Елхичките си ние украсяваме, и здрави Януарски бебчета си пожелаваме!

• 13 472
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
и пак здравейте  Hug
Най-новия номер е, че се научи да "пърди"  с устата си като я долепи до корема. Така че, той сигурно е достатъчно шашнат от странните звуци, които чува, няма нужда и аз а му говоря. Grinning

Микки
, при нас татито "пърди" така още трети месец  Mr. Green имаше моменти и бебо му отговаряше с ритниче, сега вече не му пука явно  Whistling

Мари Рус
, има някакви бабешки трикове за обръщане на бебето. Една позната ми каза, че лазила по пода на четири крака, така коремчето увисвало надолу и бебо се обръщал. А една друга кака пак застанала на 4 крака в кучешка поза и мъжа й с едно фенерче "напътствал" щерката накъде да се върти и малката по светлината, по светлината и заела правилно положение

Лека вечер засега от мен. много се изморявам напоследък.  Tired Днес една елементарна разходка ми видя сметката, хем и с колата бяхме  ooooh! искам само да спя, но си знам, че в 4 сутринта пак ще съм кукуряк

# 211
  • София
ДОБЪР ВЕЧЕР И ОТ МЕН.

Нещо интернета си прави майтапи с мен и направо откачам #Cussing out

МНОГО СА СЛАДКИ ДВЕТЕ НИ МАЛКИ ПЕРЛИЧКИ - МАРИЯ И СТЕФАН  Hug ДАНО СКОРО ДА СА ПРИ МАМА И ТАТКО. Hug

# 212
  • София
Мари Рус има някакви бабешки трикове за обръщане на бебето. Една позната ми каза, че лазила по пода на четири крака, така коремчето увисвало надолу и бебо се обръщал. А една друга кака пак застанала на 4 крака в кучешка поза и мъжа й с едно фенерче "напътствал" щерката накъде да се върти и малката по светлината, по светлината и заела правилно положение
newsm62 newsm62 Това направо ме разби!  #Crazy Особено с фенерчето ама знае ли човек може пък и да има нещо вярно в това. newsm78

# 213
Здравейте мили мами  Hug
Илияна, честит рожден ден мила  newsm59 newsm59 newsm59 bdbaloni bdbaloni bdbaloni baloni baloni baloni Бъди здрава, обичана съпруга и мама, щастлива и през януари да гушкаш сладкото си бебче

Лусесита, Усмивка Ама много са ви сладки малките ангелчета  Hug Grinning Да папкат вкусно, вкусно, да растат бързо и да гушкат мама и татко за Коледните празници  Hug

Мари Рус: Мила, не се притеснявай - бебето е мъничко и има време да се обърне. Както тедсан ти е казала има упражнения за обръщане на бебето. Аз ходя на йога за бременни и тази, която ни води йогата ни каза следните две упражнения, ако бебето е седалищно: 1) заставаш на четири крака, отпускаш раменето ниско долу и ако можеш опираш главата в пода, така че дупето ти да стърчи и така стоиш по около 10 минутки на ден. 2) лягаш по гръб, свиваш краката в коленето и повдигаш таза - добре е да подложиш под дупето няколко възглавници, за да ти по-удобно и да стоиш по 10ина минутки така. Освен това й говори на бебка да се обърне и най-важното -  настрой се позитивно  Hug Сигурна съм, че ще успеете  Peace  Hug  Grinning

А за отоплението - ние сме с парно и сме много доволни. Отчитаме показанията всеки месец  Simple Smile. И ние също се замисляме за овлажнител на въздуха  newsm78
Хубава и спокойна вечер ви желая  Hug

# 214
За обръщането на бебето - на нас ни казаха да погледнем за идеи на spinningbabies.com, някои от упражненията вече са ги споменали момичетата. Друго, което е препоръчително да се направи е да се седи на стол, изправено, вместо на дивана. До колкото знам до 34 седмица би трябвало да има място бебо да се обърне, а при някои може и след това да стане.

# 215
Вчера момичета имах ужасни болки ниско долу ама нетърпими направо.Отменихме часа при д-р Даниела Станева за 03.12.07г. 15:30 часа, а не за 04.12.07г. 14:30 за утрешният ден.Едвам дочаках в легнало положение уреченият час и мъжа ми за щастие приключи доста по-рано и дойде и ме закара на прегледа.Оказа се, че това не са болки от контракции, а болки, от самото бебе, в смисъл такъв, че съм имала тесен вътрешен таз/освен външния/ и бебето притискало нещо си там...и сега съм на Мелбек-някакви противовъзпалителни и антинещо си не се сещам.Дата за секциото 08.01.08г. от 12:30часа.Решихме да е точно 10 дни преди термина ми.А до тогава само лежене и никакви разходки, това е препоръката и ако искам да родя едно здраво и хубаво девойче Станала каза мин 2700 до момента с абсолютно правилни ходила
От тук нататък за мен почивката ще е пръв приятел.
А между другото часът е 4:00 сиутринтта не мога да спя отново
П.С.Мари -няма от какво да се тревожиш всичко ще се оправи. Hug
Лусесита, Усмивке-имате прекрасни малки създания. Heart Eyes

# 216
Елеонора, твоята мома ще се пръкне на моя рожден ден. При късмет и моя младеж може тогава да реши да излезе за подарък на мама, но нада ли, термина ми между 14-ти и 19-ти, всеки ехограф дава различен термин. Иначе момата голяма, браво, моето бебе е около 2 кг плюс/минус 200 гр.

# 217
  • Canada, ON
Привет момичета!
Честито на рожденничките! Да са живи и здрави и много много щастливи!

lullaby, аз не бих си сложила бебчето под климатика. Честно казано и себе си не бих сложила, та камо ли него. Колкото и да е модерен, едва ли е абсолютно безшумен и само като си представя нещо да ми бръжди над главата... Ако трябва гардероба бих изхвърлила, спалнята бих прескачала, но мисля, че бих измислила друго разрешение...

Аз сега се връщам от обиколка в родилното в тукашната болница. Не мога да сравнявам с БГ, щото нямам опит от там, но определено мога да кажа, че е много далече от описанието, което Kоконка беше дала на нейната болница. То вярно, че аз съм в едно малко градче - около 75 000 души, а и в момента тук се строи нова болница, та сигурно за това тази ми се стори... леко зле, но каквато е - такава. В това което предполагам е еквивалент на пред-родилно имаше 4 легла (няма самостоятелни пред-родилни стаи, но пък леглата се разделят със завески). Не знам дали това е точен еквивалент на пред-родилно, щото тук ти мерят тоновете, преглеждат те и ако ще раждаш те пращат в родилна стая, ако няма - пращат те вкъщи. Родилните стаи са всички самостоятелни, като имаш право на двама придружители. Следродилните стаи са съответно с по едно, две или повече легла (нямам идея колко е максимума, но едва ли е повече от 3 или 4 мисля) и освен това забравих изрично да попитам, но санитарен възел в стаите не видях, а жената която ни развеждаше ни показа една баня на етажа, та мисля, че тази една е за всички. Как можах изрично да не попитам се чудя сега, ама ... здраве да е. Аз уж разглеждах, та ако имаше не мисля, че бих пропуснала да видя. През едно дебело стъкло видяхме и две бебчета в кувьозчета - толкова нежни създания... - веднага ги асоциирах с нашите Стефчо и Марийка.

Канадски мами, мен пък на никакви изследвания не се очертава да ме пращат. Моят доктор продължава само да ми мери кръвното, теглото, пулса на бебчето и толкова. Всеки път го питам няма ли да обсъдим раждането и той все казва, че има време, а и нямало какво толкова да обсъждаме...

mari_rus, още е мноооого рано за притеснения за седалищното предлежание. На сестра ми второто бебче се обърна правилно около седмица преди да се роди и то без тя да прави нищо по въпроса. А сега виждаш колко инфо има за упражнения и т.н.

# 218
Кафява ме4ка- направо яд да те хване за болницата. В Канада болниците са АД-та, т.е. не са държавни, а са на самоуправление. Вярно трябва да отговарят на определен стандарт, но за сметка на това има коренни различия в качеството и цените на услугата между различните болници. Напр. част от курсовете, които предлагат в болницата където Валя ще ражда са безплатни, а в моята се плащат. Колкото до стаите, стандартната стая е с 4-ри легла и 1 санитарен възел, semi-private- 2 легла и сан. възел, private е ясна. Тук не вярвам да имат различия, предполагам, 4е е стандарт, така, 4е не се притеснявай.
Нещо на мен хич не ми се учи, та седна ли да уча как ми се доспива... и пак полегнала е Тудора..., а другия вторник съм на изпит. Майтапа е дали ще мога да се нацедя в седалката, защото имат едни много особени седалки и ще бъде весело.
За изследванията- няма какво да се притесняваш, щом всичко е нормално няма нужда от допълнителни изследвания. Мен не ме гледай.

Добро утро на вси4ки спали- недоспали и ранобудни мами Simple Smile Защо ли напоследък се пренасяте в нашия часови пояс:)

# 219
В това което предполагам е еквивалент на пред-родилно имаше 4 легла (няма самостоятелни пред-родилни стаи, но пък леглата се разделят със завески). Не знам дали това е точен еквивалент на пред-родилно, щото тук ти мерят тоновете, преглеждат те и ако ще раждаш те пращат в родилна стая, ако няма - пращат те вкъщи.

Това ми прилича повече на триаж, а не на предродилно.

# 220
Здравейте,и аз си взех подплънки за гърди и се надявам да ми влезнат в употреба.Иначе от седмица и аз съм на Магнерот,че малко болките се засилиха.Като допълнение пия и желязо. Tired
На 17.12 чак съм на преглед,така че нямам новинки за бебата.После на 21.12 имам уговорка с лекарката,която ще ме изражда за уточняване на подробностите. Peace
Относно отоплението ние си взехме от конвекторните радиатори за стена и сме много доволни засега.Мислим и за кухнята да вземем такъв по-нататък.
Искам да ви попитам,коремчетата ви паднаха ли вече надолу???

# 221
Добро утро на всьо BlushАз май поспах най-накрая мъъъъЪъничко. newsm68
Vania_84 -моето коремче например отдавна е надолу и няма да мога да ти помогна с инфо.А такива подплънки имам в комплекта със помпата(една мама ми подари).Аз също съм на Магнерот и дори ми казаха, че до края ще ги пия cry
Освен този Мелбек,Магнерот,Матерната,Но шпа и това е май...а и Зимафлуор за зъбите.Нямат край тези хапове.

# 222
EleoHopa внимавай с този Мелбекче много дразни стомаха,задължително след храна го пий Peace

# 223
  • Бургас
Добро утро на ранобудните   bouquet

Моето коремче,до последно си беше високо.Така,че при всеки е различно.И сега си е високо  Rolling Eyes

За сега навън е топличко и слънчево,май пак ще зарадвам малкият с посещение на детските площадки. Laughing LaughingМилото направо го съжалявам ,като стане студено подивява вкъщи. #Crazy #Crazy

Хубав ден на всички  Hug

# 224
Добро утро мамита  Hug
Моето коремче от самото начало е доста ниско и дори някои хора се опитаха да ми кажат, че това не било нормално за първо бебе, но важното е сме добре и доки казва, че всичко е наред. Явно за всеки е индивидуално.
Хубав ден на всички желая - за някои последен работен може би  Wink А аз чакам петък и... почивка вкъщи  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт