Първокласници /13/

• 32 412
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
И ние написахме вече домашните-5 страници диктовка и 5 страници задачи по математика.Като се има предвид че сме доста напреднали с мателиала са им дали малко домашни,аз лично очаквах са им дадат повече ама не.

# 136
  • Варна
...
 Взели са всичките гласни + Мм,Нн,Лл, Пп, Рр,Бб,Йй и малкото "в".И да ви кажа станах "спец" по измисляне на диктовки с ограничен брой букви за писане Mr. Green. Давам пример: "Лейла е немирна маймуна, но е мила и умна. Маймуна е,но има неин барабан и барабани правилно. Но Лейла прави и бели..."и пр....Казвам ви-спец станах!!! Laughing...

Joy Wink Peace

# 137
...
 Взели са всичките гласни + Мм,Нн,Лл, Пп, Рр,Бб,Йй и малкото "в".И да ви кажа станах "спец" по измисляне на диктовки с ограничен брой букви за писане Mr. Green. Давам пример: "Лейла е немирна маймуна, но е мила и умна. Маймуна е,но има неин барабан и барабани правилно. Но Лейла прави и бели..."и пр....Казвам ви-спец станах!!! Laughing...

Joy Wink Peace

А на мен ми писна - изписа цяла тетрадка по писане и една по математика  Confused

# 138
 Айде, ваканцията свърши-от утре пак на училище! НАСЛУКА на първолачетата! Peace А на нас - търпение и спокойствие! Grinning

# 139
Абе я да попитам - за колко думи се брои "най-мила"?
Казвайте ако знаете, че мойта щерка ще си иде без домашно утре  Laughing

# 140

питах детето - каза че са две  Embarassed

# 141
За две би трябвало да е.

# 142
  • Карлово

питах детето - каза че са две  Embarassed
Аз го смятам за една - превъзходна степен на мила. В англ. nice, nicer, the nicest колко думи са?

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 10:10 от chanoir

# 143
Мерси!  Hug аз все още съм раздвоена  Laughing
Ей затова им се нервя на учебниците - има задачи, които не можеш да решиш, използвайки прочетения материал. Демек ако не слушаш внимателно в час (или боледуваш), няма никакъв шанс да наваксаш! Не че изобщо пише нещо в учебника по български де...

# 144
  • София
Привет, момичета и за много години!!! Hug Hug

Вчера се прибрахме от ски-ваканция с нашият първокласник и днес вече ни е нанагорно-първи учебен ден, първи ден на работа....
Изкарахме много хубаво горе по пистите на Мальовица и Боровец Grinning!!! Карахме безспир, а Христи е вече в пъти по-добър скиор от мен!!! Grinning Grinning

Писахме и домашни горе, ама няма начин.
Имаха голямо домашно по БГ, немски и по математика, та имаше за писане и смятане много. ooooh!

# 145
  • Пловдив
Здравейте!

И моят герой вчера се озори страхотно. При тях госпожата искаше "ваканционни тетрадки". Беше подготвила и един лист А4 със задачи за ваканцията. Освен посочените в него задачи искаше принципно по математика поне 8 дена /с дата на всеки ден и поне по 1 страница пълна/ решаване на задачи по математика и същото с писане на текстове по БЕЛ - диктовка или преписване. С баба му бяха писали 8 дни съвсем съвестно, но като погледнах вчера тези ваканционни тетрадки видях, че не са пипнали задачите и се наложи аз да го подхвана. Четири часа сме писали и тези задачи ме изненадаха жестоко.

По БЕЛ бяха от сорта на: диктовка на думи и после детето да ги напише в колонки, като ги сортира предмет, признак, действие; диктовка на думи и детето да напише синоними, после същото упражнение с антоними; диктовка на думи в произволен ред, да се подредят думите в изречение; диктовка на думи с глухи съгласни, детето да ги напише правилно и да напише думата за проверка; диктовка на словосъчетания, включващи "с" и "със" и "в" и "във" и още 2-3 подобни. Сразиха ме, честно! Почти същото правихме и със средния, който сега е във втори клас. И като се има предвид, че имам и една девойка в трети, а там си е направо АД, вчера за тях не знам, но аз от 9.30 до 23.00 не бях спряла да търча между тримата и направо ми се искаше да скоча от някоя подходяща по височина тераса. Та така с моя първолак. Днес ще им събират "ваканционните тетрадки" и ще видим ще летят ли пчелички. Ама е писал не особено красиво де. Но не го гоних за краснопис. Снижих критериите по този параграф, защотото...  Close

# 146
  • дядовата ръкавичка

По БЕЛ бяха от сорта на: диктовка на думи и после детето да ги напише в колонки, като ги сортира предмет, признак, действие; диктовка на думи и детето да напише синоними, после същото упражнение с антоними; диктовка на думи в произволен ред, да се подредят думите в изречение; диктовка на думи с глухи съгласни, детето да ги напише правилно и да напише думата за проверка; диктовка на словосъчетания, включващи "с" и "със" и "в" и "във" и още 2-3 подобни. Сразиха ме, честно!

И аз съм сразена от прочетеното! В класа на Саши са взели далеч не всички букви и се набляга единствено на краснописа. За граматика, синтаксис, фонетичен състав и прочие,  дума не се обелва.
А с тези понятия ли се борави в учебниците за първи клас: "синоним", "антоним", "глухи съгласни", "словосъчетание"?

# 147
dara, ти ме разби Grinning Ние сме супер ненатоварени в сравнение с вас! Габи е привлечен здраво от смятането, умножава и дели нон стоп по своя инициатива, но виж с четенето сме по-зле и аз там гледам да наблягам. Но подобни деления на думи по признаци, глухи съгласни и т.н. изобщо не сме получавали за домашно никога. Simple Smile Единствено знаем кои са гласни и кои съгласни май, или поне това са моите наблюдения.
 Аз диктувам свободен измислен от мен текст за писане какъвто ми дойде и това е моят тренинг с първокласник. Задачите често той си ги измисля сам, аз после само проверявам...

# 148
  • Пловдив

А с тези понятия ли се борави в учебниците за първи клас: "синоним", "антоним", "глухи съгласни", "словосъчетание"?

Не, това не е от учебника. Те по БЕЛ си вървят по буквара. Не са взели още всички букви, което е много голям проблем, защото докато подбера подходящи думи /особено когато се борехме със синонимите и антонимите/ се побърках. Текстове за диктовки поне 14 на брой беше подбрала госпожата и ги беше раздала на "ваканционните листове със задачи". А останалото беше пак като "препоръчителни примерни задачи за домашна работа". И в тези задачи, между другото, беше обяснено какво е синоним и антоним, в случай, че някой от нас не е ясно  Wink. Обаче, докато работехме с Крисо усетих, че думите по предмет, признак, действие ги сортира без проблем, същото беше със слвосъчетанията и глухите съгласни. Само думите за проверка не ги знаеше предварително, аз му ги обяснявах. Т.е., в учебниците не знам да ги има, но явно детето ги е чувало тези неща в училище.

# 149
  • Варна
Това си е направо тест за изходно ниво на първи клас. Ехеехехееее, чак май месец. Shocked Толкова упражнения и затвърждаване има да се прави дотогава. Ама явно вашата госпожа е решила, че може в частност вие да й отметнете малко работа и да ги "подковете" горките деца. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт