Набор '98 - или как е в трети клас - 2

• 19 015
  • 364
  •   1
Отговори
# 255
Сигурно е голяма емоция това зелено у-ще за децата, но от нашето у-ще за съжаление не организират такива мероприятия. Иначе бих го пуснала, аз имам толкова хубави спомени от лагерите на които съм ходила.
Миналата седмица и ние имахме родителска среща. Госпожата каза за ваканциите на децата кои дати ще бъдат, и за това че ще имат 7 изходни нива в края на годината. Каза, че децата изпитват най - голямо затруднение по ЧО. Но пък днес ги завела в Историческия музей, имали чудесна беседа за славяни и прабългари и на всички деца много им е харесало

# 256
 Rolling Eyes При нас не знаят даже какво е това зелено училище, а би било много добре. Ама съм малко пристрастна ( аз едно време не пропусках лято без лагер), ама сега май времената са други. Cry
И Джулия ходи вече 4 години на карате ( това е наследство от баща й, който има 2 дан), а тя самата е с оранжев колан и две трети места от зоналното и републиканското миналата година. Освен това ходим и на школа по рисуване и от там имаме две грамоти и две енциклопедии каот награди. Само на английски дето не ходи и вчера ме "зарадва" с 3 на контролно. Голям срам за майка й дето е завършила езикова гимназия  Embarassed
 Уроците по ЧО и ЧП ги разказваме без проблем, ама й правя подробен план и разказваме по него. Определено по ЧО й е по-трудно. Според мен уроците там са написани безобразно и искат доста разяснения. Оня ден например ми се наложи д аобяснявам доста защо княз Борис е решил да покръсти българи и славяни и как славянският език е станал официален за новата държава. Нейното мнение беше ,че като съм й разяснила причините фактите вече се запомняли много по-лесно.  Да не говорим, че в нашето атеистко семейство не беше ставало въпрос за кръщение и покръстване та се наложи и това да обяснявам.

# 257
  • София
Чета, че пишете за зелените у-ща. В нашето за съжаление тази година не се споменава за такива мероприятия. Доста стачкуваха и вероятно няма да има възможност. Миналата година синът ми ходи с класа в Банско и пак бих го пуснала.

Иначе и аз се присъединявам към ужасените от ЧО и ЧП. Учебниците ни са на "Просвета" и са отвратително написани. Децата нямат никакъв интерес към тези предмети. Първият срок все се надявах, че ще се оправи сам, но виждам, че няма да стане. Сега преглеждаме заедно урока, понякога му преразказвам по-важните неща по начин, който да го заинтересува; карам го също да го чете сам и да си прави конспект, после се изпитваме.

По английски добре се справя, доста прилично чете, може да употребява по-прости фрази. По математика също, макар че често прави елементарни грешки при смятането от невнимание. С българския е доста добре. Проблемът е, че като че ли съучениците му ги вълнува всичко друго, освен ученето, и разбира се, той също не прави изключение. Пубертетът чука на вратата, пък не знам какво ще е по-нататък.... Rolling Eyes

# 258
Яяя, колко много деца спортуват  Hug Много се радвам, че като ги гледам по улиците и около училищата ми става страшно.
Мили м, днес си чатих с една моя съученичка омъжена във Варна, та нейното дете тренирало ушу и ще ходят на състезание в Италия май месец за световна купа.
Може да организираме една среща - спортна  Wink,  на децата от темичката  Hug
И в къщи таткото я нави за тренировките, той пък е киокошинкайец. Малката ще видим по кой път ще поеме. Мен много ме кефи бразилското капуейра. Миналата седмица установиха, че имам вродена гръбначна аномалия, та плановете ми за спорт на "стари години" - отпадна  Wink ще се задоволя със успехите на Доми, и ще си ходя на оздравителна гимнастика.

# 259
Здравейте, майчета на третокласници, малчугани и шампиони newsm10  smile3503
Отдавна съм активно четяща, едва на скоро съм официално регистриран потребител Simple Smile.
Едва снощи попаднах на тази интересна и малко болна тема за третокласниците, и аз като майка на третокласник реших да се запиша, въпреки че у дома май любимия образ се занимава повече с училищната подготовка на отрочето - аз започвам той довършва  Laughing. Разбрала съм едно обаче, че ако детето иска сяда и чете и пише, но като няма желание в момента трудничко се получават нещата май. Ние нищо не тренираме, за което съжалявам, но при нашето натоварено ежедневие няма кой да го разнася на пред на зад и за тренировки  Sad.
За зелено училище при нас никога не е ставало дума, никои не се наема на подобно нещо, а децата го заслужават, поне един път  Party
Относно учебниците и аз май не съм особенно доволна от тях, а и глупоста на някои си, които са решили, че по всички предмети да се влиза при различни учители /както беше при нас, но добре, че го махнаха/ е едно допълнително и излищно натоварване за децата, а да не говорим колко губят в това да се мъчат да се организират.
Леле, аз май се опитах да напиша по нещо за всичко, което сте изговорили тук и незнам какво се получи  hahaha Laughing

# 260
sneji*nka в кое у-ще учи твоя третокласник?

# 261
Tasha, синчето е ученик в СОУ "Неофит Бозвели"

# 262
  • София
Вчера беше състезанието по български (мисля от Съюза на началните учители). Моите сами поискаха да се явят и дори вече бях забравила кога платихме таксата. Казаха, че тестовете били лесни, пък ще видим. След няколко седмици е и по математика.

# 263
Тъй като не съм доволна от учебника по ЧО и бясното претупване на материала, купих на дъщеря ми тази детска енциклопедия. Направена е в 12 части, с картинни илюстрации. Нещата са обяснени подробно. Тъй като часовете й са в два последователни дни, енциклопедията (или по-точно съответната книжка от поредицата) се чете  като допълниние в седмицата между часовете. Надявам се да има ефект за трайното запомняне.

# 264
здравейте мамчета,

честита титла на дъщеричката на amerie, дано все така да е постоянна и да побеждава в двубоите. Много е хубаво децата да се занимават със спорт, учи ги на дисциплина организираност пък и изразходват от тази неизчерпаема енергия...

Ние вече започнахме с "домашните" домашни по сборника по БЕ , който ни посъветвахте да купим. Продължаваме обаче с проблемите със съгласуване на времената, особено ако примерно в читанката е даден текст с част в сегашно а част в минало време трябва да се преразкаже от името на някой от героите - става една мацаница - страшна работа. Ама ще се мъчим .

Съветът за пълното членуване ми хареса - ще го опитаме - дано проработи.

Мерси на Solaris за линка със енциклопедията - отиваме в почивните дни да я търсим от Пингвините - имахме нужда от нещо подобно. И аз не съм доволна от уроците по ЧО и единственото ми утешение беше, че материала ще се предъвква още доста години.

За зеленото училище ви завиждам. Аз не мога да изпратя дъщеря си на такова. Тя има алергия към някой дървета, цъфтящи цветя и прашуляци и когато е на планина винаги има пристъпи съпроводени със силни обриви и хрема , както и раздразване водещо до проява на алергии към храни. Хубавото е че не се проявяват подобни симптоми когато е на море, дори и ако е в съчетание море- планина, като на Приморско. Миналата година нашата класна беше толкова обсебена от мисълта да събере нужната бройка деца за зелено училище , че идва в къщи да ни убеждава и да дръндорка глупости че щели да следят детето и да му дават лекарства ако се наложи. Стана ми страшно неприятно от това интересчийство , което трябва да стане за сметка на здравето на детето ми ...
Поздрави на всички

# 265
  • Пловдив
Аз пък бях очарована от зеленото училище в Трявна на което ходи синът ми миналата година. Вярно почивната станция  е била стара, но пък местата които са посетили са оставили незабравим спомен- пещерата Бачо Киро , Етъра , Царевец, Арбанаси ,  Казанлък - гробницата, паметника на Шипка . За голямо съжаление тази година няма да ходят, заради стачката, не могат да отделят 5 дни ......

# 266

Сори, но по технически причини, не знам как да се обърна към теб Wink
Линкът беше само да илюстрирам енциклопедията. Доколкото виждам наличността в Пингвините е свършила. Аз лично я купих от площад Славейков, където със сигурност имаше миналата седмица.

# 267

Сори, но по технически причини, не знам как да се обърна към теб Wink
Линкът беше само да илюстрирам енциклопедията. Доколкото виждам наличността в Пингвините е свършила. Аз лично я купих от площад Славейков, където със сигурност имаше миналата седмица.

Благодаря за загрижеността solaris, но аз съм от Варна
Simple Smile
Ще видим на нашите Пингвини, но ако няма може да поръчаме и по интернет, също е вариант

# 268
Много хубава също е и книгата на Божидар Димитров "Разказ за историята на България" - с много конкретни събития и много илюстрации, ще ви бъде полезна и в 4 кл. Цената й е 20 лв.

# 269
Аз пък бях очарована от зеленото училище в Трявна на което ходи синът ми миналата година. Вярно почивната станция  е била стара, но пък местата които са посетили са оставили незабравим спомен- пещерата Бачо Киро , Етъра , Царевец, Арбанаси ,  Казанлък - гробницата, паметника на Шипка . За голямо съжаление тази година няма да ходят, заради стачката, не могат да отделят 5 дни ......
Моята Доми тази година ще бъде в Трявна  Grinning Благодаря за споделеното мнение. Нашето зелено у-ще поради стачката ще бъде след приключване на учебната год.

Общи условия

Активация на акаунт