clostilbegyt

• 47 499
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, благодаря за бързите отговори! Да се надяваме, че ще се спука този фоликул. На всички желая успех! Peace

# 166
  • Пловдив
dani321, пожелавам ти не само да се спука, но да се оплоди и закрепи. И другия месец да видим лентичка под постовете ти. Стискам палци.

Аз не напълнях, но бях толкова нервна и си сменях настроението през 5 минути

Ааа и това го имаше. Така яхвах метлата, че чак сама не можех да се понасям.

# 167
Благодаря РLP, пожелавам на всички Ви успех! Hug Peace

# 168
Много се обърках вече. Започнах да ходя при един много добър и известен лекар. И той потвърди, че имам поликистоза (в момента имам кисти само на десния яйчник). Предписа ми Клостилбегит от 3 до 7 ден по 1 таблетка и Дуфастон от 16 до 25 ден 2х1. Направих една стимулация и на 12 ден отидох на преглед. Имах един доминантен фоликул 17мм. Лекарят ми каза да направя още три курса на стимулация като всеки месец да увеличавам дозата на Клостила с по 1 таблетка и ако няма резултат пак да отида. Не ми е правена цветна снимка на тръбите, а спермограма ще правим другата седмица. Това не ми се струва редно, как ще ми прави такива схеми на лечение без да следи нещата? Много съм объркана, понеже този лекар е светило в тази област. Какво мислите?

# 169
Мисля да го смениш.

# 170
И аз мислих за това и много се колебая. Мисля ако няма резултат другия месец да отида при друг лекар в същата клиника. Става въпрос за инвитро клиниката в Плевен и да настоявам за цветна снимка.

# 171
Ами в такъв случай едва ли имаш голям избор.
Настоявай да ти направи тест за проходимост и спермограма и тогава стимулации.
Кажи си истината, че се притесняваш.

# 172
Lali много ти благодаря за саветите. Беше ми неудобно да кажа на лекаря за моите притеснения и какво е мнението ми по въпроса, за да не го обидя, но все пак здравето ми е по-важно.

# 173
  • Пловдив
Няма да се уморя да повтарям. Момичета, моля ви не се оставяйте да експериментират с вас. Проходимостта на тръбите и спермограмата трябва да ПРЕДХОЖДАТ стимулацията с клостил. А за това "пий 3 месеца и тогава ела" не ми се говори даже.Една приятелка по тази схема направи хиперстимулация и после и трябваше много време за възстановяване на нормалната функция на яйчниците. На всичкото отгоре се оказа с 2 запушени тръби. Що и беше тогава тая стимулация newsm78?
Ако ще правите стимулация нека задължително да бъде под лекарско наблюдение. Поне две фоликулуметрии на цикъл.
Успех пожелавам на всички и много сили за да отстоявате правата си.

# 174
Добре, че има такива форуми, благодаря ви момичета!
Мноогооо изчетох по въпроса и мисля, че е по-добре първо да отида при някой доказан ендокринолог, заради ПКЯ, пък после да искам цветна снимка и микробиологични изследвания. Междувременно и спермограмата ще е готова. И чак тогава на ново стимулация с Клостила ако се налага. Сега след първата стимулация мисля, че имах овулация (съдя за това само от БТ), в такъв случай няма смисъл от евентуално увеличаване на дозата, нали?

# 175
Трябва да се следиш при стимулации.

# 176
PLP , zа6то да трябва да се направят два прегледа? Докторът и от един път 6те види дали 6те има овулация,или?

# 177
  • Пловдив
malkonosle,  май най-добре е да са 3, но зависи колко ти излиза всеки преглед. Аз правех по 3. На 10-11ден, после на 12-14 и понеже се разбра, че сами не се пукат - инжекция Прегнил. Но първия път когато не знаехме как се развиват нещата, правихме и трети преглед. И тогава видяхме, че пак се спихват фоликулите, както и без стимулация.
Момичета знам, че ви се струват чести такива посещения. И като време, и като нерви и като пари. Но повярвайте това е правилният начин.

yani4ka_83 ,  първо микробиология и след нея проходимост на тръби.

# 178
PLP, az бях на 13 ден от МЦ на преглед  и след прегледа,директно ми преписаха zа следва6тия месец двойна доzа кломифен.Докторът каzа,4е досега съм нямала овулация,а и не вижда,4е 6те имам. Прегледът бе6е направен с ултраzвук.
 Може би,съм имала само един преглед,zа6тото със "спя6тите" ми яи4ници,кво да ми гледат  Sad
 Надявам се с таzи двойна доzа,да вzема да родя едни блиzнаци най-накрая  Mr. Green

# 179
  • Пловдив
malkonosle, това първи месец на следене на ову ли ти беше? Щото за да се обяви липса на овулация (предполагам че това значат "спящи яйчници") трябва да те следят в 3 поредни месеца.Писала си че според доктора досега си нямала овулация, ама кое досега? До този конкретен 13-ти ден на този цикъл или въобще. Как реши доктора, че нямаш овулация. 13 ден добре, ами ако имаш по късно ову? И какъв ултразвук? Овулация се следи с вагинален ехограф - процедурата се нарича фоликулометрия.

А колкото до близнаците - да при стимулиране на ову е възможна многоплодна бременност. Пожелавам ти ги от все сърце още другия месец!

Общи условия

Активация на акаунт