ЯНУАРСКИТЕ НИ МАЛЧУГАНИ ТИЧАТ ПО СНЕГА ЗАСМЯНИ

• 9 331
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Много благодаря   bouquet Аз никога не съм яла такава манджа, но дребчовците я харесват, та ще я пробвам в опростен вид на Али  Peace

# 91
Вили, как е Лиленцето? Още ли са в болница?

# 92
Вили, как е Лиленцето? Още ли са в болница?

Ами в къщи са си - почиват 1 седмица и пак отиват на химио . Благодаря ти, че попита  Hug

# 93
Ох, миличкото! Колко сесии на химиотерапия има?  Sad

# 94
Ох, миличкото! Колко сесии на химиотерапия има?  Sad

Ами незнам.Но са казали, че операция ще й правят най-рано към края на Януари, така че до тогава ще е на химио и почивки  Rolling Eyes

Момичета, току що разбрах, че има шанс Али да я приемат в ясла  Rolling Eyes Трябва да взема списъка с изследвания, да ги направим и да я запиша. Хем се радвам от една страна, хем умирам от страх и ужас - как ще си дам детето на напълно непознати хора да се грижат за нея и т.н.  Confused Иначе яслата е добра, детето на моя приятелка (което е по-малко от Али) ходи там и майката е мнооого доволна от ръководителките и базата и подхода към децата.За това и предпочетох тази ясла ... И сега ви питам - кажете ми като заведохте децата си в яслата за първи път , какво трябваше да занесете, освен детето - какви дрешки, колко, пантофки, памперси и т.н. - какво трябва да се остави там - понятие си нямам.А ми е толкова мъчноооо .... Но съм сигурна, че за Али там ще е по-добре - ще й е весело, ще играе по цял ден с деца, ще се забавлява ... НАЛИ?!

Малеее, толкова се ядосвах, че няма места по яслите, а сега като дойде време и се сдухах!  ooooh!

pepi, ето го линка с няколко снимки от сватбата http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184903
Добре мина - много беше хубаво, но накрая имаше малко проблемчета, но ние пък продължихме в една дискотека до 5 сутринта  Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 18:23 от Vili4ka

# 95
Вили, не се притеснявай! Всичко ще бъде наред с Али!  Hug Значи аз какво трябваше да нося: памперси, колкото си ползва за деня (но в началото не го преобуваха, защото аз го оставях за 2-3 часа само, но все пак трябва да се занесе), дрешки за преобличане, ако се наложи, едно шишенце водичка. А това, което си остава там за целия престой на детето в яслата: 10 лигавника и 10 малки кърпи за бърсане на ръцете в банята. Освен това е добре да отиде с любимата си играчка, уж стресът бил по-малък така, ама Стефан пак си се дра през цялото време първите няколко дни. Може да й дадеш да закуси предварително у вас, защото е напълно възможно да откаже да яде там в началото, да не стои гладно детето.
Отделно всеки месец в началото ни карат да носим: 1 препарат за миене на чинии, малка разфасовка, марката няма значение. 1 руло тоал. хартия, 1 пакет мокри кърпички, 1 прах за пране (кутия) и 1 сапун, с който да я мият. Памперси си носиш всеки ден.
Това е. Давай я спокойна, тя ще се разстрои още повече, ако и ти си тъжна. Ревът е неизбежен в началото, поне за повечето деца, това не трябва да те плаши, бързо свикват. Успех на бонбонката!  Peace

# 96
Vili4ka Първите няколко дни ще е до обяд.На нас ни искаха-
30 бр. бели кърпички
1 пакет салфетки
1 бр мокри кърпи
1 руло тх
2 кух. ролки
пантофи
Дрешки-много тънка блузка и панталонче,потник,пликчета,чорапки.
Ако носи памперс-и тях.
1 пластмасова чашка за вода
Задължително и любимата играчка.
Първия ден я заведох в 8 и я взех в 10.Така няколко дни
Втората седмица я оставих и да спи.Носех вече тогава и пижамка.

В нашата ясла е забранено да се обличат децата с чорапогащници,бодита,панталончета с ципчета и копчета,катарами и колани и гащеризони.
май това е сещам че Ади ме бута

# 97
Благодаря ви за полезната информация!  Hug Hug Hug

А защо пък е забранено да са с чорапогащници - ако е с поличка какво - не може ли?Или само по анцунг трябва? newsm78

# 98
Ами явно си е до ясла. В нашата няма проблем да са с чорапогащници или бодита. Имай предвид, че в яслите е ужасна жега, така че я облечи по-тънко, а в раницата сложи и по-плътна блузка, ако преценят, че й е хладно. Но аз много не съм критерий,  защото много мразя да ми е топло. Rolling Eyes
Ух, аз съм сама с двамата, мъжо е на курс, но пък наобед той беше сам с тях, аз уж да пазаря, а всички банкомати в града (на абсолютно всички банки) бяха блокирали и успях само да купя подарък за максим, който сега ми дърпа пръстите и едва пиша, а Стефан итой е кажи-речи върху мен. Той днес е с малко Т и не го пуснах на ясла, но утре ще го нося, че болен, здрав - все е палав! Mr. Green
Днес от сутринта такива ги е натворил пак, че само обикаля и повтаря разтревожено "Аууу, Теко - бъля!"  Joy

# 99
  • София
Вили, най-добре си питай яслата какво искат да носиш - ВСЯКА ЯСЛА ИМА РАЗЛИчНИ ИЗИСКВНИЯ. Нашата примерно искаха и: вл. кърпи, гребенче, гърне ...
Първите 1-2 седмици има адаптителен период - при всяко дете е различно. Ние я водихме 10ина  дни, първо: няколко от 10 до 12 ч. - закусила и я взимах преди обяд, после 2-3 дни в 8.30 ч. да закуси там и дообяд и накрая след 2 седмици  newsm78 я оставих за спане. Ще се забавлява детето, ще видиш. Докато се адаптира ще е малко тЕгаво, но като свикне ще видиш колко ще му е хубаво!  Peace Дано адаптивния период  при вас е по-кратък!  Peace
Питай също и яслата дали може да се носи играчка - примерно нашата много не дават външни играчки, шишета с вода също не даваха (те нали ги  учели на чаши), въпреки, че много родители им пробутваме шишета със сламки (които вътре въобще не ползват!).
И за облеклото пак - отиди си на място и питай - може и да ти дадат горното, заедно с техните изисквания написано на лист. Масово ясли не искат и с боди (слава Богу нашата не е от тях), че не им е удобно да закопчават 20 деца!
След малко отивам на фирмено парти, още не съм се 'оправяла', а мъжа ми го няма още да гледа детето!  #Cussing out

# 100
Благодаря ви!

Галитка, весело изкарване - издокарай се и мноооооого да се забавляваш!  newsm44

# 101
Vili4ka ako много те притеснява факта с обстановката,завади Али няколко пъти в яслата,запознай я със сестрите и лелките.Говори й постоянно за яслата ,децата и игрите там.При мен това свърши голяма работа.Заведох я на родителската среща/коята беше предварително/ и тя остана очарована от обстановката.Трудно я изкарах после.Никога не ми е плакала още от първия ден влизаше уверена.
А дотогава на никого освен майка ми не я бях оставяла..Много ме търсеше и плачеше за мен.Тя и сега плаче за мен,но на яслата не.

Ми всяка градина си има изисквания.На нас ни казаха дори и пижамата да бъде без копчета,а ми като блузка.

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 21:56 от Пепито

# 102
Добро утро на всички!

Хайде на по кафенце:

# 103
мерси  мерси за кафенцето чакаме да станеме и бягаме на вунка ако е като вчера  ще сме до 1-2 на вън вчера беше прекрасно Joy

# 104
И аз досега бях с двамата навън, а сега не сварвам кое по-напред - и двамата гледни (в момента кърмя дребното), на Стефко му се спи ужасно, колелетата на количката - кални, трябва да ги мия, имам за простиране, да приспя децата.... ooooh!
Хайде, че малкия готов, после пак.

Общи условия

Активация на акаунт