КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС II

• 66 690
  • 369
  •   1
Отговори
# 240
Аааа, тук не съм съгласна  Naughty
Хората със сериозни професии и сериозни доходи (каквито са болшинството от кандидатите за колежа) се осигуряват на реалните си заплати. И прага на нереалност идва по- скоро от това, че има таван на заплатите в закона, а реалното им заплащане надхвърля този праг. От друга страна, малко е тъпо да имаш собствен бизнес (разбирай фирма) и да претендираш за лошо финансово обезпечение. По презумция спадаш към хората, които са добре осигурени, независимо каква е стойността на осигуровката ти. По тази причина и банките дават кредити на такива хора. Ако си публична личност- гореказаното важи с пълна сила.
Но виж- ако си сирак- независимо от степента на осиротяване, презумпцията е за ограничени средства. Както и ако семейството е многодетно и родителите са осигурени на минимална работна заплата или само единя от тях работи.

Що се отнася до тези 2 места- какво ли го гадаем...то ще си покаже.

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 20:47 от didkapitka

# 241
Аз пък да ви се оплача- мойта щерка вчера й върнаха класното по литература  с оценка - 3. Направо побеснях. Ходи и на частни уроци и по математика и по БЛ. На тестовете там има 5-ци. Бях се успокоила че ще се справи на изпита, но след това класно направооо ooooh!
Сега обаче мисля че учителите съвсем умишлено поставят ниски оценки за да останат в това училище, защото се оказа че всички паралелки са със занижени оценки. Дори пълните отличници вече не са такива. На приятелката ми момчето е с 2-ка. Направо ги забиха в десета глуха. Как ще кандидатстваме? Има  ли смисъл? А бяхме толкова амбицирани ? Tired

# 242
mariana.iordanova а според теб оценката реална ли е или са се изгаврили с детето? Виж по-назад в темата аз се оплаквах от същото по математика. Само дето стигнах до директорката и сега сме с нова госпожа!

# 243
Ами точно това се притеснявам - че не е реална оценката. Ще искам класното да видя, въпреки че госпожата им казала че не ги дава Shocked Мисля че съм в правото си да знам какво е писала и има ли нещо което й се губи от материала. Не можа да се съглася че до сега е имала 5 и 6 и сега хоп- 3. И с другите деца е така. Учителите се оправдават с пубертета, ама  как може 100 деца от 15 септември изведнъж да влязат в $тази трудна възраст$. Ми другото детенце с 2-ка - трябва да е предало бял лист или да е писало по химия вместо по Литература. Значи някой не си е свършил работата. И то от първи клас до сега.Той също има 5чки (или поне имаше) Sad

# 244
Задължително виж класното! Учителката може да не го даде на дъщеря ти, но не може да ти откаже да го видиш ако отидеш в училище! Иначе отиваш направо при директорката! Длъжни са да ти го покажат щом го искаш! Може да завоалираш първоначално с нещо от сорта, че искаш да видиш какви са грешките й за да знаете на какво да наблегнете в ученето, пък после ако се убедиш, че наистина оценката е незаслужена, вече можеш да спориш с госпожата, а ако трябва и с директорката.
Тук естествено идва въпроса дали да се заяждаш с учителката за оценката защото това после може да рефлектира върху детето или  да не си търсиш правата но тогава това пак рефлектира върху детето, защото 3-ката така или иначе си остава.

# 245
И какво да правя - да ги оставя да я смачкат?  Да се примиря с оценката? Това значи да остане в това училище, а аз не искам .  Тя също...

# 246
Е, аз не се примирих и се оплаках на класната и чрез нея на директорката! Тъй като се оказа и при нас както и при вас, че не само моето дете е прецакано, изгониха учителката и сега ще имаме нова госпожа. Онзи ден имахме родителска среща и директорката дойде лично да ни се извини, че е назначила неподходящ учител и ни представи новата госпожа.

Но тъй като всеки има различни виждания за живота ти представих двата варианта - сакън да не ми се обидиш! Wink
Аз съм борбена натура и не оставам длъжна на несправедливостите, но това не значи, че всички са като мен!

# 247
Не в никакъв случай не съм се обидила. Просто сме много объркани всички в къщи. Притеснявам се че срочната оценка ще бъде ниска, а оттам и годишната. Което пък намалява и бала при кандидатстването. #2gunfire

# 248
Ami variantite sa dva:V na6iat malak grad kadeto niama6 pravo na mnenie e ili gi ovikva6 ine se otkazva6 nezavisimo 4e mnogo malko roditeli 6te te podkrepiat, ili mesti6 deteto ,kakto napravih az i ne sajeliavame vsi4ki v ka6ti.Imai predvid 4e ako nezaslujeno sa i namalili ocenkata i ti y podkrepi6 poznavam y malko ili mnogo i si mislia 4e tova 6te y ambicira da ti pokaje 4e moje6 da i viarva6 i da i se doveri6.Deteto 6te se spravi i na izpitite.

# 249
Поискай и мнението на дъщеря ти как да постъпите. Тя определено ще оцени това! А и има учители, които просто тормозят децата през годината, а после им пишат по-високи оценки за дипломата. Но пак те съветвам първо да отидеш да видиш класното, за да не бъдеш голословна ако решиш да си търсиш правата.

# 250
mariana.iordanova, в кое училище става това?
Много ми е странно - не е това начина да задържат детето там, по-скоро обратното.
На всяка цена виж класното и след това реагирай. Мисля, че имаш право и да го снимаш.
А пък това, че не им ги връщат е още по-странно.
В нашето училище ги връщат и ги искат обратно с подпис на родителя.
Успех ви желая!

tytyrutka, пиши на БГ, моля!

# 251
А ние Дидката Питката, ще имаме може би и 2ка при известния и прословит учител по физическо. Мойта е пълничка и смотаничка във физическо отношение, физическата й култура клони към минус безкрайност, така че твойте кахъри направо не са кахъри. Но не смятам да я тормозя или травмирам. Толкова си може детето. А пък щом и малката не може да покрие показателите нито на скок, нито на кош, нито на коремни, какво да си говорим, а тя е супер пъргавелка. Между другото разбрах, че никой от нашите 2 класа няма да има 6ца за срока. Ама нито един ученик. Така че вие с вашата 5ца сте направо отличници Laughing

# 252
#емИлИЯН СТАНЕВ# В.ТЪрНОВО. тЪКмО мАлКАТА мИ КАЗВАШЕ чЕ ТрИ мОмИчЕТА ОТ КлАСА Им ЩЕ ГИ мЕСТЯТ ВТОрИЯ СрОК В ДрУГО УчИлИЩЕ.ддАлИ ДА НЕ ГО НАПрАВЯ И АЗ. тЯ Е СЪГлАСНА, но незнам дали ще постъпя правилно. В смисъл срочната оценка дали ще повлияе на годишната в другото училище newsm78 Значи имам информация от родителите на деца от още 3 паралелки  - и техните оценки са занижени и по геометрия и по алгебра, и контролните по география , история, химия ooooh!  Децата които са напуснали нашето училище коментират също че в седми клас са им занижавали оценките.

# 253
  • у дома
Годишната оценка е средноаритметична от двата срока,така че ако първия има 4,а в новото училище има втория срок6 ,за годината ще е 5...

# 254
  • гр.София
Премести детето, за да не се демотивира при кандидатстването юни. Тази годпожа може да му срине самочувствието.

Общи условия

Активация на акаунт