за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 802
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте дами!!!
Днес намерих тази полезна тема и я изчетох цялата. Това, което не намерих (сигурно го има в друга тема,но...) е дали се дава вода ако бебето се кърми. Аз чакам своето бебоче през юли и ви благодаря,че тук намерих доста полезни неща.

темата е много спорна и ако пуснеш една търсачка на "вода" в Кърмене и Хранене с АМ ще ти излчзат доста теми  Wink тук не препоръчват и аз слушам. синът ми пие само АМ + един чай против колики, който обаче го пи 2 пъти и след това категорчно отказа, това му беше пиенето на нещо различно от АМ. за разлика от България, не правят разлика кърмено/некърмено, водата не я долюбват за малки бебета. миналата седмица ходихме на консултация и питах за лятото специално, тъй като все пак е горещо - докторът каза, че може да предлагам в жегите между храненията, но не по-рано от половин час след хранене и най-добре един час преди следващото, за да не си напълни стомахчето с вода. аз ще го послушам  Peace

# 226
много благодаря и на двете ви!

# 227
Hris28, за водата моят съвет е да предлагаш вода, особено в жегите. Моят син се кърми на поискване и вода пие отскоро ( 1 месец)и то по 10 грама на ден. Преди това само опитваше и като усетеше водата-плюеше. Но последните 2 дни пие над 100 гр. дневно, сигурно му е много топло. Е, разбира се не трябва да прекаляваш с водата, за да не страда кърменето. Но в жегите трябва да кърмиш сигурно на всеки 30 мин, за да не се обезводни детето. Това си е мое мнение, не искам да влизам в конфликти с никого. Мисля си, че не можеш да насилиш дете да пие вода, но на 35 градуса е грехота да не му предложиш.

# 228
zapis, strahotna tema!

# 229

3. В случай, че в стаята няма климатик, как се охлажда през лятото да не се претопля бебчето?

Благодаря ви за ценните съвети  bouquet, макар че не съм сигурна колко от тях ще запомня след голямото събитие, живот и здраве Embarassed.
Аз го купех следобяд,за да се разхлади  Peace И стояхме с пуснати щори,за да е по-хладно!

# 230
запис   bouquet

# 231
Браво,темата е невероятна   bouquet
Аз пък искам да попитам  вие колко време след като е паднало пъпчето спокойно го мокрите при къпане, защото аз още си го пазя от намокряне и не я потапям изцяло във водата...
пъпчето падна на 13-тия ден,а сега сме на 22 дни...

# 232
Аз пък искам да попитам  вие колко време след като е паднало пъпчето спокойно го мокрите при къпане, защото аз още си го пазя от намокряне и не я потапям изцяло във водата...
Пъпчето ни падна на 7 ден и към 10-ят вече не се притеснявах да го мокря(предполага,че е можело веднага).Мисля,че нямя да има проблем,ако го мокриш вече  Peace

# 233
И при нас падна на 7-мия, изкъпахме я още същата вечер Simple Smile

# 234
При нас след като падна изсъхналата част /и то към края на 1-ви месец/ остана да стърчи още и докато се прибере, се стараех да не мокря много и след всяко къпане слагах спирт и топоцин /да не кажа че имаше и няколко дни, в които на всяка смяна на памперса слагах спирт и топоцин и марля отгоре да не дразни памперса. По принцип ако се е прибрало и не секретира, няма проблем да се мокри. Ако се притесняваш питай педи и без това като сте на 22 дни, скоро ще ходите на консултация. Пазенето и постоянното слагане на спирт и топоцин може да се окаже излишно, но по-добре си "вържи гащите", че ако забере и се инфектира на вътре става лошо.

# 235
Страхотна тема!  bouquet Аз искам да ви питам момичета, трябва ли да купувам слънцезащитен крем за бебчето и с какъв фактор?То ще се роди към края на юни и първите ни излизания на вън ще са през юли.

# 236
И аз не съм сигурна, но май не е много препоръчително мазането на новородено. Аз вече мажа, но беба е на 5 месеца.
Може би другите момичета знаят повече.
А иначе с по-висок фактор - 50, 60, особено ако е много бяло

# 237
il84, на курса за бременни ни казаха, че деца до 6 месесца не се мажат със слънцезащитни кремове, защото не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина. Можело на шарена сянка само, и не по обяд, разбира се. А след това с фактор до 30 (30 фактор 98% защита, по-висок фактор- 99% защита, а били по-токсични). И само с минерални филтри да се купуват.

# 238
не съм пазила пъпчто, още от болницата го мокреха. казаха ми, че единствено трябва добре да се подсуши след това. падна му на една седмица  Peace

мажа със слънцезащитен крем, фактор 50. може би тук е по-силно слънцето. а и шарената сянка не предпазва от лъчите, които реално водят до рак, нито пък пелените  Rolling Eyes след 6-тия месец ще минем на фактор 30  Peace

# 239
Страхотна тема!  bouquet Аз искам да ви питам момичета, трябва ли да купувам слънцезащитен крем за бебчето и с какъв фактор?То ще се роди към края на юни и първите ни излизания на вън ще са през юли.
В началото не мажех с нищо(роден е април меец).Когато бяха големите жеги следобяд не сме излизали.Прибирахме се около 11 и после пак навън след 17 ч.А и все пак количката има сенник и не е изложен на пряка слънчева светлина  Peace Ако вече ходи-тогава е по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт