Коледата чука на вратата, а АВГУСТинчето се вихри край елхата!

• 10 954
  • 313
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  miss_74 за името на темата ни!

# 1
  • варненка от София
Честита нова тема. Много се радвам на хобитата и уменията на колежките по форум  Laughing
Аз мога да ви представя своите кулинарни изделия ето тук, а тук са ми гобленчетата, утре ще ви снимам какво съм нашарила с рисунки къщата, още докато блях млада и имах мерак за рисунки.

# 2
  • София
Мерси за темата, Блу, Мис    bouquet Hug
Отивам да гледам красоти  Laughing

# 3
  • гр.София
 Привет и Честита нова тема!
 Мерси на авторките  bouquet

Честит имен ден на Снежина Nature Snowman babydust7 4470

Ей,много ме е яд за Марти и Гого.

# 4
Привет Laughing
 благодарности за новата темичка Hug и да я напълним само с празнично настроение Wink

Честито на рождениците,които пропуснах
Embarassed  bouquet

Честит имен ден на Снежина!

Как успявате да творите такива красоти newsm78 Браво  smile3501
 Аз един кекс правих и то с голям зор Twisted Evil Наско все ме дърпаше да го взема #Crazy
 Барзо да се оправят болничките дечица и мами Hug
  При нас поне сополите спряха,и дано задържи така Praynig,че да отидем на ваксина в понеделник.
 А иначе със режима сме  #Crazy #Crazy Вече спи до 10ч.сутрин,но вечер към 11ч. заспива,направо лудвам докато се приспим ooooh!
  Отивам да видя,че да не ми изгори баницата Mr. Green

# 5
  • София
Марулка, потекоха ми лигите  Crazy Blush Защо няма твои Любими рецепти в Готварския? Без конкуренция ще си!  Peace Солената гъбена торта я помня от преди - красота, а сигурно е и много вкусна. Аз като любител на сладкото се заинтригувах от няколко торти - ш-дов крейзи кейк, плодов сюрприз, палачинкова торта, прословутия покрив... Руло Алисиа какво представлява? Има ли ги във форума или са твое дело?
Ели, през деня не спите ли изобщо  Shocked

# 6
  • варненка от София
Марулка, потекоха ми лигите  Crazy Blush Защо няма твои Любими рецепти в Готварския? Без конкуренция ще си!  Peace Солената гъбена торта я помня от преди - красота, а сигурно е и много вкусна. Аз като любител на сладкото се заинтригувах от няколко торти - ш-дов крейзи кейк, плодов сюрприз, палачинкова торта, прословутия покрив... Руло Алисиа какво представлява? Има ли ги във форума или са твое дело?

Някои ги има във форума, други не. А руло Алисиа е много вкусно и ефектно, има го в готварския, ще го открия и ще пусна линка.

# 7
  • София

Някои ги има във форума, други не. А руло Алисиа е много вкусно и ефектно, има го в готварския, ще го открия и ще пусна линка.
Peace ще го потърся и аз
сигурно е това

# 8
  • варненка от София
руло Алисиа

# 9
  • София
Hug
а кои от тортите ги има във форума, да ги потърся?

# 10
  • Бургас
Леле,Марулка ти ми взе акъла. Shocked
Имали къде да се видят рецептите на тези вкусотии.Напълно сериозно те питам.Всички са страхотни.
И гоблените ти са супер.

# 11
  • варненка от София
Ето рецептата за тортата Плодов сюрприз

500гр заквасена сметана
5 пакетчета котешки езичета
125 гр масло
4 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 с.л. какао
1/2 ч.ч. пр. мляко малко ром или коняк
2 ванилии
орехи, плодове според сезона
1 желатин (разтваря се в около 150 мл топла вода)
плодове според сезона + пакетче желатин, за да се намажат и "запечатат"

Правят се 3 вида крем:

1. Бял:

1/2 ч.ч. пудра захар с 4 разбити на твърд сняг белтъци.

2. Какаов

1/2 ч.ч. пудра захар + 125гр масло + какаото + 4-те жълтъка

3. Сметанов
Разбива се сметаната

Белият крем се разделя на две. Към едната му половина се прибавя целият какаов крем. Другата половина бял крем се омесва с разбитата сметана. Разтвореният желатин се разделя на половина и се прибавя към кафявата и към бялата смес.

Котешките езичета се топват за секунди в млякото с рома и ванилията. Редят се два плътни реда на дъното и един ред отстрани, изправени едно до друго, страничните езици не ги топя в мляко, за да не омекват много. Слага се тъмният крем. Върху него се наръсват обилно смлени орехи. Пак се редят котешки езичета върху крема и после се слага сметановия крем. Аранжира се с плодовете. За да се съхранят може да се желират с концентриран разтвор от желатин и се мажат с четка.
В хладилника да се стегне и това е.
Става изключително бързо, а е много вкусна и лека торта.

Трябва ти обаче форма за торта с махащо се дъно.

Като се махне страничната стеничка на формата и се извади тортата, може да се завърже с панделка.

# 12
Запис  Laughing

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СНЕЖИНА -ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ОБИЧАНО ДЕТЕ!      bouquet  bouquet  bouquet
Марулка и Блу са нашите страхотни кулинари,вече няма никакво съмнение  Heart Eyes
Пепър,моя мъж неможе да понася брада и засега се бръсне редовно  Laughing,но пък има проблем с хъркането  hahaha
Елфче и аз още не съм купила никакви подаръци  Wink,надявам се другата седмица да свърша тази приятна задачка  Peace  Joy Joy
Пепър,Марулка имате невероятни аватари  newsm10 smile3534
Качих няколко снимки в албумчето,който иска да погледне  Laughing

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197631&photo=52

Чао засега,после пак  Heart Eyes

# 13
  • София
Марулка, мерси за рецептата! Peace Малко не ми става номера с желатина, но може някой път да се оправя  Rolling Eyes
Много е сладка Даяна Heart Eyes Видях и Ния и Гого  Wink
И Ира78 вече е с коледен аватар, само моите черешки развалят гледката  Crazy

# 14
Честит Имен ден на Снежина.

Леле,какви вукусутиии,Марулка ,браво.Аз нямам нито нерви,нито талант за такива неща.` Confused

Общи условия

Активация на акаунт