clostilbegyt

• 47 493
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
абсолютно съм съгласна, че трябва добре да се преценяват нещата и да се следят. аз лично нямах идея що лекарства получих и си ги пих чинно. слава богу всичко завърши добре за мен. освен клостила пих дуфастон и естрофем. стана на първия месец

# 211
Момичета, имам един теоретичен въпрос.

Когато овулацията се стимулира с лекарства и е успешно, т.е. - получава се качествена ову, имате ли идея дали дори след спирането на стимулантите може да има ову, или по-скоро действат само еднократно/краткосрочно. Така да се каже, дали се натрупват "положителните промени"? На теория, разбира се. Ако някоя от вас има идея, или може да ми посочи статия по въпроса, моля ви да ми кажете.

# 212
Без да имам собствен опит точно по твоя въпрос, ще си кажа мнението. Според мен организма се "форсира" и е възможно и в последващия цикъл да се наблюдава овулация, повлияна от клостила. Има момичета във форума, забременели след стимулация, но в последващия цикъл, а не в този със стимулация.

# 213
*vera, благодаря за отговора. ако има такива момичета, моля ви да ми пишете на лични, за да ви питам това-онова.

# 214
Аз лично имах ануволаторен цикъл след 3 стимулирани с Клостил цикъла, плюс това че ми изчезна фертилната слуз, която винаги преди стимулацията имах 1-2 дни преди овулация.

# 215
  • Пловдив
Освен,че изчезва фертилната слуз,клостилът изтънява и лигавицата на матката.

# 216
 Здравейте момичета и ме извинете че липсвах толкова време!Относно въпроса защо ми беше изписан Клостил-ами според моя лекар не произвеждам еднакво качествени фоликули и в двата яйчника, пък и хубави те са в този в който тръбата пропуска под налягане....в същото време и този яйчник със трудно проходимата тръба произвежда повече на брой фоликули.Надявам се че ме разбрахте защото по добре не мога да го обясня.
  А относно моя прем на Клостил беше само за един месец защото остана един неспукан фоликул с големина 4см.Сега съм два месеца само на Дуфастон и на Божията закрила!Ако не се оправу ще влеза в болницарно това е друга темал
 Стискам палци на всички да се похвалите с две чертички!

# 217
      Здравейте,момичета. До сега четох, какво е написано тук във форума във връзка с Клостилбегит, и реших да потърся вашия съвет и аз. Видях, че отдавна е започната темата, и последно преди няколко месеца е писано по нея, но се надявам, момичетата коментирали тук,  да поглеждат от време на време.
     Става въпрос за следното: лекарката ми предписа Клостилбегит,когато си бях за няколко седмици в София, иначе живеем в Германия (сега ви пиша от тук). Направени са ми изследванията за проходимост на тръбите. Но, сега идвайки тук- няма как да ми правят изследвания, по време на приема на лекарството. прочетох тук във форума, че трябва. И сега не знам, какво да предприема. Прочетох, че приема на това лекарство никак не е безобидно.
Ще чакам вашите мнения и съвети.
Много ви благодаря предварително!

# 218
  • Шумен
оххх и мен много ме е страх вече от този клостил.Ще го пия за трети път- веднъж го вземах 2х1, после си смених доктора и пих 1х1, и сега ми предстои пак да го пия, но този път 2х1, че бебето не стана пак  Cry ... и все повече се чувствам уморена и отчаяна

# 219
щом лекар е преценил,значе може да го пиеш,нали те е прегледал.И аз съм го пила 3,4 пъти.От днес пак го започнах,3х1 от 3 до 10 ден.преди ги пиех от 5 до  10 ден, 2х1.Но сега да видим,дано тази схема подейства .Аз на 11 ден съм на ултразвук.Трябва да ви следят на УЗ,ина4е е опасно!
Успех!

# 220
Зна4и е задължително проследяването с ултразвук?

# 221
Зна4и е задължително проследяването с ултразвук?

Да,задължително!

# 222
Има ли друг начин за прослдяване на ову без УЗВ?

# 223
Доколкото съм запозната по аптеките има тестове /подобни на тези за бременност, но аз не съм ги ползвала да си призная/ които са точно за определяне на овулацията.

# 224
обаче тестовете показват повишаването на нивото на ЛХ (лутеино... нещо си Хормон) и всъщност повишеното му ниво показва, че ову предстои до 12-24 часа. за съжаление, доколкото разбрах, това не гарантира качествена овулация. най-добре е да се следи БТ и да се гледа на УЗИ - там се вижда със сигурност дали има доминантен фоликул (около 18-20 мм) и после дали се е спукал. а БТ показва дали е "качествена" ову - поне 3 дни трябва да се задържи висока, за да сме сигурни, че е имало; а по принцип след ову БТ трябва да остане така височка около 14 дни - е, разбира се, и това е една индивидуална работа.

накратко казано, тестът представлява някаква помощ, но е добре да се комбинира с БТ и УЗИ  - няма по-сигурно нещо от УЗИ. отделно графиките на БТ дават доста информация, както и обща представа за това, как минава или е минал цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт