Коледната тема на канадките - 20

• 20 713
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Каролина - то за изцяло спиране на нощтно хранене е рано, ама поне да не са 4  Shocked едно две, мисля че е ОК, а и с новата система засега 2ра нощ работи!!! Да видим Дубайското местене какво ще стори на режими и прочие  Laughing
Дензел - при теб не е ли по-топличко отколкото тук в Отава?  Heart Eyes

# 151
От карибските държави в които съм била определено най- много ми хареса Коста Рика. От Мексико и Куба имам разочарования, просто действителността не се покри с очакванията ми. Проблема идва от там , че решавам да изследвам вътрешността на съответната страна(за да усетя истинския живот). И там картинката е различна от тази в хотела. Относно климата- тези страни са с прекрасен климат.

# 152
Каролина - за Мексико приятели ми дадоха много добри отзиви за Cancun - Bahia Principe, това е голям комплекс с 3 хотела Akumal, Tulum и Coba
http://www.ianandwendy.com/OtherTrips/CancunBahiaPrincipeTulumAk … cun/slideshow.htm

имат и всички удобства за деца. Следващата ваканция смятам да отидем там  Stuck Out Tongue

Еми, може проблема за нощните пробуждания да е separation anxiety. В книгата на американските педиатри открих това:
"After two hours of deep sleep, the baby moves into a stage of lighter snoozing, ang she may partially awaken before returning to deeper sleep. During the periods of lighter sleep, which may occur 4 to 6 times a night, she may even open her eyes, look around, and cry for you.She just needs to be reassured that you are still there when she wakes up. "
Филип като по-малък спеше по цяла нощ непробудно и изведнъж започна така да се буди нощем, да мрънка, да е неспокоен...
Пише, че просто е от възрастта и ще премине - дано е по-бързо  Praynig
Съвета, който дават : "Don`t do anything that will reward your baby for calling you in the middle of the night. Go to her side to make sure she is OK, but do not turn on the light, rock her, or walk with her.You might give her a drink of water, but don`t feed her. "
Дано се справите по-бързо и да може да се наспивате добре и двете през нощта.

# 153
Emi w Ottawa, по-топличко е. Макар в сравнение с Торонто тази година нещо те ни бичт по температури. Но ние пък имаме много малко сняг. Тамън натрупка малко и след 1 ден няма помен от това.

Titina, права си. Ако е за запознаване с "истиския" живот, то той е много много различен от ресортите. Ние патувахме от Канкун до Тулум. Ами в момента, в който излезнем от града и тръгнем по магистралата те "удря" действителността. Виждаш къщи, които са абсолютно подобие на циганската махала в София. Тия хора взимат заплата на ден, колкото в Канада повечето правят на час. Що се отнася до почивка - определено Мексико ми хареса ..... почивката в хотела.
Особено за ДР чух, че е дори опасно да се моташ извън ресортите.

# 154
  • Vaudreuil Canada
Жалко, че Силви повече не пише тук. Спомням си нейните снимки от преди 2 год. в Мексико - като някакво райско кътче ми се стори - голяма красота, страхотен хотел и плажове. Някоя от старите съфорумки случайно дали не помни кой беше този хотел?
Провери какво пише тук - и на мен много ми бяха харесали снимките. Ето го и хотела

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 04:44 от shemet_neveroiaten

# 155
Честита Нова Година на канадските мами!
Да сте живи и здрави , както и вашите слънца!
Малко странен въпрос имам... Интересува ме имали някоя от вас инфо до колко се признава /и изобщо дали се признава/ бг диплома по медицина , както и специалност по Вътрешни болести?
Ако не се признава колко време отнема да се приравни, после какви са възможностите за работа, на  какви нива? Вероятно имате познати, които са се сблъсквали с това...
Благодаря!  bouquet

# 156
 Здравейте и Честита Нова Година!!!Нека бъде здрава и весела за всички ни!!!
 sunshine3,не мога да ти дам инфо,но със сигурност ще получиш различни мнения,повечето от които не много обнадеждаващи.Само искам да кажа,че посещавайки тук един лекар(общопрактикуващ),се заговорихме кой от колко време  е тук и той каза,че е тук от 3 години и ето че вече практикува.Истината е,че без учене не става,но точно колко нека някой с реален опит да каже.Според мен си струват усилията!
 Искам да попитам мамите в Монреал водите ли мъниците на някакъв спорт или танци,доволни ли сте?Аз съм решила да водя детето на плуване,но все още имам малки колебания,тази седмица ще посетя басейна и ще разпитам за подробностите.Доста ми е трудно през зимата да измислям полезни излизания за детето,мисля,че всеки уикенд прекаран в търговските центрове не е най-доброто за детето(просто при нас така се получава Embarassed).Ако имате други идеи-казвайте Wink

# 157
Здравейте момичета,
Честита Нова Година - здраве, късмет и успехи!Благодаря за милите пожелания. Имам си вече голям красив момък и сме много щастливи всички вкъщи. Роди се  3660, 54см по нормален начин с индукция.
Чувствам се страхотно, нямам шевове, все едно не съм раждала преди броени дни. В момента съм си седнала на дупето с поредната кутия бонбони и съм решила ей така да си хапвам сладичко докато ми писне, после ще мина на диета, естествено не толкова строга колкото до сега. Изхвърлих всичкия инсулин и игли вече- стига толкова. Веднага след раждането, буквално часове след това захарта ми се нормализира, бебкото също е ОК, изследваха го като космонафт горкия- 5 пъти му мериха и на него захарта за 24 часа.
Всичко е добре, когато свършва добре.
Сега накратко за раждането- планирано предизвикано нормално раждане, т.н. индукция, поради гестационен диабет (induction) Trilium Hospital, Mississauga, Canada. Вечерта преди определеният ден от болницата ми се обадиха да потвърдят часа, в който трябва да се явя на другия ден- 2 януари. Когато отидохме на др ден в уречения час, първо ме сложиха на апарат да следят тоновете на бебко и контракциите за около 20 мин. След това ме прегледа д-р и каза,че нямам разкритие и тн, и ми сложи 1 мг гел, какъв е този гел, т.е. как се казва не знам. Отново ме вързаха на апаратите за 1 час-никакъв резултат, след това ни пуснаха на разходка из болницата пак за 1 час. Когато се върнахме пак ме сложиха на апаратите- никакъв резултат и ни казаха да си ходим вкъщи и ако нищо не се случи(т.е. не се спукат води или кървене) да се върнем в болницата след още 3 часа за втора индукция. Естествено нищо не се случи.
Втората индукция протече по същия начин, с тази разлика, че ми сложиха 2 мг от въпросния гел. Тогава ги питах, какво ще се случи, ако нищо не се случи и този път, т.е. гелът не подейства. Отговорът беше, да се наспя вечерта и на др ден да отида в болницата в 11ч за поредна индукция. Ако и тя не подейства ми дават почивка 2 дни и после пак всичко отначало- за късмет втората индукция даде резултат.
Още на разходката из болницата се появиха силни контракции, апарата ги засече, но една  глупава сестра от индо - пакистански произход реши, че е по-добре за мен да си отида вкъщи, а навън беше около -22. Върнахме се вкъщи и след около 2 часа поехме обратно към болницата. Тапата ми изгърмя точно като на шампанско в 11 вечерта, и след нея се разпениха едни води и води. Контракции на 5 мин. От там нататък всичко беше  в реда на нещата- епидурална упойка- там е  истината, и разликата е огромна м/у с и без епидурална при нормално раждане- от опит, сега мога да кажа, че истински се насладих на раждането на сина си. Заради гест диабет ме караха да си меря захарта на 2 часа, аз успях само веднъж да я измеря, понеже всичко стана много бързо. Постоянно ми мереха кръвното заради епидуралната упойка.
Сашето се роди в 2:30 вечерта.
Надявам се да не съм ви отегчила с описанието на индукцията, обаче е почти невъзможно да се намери какво точно представлява и как протича.
Чакаме още 3 януарски бебенца- Кафява мечка, New Valia и Невенска. Дано да съм си провлякла краката и скоро и вие да ни зарадвате с добри новини  Laughing
х х х

# 158
  • Торонто/Сливен
Коконка, радвам се, че всичко е минало толкова добре! Hug

Гелът, който са ти сложили, най-верояно е Prepidil Gel. Само на теория съм чела, че се използва при Labor Induce тук, но се радвам, че ни учат на ползващи се в практиката лекарства.  Wink

# 159
Аууу, Шеметке, какъв си детектив. Благодарско.  bouquet Въобще не се сетих да потърся в архива. Точно този е хотела.
AAlexa, благодаря за сайта. Разгледах и там.   bouquet
denzul, като ти гледам аватара на тебе май много ти се е доходило на почивка. Това с памперса ми е много познато, ама чакай да проходи, че да видиш тогава за какво става на въпрос. Party
Titina, признавам си, че за Коста Рика нищо не знам. Какво ти хареса най-много там?
sunshine3, нямам нито един познат лекар тук затова не мога да съм ти от помощ.
mama Veni, ние ходим 2 пъти седмично в Ontario Early Years Center. Предполагам, че има такъв еквивалент и в Квебек. Мони много се забавлява там. А за седенето през зимата в търговските центрове какво да ти кажа - Мони там порасна. Всеки ден обикаляме мола до нас, вече се опознахме с майките от квартала и редовно се събираме на едни диванчета, а децата щъкат наоколо.
kokonka, много свежо звучиш. Брей, какъв голям момък си родила и то без нито един шев. Браво на теб. Радвам се, че раждането е минало добре и че си спряла инсулина.

# 160
Откъде ги извадихте Силвините снимки, че си загубих цял час да им се наслаждавам наново! И аз съм го заплюла въпросния хотел...

Титинка, започвам да си мисля, че посолствата си играят игрички. Моят мъж е на мнение, че се ослушват, за да си платиш таксата и да изкараш виза, дори да не ти е необходима. Факт е, че свекърва ми пътува с нас до Куба като бг гражданка без PR. Същите недоразумения и за ДР...

Дензълке, кажи си експертното мнение. Моля те да ни уведомиш относно визовите ограничения. До колкото знам Мексико изисква само PR, a търси визи за останалите българи.

Коконка, а къде са снимките на малчугана?

# 161
За Мексико от 01,03,2007 не се изискват визи за български граждани.

Относно Куба, ако си с PR искат само да ти видят картата. Моята беше в съпруга ми, митничарката ме върна да си изчакам, и после ме държа 20 мин и ме разпитва, и поне 20 пъти ме попита сигутна ли съм , че имам PR. Пита ме чак какво съм работила в България.

За ДР не знам, но защо не питая травел агента си, те са в час с документите.

# 162
Гери, аз неработя от както малкия се роди и може да съм изостанала малко. Дори и за моето пътуване до Мексико проверявах 5 пъти в посолството.
Относно наши клиенти, които отиваха в ДР с казахстански паспорт, без виза, с ПР и американска виза - проверявахме с посолството и 4 човека казваха 4 различни неща. Накрая отговора беше ..... под масата .... те на летището ли са, няма да ги върнат. На мен ми се вижда много безумно всичко.
Аз за Мексико нямах проблем с ПР карта и туристическата карта, която даваха на самолета. За БГ граждани вече 100% се говори с посолството. Проверявах преди това на сайта им и след това се обаждах.
Пак казвам проверявайте няколко пъти с посолствата. Травел агентите неносят отговорност ако сте с нередовни пътнически документи, това пада върху пътника. Те могат да предложат къде да се обадите или телефонен номер.

Относно хотелът на Силви: те са 2 Palace  - Riu Palace Mexico & Riu Palace Riviera Maya
И двата са много хуваби. Аз съм отсадала в Riu Palace Mexico, но посещавах всичките в района. Определено който и да изберете няма да се сбърка. На мен само едно нещо не ми хареса. Валеше и един голям участък, през който трябва да минеш да стигнеш до басейн или плаж, е с плочки които стават опасни за падане. Аз се хързулвах на няколко пъти. Но храната е супер, обслужването е много добро. Отделно, че са на много удобно място - 5 мин с такси до Playa del Carmen.

Поздрав от снежен Ванкувър!

# 163
  • Canada,Montreal,L'île-Perrot,Pincourt
Здравейте момичета,бързам да споделя с вас че нашата малка принцеса
вчера проходи изведнъж, без да пълзи,без да направи една или две крачки
първо ,ами сама се пусна и извървя целият коридор и аз останах  Shocked
4 дни преди да направи годинка.И веднага замесих питката ,търкулнахме
питката ,тя трагна след нея и така стигна до масичката с предметите които
бях наредила и от всичко сложено първо си хареса една малка футболна
топчица след това взе химикалката и третото нещо беше книгата. Grinning
Сега започва май гонешката newsm78
Всички сме много щастливи и най-вече каката,която ми е най-големият
помощник newsm51

# 164
  • Canada
За много години момичета!

kokonka, честит ти син! Да е жив и здрав! Бързо възстановяване на теб!

biberon, честита ти проходила принцеса!

denzul, как поздрав от снежен Ванкувър? Май разменихме климата, в Монтреал снощи валя дъжд, днес е мъгливо и е 7-8 градуса  Simple Smile

Към майчетата от провинция Квебек: да ви обърна внимание, че на задната корица на книжката, която получаваме при раждането на детенце, има купон за едно безплатно боди от Souris Mini. Вчера взех нашето, най-обикновено боди с къс ръкав с щампа пиле, симпатично е, за 12 мес.

Общи условия

Активация на акаунт