КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС II

• 66 759
  • 369
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!
Аз от доста време не съм писала, та сега чак видях новата тема.
А моят син го е налегнал такъв мързел,че не ми се мисли.Не иска да ходи на курсове,защото си учел. А пък и аз нещо много се плаша. Има ужасна мигрена от години,но сега с този пубертет е просто ад....Вчера беше като парцал-главоболие,повръщане,безсилие. Като чета колко много учат децета и...не знам.Не искам и да го натовравам много,пък ще видим.
Успех на всички в ученето!

# 91
Браво на умника, щом не е имал понятие от немския , а сега се справя толкова добре.  smile3501

Та това е най- трудния език и мен доста ме плаши.  ooooh!  Толкова бях против мойта да се захваща с него, но Иванов ме изнуди, а сега детето иска да го изучи. Ако не в Немската то поне в Гьоте

Рос, не е толкова труден езика. Научава се Wink
Аз като кандидатствах в езиковата гимназия на моя роден град имаше една паралелка с английски, четири с немски и една с френски. Естествено най-висок беше балът за английската и всички се натискаха за там. Голям рев ревах като разбрах, че не са ме приели английски. После се чудех защо чак толкова съм се тръшкала, беше ми трудно в някои моменти, но не невъзможно. Така, че спокойно. Трябва си системно учене, но то за всичко е така, нали Wink

# 92
  • София
Цвети, гледай детето да е здраво - майната му на ученето! Най-важното е да са здрави децата, всичко друго се компенсира....
Роска, права е Галчето - труден, труден, но подхода е като към другите езици - системност и постоянство. А твоята девойка ще го схруска, като топъл хляб немския, каквато е работлива пчеличка  Laughing

# 93
Цвети, не плаша, само информирам- има скарлатина. Главоболие, повръщане, после идва ангина и висока температура, както и пъпките. Наблюдавай за нещо необичайно , извън стандартните му оплаквания. С мързела обаче  smile3512 борба!
Мен от вчера треска ме тресе, че ще оперират сина ми на 20-ти. Стискайте палци, че буцата ми е на гърлото. Все тук ще намеря да си кажа всичко, иначе се правя на силна...като всяка жена де...
Целувам ви всички.

# 94
didkapitka - благодаря ти за инфото! Но все си мисля,че е мигрената с характерните му симптоми. А за борбата с мързела не знам вече.....Като видя,че сте публикували тук задачи го хващам и той ги решава.По принцип е доста стриктен и притеснителен,но явно не иска да се впуска в допълнително учене заради съучениците му. В предишната тема бях прочела ,че има и други такива деца. Но както и да е-нищо не го оправдава и ще продължавам с борбата! Hug

# 95
Мен от вчера треска ме тресе, че ще оперират сина ми на 20-ти. Стискайте палци, че буцата ми е на гърлото. Все тук ще намеря да си кажа всичко, иначе се правя на силна...като всяка жена де...
Целувам ви всички.

Всички сме с теб. По коледа всичко е наред и се случват само хубави и успешни неща.
Каквото и да кажа, буцата няма да я махна, защото сме майки, но се опитай само позитивни мисли да ти врят в главата. Целуни юначето от нас newsm76

# 96
didkapitka, дано операцията да е възможно "най-козметична"!
Пожелавам ти детенце да я понесе леко, а на теб - здрави нерви.

Моята седмокласничка днес беше на пробен изпит - върна се възмутена от безотговорното отношение на "съкурсниците" й - приказвали си, сравнявали си отговорите, питали се... сякаш са отишли за оценка, а не да си видят знанията.
Яд ме хваща - родителите им плащат, за да имат възможност да научат нещо повече от задължителната "подготовка", а на тях не им пука.
Другата седмица - сряда и четвъртък я спирам от училище - да си почива, че имаше седемдневна "работна".
Ще решаваме задачи.

# 97
  • у дома
Хей,Уич,ако решаването на задачи е почивка браво на Вас!Ако имаш възможност може ли да ми пратиш условията на пробния изпит-може и на пощата или на лични...

# 98
Тя беше на пробен по БЕЛ.
По математика е на 06 януари. Ще ти ги пратя, разбира се, само да се сдобия с тях.

Колкото до математиката - почивка е, защото решава с удоволствие и най-вече, защото няма да я будя в 06:30.
Двата дни ще ги навакса в края на ваканцията - не вярвам да изучат кой знае колко предваканционно.

# 99
Здравейте всички мами  bouquet

И аз съм майка на седмокласник и трябва са си призная, че тихата лудост на притесненията все повече че обзема, макар да се мъча ...да не й се давам. Изчетох темата, а и предишната, виждам че децата здраво се готвят и най-важното - напредват - особено с подготовката на частните школи. Моят син ходи само на курс по математика (в НПМГ), но по БЕЛ все още не е започнал. Докато се опитвах да се ориентирам към школа, курс или учител, поизчетох много неща за Иванови (и хубави, и недотам), за преподаването, дисциплината и най-вече за взискателността на учителите. Може ли да ми кажете кой преподава в школата по БЕЛ. В постингите се споменава за Петкова - това да не би да е Мария Петкова от 107 ОУ? И още нещо - докъде са стигнали децата по литература? Моят син тепърва започва "На прощаване" и си мисля, че като че ли не наваксват пропуснатото от стачката така бързо.

Мога да споделя още впечатления, но ...като за първо мнение по темата на 7 клас - вълненията са повече, отколкото трябва за спокойно описание.
До скоро.
Поздрави на всички и хубави празнични дни за децата!

# 100
Bissita,  Hug

Моето момиче учи в школата на Иванови. Ми като цяло съм доволна, защото учи много (друг е въпроса, дали всичко научено ще и трябва) и въпреки това, безполезно знание няма. Колебания имам само що се касае до времето, което не им е много и ако не учат конкретните неща не съм сигурна дали ще им стигне. Но тук има и ветерани, които само викат спокойно   Joy (Мина за теб се отнася  Heart Eyes) и ни укротяват чат пат.
По литература нищят "Немили недраги", обаче коя е Петкова, не знам. А и там има няколко учители по литература, както и по математика, които се редуват при групите.
Ей сега те прочетох пак и всъщност май не съм доразбрала въпроса ти- питаш в училище докъде са стигнали най- вероятно, защото не ходите на курс, нали? Пък аз отговарям за школата  hahaha В училище и при нас нещата са до "На прощаване" и дъщеря ми много се кефи, защото още на първия урок го казала наизуст, тъй като го знае  още от лятото (за домашно от Иванови) и си спестява усилието.
И други плодове от Иванови берем по математика и БЕЛ почти не я изпитват, била най- добрата. Оценките и са само от контролни и до този момент са само отлични, което е красноречиво за знанията, които е получила, както и за положения труд, разбира се.

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 15:55 от didkapitka

# 101
Момичета, някоя има ли критериите за оценяване по математика, само че не на тестовете за изпитите, а по принцип как се оценяват, като в БЕЛ напр. - една запетайка е 0,25 от оценката. Трябват ми защото г-жата по математика в училище е написала 3 на контролно на сина ми, при положение, че задачите му са абсолютно вярно решени, но не й харесва подребата на доказателствата.  #Cussing out

# 102
Момичета, някоя има ли критериите за оценяване по математика, само че не на тестовете за изпитите, а по принцип как се оценяват, като в БЕЛ напр. - една запетайка е 0,25 от оценката. Трябват ми защото г-жата по математика в училище е написала 3 на контролно на сина ми, при положение, че задачите му са абсолютно вярно решени, но не й харесва подребата на доказателствата.  #Cussing out

Е, вашата госпожа се е оляла. Можело е да му намали леко оценката като предупреждение за следващия път, да се старае повече. Обаче тройка при всички решени задачи ми се вижда пресилено. Май ще трябва да се разходиш до училището.

# 103
  • София
didkapitka - ветеранска Hug Hug Hug от мен.
Просто знам какво е, през какво минахме и наистина
ви подкрепям и стискам палци!!!

bissita,
да, Петкова е - от 107 ОУ  Peace

Бойчето,
критериите за математика, по наше време
излязоха малко преди изпита.
Взех ги от страницата на Инспектората.
Между другото, аз често си комуникирах с тях  Wink
Има много любезни дами - пробвай там направо  Peace

# 104
Е, вашата госпожа се е оляла. Можело е да му намали леко оценката като предупреждение за следващия път, да се старае повече. Обаче тройка при всички решени задачи ми се вижда пресилено. Май ще трябва да се разходиш до училището.
Аз вече говорих с класната - оказа се, че така са "подредени" доста деца и проблемът е стигнал до директорката. Синът ми днес си занесе контролното на директорката и сега чакаме резултат - ще правят преглед на оценките на всички деца. А учителката явно и друг път е гафила, защото ми казаха, че от януари напуска - директорката й била дала срок 1 месец. Да видим! Обаче контрата остава в децата - нов учител по средата на годината в 7 клас!!! newsm78
Мина, благодаря за съвета - ще потърся пак, макар че вчера като се рових из интернет нищо не излезе! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт