КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС II

• 66 685
  • 369
  •   1
Отговори
# 255
Годишната оценка е средноаритметична от двата срока,така че ако първия има 4,а в новото училище има втория срок6 ,за годината ще е 5...
В същност това никъде не е регламентирано. По този въпрос разговоряхме онзи ден на родителската среща с директорката и тя точно това каза. Ако детето първия срок има 4 а след това втория срок е доказало, че си е научило и материала от първия срок за 6 няма никаква причина да му се пише 5 за годината, а направо ще му пишат 6. Явно е въпрос на интерпретация и желание от страна на учителите.

#емИлИЯН СТАНЕВ# В.ТЪрНОВО. тЪКмО мАлКАТА мИ КАЗВАШЕ чЕ ТрИ мОмИчЕТА ОТ КлАСА Им ЩЕ ГИ мЕСТЯТ ВТОрИЯ СрОК В ДрУГО УчИлИЩЕ.ддАлИ ДА НЕ ГО НАПрАВЯ И АЗ. тЯ Е СЪГлАСНА, но незнам дали ще постъпя правилно. В смисъл срочната оценка дали ще повлияе на годишната в другото училище newsm78 Значи имам информация от родителите на деца от още 3 паралелки  - и техните оценки са занижени и по геометрия и по алгебра, и контролните по география , история, химия ooooh!  Децата които са напуснали нашето училище коментират също че в седми клас са им занижавали оценките.

Я направо се поинтересувай как е в другото училище, иди на място, разговаряй с директорката, ако имаш познати деца от това училище разговаряй и с тях и взимайте решение на семейния съвет, кое ще е най-добро за детето ти.
И споко, децата ни са умни и ще изкарат добри оценки на изпитите (независимо от дипломите! Wink ). В крайна сметка 5 или 4 в дипломата по математика или БЕЛ ще смъкне бала с 1 или 2 единици. Ако си изкара добра оценка на изпита, какво толкова! Приеми го все едно че е изкарала 4 на изпита вместо 5 и готово! Пак ще учи в друго училище!

# 256
mariana.iordanova, би могла да използваш и малко женска хитрост - много искаш детето да остане в това училище след 7 клас, но при такова отношение на учител и ръководство (защото ръководството стои зад учителя) ще го преместиш на всяка цена.
Ако няма ефект, мести го. Но втория срок на 7 клас... не знам. Ще има ли време в новото училилще да го опознаят и оценят правилно. Да не го приемат като натрапник-бележкар. Децата са жестоки, а учителите.... това е друга тема.
Опечи си предварително работата в новото училище - разговори с директор, учители... (леле как прозвуча, ама си го мисля в момента Wink  Rolling Eyes)

Прецени и каква е конкуренцията във вашия град. В София е много голяма и всяка стотна има значение. При вас може да е по-леко.

# 257
Хайде и аз да се оплача тук- днес си платихме за "бягството" от четирите следновогодишни дни при Иванови. Те всъщност бяха само два де, поради авария с парното. Днес е преместил Маги най- брутално, по време на час от първа- в четвърта група. Маги е поискала обяснение (щото е устата като майка си)- и тя пред групата. Казал е, че е изпуснала много материал, докато всички са учели, тя си е почивала и че щом тя и майка и нямали амбиции, като предпочитали да се забавляват, вместо да учат, мястото и не е в първа група. Същата участ е последвала и единственото друго "бегълче". За зла участ, същия час им върнали пробния изпит, на който Маги има 5.50, както и някакъв трансформиращ преразказ, на който има 23 точки от 25 максимум и учителката казала на Иванов, че твърдо Маги не е за четвърта група и това наказание е прекалено за нея и няма да възпроизведе желания ефект. Онзи съвсем се разпенил и отговорил, че имал сведения от учителката по математика, че Маги не може да "навакса пропуснатия материал". Може би затова има 5.50  Naughty Или под пропуснат материал има предвид онези 200 лв, които е пропуснал безвъзвратно  Money
Утре отивам да си поговоря сериозно с него, тъй като не мога да обясня на детето си какво толкова е сгрешила, при положение, че пишеше всичко, което взимаха тогава през деня + домашните- както е редно. Още повече, оттогава са и минали няколко контролни през главата и оценка под 5.25 няма, а това означава, че независимо отсъствието и от онези 2 дни, знанията са на ниво и материалът е заучен и разбран. Не е спряла да плаче, захлупила се е в стаята си и не иска да разговаря с никого. newsm45 newsm45 newsm45 Ще и мине, но на онзи печалбар утре ще му се доплаче. Защото никак не съм далече от мисълта да си взема детето и да алармирам за "бизнеса му" колегите прокурори- и без това отдавна си плаче за проверка с всичките му финансови финтове- основно липса на касови бонове, начисляване на неизискуемо ДДС и т.н и т.н. Стискайте ми палци утре, че съм бясна!

# 258
А ние Дидката Питката, ще имаме може би и 2ка при известния и прословит учител по физическо.

Двойка няма да ви остави, прави се на велик. Обаче наистина, ако нямате амбиция към Американския колеж, тази оценка не ви касае никак. Балообразуващите са БЕЛ и малематика от училище + оценките от теста по БЕЛ, по математика и трансформиращия преразказ. Останалите да го  Whistling. Извинявам се за вулгарността, но ми писна от люде, дето си контактуват с облаците.

# 259
Дидка, с теб съм. Налага се да защитиш труда на детенцето. Иванов нещо се е самозабравил и май има нужда да му се напомни, че не живее с орлите, а с хората.

# 260
Дидката, направо като четях какво си написал, ми се разтупня сърцето, защото аз съм малко много емоционална, и като чуя за такава нагла несправедливост, наистина ми става ужасно. Направо ти се чудя, нужно ли е да издевателстваш така над детенцето, като все пак от написаното оставам с впечатлението, че се справя много добре? Нужно ли е да й се разбие психиката за цял живот? Ще може ли да заздравеят раните, които може да получи сега? Честно да си призная, това ми идва много в повече. А си мислех за малката, че такава строгост може да й е от ползва, от по горните ти постинги, но този окончателно и безвъзвратно ме отказа от идеята някога да пратя децата си там. Пък ако ще и да не успеят точно за този изпит. Естествено, че ще ми е криво, но не и на тази цена.
А иначе хич и не ми пука за тоя по физическо. Аз на Ивчето съм й казала, (а тя остана безкрайно изненадана от това, защото досега съм била като цербер) че тази година я оставям на мира, и единственото, което искам от нея е да учи по български и математика, точно защото знам, че не им е нужна дипломата. Достатъчно са натоварени децата, тя си ходи и на английски извън училище и хич не смятам да я тормозя. Тя добре, че си е свикнала да учи, та си учи, но съм освободила мисълта й. Да не й трепери душичката станала ли е биоложката с гъза нагоре или не примерно. Казвам го така, защото наистина и на мен ми писва понякога от тия учители, които се самозабравят, които пропускат да си сметнат колко време работят и колко почиват и как аз ако си сметна реално отработените часове годишно може би ще се окажем с еднаква почасова ставка. Но тях ги мързи, те и за това са учители, и само малка част от тях заслужават истинско признание, както безкрайно уважавам учителката на Ивчето от 1-4 кл, докато защо ли не мога да кажа същото за тази на малката, която не ги научи нито да четат нито да смятат, а сега ни се налага на цялата рода да учим деление, умножение и четене, защото в 5 клас е друго. В същия 5 клас, през който Ивчето беше на 4 място от цялото училище на конкурса за Евтимиев ученик, ама Дидката знае какво е това само  Laughing
Стискаме палци ДидкаПитка и ми се иска да са повече хората, които си плащат данъците върху всичко, което са заработили, щото иначе се чувствам много тъпа. Те видиш ли хитреците, пък ние простите, да си плащаме данъците #2gunfire

# 261
е,голям г..... е тоя Иванов бе,егати!!!
нали е изкарала добри оценки на тестовете после--значи е наваксала,
5.50 си е екстра оценка
23 точки от 25 е супер -
кво се е разпенил тоя -едва ли е за 200-те лв  дето е загубилThinking

# 262
Krische твоят постинг все едно аз съм го писала!  Joy
Децата - тяхното щастие, физическо и психическо здраве са на първо място! Всякакви изпити, елетни училища и тем подобни направо изпадат от класацията на приоритетите ми, ако детето не е здраво и щастливо!

# 263
didkapitka, доядя ме като четох поста ти. Предполагам, че няма да ти хареса мнението ми, но не влагам в него нищо лично и обидно.
В началото (когато се събрахме в тази тема) доста поговорихме за школа Иванови, за собственика й, за методите й.
Ти знаеше предимствата и недостатъците и реши, че плюсовете са повече от минусите.
С какво те изненадва господина сега?
По мое мнение с тази школа нещата ще стават все по-зле, защото никой родител не смее да се оплаче в името на успеха на детето си.
Специално пък за твоето дете аз не доумявам защо й причиняваш това - дъщеричката ти е умна, старателна и отговорна.
Защо ти беше да я записваш там? В София има и по-добри учители от Иванови-те.
А тя ще успее независимо къде се подготвя, дори и сама.
Има още 6 месеца до изпитите - струва ли си да го търпи и да се примирява с подобни унижения.

Извинявай, ако си се почувствала засегнала от този пост. Уважавам теб и избора ти, но ме е яд, че пак ще оставиш нещата така. Да му вдигнеш скандал и да го заплашиш не е решение.

# 264
Преди 4 г още, имах 1 колежка, която в началото като си записа детенцето при Иванови, много се хвалеше, много беше щастлива  и доволна, хвалеше се как ги учел на дисциплина, колко добре се учело там и т.н. После тя си смени отдела и физическото място, защото където работех имахме много офиси, та не я бих виждала много време. И я срещам 1 г след това и питам аз - какво е станало, успели ли са да влязат където искат и какъв е резултата от ученето при Иванов. Тя ме погледна тъжно и ми разказа, как детето направо се е побъркало, как се е сринало психически, какъв тормоз и че не си заслужава там и как декември още са се разкарали от там и че не иска и да чува за тоя психар. За нищо на света, ако зависи от нея сега, не би си дала детето там и съжаляваше и за това време, в което са били там. Каза, че ако зависи от нея, не би писнала нито едно детенце да учи там, дори и такива с по-силна психика. А пък аз си мисля, че всички дечица на тази възраст са много лесно раними и наистина Дидка, помисли си добре дали е нужно това издевателство над детенце. Просто ми се къса сърцето като те слушам. Това си е гавра направо.

# 265
Уич, мила, не си права. Отписах я.
После ще пиша повече, че все още се друсам от нерви.
Благодаря ви, майчета  Heart Eyes

# 266
Поздравления Дидка, напълно подкрепям избора ти. И желая успех на детенце, в което вярвам. Стискам палци. И даже мисля, че не е зле да пуснем тема против това училище тук, дано помогнем на майки, които са решили да записват децата си там. Дано му секне малко наглостта.

# 267
  • гр.София
россс, ти си балсам за изтерзаната ми майчина душа Hug
Видях в сайта на Първа часна математическа гимназия, че и те имат профил информатика, таксите са доста поносими на фона на други училища. Опитай да намериш инфо за тяхното качество.
Здравейте, отдавна следя темата и ми е много полезна информацията, която разменяте. Синът ми учи в ПЧМГ /първа частна математическа гимназия/ . Училището е много добро. Макар, че е стартирало преди 3-4 години се утвърждава като едно от най-добрите частни училища. Преподавателите са страхотни. Учениците са подбрани. Подготовката по математика е отлична и синът ми не посещава допълнителни курсове. Все пак имат 10 часа седмично математика. Нашата амбиция е АК, но дори да не го приемат, твърдо оставаме в ПЧМГ. За дете с математическа насоченост това е най-добрият избор. Дисциплината е желязна, а контактът с родителите ежеседмичен /всеки петък получавам емеил/. 

# 268
Мирена, четох постовете ти в темата за частните училища и оттам знам, че си доволна от училището. Имаш ли отзиви за обучението по информатика в гимназиалния курс и на какво ниво е езиковото обучение?

# 269
  • гр.София
Мирена, четох постовете ти в темата за частните училища и оттам знам, че си доволна от училището. Имаш ли отзиви за обучението по информатика в гимназиалния курс и на какво ниво е езиковото обучение?

В момента първият випуск е в 8 клас. Той се явява подготве. Учат основно английски. Имат двама учители по английски една българска и един американец. Езикът е на много високо ниво. Незнам дали учат информатика в подгответо виж учебния план /www.parvamatematicheska.com/schplan.html Явно в поготве не се учи.

Общи условия

Активация на акаунт