с радиатор. В спалнята не отопляваме, поне за сега. Laughing
Момичета, а на Бигла къде точно се намира магазина на Захи? Номер може ли да кажете?

# 200
  • София
Магазина на Захитекс е на БИГЛА № 4- Съвсем в началото до бул Черни връх

# 201
  • Бургас
juju1 ,аз си купих едни кучукови зърна на Чико,защото предния път зърната ми бяха буквално изядени,малкия имаше много силна захапка и този път  реших да се застраховам.Добре,че една приятелка ме светна как да ги използвам,та да видим. Peace

avi-ava пожелавам ти много късмет. Peace Иначе не се притеснявай с това разкритие можеш още седмица две спокойно да го задържиш бебо на толико в коремчето.Но ако бебчо реши да излезе по-рано пожелавам ти леко раждане !  Hug Praynig

# 202
  • Варна
А какво мислите за подложки за кърмене, силиконови зърна. ще ни трябва ли още нещо в болницата освен помпа или не! Знае ли някой
Хубаво е да си вземеш в болницата подложки или подплънки за кърмачки, за да може да попиват когато ти дойде кърмата. Може да ти ги донесат на 2-3 ден примерно. Силиконови зърна може и да не ти потрябват изобщо, ако бебо засуче нормално от теб.

Ави, браво на теб  Grinning Но може да си ходиш и месец с това разкритие, всъщност по-скоро трябва да лежиш, но не е задължително да тръгнеш сега да раждаш  Grinning

# 203
@Sallys, благодаря, успокои ме малко. Това е креватчето, просто наистина няма как да се сложи другаде, освен ако не искаме да прескачаме спалнята:

Относно овлажнителя, не смятам да ползвам, и на мен педиатърката ми каза, че редовно проветряване му е майката Wink или ако толкова държа - заради климатика, да сложа канче с вода.

# 204
  • Бургас
Само да ви кажа,че може вместо подложки за кърмачки да се ползват и обикновени евридейки   Hug

# 205
  • София
Добър вечер!

От днес съм официално в болнични. цял ден се мъкнах насам-натам като гламава.
Първо на ЖК - бебко след яко ритане е успял да се измести и ако допреди седмица главата му беше уж "заклещена" долу сега се е отклещил и главичката е в страни. Явно му е писнало да виси надолу с главата  Mr. Green
Взех си болничният, който не само, че не е попълнен на компютър (някаква позната ми каза, че така било вече) ами е написан толкова нечетливо, че  само дето толкова усилия положих да си уеднаквя фамилията навсякъде.
Носих и микробиология в някаква друга лаборатория и болничния на работа. И накрая се прибрах каталясала: излезнах в 10. и се прибрах в 17  Tired

Честит рожден ден, Илиана!    bouquet

А Мария и Стфко както всички казват са големи сладури! Бързо и безпроблемно да растат!!!

# 206
  • София
juju1 ,аз си купих едни кучукови зърна на Чико,защото предния път зърната ми бяха буквално изядени,малкия имаше много силна захапка и този път  реших да се застраховам.Добре,че една приятелка ме светна как да ги използвам,та да видим. Peace
Светни и нас  Laughing, че аз си купих предния път на Авент и тата и не можах да ги използвам. Embarassed

# 207
  • Бургас
dama ,аз не съм пробвала ама като се има предвид,че тя кърми нейната дъщеря до преди месец (2г и 2 м.) предполагам наистина е веща в тая област. Embarassed
Та зърната се намокрят и обръщат и се залепват плътно до нашето зърно.Така се получавал лек вакуум и прилепвало като втора кожа,според нея.Ще видим като му дойде времето как ще се справим,а дано успея и най-вече дано да имам кърма,за да кърмя. Praynig Praynig

# 208
Коконка, нон-стрес-тест е запис на тонове + ехограф, ако се налага, това което на мен сега ми правят всяка седмица.

Лусесита и Усмивка, много сладки бебчета, а и така като сте ги снимали по-отблизо изглеждат и големички. Пу-пу да са живи и здрави.

# 209
Валя- добре, че ми каза, иначе щях да си се чудя що е то? Аз си мислех, че пак някакво тъпо обучение в ала Канадски вариант ще да е- нали са им царе...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт