Вече е студено плетенето е възобновено 12

• 57 277
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Ven4i много са ти хубави нещата!

Amelly шалът е страхотен, идеята му е уникална и разбира се ще се пробва.

Айля май тоя модел ще ни е "шалът на месеца", като гледам повечето го оплетохме.

desi_minkova не знам какво са имали предвид авторите под "огб", то аз не разбирам много и от схеми де ... Виж ако е на картинка по може да му се сетя.

# 76
Забравих да кажа още нещо за "звездния" шал:

като си оплетете звездите,те трябва да се сглобят.По списанието беше дадено да си оплетете от същия мотив една дълга лента,колкото е дължината на шала, и да използвате нея за закрепяне на отделните звезди.Обаче аз нещо не успях да го направя стабилно и освен за основата,приших звездичките една за друга фино с по няколко бода по върховете.

# 77
аааа, значи това съм видяла между 2 звездички- лента отдолу, тъмносива, нали!  Flutter
Да кажа че е страхотен и по възможностите на мацки владеещи само 2 куки!

Den1s, това обяснение дори и без да ровиш мисля че ще го намериш от първия пост на темата:

# 78
Честит празник, мили момичета! Да сте живи, здрави и благословени!

Браво за красотите, които сте сътворили. И аз плета усилено, но ще показвам по-късно.  Wink

# 79
  • Пловдив
запис,и аз изчетох последната тема цялата...та се зарибих с тези плетки .Не съм голяма плетачка ,но ви се радвам на красотите.

# 80
   Записвам с, че не се сещам да чета. Пък съм една пишман-плетачка.
   Как плетете шапки с плетки за 2 куки? В магазина за прежди ми предложиха да ги плета на 5 куки.
А аз си мислех, че на 5 се плетат само чорапи...  Mr. Green

# 81
Здравейте и от мен!

Форума е страхотен. Браво за инитиативата.
Аз съм от семейство на потомствени плетачки - баба ми беше страхотна плетачка на дрехи, дантели, и каквото друго ви хрумне. Майка ми също , но тя комбинира с шевици.
Аз също умея да плета много неща, но са съжаление не намирам много време. Благородно завиждам на младите мами, че са се захванали с плетиво и намират време за любимото си занимание заедно с грижите за малките им палавници. За повечето от вас може би съм на възрастта на вашите майки и доста нещо съм изплела, но въпреки това съм възхитена от идеите които предлагате.

# 82
   Записвам с, че не се сещам да чета. Пък съм една пишман-плетачка.
   Как плетете шапки с плетки за 2 куки? В магазина за прежди ми предложиха да ги плета на 5 куки.
А аз си мислех, че на 5 се плетат само чорапи...  Mr. Green

На пет куки стават без заден шев шапките и се плетат като чорапите само лицеви редове.

Изплетох една шапка от един руски сайт.Ето я:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184529&photo=29

# 83
  • Анкх-Морпорк
Здравейте и от мен!

Форума е страхотен. Браво за инитиативата.
Аз съм от семейство на потомствени плетачки - баба ми беше страхотна плетачка на дрехи, дантели, и каквото друго ви хрумне. Майка ми също , но тя комбинира с шевици.

Здравей!
Имаш ли възможност да снимаш разни модели от плетивата на баба ти, интересувам се по-специално от обточени с дантела кърпички и разни неща на една кука - дантели, якички, блузки.
Като гледам, нашите баби са плели доста интересни неща и такива модели няма по западните списания.

# 84
kabzimalka , шапката много хубава! И онази с кученцата също,не я бях виждала!Ама тази с овцете е върха!!!!!!!

firebird ,аз имам доста руски списания специално за дантели на една кука,ако проявяваш интерес,ще ги кача в Пикасата и ще покажа.

Ето един албум - в него има доста неща,част от тях са лентовидни дантели за кърпички,покривки и т.н
http://picasaweb.google.bg/larisa4716/XPJmU

и още един
http://picasaweb.google.bg/larisa4716/WJgIzE

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 11:51 от Amelly

# 85
# 86
Вижте какви сладурански буйки!!!!!!!!!!!!

http://picasaweb.google.bg/Silva2411/cIYICB

# 87
Момичета,
Излезе втория брой на "Светът на плетивото".
 Тези хора "на час по лъжичка ли ще дават"Сега как се плете права плетка дават.
Към 2010 ще дадат как се завършва плетка.
А иначе такива красоти дават,че чак да те е яд че не можеш да плетеш.

# 88
Момичета,
Излезе втория брой на "Светът на плетивото".
Ти какво си беше харесала там? Вчера си го купих и аз, ако трябва нещо да помагам.

# 89
Коте имаш ли първи брой?

Общи условия

Активация на акаунт