Коледата наближава,ОКТОМВРИйче слушка, за подаръци се стяга!

• 12 930
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Привет пак от нас.
-Мира- мина ни вече тази пуста шарка.И да ти кажа се радвам,че и това мина да не се притеснявам за напред.До сряда ни е карантината и хукваме по магазините.
-Мише-Дано му няма нищо на мъника ти.Тя и Кари чат пат си покашля ама е инцидентно.Давай му витаминки когато се сетиш.
-Бамболина- Честито и от мен на патерици.Жива и здрава бъди.
Ние с мъжо вчера се разходиме до  магазин JUMBO и харесах вече подарък на Кари.Харесах и или батут или къщичка да се мушка вътре..има си и прозорци,но искам да посетя още един магазин и тогава ще се спрем окончателно на едно от двете неща.
-за яслата- не знам кво да правя вече.Ако и тази година не ми я вземат незнам просто.....Кой ще я гледа като тръгна на работа нямам идея.Януари пак ще подавам,но от кога да се заредя пред градината е въпроса за да сме от първите...???

# 61
  • Някъде в Европа...
така.., да ви се оплача - току що нашамарих Ради както трябва Embarassed. Извади ме от равновесие  това дете с пустия му номер с повръщането #Cussing out  Ей така на игра взе да си бърка в гърлото, знаейки какво следва се опитах да го заиграя, но не... той ме гледа, бърка и повръща. Целия се омацоти. Обясних ,му, че не се прави така     - той продължава, пак повърна. е, не издържах, нашарих му ръцете, че и бузите  Embarassed. Той реве и продължава... 3 път повърна  #Cussing out Не знам какво да го правя и с лошо опитах и с добро. А наистина почна да ме изкарва извън равновесие, защото ме гледа в очите, смее се и продължава  #Crazy, или пък реве и продължава

После ще пиша пак, че сега хем съм ядосана, хем имам да пера оповръщани 2 чифта дрехи  Twisted Evil

# 62
  • София
Здравейтееее от нас Hug

Малко се поизгубхме с Ачко, дано не сте ни забравили. Последните две седмици имахме проблеми с компа, но сега вече сме на линия. Имам доста да наваксвам с четенето. Иначе Ачко е добре.  Simple Smile Вече ходи стабилно, но още не сме направили прощъпулник. Мисля да го направим сега по празниците като се съберем цялото семейство.  Simple Smile В тия студове сме си само вкъщи и не мога да го удържа -прави пакост след пакост.  Twisted Evil Сега ще украсяваме елхата и се чудя как да я опазя от него. Ами това е за сега, ще пиша по-често.
А сега отивам да чета пропуснатото.  Peace
Надявам се, че всички дечица са добре, ако има болнички - бързо да се оправят.  Praynig
Поздрави  Heart Eyes 

# 63
  • -
Айде и аз да се оплача.... Cry Мария нали се опитва да ходи и пипа навсякъде,пълзи и само бели прави-вчера си залепи дясната ръчичка на печката/ние сме на дърва/,хем баща и беше до нея и докато се усети и тя пипнала една желязна пръчка,дето се бърка вътре и сега има подут мехур във буквата Г-така е извита тая пръчка... Tired Мазах я с дефламол,с Пантенол пръскам,правя превръзка и тя след 2мин я маха-чопли,чопли докато не я свали.Много се уплаши в момента като стана и много рева,после спа и беше забравила.Това което ме притеснява е като се спука тоя мехур,че сигурно много ще я боли...Калима,вие минахте по тоя път,кажи моля те как е Митето,остава ли белег?
Иначе днеска излизахме малко да подишаме студен въздух,че вече полудяваме у нас-и тя,пък аз 2 пъти... Crazy

# 64
Честит рожден ден на Бамболина (на патерици)! Да си здрава и обичана.

Весели купони на тия, които още не са ходили.

Лови,  Hug

Някой знае ли как се наричат само яслите - ОДЗ е това с градина и ясла ЦДТ е само градина, но ка ке съкращението само на ясла  newsm78

Приятна вечер на всички и да оздравяват болните.

# 65
  • София
ЛОВИ, предполагам, че и на теб ти е казала доц., че по време на боледуване "захранването се прекъсва", което за мен значеше да няма нови храни, но се оказва, че е искала да каже, че се преминава на диета отново. За баща ти трябва да ти кажа, че и майка ми е същата, изобщо не се грижи за себе си. В крайна сметка си казах, че щом тя не иска да си обърне внимание сама, не мога аз да я заставя. Надявам се баща ти бързо да се оправи.

Гудза,  в яслата при нас ми казаха, че трябва да подам молба след Нова година и ще може да тръгне през септември детето. При нас това е под въпрос де, в зависимост от това дали до тогава яде каквото ядат и децата там.

Мише, бебе е по-приемвливо от мама Wink Митко само в огледалото си вика, че е бебе. Иначе тук съм му сложила снимка като джудже на десктопа и като го питам това кой е и той пак вика мама... Чудя се дали не иска да каже мите, а да не може да го произнесе...

AIR, много неприятно с това повръщане, направо ти съчувствам. А и аз нали преди бях шамаросала Митко, още ми тежи на съвестта, но определено ме разбра.

Ох не ме оставя повече да пиша....

# 66
  • -
Румена,имам тука един образец-молба за ясла-пише само ДЯ №12

# 67
Валка, благодаря!

Аир, и Борислав си бърка по гърлото и вече 3-4 пъти повърна. И той си мисли, че е игра и като се арам ми се смее. Засега се опитвам да не му обръщам внимание и си мисля, че го сърбят венците. Доста ме напрегна разказа ти. Не се притеснявай, че си го ударила - не можеш да го върнеш. Аз засега само ръчички съм шляпкала, че бърка по контактите. Пак бърка.

Лека вечер на всички.

# 68
  • София
Руми, благодаря   bouquet. Звъня на леля ми, която е старша сестра в ОДЗ, но я няма.
Дидита, "захранването се прекъсва" и аз го тълкувам като теб. Т.е. да спра даването на нови храни и тези, които съм въвела последно.  Но, не ми се е и налагало да питам изрично.
valka77, Кали, Ели, искрено Ви съчувствам. Много е тежко да се гледа наранено детенце. Никой не е застрахован от това. Прегръщам Ви  Hug Hug Hug.
mama toni, радвам се, че сте добре.
AIR, живи хора сме и можем да си изпуснем нервите, понякога. А и малките са големи манипулатори и определено ни тестват нервната система. Лошото е, че видят ли че действа- повтарят и ни гледат сеира. Аз се спасявам, като се правя че не забелязвам или отвличам вниманието с нещо друго ( измислям си например зайче в двора и Косето отива да го търси и забравя за момент)

# 69
Air, не се обвинявай, нали за добро си го шамаросала. Калоян доста шамари е отнесъл - по ръчичките и по дупето. Ама не разбира бе... опитва се да бърка по контактите. Те са обезопасени вкъщи, но въпреки това го шляпвам по ръцете, защото някога може да пробва и в необезопасен контакт да бръкне и да не успеем навреме да го издебнем. Не го боли, защото само леко го плясваме, но знае, че това е шамар, защото се сърди. Освен това обича да бърка в сифона в банята и ръцете му стават черни.  Twisted Evil Пуска колички вътре.
От два дни Калоян е с хрема. Милото ми мишле не спа едната нощ, защото не можеше да диша през нослето. Посред нощ мъжа ми ходи да купува капки - Vibrocil и благодарение на тях най-накрая заспа. Вече е по-добре (пу-пу).
Давам му по едно шоколадче Milknis от време на време. Като види шоколадчето и грейва целият. Днес се ухили до ушите и каза "коад".  Mr. Green
Валка, дано бързо и мине раничката на Мария и да не я боли.

# 70
  • Откъм Варната
...Калима,вие минахте по тоя път,кажи моля те как е Митето,остава ли белег?...

Най-добре да идете на доктор, ние тука ходихме в отделението по изгаряния, ако е голям мехура, ще го изрежат и ще направят превръзка, той Митака беше по зле, така че при вас може само с 1-2 превръзки да минете, белези не останаха, като израсна кожа мажех с Контрактубекс и сега съвсем съвсе леко си личи, като се загледаш, или пък аз щот знам че е белег и ми се привижда, но другите казват че му няма нищо и че е добре, розовки са му дланите, но мисля че ще си възстановят цвета с времето, като поизрасне, но все пак нека ви погледне лекар

# 71
  • Някъде в Европа...
Така, да си продължа....
Бомболина, честит рожден ден! Бъди много щастлива и много обичана!  bouquet
Мира, дано на вас не ви се случват неприятни неща, свързани с обир... Praynig Луда работа, как така 5 семейства ще оберат, та полицията ще ви "успокоява" и тя  Rolling Eyes
МИше, дано Яни е здрав Peace. Дай му няколко поредни дни вит Ц. Аз така практикувам, съмнявам ли се, или пък аз се чувствам недобре, на него веднага вит Ц.
Валка, дано не е сериозно Praynig. Съвет не мога да ти дам.. Confused
Румена, и аз мисля, че Ради си бърка, защото го болят или сърбят венците. Но защо повръща това човече Thinking. Видя, че по този начин ме върти на пръстта си и вече му стана навик, за да си постигне своето - повръща... #Cussing out Аз наистона съвсем сериозно предупреждавам, че почне ли да палче, ако не му се обърне внимание следва повръщане.... #Cussing out
Слиипи, и аз от време на време му давам да си близне течен шоколад... Ама ние сме почитатели на "вафа" (вафла)  Laughing
за яслите- и аз съм абсолютно неориентирана. Ако и в Плд ще  е така, да се записва в нач. на януари, съвсем я изтърваме , защото мъжът ми ще се прибере края на януари, а аз най-вероятно март там... Иначе в интерес на истината не ми се иска да го давам преди 2 г.
За "мамосването" - Ради съвсем съзнателно си ме нарича мама. Не съм ли около него и започва мама-мама и ме търси. Като се събуди през деня пак "мама" и ме вика. И не само с "мама" е така, а и с всички обръщения - като тъси майка ми вика "баба", баща ми - "дядо", а като чуе гсм да звъни или питащ "кой идва", казва "тата'' А чуе ли думичката "бебе" и се муси и прави физиономийка за плач. Види ли бебе - същата работа Simple Smile. Въобще за него бебетата плачат само  Simple Smile

Благодаря ви много за комплиментите за костумчето. Лошото е, че не мога да хвана Ради в хубави пози Twisted Evil Три поредни дни го преобличам, на него му писна вече и ме блъска.

Наистина ми беше гузно като го нашамарих, но и той премина границата. Продължението беше, че го сложих на спалнята да заспи (никога не е спал на спалнята, през деня заспива в количката с бутане), легнах до него и се правих на заспала. Той естествено рева, изля си агресията върху мен (никаква реакция от моя страна), опита се да суче и заспа, ревейки и смучейки блузата ми в близост до гърдата. Спа само 20 мин ( и в количката е толкова, но там го бутам и пак се унася и заспива...). Общо взето до вечерта беше мрънкалник, изключвайки времето, което бяхме в Мола и ядохме пици Simple Smile

Оставям ви, че станах досадна Blush Лека и спокойна вечер!  Peace

# 72
Здравейте, дружина Hug
Много ми липсвахте,отдавна не съм се вясвала.Имах изпити и бях доста напрегната.Който учи само в последния момент много нанагорно му идва Embarassed.Направо се побърках Shocked, но резултата поне е добър.Остана ми само един на който не можах да се явя, защото Андресчето беше болничко.Всъщност от около месец е все болнав Sad.Миналия понеделник вечерта повърна няколко пъти огромни количества.От тогава досега не беше ял почти нищо друго освен кърма, вчера му дадох каша със спринцовка малко насила и го повърна.Днес вечерта се повтори същата ситуация Sad. Кашля доста и има сополкии разстройство.Нощите са ни по тежки от всякога.В полусънно състояние захапва гърдата няколко секунди после се обръща на другата страна пъшкайки няколко секунди и после пак захапва гърдата.И това упражнение продължава с часове.Винаги е бил много привързан към мама, но напоследък е .....не мога да го опиша.Не иска с никой друг, само ме търси да ме гуши.Розова картинка Cry
Оказа се, че и ясла трябваше да започнем преждевременно( е, засега само три дни е ходил, нали е все болен та си остана с мама удома, а мама загърби лекций и изпити).Българската баба работи, а испанската е зле със костите и вече не може да се грижи за него.Така че набързо го записахме на ясла.Не ми се искаше но няма друг избор.Поне е в училището на тате и знаеме какви хора се грижат за него и как го възпитават.Лошото е, че е доста далече и тръгват с тате  рано сутрин и се връщат следобед.Да предупредя тези който се замислят да дават малчовците на ясла.Майките много зле го преживяваме, абе от сутрин до вечер не ми излиза от главата и ми е все напрегнато.Първия ден говорих с баща му седем или осем пъти по телефона Embarassed
Общо взето морала ми е спаднал Sad, та ако можете да ударите едно рамо много ще ви обичам( абе аз и без това си ви обичам).
Като влезна в час с тукашния ритъм ще се изкажа по обсъжданите въпроси.
Ето и малко снимки от нас   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=192006&photo=38
Кръц, благодарско за хубавата празнична темичка Hug

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 02:03 от friki

# 73
Не ме оставят да пиша на компа  Twisted Evil

Фрики не се притеснявай  Hug Мишо всичко научи на яслата, там проговори  Mr. Green без проблемно махане на памперса и т.н. Аз виждам само предимства и съм за яслата  Peace Верно е че боледуват , ама то дали сега или в детската градина, по добре по рано да си изградят имунитет  Peace

Всички болни да оздравяват  Hug

после пак ще пиша  Twisted Evil

# 74
Здравейте момичета!
Гледам че проблемите ни са от един и същи тип....и е неизбежно.За яслите ще ми се наложи и работим по въпроса,защото ще почвам работа-временно ще поеме прабабата,но не за дълго.И на мен ми е мъчно и ми се свиди естествено-знам че никой няма да се грижи по добре за нея от нас родителите и,но в случая трябва да се примиря.Не искам да се настройвам от сега негативно...
За шамаросването.... ми се налага честно казано.Естествено по дупето и ръчичките,но не винаги може да се избегне.А и  мисля не само мойто,но общо взето децата на тяхната възраст са доста палави и живи ,и докато опознаят света около себе си трябва много да ги пазим.
Да се похваля - днес ще ходим на коледно парти,от момичетата от бургаската тема.Утре ще пиша как е минало,реакции на малката ми госпожица и дано  се получат и сполучливи снимки.Много съм ентусиазирана,защото ще ни е първото-минологодишното го пропуснахме.
До утре и цунки на сладурчетата. Heart Eyes
 Wink

Общи условия

Активация на акаунт