Примерна схема на захранване 3

• 63 424
  • 589
  •   1
Отговори
# 150
Димяни,аз и досега отбягвам да има захар или сол в пюренцата  Peace Можем да им го спестим  Peace

Linofrina (защо си смени ника?),по-добре е да изчакаш поне седмица,две преди въвеждането на нещо ново.

Туранага_Санka ,царевичното нишесте се продава в опаковки като ароматизираното и е фино.Това дето са ти го дали си е направо качамак.

# 151
Да, ще взема да изчакам до догодина с глутена. Simple Smile

Semper също имат слива, май беше от сушени сливи. То е разхлабващо, поне при Рая винаги действа така. Не съм сигурна има ли захар, но е ужасно сладко, много по-сладко от това на Hipp.

little^cuttie, не съм си сменила ника с нов, а си върнах стария. Sunglasses

# 152
Момичета, гледам обсъждате захарта и солта, които аз също смятах да въведа по-късно, но на кутията с каша на Хип - ориз за бебета пише, че съдържа освен всичко останало и захар (1.4g на 100) и натрий (0.006mg на 100), така, че ги смятам за вече въведени  Rolling Eyes

svetli, не сме имали ваксина скоро, последния пентаксим беше в края на октомври, а в края на ноември ни беше поредната хепатитна, така че и това отпада като причина.

# 153
Момичета, гледам обсъждате захарта и солта, които аз също смятах да въведа по-късно, но на кутията с каша на Хип - ориз за бебета пише, че съдържа освен всичко останало и захар (1.4g на 100) и натрий (0.006mg на 100), така, че ги смятам за вече въведени  Rolling Eyes
И на мен ми се е случвало да давам захар в каши и пюренца,но гледам да я ограничавам до минимум,а когато аз му готвя нещо не слагам.А натрият го има и във изворната вода на Девин.Не помня каква беше точно нормата над ,която не беше подходящо да се дава на бебоци,но това,което си дала като инфо е малко,не се притеснявай!

# 154
Здравейте,
от около 2 седмици захранвам.
Дала съм на Хип продукти.Картоф,карфиол,тиквички,от моркова излязоха пъпки.
Скоро ще дам тиква.
Въпросът ми е че в началото при първото захранване почнах с лъжичките-4-8-12 и тн.Но при следващият нов продукт,който много наподобяваше като вкус и миризма,реших да не давам лъжички а да видя колко ще изяде.То пък бебето изяде цялото.Това лошо ли е ,че го е изял наведнъж?
Сега ще давам тиква с картоф,ако пак реши да папка цялото лошо ли е?

Мерси Heart Eyes

# 155
А какво давате за вечеря на 8 месечните си бебоци (навършени)?

# 156
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
mamma_mia щом не е дало детето реакция, няма проблем. Философията на захранването и опитването на нови вкусове е да се избегнат нежелани реакции, тоест ако се появи реакция от 2-4 лъжички, т яще е по-слаба, отколкото при голямо количество.

Jancho не мога да помогна, но също се интересувам от различни варианти, като кърмата я оставям за последно хранене.

# 157
  • Бургас
Jancho Пеш и до сега е на кърма за вечеря, а е на годинка почти....последното твърдо хранене е в 19 часа, после към 22 се кърмим и приспиваме. Иначе в 19 часа ядем: домашна каша от овесени ядки с кърма/АМ, намачкан банан и настъргана ябълка. Понякога слагам и бисквити, или пък слагам бисквити, а махам овесените ядки, може и с друг плод - круша например или направо плодово пюре...., извара.... и всякакви такива комбинации. Същото може да се направи и с купешка каша, но това е при въведен глутен.

mamma_mia ако от морковите са ви излязли пъпки, бъди внимателна с тиквата. И двата продукта съдържат каротин..... и е възможен един и същи ефект. Абе то не е лошо, че е изяло цялото и нищо му няма, ама все пак бъди внимателна, да не се натовари коремчето много, ми кво после най-много да го боли.... При Пеш също е имало случаи, когато е изяждал повечко количество, но никога на първи прием от новата храна.

m_a_y_a след като положението с разстройството се влошава е належащо да спреш захранването. Това е така, защото при проявен здравословен дисбаланс детето може да прояви алергична реакция, която не би се проявила ако то беше здраво.  Бъдете само на кърма, давай и ентерола, най лесно се дава със спринцовката на Панадол, ама не изтисквай цялото количество наведнъж, ами по малко, да глътне, и после пак малко и така, щото като го даваш наведнъж всички бебета плюят. А така също за разстройство се минава на диета с лечебна хумана, питай докторката си за това.

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 16:49 от Никки

# 158

Въпросът ми е че в началото при първото захранване почнах с лъжичките-4-8-12 и тн.Но при следващият нов продукт,който много наподобяваше като вкус и миризма,реших да не давам лъжички а да видя колко ще изяде.То пък бебето изяде цялото.Това лошо ли е ,че го е изял наведнъж?
Сега ще давам тиква с картоф,ако пак реши да папка цялото лошо ли е?

Мерси Heart Eyes

То може да е наподобявало вкус и миризма,обаче тиквата не е морков,нали WinkЩом за пръв път се дава нещо ново,се дава внимателно Peace

# 159
Никки, грешката е моя.Под "вечеря" имах впредвид 18 часа.Трябваше да уточня.След 18 задължително сме на кърма и дай боже мисля така да продължаваме още доста време.Ще изчакам още малко за глутена. Благодаря ти. Hug

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 16:43 от Jancho

# 160
Мами, моля вижте тези снимки и ми кажете що за плод / зеленчук е това нещо? И има ли приложение в бебешката кухня
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4731908
Моля ви за помощ

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 17:43 от Гъсето

# 161
  • Варна
Мами, моля вижте тези снимки и ми кажете що за плод / зеленчук е това нещо? И има ли приложение в бебешката кухня

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4731909
Моля ви за помощ
Сори, отваря се заглавната страница на snimka.bg.

# 162
  • Пловдив

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4731909
Моля ви за помощ
Сори, отваря се заглавната страница на snimka.bg.
и  при мен така  Peace

# 163
  • Бургас
Гъсето като влезеш вътре в албума в дясно има линк: Копирай адреса на албума, него ни дай.

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 17:04 от Никки

# 164
Момичета,сега като ви чета и запоявам да се притеснявам.Ние глутена го въведохме при 6 навършени месеца.Ако няма никаква алергична реакция и такива работи проблем ли е?

Общи условия

Активация на акаунт