Коледната тема на канадките - 20

• 20 716
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
  • Торонто/Сливен
Коконка, честит син!

Да ви е жив и здрав!   bouquet

А на теб - бързо възстановяване и дано неприятностите с диабета останат в миналото!
  Hug

# 136
ти само с дундуркане ли приспиваш Ирина?
И на гърда заспива, ама нощем и на гърда и с дундуркане. Обадих се на La leche ligue тука, те ми казаха, че то бебето си знаело кога иска да суче...  Crossing Arms ама.. аз не мисля, че да суче всеки 2 часа нощем е нормално. Нещо куца!  newsm78 Ще потърся кърмаческия форум тука.. да видим.

На мен баницата ми се падна нова къща  Grinning

Да споделя нещо.. не знам да кого успях да кажа и на кого не.. ама мъжа ми го пращат в Дубайския офис на фирмата, та ще сме "дубайци" за 3 месеца. Пак ще наминавам, ама с 10 часа разлика  Joy

# 137
  • Vaudreuil Canada
Еми възможно е да иска да суче и по-начесто покрай никненето на зъби. Възможно е да сте във фаза на усилен растеж - нещо съм изтървала напоследък темата - та не знам дали захранваш вече, но нашия педиатър каза така - ако видя че не му стига за засищане само млякото на дребния да захраня преди 6-тия месец, ако всичко е ок да изчакам до 6-тия. Освен това в дебелите книжки пише, че дори бебета, които спят непробудно може да започнат да се будят и да правят по-продължителни нощни паузи около и след 6 месец - и това не е нещо неестествено за тях - просто организма им функционира с различно от нашето разписание. Трудно е за родителите, но е нормално - не е нормално ако продължи така след годинка и половина. Ние имахме периоди, в които сме си играли през нощта по 2 часа - от 2 до 4 примерно и след това заспива като пън ... за 3-4 часа де не за 8-9 например  Wink та аз затова и се зарових да чета книжките. Лятото покрай жегата и зъбите се е будил и на час и половина да суче, ама знаеш ли каква е била точната причина....

# 138
То да беше игра разбирам, ама на нея и се спи.. събужда се и иска да е на цицата или да я дундуркам.. и така на всеки 2 часа. Сутринта в 7 си играе, няма проблем.. Може и да са зъбки, ама колко пък са редовни тия зъбки, като че ли с часовник  Rolling Eyes

Не мисля, че е усилен растеж сега точно, защото го прави от две три седмици. Захранвам я от около 3-4 седмици. Струва ми се че има връзка, но може и да е съвпадение..
Отивам да дремна, докато ми е разрешено    #Crazy

# 139
ЧЕСТИТА НОВА 2008 ГОДИНА!

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ БЕБЧЕТА! ДА СА ВИ ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ!!!

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ РОЖДЕНИЦИ! ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ!

Здравейте и от нас! Не съм се появявала отдавна, но тази сутрин моето съкровище ме събуди рано-рано с новозаучената думичка: ДАЙЙЙ. И давам, какво да се прави! Не успях да заспя и реших да се поглезя с любимия форум и любимата темичка и да напомня за себе си.
Празниците отминаха и се връщаме към доброто старо ежедневие. Тази седмица изпращаме бабата и си оставаме сам-самички. Добре, че на бабата й хареса и прави планове за ново посещение напролет. До тогава ще се справяме сами.

Гаргамелчо, много ми е любопитно какво стана с Доминиканската република и бг паспорта? Както ти казвах, уведомена бях от Домин. посолство в Канада, че са необходими визи за бг граждани за туристическо посещение в Доминиканската република. В същото време бг граждани пътуват от Европа за там без визи. Интересно ми е дали ви пуснаха без виза. Моля за пояснение, живо ме интересува. А твоите снимки къде са, моля? Не се измъквай по пантофи!

Иначе около нас нищо ново. Работа, гледаме се в къщи, Ивона почти не си показва носа навън поради характерните климатични условия  Tired
Непрестанно правим вечните планове за почивки. Ние сме Caribbean addicts  Mr. Green Само дето компанията изневерява. Това се отнася за вас, Писанке и Рая. Не се ослушвайте. А пък на коледна лотария в работата да взема да спечеля самолетен билет за пътуване в рамките на Щатите и Канада. Е, само един, но пак добре дошъл. Та сега имам и друга екскурзия да планирам. Вегас и ЛА, а? Какво ще кажете, някой да има препоръки и впечатления?

Щателно разгледах приложените по-горе снимки от Холгуин (не знам как точно се произнася). Много добри! На море все е добре  Hug

Малкото пате расте и палува. Опитва се да приказва и повтаря разни двусрични думички, които чува. Съвсем отчетливо казва: тати Дани, мама Ги  Joy Вечер като лягаме минава през стаята на баба си, чука на вратата и казва: баба, баба докато не й отворят  Laughing Струва ми се, че вече разбира достатъчно и ще й бъде мъчно за баба й.

До скоро

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 17:58 от Gery R.

# 140
То и за Куба на българите трябват визи, но ако постоянно пребиваваш в Канада минаваш само с карта(като всички канадци). Така , че най-добре питай агента си, те са в час.

# 141
Emi w Ottawa, мъките покрай зъбките често започват много преди да се появят самите те. За съжаление това е период, който трябва просто да изчакаш да мине. Защо не я вземеш да спинка при теб и да я слагаш на цицата веднага като се размърда, така нито ти, нито тя ще се разсънвате повече от необходимото. Според мен не го прави от глад, най вероятно просто я боли и и е криво.

Да е жив и здрав малкият Александър на Коконка! Да расте добро и хубаво детенце  bouquet

Гери, нямаше проблем, виза не са ни искали, но наистина пожелаха да видят PR картата. Такси не са ни искали никакви, нито на влизане, нито на излизане. Като се качвахме на самолета ни раздадоха някакви картончета които дадохме на доминиканците при влизането в страната. Прекарахме много добре, още не съм качила снимките онлайн де.. сори Embarassed

# 142
Titina, Куба не изисква визи за туристи за нито една държава в света:

http://embacu.cubaminrex.cu/Default.aspx?tabid=1183

Пустите доминиканци ме побъркаха. На мен от посолството ми казаха няколко пъти различни хора, че изискват визи (не туристически карти). Като ваденето на виза за притежател на PR отнема 2 работни дни, а за останалите бг, текущо туристи в Канада - около седмица.

Чакаме снимки

# 143
Лошото на Доминиканската Република е че навсякъде се пуши, даже в ресторанта имаше зона за пушачи. Това пушене ми бъркаше много сериозно в здравето и ми беше като трън в очите през цялото време. С повече старание избягвахме да бъдем одимени, но си е неприятно. Повечето туристи бяха германци и англичани.. пушеха дори пред децата си, направи ми впечатление дори няколко семейства в които и децата на по 14-15 пушеха редом с родителите.
Честно казано много ще се замисля преди да избера тази дестинация следващият път точно поради тази причина.

# 144
Emi w Ottawa, мъките покрай зъбките често започват много преди да се появят самите те. За съжаление това е период, който трябва просто да изчакаш да мине. Защо не я вземеш да спинка при теб и да я слагаш на цицата веднага като се размърда, така нито ти, нито тя ще се разсънвате повече от необходимото. Според мен не го прави от глад, най вероятно просто я боли и и е криво.

Ох..  ooooh! да ти кажа това правихме известно време, ама така никой не се наспиваше - нито тя, нито аз, че и таткото не спеше добре. Сега пробваме нова схема - добре че свекърва ми е на гости в момента, та като заспи малката вечерта и я давам на нея. И така ако се разбуди и не е гладна, тя просто я дундурка да заспи отново. Като огладнее обаче ми я носи на мен. Вчера пробвахме за първи път и о чудо!! Ирина изкара без да е ревала или да се е будила истински от 9 до 5:30!!!!  Peace Будила се - но явно е по навик (при мен сигурно и замирисва на мляко и не се успива а решава че е гладна). С 2 думи -  може и да съм открила разковничето - стискайте палци!!  Praynig

# 145
http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 85&Itemid=237

Gery R.  , не знам от къде ти е информацията, но това е списък на държавите и визовия им режим за български граждани. Говорила съм и с кубинското посолство в Софиа(това беше преди година), и ми изредиха един куп документи който трябва да представя за да получа виза. Когато имаш PR положението е коренно различно.

# 146
Gery R., драго ми е да те видя отново тук.  Simple Smile Ама ти си била голяма късметлийка. Добре си се ориентирала към Лас Вегас. Аз ако трябваше да избирам също бих отишла там. А би ли споделила как си правиш резервациите, когато ходите по Карибите? Он-лайн или чрез някоя туристическа агенция? Гаргамелчо, я кажи и ти коя фирма използва. Аз пък се интересувам от почивките в Мексико. Жалко, че Силви повече не пише тук. Спомням си нейните снимки от преди 2 год. в Мексико - като някакво райско кътче ми се стори - голяма красота, страхотен хотел и плажове. Някоя от старите съфорумки случайно дали не помни кой беше този хотел?
Силви, ако ни четеш случайно, моляте пиши.  newsm17
Гаргамелчо, и аз се нареждам на опашката за снимки.
Emi w Ottawa, абе не сте ли още много малки за да спирате нощното хранене?  newsm78 Аз може и да съм забравила кога препоръчват педиатрите да се спира, но ние до към 1г. и 1м. се кърмихме по нощите, докато аз нереших, че е крайно време вече да се учи да спи по цяла нощ и врътнах кранчето на цицата. Ти си знаеш все пак най-добре де. Peace
nadi_n, намери ли си кръгла тава? Аз също доста време търсих такава, но така и не намерих и си донесох от БГ. Преди няколко дни обаче видях да продават кръгли тави в Bulk Barn.

# 147
  • Торонто/Сливен
Каролина, не намерих. Но и не търсих много, ако трябва да съм честна. Embarassed Трябваше ми за една баница с локум, но в крайна сметка я направих в правоъгълна тава. Grinning

Гери, като ти видях лентичката с възрастта на Ивона бях направо  Shocked. Аз още си мисля, че е бебенцето, дето доведохте на рожденния ден на Дени. ooooh! Hug

# 148
Хей, здравейте момичета,  Grinning
Честита и весела нова година - само радост и щастие да влизат в дома ви, нека лошите мисли и случки да останат в миналото, а лошите хора - далеч от очите и сърцата ви.
Нека малките бебоци се се превърнат в малки обичани, пипащи и питащи човечета, които да радват майки те си и бащите си, защото е щастие да имаш силата да дадеш живот и да го гледаш как расте до теб всеки ден. На майките с по-големите деца  - нека радостта, която внасят в живота ви да бъде винаги с вас. И силата, както казва Йода   Heart Eyes.
А най-големите, любимите, съпрузите – през тази година нека ви донесат цялото щастие и любов на земята.
Нека да остане време и за вас самите, защото заслужаваме.
Бъдете щастливи – обичам ви!  Heart Eyes

# 149
Привет мили Канадски мами!

Ех, как се заговори за слънчеви почивки.... На мен единият късмет ми е пътуване до екзотична страна, пък ха дано  Mr. Green Дано успеем да сколасаме и ние до Мексико. Не съм била в Куба или в ДР, но някакси вътрешно нямам и влечение. Много хора са доволни от Куба и ходят по няколко пъти, но на мен си ми харесва Мексико и туй то Simple Smile

Каролина, аз може и да бъркам хотела с този на Гери или друга мама. Мисля да беше някой Риу. Знам, че някоя от мамите тук беше в Риу, но паметта ми изневерява повече от това. Хич не е помощ, но ако се интересуваш от Риу в Мексико, питай. Аз съм виждала отвътре всичките в Канкун и Маян Ривиера.

Доколкото и на мен ми е известно българите имат нужда от виза за Куба, но то тези неща може да се сменят постоянно и човек неможе да го кара на спомени. Винаги се проверява в посолствата, защото както казах тези неща са променливи.

Emi w Ottawa, мога да си представя какво ти е. Виктор до 6тиа си месец беше едно много спокойно, спящо дете. Уви, след това се обърнаха нещата на 180 градуса. Аз до съвсем скоро си го хранех сутрин в 5-6 часа. От 1 седмица отпадна и това ядене, а от 2 дни се буди само 2 пъти през нощта. Кой знае и този период колко ще трае, но се наслаждавам докато може.
Доколкото разбирам свичко е на периоди, идва и си отива. Вие много навреме ще се измъкнете от зимата чак в Дубай  Peace

Ние сме добре, растем като гъба. Заедно с растежа растат и децибелите. Така крещи на моменти, че съседите ако чуят може да си помислят, че тормозим детето, а ние сме на поне 1м разстояние. Накрая може да ни арестуват  Mr. Green
Позваме да лазим назад. Станали сме големи непослушковци. Едно сменяне на памперса трае 10 мин, защото той неспира да се върти и да иска да пипа всичко около него, за секунда неспира. Така е като се спи и яде само, енергия бол. Не е като майка си  Crazy
Само да е здрав, пък в крайна сметка това си му е работата.

Хайде да ви оставям, че се разписах много.

Общи условия

Активация на акаунт