Първокласници /13/

• 32 416
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
  • някъде ... тук ...
Да си похваля първолака. Има Отличен на Домашната работа по български за ваканцията.
Като се има предвид, че я писахме последните 3-4 дни; мрънкането, че ние сме виновни за ненаписването и по-рано, защото сме го водили по гости на другия край на България и т.н. Доволна съм. Имаха две страници с различни задачи - от откриване на думи, съставяне на изречения по разбъркани думи, 6 диктовки от сборника (по 2-3 редчета) ... и подобни. Най-големия зор беше измислянето на думи с определен брой букви и някоя посочена на мястото си, и то с половината азбука ooooh!

# 151
  • София
А аз пак със срам да си призная, че нито съм виждала домашното, нито въобще знам дали са имали такова  Rolling Eyes Питах я моята дали имат нещо за домашно, а тя ми отговаря, че не. Не че аз не се интересувам, но смятам, че така поема отговорност за своите действия сама, а и няма да пропусне да напише или друго, каквото трябва, защото дори през ум не й минава да отиде на училище без направено домашно. Най-вероятно, ако са имали, са го направили в занималнята - да са живи и здрави госпожите от там и хората, които ме насочиха към тази занималня.  Praynig
Дъщеря ми много се кефи , ако мога така да се изразя Laughing, на ученето - все пише нещо, смята, използва сума ти тефтери и тетрадки за да се упражнява. Играем с нея често на "бесеница" - мисля, че е интересно и полезно точно за научаването на правописа.

# 152
На Васко вчера са им събрали тетрадките от ваканцията - госпожата беше раздала на коледното тържество на всеки ученик по една тетрадка по математика и една по писане с препоръка да се занимават поне по половин час на ден по всеки предмет.
Аз разделих броя на листите на дните от ваканцията и се падна по лист и половина на ден. Понеже не беше писал всеки ден, наваксахме последните 4 дни и беше голямо мрЪн.
Вчера си идва и казва:"Мамо, ми то не трябвало целите тетрадки да изпишем"  Laughing
Да видим какъв ще е резултата  Rolling Eyes

# 153
  • Варна
От друго дете от класа разбрах, че му искали отделна тетрадка за диктовки.Някой от вас имат ли?

Домашното от ваканцията не беше голямо. Вместо стандартните 2 упражнения, бяха 6.

# 154
Така като ви чета нашата госпожа е една от малкото който смятат че ваканцията е дадена за почивка ние имах ме съвсем малко домашно  и си прекарах ме спокойна ваканция за Коледа му подариха монополи което много му помага да упражнява смятането и четенето а вчера имаше отлично и по четене.
А диктовките ги правят в тетрадката за домашно така родителите могат да видят всяка вечер какво са направили децата им

# 155
И Теди имаше съъвсем малко домашно за ваканцията.
Само аз ли не съм я карала да учи каквото и да било през ваканцията?

# 156
Вчера му върнали, на детето, тетрадките дето ги изписахме през ваканцията. Иам "отлично"   Simple Smile и на двете - само той и още едно дете били изписали целите тетрадки  Embarassed

# 157
Нашата класна като започнаха да правят диктовки ни поиска една нова тетрадка .Това е .Нищо специално.Алекс също има отлично на домашните от ваканцията.

# 158
  • Карлово
Относно диктовките, нова тетрадка нямаме, пишат си в тази за в клас. Много буквички яде моята. Проверки много, много не прави та тук там пътеката е пАтека, бухал е бухЪл. Май трябва да засиля диктовките у дома, ама като нямам въображение с познатите букви да измислям изречения!?

# 159
Относно диктовките, нова тетрадка нямаме, пишат си в тази за в клас. Много буквички яде моята. Проверки много, много не прави та тук там пътеката е пАтека, бухал е бухЪл. Май трябва да засиля диктовките у дома, ама като нямам въображение с познатите букви да измислям изречения!?
Здравей аз на моя красавец му купих помагало по БЕЛ на изд.Слово- Тренировъчни упражнения и диктовки по Бълг.език. Мн.съм доволна, цената е 2,50-мисля,че ще ти свърши добра работа. Я кажете по математика какви помагала ползвате, само без Тези на "Просвета" ,че не са нещо кой знае какво според мен.

# 160
Аз думичките с изучените букви ги гледах от учебника, тетрадките и от едно помагало за първи клас.
Направихме и следното упражнение - написа всички учени букви, после състави всички възможни срички с тях, след това съставяхме думи - първо от по три букви - сричка + буква, следва - двусрични думи и така нататък. С получените думи мислехме изречения.
Добре се получи  Peace
По математика използвах сборник на Руси Русев за първи клас, помагалото по което работят и аз измислях част от задачите.

# 161
Аз да си похваля гарджето  Embarassed

Нали училището ни се казва "Патриарх Евтимий", та на най-добрите ученици дават титла "Евтимиеви ученици" и наш Ники бил на първо място, но не разбрал баща му от неговия клас ли или от всички първи класове, ще трябва да питаме... И на 20 януари на церемония ще получи награда за "Евтимиев ученик".  Simple Smile

# 162
  • София
Браво на гарджето ти Grinning Сигурно е много горд Grinning

# 163
Браво на гарджето ти Grinning Сигурно е много горд Grinning

Е как, иска ли питане, надул се е като пришка  Joy Joy

Много се радвам, че така успешно му започва учението, дано продължи и занапред със същия ентусиазъм! Пожелавам същото на всичките ни първокласници!

# 164
Браво на детето Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт