Коледата наближава, ФЕВРУАРЧЕТО ще украсява

• 10 656
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Я да обсъдим мамчета, вие решили ли сте какво ще сложите на трапезата за Бъдни вечер?

# 91
  • Пловдив
Здравейте, мамчета,
Айде и аз да напиша някой ред  Hug
Рибче, ако бях на твоя място нямаше да издържа...Още на първата беля и  Naughty вкъщи, наказани. Пък и доста срам щях да бера в това кафене, сигурно повече нямаше да стъпя там.
Олимпия, леко и безпроблемно пътуване! Весели празници, внимавай с алкохола и гръцките хора, да не вземеш да родиш  Laughing
Дидунчо, стискам палци.  Peace
На болничките - бързо оздравяване!

Тук заваля сутринта сняг, но беше толкова ситничък и валя толкова малко, че вече се стопи  Sad Толкова искам сняг, Руми още не знае какво е това сняг.

Боци, на Бъдни вечер - обичайното като всяка година. Питка с пара, постни сърми, червени чушки с боб, леща, плодове и орехи, може и някаква салата. По принцип празнуваме със свекър и свекърва, аз правя сърмите и лещата, останалото от тях. Wink

# 92
Здравейте, малки и големи!
И при нас е бяло, но бързо се топи!
Рибче, в нашия род се предпочитат палави и буйни деца. Ако много кротуват почваме да се чудим дали не са болни или нещастни. Mr. Green Да са ти живи и здрави куклите и много да те обичкат!
Олимпия, лек път и приятно прекарване!
Боци, украсата е невероятна! Така всяко дете ще усети празника!
Дидуне, стискаме палци, да се представиш отлично!
Ели, а моето момченце повтаря само "теети, пе", другите не важат! hahaha
Стефи, Данида, целувки на болничките и бързо да оздравяват! Praynig
Ох, много обичам снега, но не и дъжда и мъглата! Дано да се задържи ясно времето! Praynig Мъжлето има два полета следващата седмица и направо ми настръхват косите! Така и не свикнах с това Confused
Сутринта много се ядосах на един мухльо. #Cussing out Закъснели сме с плащането на кабелната и той се държа отвратително. Не се научиха как се работи с клиенти! Sad
Ние за Коледа сме планували Да отидем в Априлци. Ще си починем и ще заведем децата да се попързалят на Беклимето и ще видим Троянския манастир. На нова година ще сме у приятели. За партито в клубчето може и да не успеем да дойдем.  Sad Много ни е натоварена програмата Mr. Green

Усмихнат ден на всички!

# 93
Я да обсъдим мамчета, вие решили ли сте какво ще сложите на трапезата за Бъдни вечер?

Ох, всяка година едно и също - при свекърва ми ходим във Видин и там се приготвят едни чудесииии - плодова торта, баница с тиква и баница със сирене, питки, баклава с плънка, салати /от патладжан с майонеза и чесън; извара с червен пипер и лук; бобена салата;/ и подобни. Правим 4 постни чушки, за да спазим традицията, месните сърми ги слагаме след като прикадим масата със свещ 3 пъти, поливаме с винце за Бог да прости /в мивката  Blush , че от килима няма чистене/. Има сладки, бонбони всякакви и дъъъълго чакане на подаръците  Mr. Green

Олимпия, весело изкарване на празниците! Лек път и добро настроение!  Hug

Ботци, и на мен ми хареса градската украса   Flutter  Чудесна е! Постарали са се.
Стефи, лоша работа с тия болести - и защо има Т мъничето? Има ли други симптоми?
Не знам писах ли ви, че си изкарахме страхотно на 8-ми  Crazy  Имах мехури по стъпалата от танци  Mr. Green , бях като отвързана /за протокола не съм пила много - малко слаба ракия и една  чаша червено вино/. А менюто беше повече от чудесно /моля да ме извинят бременлинките, но вече са празници и само за яДеНьЕ и пИеНьЕ ще се говори  Laughing /

Рони имаха театър в сряда за Коледа, но нали е болна и не ходи. Дадоха ни пликчето с изненадите - едно телефонче, една суха пастичка и един шоколадов десерт /чудя се, ако не давах шоколад на детето, как щях да я залъжа да не ги яде  newsm78 , при това в групата има деца на по 1г 3м, та не знам/ А на телефончето постоянно изпадат батериите, защото отзад няма винче и се получа доста опасна ситуация  Mr. Green  Нищо де, ние докато си стигнем до вкъщи, и то вече почти беше счупено, отделно Рони му изкълва копчетата със зъбки, наплюнчи го и докато не изсъхна не искаше да свири  Laughing 
А за Сузината група са приготвили игри в Детски парти клуб "Островът на съкровищата", но още не са ми искали пари  Thinking , а е на 19-ти.
Айде да полегна, че Рони ей сега ще стане, Сузи пък си прави оглушки и не ще да ляга  Grinning

# 94
Привет и от нас! Hug
Наистина украсата на града тази година е повече от страхотна.За което ние сме много щастливи. Grinning По повод какво ще сложа на масата ами обичайното както всички.И ние сме при свекитата и за моя жалост хич не спазват традициите,но аз нали съм настоятелна и заради мен го правят.Освен постно слагаме и местно кво да се прави ....Гледам да спазя броя на нещата които трябва да присъстват на масата и да я окъдя със свещ. Ние както казах на коледа ще сме си вкъщи,но на нова година ще сме на Синеморец за три дни 30.12-02.01. без Чечо.Той ще е при нашите.Живот и здраве догодина ще е с нас. Стана два,три дена съм по магазините за подаръци и почти съм приключила с пазаренето.Даже вчера и днес с Красито обикаляхме и пазаряхме.
Еликс,браво на Кали и Чечо брои от едно до пет без да изтърве число и след това направо от пет скача на десет. Joy
Рибка,ти май хич не скучаеш. Grinning Твоите куклички са мънички зверчета.А аз си мислех,че само моя звяр е най палавото дете.Ама той наистина е мноооого палав от сутринта с отварянето на очичките като отвори една уста чак вечерта я затваря.Даже вчера си говорихме с мъжо как това дете него забулява устата да пее и приказва непрекъснато.И освен това да не говоря за белите.Немога въздухда си поема и да му насмогна,от едната скача на другата.Дане говорим,че вече почти никъде не ходя с него,защото ставаме център на внимание и все правим някоя простотия и като му хареса неще да си тръгва и се тръшка.Трябва да го подкупвам с шоколади и бонбони зада си тръгне.
Стефи,жалко че малчо пак е болен.Горкичкия бързо да оздравява.
Олимпия,лек път и приятно изкарване на празниците.
Дидунчо,и аз ти стискам палци както на ръцете така и на краката. Joy
Сутринта наистина валя много сняг даже едвам закарах Чечо на ясла понеже съм с летни гуми все още,нооооооооо сега вече няма и помен от снега. CryВсичко се разтопи откакто е спрял.Чечкина не можа да му се нарадва.Да се надяваме,че пак ще завали.
Май ви отекчих и затова ви желая лека и спокойна вечер.

# 95
Ехоо, къде сте всички  Rolling Eyes  Днес е работен ден...

На мен ми е много тъпо мъжИ като е на работа в събота и сега чакаме да си се прибере, дано е на обяд  Flutter
Тонитка, и на теб не ти е лесно. Каката ми беше така като малка, не се спира и задължително трябва да разлее нещо по масата. Браво за пазаруването  Hug , голям кеф е!
Краси се изгуби някъде и не пише, сигурно е ангажирана с децата  Crazy

Чакам с нетърпение вече празниците. Със Сузи научихме едно Коледно стихотворение, правим картички и снежинки от хартия, днес ще продължим Рони като заспи, приготвила съм Приказки за Коледа, които да четем покрай елхата. Чудех се какво още може да прибавя към програмата  Thinking  Давайте идейки!  Hug  Ще правим и герлянди... Другата седмица ще опаковам подаръците, докато децата са на детска, ако въобще ходят. Рони си загуби гласчето и е прегракнала и ще видим... какви ще ги мъдрим.

Хубав ден и да отбележите някоя разходчица!  Hug

# 96
Здравейте, мили мами и дечица!
Краси наистина се позагуби, не че е заета с децата, те са на градина, ами съм заета със скиторене по улиците и къде ли още не  Sunglasses Сумати подаръци накупих и още ще купувам, другата седмица живот и здраве пак съм на линия.
Честно казано, няколко дни под ред все отварям страничката и все не успявам да ви прочета, камо ли да пиша. Това на мен не ми се е случвало често.
Рибче, при вас е весело и при нас е същото, Момчил обожава да пие сок, обаче, ако се загледаш на някъде и той сложил нещо в сока, лошото е като набара нечий телефон и тръгне да го пъха там, до сега все успявам да хвана малко преди да се е намокрил телефона, като се ядоса и той мята чаши, маши, каквото му е под ръка. Вчера се ядосвах защо накупих толкова играчки като те изобщо не се интересуват от тях, само други работи са им в главите. сега е разпилял конструктора по пода и го мачка с бъгито.  Whistling И аз рядко ги водя по заведения, щото нямам нерви да ги изтърпя да ми се катерят да ровят на хората по чашите и чиниите, не може да стои той до мен и 5 мин.
Тия дни нямам кола и направо едвам издържам вече. Добре, че е Тонито та ни хвърля до детската, иначе два пъти ходих с автобуса и видях бая зор, забравила съм какво е.
Стефи целувки на Марти!

# 97
здравейте може ли някой да ми каже как да пусна лентичка.Благодаря ви

# 98
  • Пловдив
Здравейте и от мен  Hug

Днес имаме страхотен сняг, всичко е бяло като в приказка и продължава да вали  Party Още вчера заваля ситничко, но успя да натрупа...

Като резултат аз се пльоснах на стълбите пред офиса, много са лъзгави, плочките изобщо не са подходящи за случая... Close Ама нищо ми няма де  Peace

Руми тая нощ се събуди със запушен нос, плачеше, мрънкаше и понеже таткото беше болен преди 2 дена, сега се притеснявам, че я е заразил. Хем му казвах да не се навира в нея, да не й облизва лъжицата и ако може да я пратим при майка му докато , ама той НЕ. И сега Руми е болна точно за Коледа, точно когато има сняг и ми се ще да я изведа и да правим снежен човек  Cry
ivanka.1975, ето тук пише всички правила http://www.bg-mamma.com/index.php?board=21.0
а пък тук - по твоя въпрос http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4827.0

# 99
  • Пловдив
Рибче, даваш ми допълнително коледно настроение като те чета   Flutter От преди месец съм решила да купя коледни приказки и още не съм, казах на мъжът ми, казах на майка ми, и те не са Embarassed Гирлянди и ние ще правим, блокчета купих, но не и лепило. Като идея мога да ти дам само една (тя всъщност е на свекито) - да правите снежни човеци от брашно и вода, стават и други фигурки - пиленца, джудженца и т.н.
Краси, благородно ти завиждам, много ми се пазарува. Особено преди Коледа ме обхваща една мания да купувам, купувам...все не стигат подаръците, все си казвам - ще му купя и това, а към този подарък ще купя и онова...А после като ги опаковаш и раздаваш, кефа е още по-голям. Чувствам се като дядо Коледа  Laughing Joy
Дай някой линк за Коледни стихотворения, ама по-бебешки като за нас  Thinking
Румяна обича да рецитира. Вчера яде и вика: "Който не яде, няма да порасте" (на третия път схванахме какво бръщолеви Simple Smile ) Броим до шест и после казва 10. Питам я до колко часа спа сутринта, а тя вика - до 10  Laughing (Никога не е спала до 10, просто така си го изтърси). Какво закуси - "абче и шунка., пък беше яла хляб с масло и мед. Какво да ви кажа, от сега почна да ме лъже и то така убедително  ooooh!, голяма артистка е.

# 100
Здравейте!

Дай някой линк за Коледни стихотворения, ама по-бебешки като за нас  Thinking

Тъкмо рових за стихчета и тези не са много сложни  Simple Smile

http://www.az-deteto.com/index.php?id=413
http://index.bg/xmas/song3.php
http://index.bg/xmas/song7.php

# 101
Здравейте!

При нас също е бяла приказка. Вали много сняг и вече е натрупало. Май тази година ще му се порадваме.

Олимпия, лек път и приятно изкарване на празниците.

Рибче, голям купон е при вас, само здрави да ти са нервичките #Crazy. Така е по-весело, че ако са много послушни ще ни е скучно Joy.

Кате, внимавай с тези стълби, добре че не си се ударила. Дано Руми е по-добре и бързо да оздравява. Голяма бърборана smile3501, струва ми се че ние сме доста далеч от такова бърборене.

Браво на всички които вече са готови с подаръците. Аз все още имам доста неща за купуване.

Сега  хем да ви се похваля, хем да се оплача.Тихичко да се похваля, че да не чуе дявола, като забирах Вили от градината госпожата ми я похвали, каза че е коренно различна от преди хапвала си самичка, спяла спокойно. Тъкмо се зарадвах че вече посвиква и пак ще сме си вкъщи, защото отново сме болни. Снощи започна да показва че я боли гърлото. Днес бяхме на лекар, резултата силно зачервени сливици дори на едната имала една тапичка гной. Сега ще пием АБ три дни и пак ще идем. Много ме е яд, как така само за три дни ходене и пак болна. Сега вместо да правим снежни човеци и да се дърпаме с шейната ще гледаме от прозореца. А и Дядо Коледа сигурно ще пропуснем, а аз така се вълнувах, но здраве да е, важното е бързо да се оправи.

Бързо оздравяване на всички дечица
Лека вечер

# 102
Здравейте за днес! Аз имах нагласата да обикалям магазините, но то било работен ден и няма кой да гледа Божидар. Цял ден готвене,чистене....сега опаковам подаръците.

# 103
  • БГ
Здравейте, мамета и сладки дечица!  Hug   Радвам се, че повечето сте добре, а на болничките - бързо оздравяване и бегом на снега!!!

Днес нашият тати има РД и ви черпя с тортички, мое производство!  Embarassed  За сведение вече ги няма, защото бяха за службата му и преди около 2-3 часа са ги хапнали! За в къщи си нямаме торта, но свекъра има РД в понеделник, та утре пак ще правя една за двамката!   chef

При нас също е бяла приказка. Вали много сняг и вече е натрупало. Май тази година ще му се порадваме.

...  пак ще сме си вкъщи, защото отново сме болни. Снощи започна да показва че я боли гърлото. Днес бяхме на лекар, резултата силно зачервени сливици дори на едната имала една тапичка гной. Сега ще пием АБ три дни и пак ще идем. Много ме е яд, как така само за три дни ходене и пак болна. Сега вместо да правим снежни човеци и да се дърпаме с шейната ще гледаме от прозореца. А и Дядо Коледа сигурно ще пропуснем, а аз така се вълнувах, но здраве да е, важното е бързо да се оправи.

tinka81, това все едно аз съм го писала.  Sad  Снощи Марти беше с 39,3 Т! Към 17ч имаше 38,8 Т и аз веднаха му дадох Нурофен, а той вместо да му подейства температуропонижаващо след час Т взе да се покачва!  #Crazy  Отидохме при доктора и той изяви съмнения за гнойна ангина, сега смучем хомеопатични, но към 18ч пак ще ходим и направо се страхувам какво ще излезе този път?!

tonita76, krasykm06, благородно ви завидях за шопинга!!! Магазините са ми под прозореца, но с Марти няма как да изляза, май ще изчакам следващата седмица свеки да се обърка да дойде, та аз да поизляза?!

mama-eli, страхотни песнички и стихчета си открила! Ние обаче ще отложим ученето за догодина, няма как да стане тази, още ни е рано, виж със сурвакането и нареждането съм сигурна, че ще се справим, Марти отсега тренира по време на рекламите!  Joy

Хайде, чао от мен, лека и спокойна нощ на всички!!!   Heart Eyes

# 104
Стефи, да ти е жив и здрав мъжа и много да те обича. Брааааво за хубавите торти! Кога успя да ги сътвориш, като и дребчо ти е болничък? Дано бързо да се оправи и да играе на снега!

mama-eli, страхотни песнички и стихчета си открила! Ние обаче ще отложим ученето за догодина, няма как да стане тази, още ни е рано, виж със сурвакането и нареждането съм сигурна, че ще се справим, Марти отсега тренира по време на рекламите!  Joy

Ама ние също сме много назад с говоренето, дори едно изречение не можем да вържем! Sad Това ми е голямата тревога в момента, но стихчетата аз му редя, а той слуша и иска пак и пак. Всичко разбира и се надявам това да му помогне да осъзнае какво е Коледа. Flutter
tinka81
, бързо да оздравявате и да ходите с кеф на ясла. Даваш ли и нещо имуноподдържащо? Сега има много препарати на пазара. Целувки на къдравелка сладка! Heart Eyes Grinning

Общи условия

Активация на акаунт