С какво ви дразнят най-много СВЕКЪРВИТЕ?

• 172 435
  • 1 940
  •   1
Отговори
# 30
  • ВАРНА
Dobre,che ne vliza bez da chuka,kakto v seriala "Vsichki obichat Reimund". Laughing

пиши на кирилица Peace

# 31
Дразни ме с това,че много глези голямата щерка(само нея),че се държи мазно и подкупващо с нея,че задоволява и най-безумните й капризи и в крайна сметка детето открито я предпочита пред мен.На моменти това й отношение и поведение поражда много негативизъм и отр.емоции в мен #Cussing out

# 32
Дразни ме, че никога не се обажда, когато реши да дойде да види синчето си. Може би иска така, изненадващо, да види дали добре се грижа за съкровището й. Защото ако съм предупредена, ще се приготвя, и няма да може да ме хване по бели гащи. Не че ме е хващала, де...
Дразни ме, че идва прекалено често.
Дразни ме, че манипулира сина си и той не го усеща.
Дразни ме, че ми дава наклон на живота - кого да каня в къщи и кого не, понеже не харесва най-добрата ми приятелка.
Между другото живеем на мой терен, а моите родители не стига, че идват много по-рядко, но и винаги се обаждат.

# 33
по тази тема мога да испиша много  дори теми4ка съм си пуснала  така- вси4ко ме дразни много се заяжда и иска все да е най отгоре струва ми се ревнува 30годишното си мом4енце от мен не ви ли се струва 4е вси4ко е заради това 4е ве4е не е единствената жена в живота му

# 34
Най-много дразнят със простотията си. Ако една свекърва е достатъчно интелигентна няма да си позволи да досажда, да се държи със сина си и снаха си като с малоумни, да приказва неща, които със сигурност знае, че ще жегнат снахата, но го прави уж не нарочно и разни други неща. Но най-голямата причината си е простотията и селския манталитет на повечето свекърви в БГ.

# 35
Моята свеки е злато.Опасна работа е и голям образ Laughing
Не ме дразни с нищто друго ,освен с това че постоянно ме гони да ям,(добре че не е постоянно около мен чееее   261uu) вечно мисли че гладувам.
Но поне когато съм на диета  си трайка Grinning

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 14:50 от Щастлива Бубичка

# 36
по тая тема мога да изпиша тонове хартия. Не че не харесвам свекърва си, но тя много прекалява..
Дразни ме как си налага постоянно мнението, а още повече се дразня когато мъжът ми я слуша,и че се държи с него все едно е пеленаче а той е на почти на 30. Тя за всичко има мнение и се на нейната трябва да става, чак ми оределя цвета на пердетата. А и както казва зуки ако не се съобразим с претенциите и се заяжда и поцва да вика,а мъжът ми се мълчи.. от което се дразня най-много. Мойте родители ни дадоха апартамент да живеем с мъжат ми отделно, но ние още не сме се нанесли, защото не сме свършили с ремонта, и още живеем у свекито.. Е няма да ви казвам как дошла тя нашта на чужда къща, на чужди пари да ми казва как да си направя ремонта и какво къде трябва да сложа и да си купя.. и като взехме плочки за банята който тя не хареса... леле чакай да видиш скандали.. това е от септември месец.. ужас. И представете си да има наглоста да ме извика на разговор, за да ми каже колко много е обидена от това че ние не сме и искали съвети /при положение че постоянно си налага мнението и всичко става на нейната до сега каквото аз съм пойскала се не е станало/, да ми обяснява как тия месеци едва ли не ме е издържала и изхранвала и ми била спестила незнам си колко пари се едно съм някаква скитница от улицата, и как съм се била държала лошо ама тя ми прощава щото то ми било от бремеността и какво ли още не.. е как да го обичаш тва чудо?
Аз ревах 3 дена най-накрая казах на мъжа ми, не че той направи нещо ама те на.. Надявам се скоро да свършим ремонта и да си взема мъжа и да си ида в нашта къща,a като дойде бебето ще врътна ключа на вратата и няма да я пусна да влезе, че само това ми остава да ме учи и как да си гледам детето

# 37
За съжаление,когао се появи детето ще стане по-лошо.Веднага трябва да и покажеш къде и е мястото.И аз се вбесявам,когато мъжът ми стои безучастно! #2gunfire

# 38
ооо врътвам ключа на вратата и ще се правя, че не чувам звънеца  Whistling

# 39
  • София
Тази тема ми е табу но имам нужда вече да разпусна Twisted Evil

Дразни ме, че й се дразня.... мисълта за нея ми скапва деня.
Дразни ме това, че още мисля за нея(не съм я виждала/чувала от 3,5 месеца).
Дразнят ме дреболии, като това:
- неповторим хипохондрик е, знам за нейните и на познатите й болести, обяснено ми е колко аборта е претърпял след един такъв криминален. Това разказано преди и по време на 1вата ми бременност през 2рата и заявих че няма намерения да слушам за болежки
- в духа на горното ми се разсърди че е съм й казала за една настинка на синчето й, а когато моето дете беше със салмонела, ми заяви в прав текст "Ми то сериозно ли е?" при положение, че е "компетентна" по всички заболявания. А това обаждане беше 3-4 дни след установяване на заболяването(т.е. детето беше зле около 1 седмица преди това). Детето се акаше вода повече от 20 пъти на 24 часа, с непрекъсната температура и да ме попита...
- дразни ме, че не се обажда ей така да чуе как са децата. Аз хубаво съм Лошата, но за децата бих говорила с нея (Не знам какво знае за децата т.к. нейните разговори със мъжа ми са почти неин монолог, това с честота 3 пъти месечно)
- дразни ме, че през времето на моите бременност и тя се държеше като бременна. През 1вата се е обаждала 3-4 пъти да разбере как съм и между временно да ме ошашка като "Ама как така в 15та седмица си и още не си прочула". През 2рата се е обадила 1 път и то за да разбере какво да купува.
- дразнят ме "съобразителността" й.
- дразни ме това че понеже не може да ръководи сина си се опитва мен насочва."Давам ти пари за подарък ама да си купиш нещо за теб иначе няма повече" казах й "Хубаво, като не даваш на мен ще ги дадеш на детето ми" или  ще дойдете еди кога си ще направим кръщене, по този повод син ми още не е кръстен. Опитвала се е да дава тон в живота на сестра ми докато още не ми беше свекърва.
- драни ме това, че когато направя забележка означава, че се заяждам.

# 40
1.По цял ден лежи, дебелей и гледа сериали и ме чака да се върна от работа, за да я свърша всичката в къщи, иначе на приказки по-работна от нея няма.
2.Доходите и са колкото моята заплата, а разревава детето щото отказва да му купи вафла за 15ст, иначе много го обича Close
3.Мързи я да вземе детето от градината , а тя е на 15минути от къщи
4.Като оставя детето да го гледа тя го води на баба ми да го гледа щото трябва да пие кафе с приятелки.
5.Сърди се на детето ми ако сутрин не иде да и каже чао преди да тръгне за градината Close
6.Че разправя на близки и познати, че ни издържа и ни купува разни неща(като спалнята например), а не ни е дала и една стотинка даже  ние я издържаме
7.Непрекъснато дава акъли и и се меси в живота ни
8.Настройва мъжа ми срещу мене Close
Аз отдавна  Whistling не и се вързвам и я бъзикам както ми падне, жалко е че мъжа ми и се вързва.Смятам че свекито не е виновна(просто умствения и багаж е толкова) виновен е мъжат ми щото не я сиктирдоса, за него тя е идиалната жена и никога не лъже Close
99% от кавгите ни с мъжа ми са заради нея.Само да добавя ,че той нежелае да живеем самостоятелно заради нея

# 41
.....
По темата,свекървите в повечето случай са такива,защото се състезават със снахата,за обичта на синчето(в повечето случай са изгубили предварително).А ако е умна една свекърва,ще спре да се държи към сина си,като към мамино синче и ще уважава съпругата му.Тогава няма да има оплаквания и от двете страни.
Но много често става обратното,свекървата си казва"Айде бе,каква е тая вчерашната сополанка,че ще ми се прави,че може да ми гледа сина по-добре от мен" и почват критики за щяло и нещяло.Опитва се да вгорчи живота на момичето по всякакви начини,пък недай си боже да живеят заедно или достатъчно близко.
......

Не бих могла да бъда по- съгласна с казаното, особено първата му част! За жалост свекървата в българското семейство (съвсем не само в него, но тук, както в много други случаи, нещата по- често минават границите на нормалното) избива много от отрицателната си енергия върху снахата. Най- често "снахата" е мразена още преди появата й и на нея се гледа като на нужното зло. Появата на снахата се свързва с усещането за "остаряване" на свекървата и изместване от първото й място, което според нея до сега е заемала в сърцето на сина си, както и с отнемане на властта й (чрез раждането на син българската съпруга става много ценна и важна за своя съпруг. Така тя започва да заема по- високо място от родилата момиче, понеже благодарение на нея родът ще се продължи! Това и позволява да върне малко от "загубената" власт в патриархалните отношения, царящи по нашите земи) Мое мнение е, че първите две схващания са напълно погрешни, защото: първо, това, че сменяш житейската си роля, не винаги е свързано с това, че си достигнал дадена възраст, след която вече всички те възприемат като втора ръка (един вид младата мома вече и най- важна, а ти отиваш назад в класацията, защото си стара чанта) и второ, защото мястото в сърцето на сина ти е гарантирано и не е оспорвано от никого, просто защото неговата съпруга няма никакви претенции да му става майка. Свекървата винаги ще си остане специална и уникална за своя син като негова майка, а съпругата му има съвсем различна роля в живота му! С нежеланието си да приеме "новата си роля" и непоколебимостта да докаже на света, че тя все още е млада, свекървата започва битка и безмилостно състезание със своята "съперница" за доказване на собственото си превъзходство- да изглежда като нея, да готви по- добре от нея, да се умилква повече от нея и тн и тн. Нормално е снахата, която и без това е с несигурна почва под краката си също да заеме офанзивна позиция.
Изобщо този вид отношения са обременени изключително много още от както свят светува и причините са толкова дълбоки и сложни, че повечето от нас дори не се замислят над тях, а просто по инерция си се "мразят" взаимно! Всичко би било много по- лесно, ако и свекървата и снахата се постараят да намерят общ език, да оценят положителните страни на другата и да разберат, че и двете са човешки същества и  правят грешки, но целта им е обща- да имат щастливо и здраво семейство, деца/внуци и да живеят спокойно и сплотено.

Не разбирам защо толкова рязко нападате момичетата, които си изливат отрицателните емоции по адрес на свекървите си тук- може би тук е единственото място, където могат да споделят и да получат някакви съвети, съпричастност или просто успокоени, че са си казали мъката. Всички виждаме, че свекървите могат да правят и казват доста болезнени неща, а както всички знаем не всичко може да кажеш на съпруга си. Не е ли по- добре да спестят мрънкането на мъжете си и да пишат тук, пък ако ще и да са рязки, несправедливи и тн. Всеки му избиват бушоните понякога!
Същото важи и свекървите- няма лошо и те да си се оплачат от снахите, които също могат да са доста "изобретателни" и зли. Нали сме жени- всяка с проблемите си, но сме тук, за да можем да си споделяме, да получаваме съвети, когато имаме нужда от тях и да можем по- лесно да поддържаме душевния си и семеен мир, без да трябва да дотягаме на близките и приятелките си с това. Който счита, че му е писнало да се плюе по свекърви или снахи- да не чете! И според мен някой момичета са несправедливи или груби, но просто не се занимавам с тях- нали на тях им олеква  Peace

# 42
.....
По темата,свекървите в повечето случай са такива,защото се състезават със снахата,за обичта на синчето(в повечето случай са изгубили предварително).А ако е умна една свекърва,ще спре да се държи към сина си,като към мамино синче и ще уважава съпругата му.Тогава няма да има оплаквания и от двете страни.
Но много често става обратното,свекървата си казва"Айде бе,каква е тая вчерашната сополанка,че ще ми се прави,че може да ми гледа сина по-добре от мен" и почват критики за щяло и нещяло.Опитва се да вгорчи живота на момичето по всякакви начини,пък недай си боже да живеят заедно или достатъчно близко.
......

Не бих могла да бъда по- съгласна с казаното, особено първата му част! За жалост свекървата в българското семейство (съвсем не само в него, но тук, както в много други случаи, нещата по- често минават границите на нормалното) избива много от отрицателната си енергия върху снахата. Най- често "снахата" е мразена още преди появата й и на нея се гледа като на нужното зло. Появата на снахата се свързва с усещането за "остаряване" на свекървата и изместване от първото й място, което според нея до сега е заемала в сърцето на сина си, както и с отнемане на властта й (чрез раждането на син българската съпруга става много ценна и важна за своя съпруг. Така тя започва да заема по- високо място от родилата момиче, понеже благодарение на нея родът ще се продължи! Това и позволява да върне малко от "загубената" власт в патриархалните отношения, царящи по нашите земи) Мое мнение е, че първите две схващания са напълно погрешни, защото: първо, това, че сменяш житейската си роля, не винаги е свързано с това, че си достигнал дадена възраст, след която вече всички те възприемат като втора ръка (един вид младата мома вече и най- важна, а ти отиваш назад в класацията, защото си стара чанта) и второ, защото мястото в сърцето на сина ти е гарантирано и не е оспорвано от никого, просто защото неговата съпруга няма никакви претенции да му става майка. Свекървата винаги ще си остане специална и уникална за своя син като негова майка, а съпругата му има съвсем различна роля в живота му! С нежеланието си да приеме "новата си роля" и непоколебимостта да докаже на света, че тя все още е млада, свекървата започва битка и безмилостно състезание със своята "съперница" за доказване на собственото си превъзходство- да изглежда като нея, да готви по- добре от нея, да се умилква повече от нея и тн и тн. Нормално е снахата, която и без това е с несигурна почва под краката си също да заеме офанзивна позиция.
Изобщо този вид отношения са обременени изключително много още от както свят светува и причините са толкова дълбоки и сложни, че повечето от нас дори не се замислят над тях, а просто по инерция си се "мразят" взаимно! Всичко би било много по- лесно, ако и свекървата и снахата се постараят да намерят общ език, да оценят положителните страни на другата и да разберат, че и двете са човешки същества и  правят грешки, но целта им е обща- да имат щастливо и здраво семейство, деца/внуци и да живеят спокойно и сплотено.

Не разбирам защо толкова рязко нападате момичетата, които си изливат отрицателните емоции по адрес на свекървите си тук- може би тук е единственото място, където могат да споделят и да получат някакви съвети, съпричастност или просто успокоени, че са си казали мъката. Всички виждаме, че свекървите могат да правят и казват доста болезнени неща, а както всички знаем не всичко може да кажеш на съпруга си. Не е ли по- добре да спестят мрънкането на мъжете си и да пишат тук, пък ако ще и да са рязки, несправедливи и тн. Всеки му избиват бушоните понякога!
Същото важи и свекървите- няма лошо и те да си се оплачат от снахите, които също могат да са доста "изобретателни" и зли. Нали сме жени- всяка с проблемите си, но сме тук, за да можем да си споделяме, да получаваме съвети, когато имаме нужда от тях и да можем по- лесно да поддържаме душевния си и семеен мир, без да трябва да дотягаме на близките и приятелките си с това. Който счита, че му е писнало да се плюе по свекърви или снахи- да не чете! И според мен някой момичета са несправедливи или груби, но просто не се занимавам с тях- нали на тях им олеква  Peace
Напълно съм съгласна!

# 43
Дразни ме с :
1.че дели синовете си,и то явно,а моят мъж се прави че не е така
2.с манните си за мода и за слабост-всички хора,които са дебели или немодерни не стават за нейни приятели
3.никога не се обръща към мен за мнение по отношение на детето,а иска само мнението на сина си,все едно че е единствен родител
4.не ни потърсва с детето със седмици,а черпи информация от сина си
5.с абсолютната си потайност,която на моменти граничи с конспирация едва ли не
6.с това,че винаги спори само от любов към спорта
7.с това ,че е изключително студен и пресметлив човек,никога не съм я видяла искрено да се зарадва или разтревожи за нещо
Това е засега....

# 44
Както ми е насъбрало тези дни от моето,,свекървище,, цял ферман мога да напиша.Страшно ме дразни тази жена ви казвам.Поради това,че живее в едно близко село до Ст.Загора,тя ми идва в града за щяло и нещяло и ползва дома ми като хотел.Дойде,наяде се,дори чинията си не вдига,ляга,наспи се и в ранни зори дим да я няма.Аз почвам да раздигвам след нея,ха да изчистя,ха децата...Еми няма ли мяра тази жена,да попита:Искаш ли да ти помогна с нещо,имаш ли нужда от нещо,да взема децата малко?НЯМААА...та  какво ли се чудя-тя нейните не си е гледала,та камо ли моите.Иначе е много лицемерна-много са и мили,свидни...Абе,не е за разправяне,наскачаха ме лудите пак докато пиша.Стига за днес,да има и во веки веков...

Общи условия

Активация на акаунт