Примерна схема на захранване 3

• 63 390
  • 589
  •   1
Отговори
# 240
 BlushМерси natalii.Ще пробвам!

# 241
  • София
Искам да питам мамите взимали пюрета на Нестле Алет следното: Вчера купих но не е в бурканче а в пластмасова опаковка 4 броя като десертчета свързани от по 100 гр. а знаех,че са в бурканчета от по 190 гр? Вие такива ли взимате или има и от другите?
Да не съм барнала менте .....

# 242
да попитам пак-царевично нишесте различно ли е от царевичен грис(качамак),само това успях да намеря по магазините  newsm78
Да,определено са съвсем различни неща,царевичното нишесте е като другото,в същите пакетчета и си пише-натурално царевично нишесте.

# 243
  • Варна
да попитам пак-царевично нишесте различно ли е от царевичен грис(качамак),само това успях да намеря по магазините  newsm78
Да,определено са съвсем различни неща,царевичното нишесте е като другото,в същите пакетчета и си пише-натурално царевично нишесте.
Пробвай на щандовете с диетични храни, аз там намирам.

По кое време на деня се дава оризовата каша, имайки предвид, че е една от първите храни на захранването - пак по обяд като зеленчуците ли?
Ако я даваш като въвеждане - пак по обяд. Аз започнах да я местя следобеда около месец след захранването, когато започнах да въвеждам 2 хранения на ден (второто е каша или плодово пюре).

Сега аз имам въпрос: Въвеждам месо. Смятам по 1 вид всяка седмица, почнах с пуешко. Не съм въвеждала жълтък и глутен. Кога да дам от тях? За глутена четох поне 2 седмици след въвеждането на месо, ама на кое Simple Smile . А за жълтъка мисля да изчакам поне да навърши 7 месеца, какво мислите? Хемоглобинът му е супер и нямам зор от тази гледна точка.

# 244
Здравейте! Включвам се и аз в темата. Моето бебче е само на кърма. Смятам да захраня, когато навърши 6м., това ще бъде края на януари. Изчетох и трите теми. Благодаря ви, бяха ми много полезни. Засега продължавам само с четенето Laughing

# 245
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
За оризовата каша- въведох я на обед. Може после да я изместиш на следобедно хранене.

Пащърнака- нещо като бял морков. Има го и в пюретата на Сънвал. Бебета го харесват.

svetli въвела съм 3 меса - заешко, пилешко, в растояние на 10 дена. После след седмица въведох жълтък - на  почти 8 месеца. Нашият хемоглобин ан 6 месеца беше 109, педиатърката каза, че е добре. Малко по-късно въведох и пуешкото. Като ги въведох започнах да се замислям за глутена.
Извод- жълтък не давай за сега, поне на 7 месеца да станете, както и глутена.

Момичета, няколко пъти съм писала- всичко споделено от мен е препоръка, не искам да звучи като заповед или най-правилното мнение. Съветите ми са от личен опит и четена на литература, аз ги разбирам като споделяне.

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 17:24 от deni_k

# 246
# 247
Имам два въпроса  Grinning.
Първият е към тези от вас, които са давали сладък картоф. Въвела съм обикновения картоф отдавна, а днес дадох за пръв път сладък , който е доста различен от обикновения. Чудя като с нова храна ли да процедирам или като разновидност на нещо вече въведено?
Вторият ми въпрос - мисля да въведа царевицата под формата на каша от натурално царевично нишесте с познат вече плод. Как ви се струва тази идея? Flutter

# 248

Благодаря ,и на Светли също,   bouquet ще си отварям очите на 4  Shocked да го намеря това чудо

# 249
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Teamea  за сладкия картоф не мога нищо да кажа. За царевицата -аз я въведох с готово пюре, но твоята идея също е добра.

Сега и аз да питам- как ги правите тези нишастета? С АМ ли ?

# 250
Teamea  за сладкия картоф не мога нищо да кажа. За царевицата -аз я въведох с готово пюре, но твоята идея също е добра.

Сега и аз да питам- как ги правите тези нишастета? С АМ ли ?
Ако питаш за царевичното нишесте,аз намерих една рецепта на кисел от форума-към 150 мл. вряща вода добавям 2 супени лъжици царевично нишесте,размито в малко вода,бъркам 3-4 мин. и след като го махна от котлона добавям 2 мер. лъжички АМ и плодово пюре.С готови плодове не съм пробвала,но ако напишеш в търсачката "кисел" излизат доста рецепти,аз тази си избрах. Peace

# 251
Имам два въпроса  Grinning.
Първият е към тези от вас, които са давали сладък картоф. Въвела съм обикновения картоф отдавна, а днес дадох за пръв път сладък , който е доста различен от обикновения. Чудя като с нова храна ли да процедирам или като разновидност на нещо вече въведено?
Вторият ми въпрос - мисля да въведа царевицата под формата на каша от натурално царевично нишесте с познат вече плод. Как ви се струва тази идея? Flutter

По първия въпрос - въведи си го като нова храна за вски случай.
По втория - чудесна идея според мен, царевицата едва ли е нещо особено вкусно само по себе си. Аз така мислех да въведа оризовата каша, само че с морков, защото не съм въвела още плодове.

# 252
  • София
.......Вторият ми въпрос - мисля да въведа царевицата под формата на каша от натурално царевично нишесте с познат вече плод. Как ви се струва тази идея? Flutter

......По втория - чудесна идея според мен, царевицата едва ли е нещо особено вкусно само по себе си. Аз така мислех да въведа оризовата каша, само че с морков, защото не съм въвела още плодове.
Аааааа, не си права, има едно много вкусно пюре на Семпер с царевица, даже на мен ми харесва, а бебока го яде с голям кеф - а тя не е ящна по принцип. Grinning

# 253
А да ви попитам на колко месеца се въвежда царевицата?

# 254
  • Пловдив
Имам следното питане-въведох глутена с бишкоти Плазмон в млякото,
от началото на 9 месец ще почна попарата,когато всеки ден давам глутен в попарата,може ли и следобед кашата да е глутенова?не става ли много глутенът за деня?
И другият ми въпрос е -досега съм въвела пшеница,ориз,царевица,
взех една глутенова каша на Милупа с бисквити,в нея освен пшеница ,ориз,царевица,има и ечемик,овес,просо и ръж,
трябва ли тези зърнени да ги въвеждам едно по едно и ако да с какви продукти?или мога направо с кашата да ги въведа накуп?

Общи условия

Активация на акаунт