Коледната тема на канадките - 20

• 20 707
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета! Честита нова година на всички, желая ви много радост и здраве! Аз се позагубих малко, ама бяхме болни, пък и като чета и ми се прииска да пиша, обикновено съм с бебето на ръце и нямам възможност. За новопристигнали винаги препъръчвам да посетят Доларамата. Много неща могат да се намерят там, а като си стъпят на краката, ще търсят по-качествени стоки.
За съня - при нас през нощта е ок, спи до мен и като поиска го къърмя, ама със заспиването съм много зле. По едно време мъжът ми беше започнал успешно да го приспива, ама сега и той не може. И аз трябва първо да къпя, после да кърмя, и след това дъъъъълго да приспивам. Снощи се събудих в 1 и половина през нощта (както мислех само да го приспя и да стана) и тепърва си мих зъбите и взимах душ. Не знам какво да правя, ще стегна мъжът ми да измисли по-ефективен начин за приспиване.
Току-що си видях купона за бодито от Сури-Мини и тъй като и без това имах намерение да ходим по магазините с бебока, ще се възползвам. Благодаря Grinning

# 181
Не знам какво да правя, ще стегна мъжът ми да измисли по-ефективен начин за приспиване.

Аз като рекламен агент  Joy виж  No cry sleep solution..(има я и на френски) - може и да откриеш някой отговор  Peace

Някой може ли да ми даде съвет как точно става отбиването..че в Дубай нито ще мога да кърмя навън, нито ще мога да я оставя на бавачка (или баба с повече късмет).. и съм решила да приключвам с кърменето, ама как да стане .. дайте някой акъл или препоръчайте нещо за четене по въпроса... Thinking

# 182
Eми, благодаря! Даже си се потрудила да ми я намериш на френски!  bouquet  Наистина ценни съвети!

# 183
  • Vaudreuil Canada
Някой може ли да ми даде съвет как точно става отбиването
Аз не мога - за сега не бързам, но на първо място трябва да си изясниш за колко време искаш да го направиш. Виж тази тема. Най-бързо - с хапчета. По-бавно с градински чай, зелеви листа и разни други работи - повече подробности има в кърмаческия подфорум и темата която ти дадох. Най-бавно с намаляване на храненията с кърма и вкарване на добавка като постепенно изместиш кърмата с добавката.

# 184
Ч.Н.2008 ГОДИНА !!! ПОСРЕЩНЕТЕ Я С РАДОСТ, ИЗЖИВЕЙТЕ Я С ЛЮБОВ, ИЗПРАТЕТЕ Я С УСПЕХИ !!!С  пожелания към всички във форума от   мама  geri737 newsm10 newsm10 newsm10

# 185
  • Торонто/Сливен
Момичета, имам едно питане. Международният ми паспорт изтича април тази година. В него имам 10-годишна американска виза. Какви са стъпките за смяна на паспорта и какво става с визата в случай на нов паспорт? Ако има някакво значение, да уточня, че нямаме намерение да излизаме извън Канада тази година (може би чак за Нова Година).
Много ви благодаря!  bouquet

# 186
nadi_n, ние имахме подобен проблем. Успяхме обаче да си сменим паспортите лично, защото по това време бяхме на почивка в България. Когато отидохме да си вземем новите паспорти, обяснихме че искаме да запазим старите, заради наличие на визи в тях, които ни трябват. Жената продупчи старите ни паспорти и ни даде да попълним специална декларация. В този документ попълнихме личните си данни; посочва се до кога ще държим старите си паспорти и на коя дата ще ги върнем лично или чрез консулството; подробно се описват причините, които налагат задържането на старите паспорти. След като и дадохме подписани декларациите, си взехме и старите, но вече перфорирани паспорти. До сега не се е налагало да ползваме визите в тях и не знам дали би имало проблем при преминаване на граница.

# 187
Процедурата е както я е описала Mama Desislava . Минавала съм с продупчен паспорт и с нов. Нямаше никакъв проблем. Просто представяш и двата паспорта. В моя освен виза имах и сменена фамилия.

# 188
Аз не мога - за сега не бързам, но на първо място трябва да си изясниш за колко време искаш да го направиш. Виж тази тема. Най-бързо - с хапчета. По-бавно с градински чай, зелеви листа и разни други работи - повече подробности има в кърмаческия подфорум и темата която ти дадох. Най-бавно с намаляване на храненията с кърма и вкарване на добавка като постепенно изместиш кърмата с добавката.

Шеметче, мерси за линка  Hug . Ама в тая тема не казват много много как точно да се прави отбиването. А по-скоро обсъждат кога Thinking . Аз лично намирам, че са малко крайни там - да се отбива бебето след 2 годинки и прочие  Shocked Все пак беше интересно. Ще разгледам и кърмаческия подфорум. А иначе -  не че бързам ужасно много, но ми се ще да видя Дубай и без бебе в ръце нон-стоп, но ако не мога да я оставя на никого за повече от час, два..  newsm78 .

нади_н - и на мен ми се е случвало същото с продупчването на старите паспорти.

# 189
Здравейте канадски моми4ета,как е настроението след празниците?Кими така свикна покрай празниците да полу4ава подарьци,4е сега като ни идват гости е много интересна пита ме: На Кими подарьк има ли? Laughing  Голям образ е,но ще трябва да по4ака за още подарьци другият месец когато има РД.
При мен вси4ко си трьгна пак по старо му. Майка ми след един месец си трьгва Rolling Eyes и тогава ще стане интерестно  Laughingс 2 малки деца на главата. #Crazy Няма как трябва да се справя някак си,трудното ще е в на4алото докато влезна в релси и си изработя някаква програма да се справям сама с вси4ко.Сега ходя с каката на Английски следобяд,а след както Дени навьрши 6м. смятам да продьлжа да ходя и с 2-та, 4е ина4е няма да издьржа в кьщи.
Искам да ви питам между другото ако имате кабелна кьм кои сте? Роджьрс или някоя друга компания?Ако имате инфо. за други компании без Роджьрс откьдето можем да си пуснем кабелна,моля Ви се пишете ми кои са те:hug: Hug Hug
Ще ви по4ерпя виртуално.
Лека ве4ер.

# 190
Emi, успех с отбиването, щом си решила. Според мен най-добрият вариант е бавно да заместваш кърмене с формула както е обяснено в статията. Peace

kivito, имам няколко въпроса. Каката ходила ли е на детска градина преди да се роди бебето? Смяташ ли че би ти било по-лесно ако ходеше на детска сега? Много се чудя дали да запиша Виктория, обадиха ни се че има свободно място, но аз някак си не мога да се реша.  Sad

# 191
Здравейте момичета,

Еми наистина както ти е казала и Гаргамелчо, най безболезнено ,става с постепенното заместване с формула и с останалите пюрета и каши.Така постепенно кърмата намалява ,а детето си привиква към другите храни. При мен така с е получи, когато Дани беше между 7- 8 месец. Стана постепенно и без проблем както за него така и за мен.

Нади_н, за паспорта решениеот е така както са ти описали другите момичета, след като ти изтекат и визите и им го връщаш.

Поздрави на всички мами.

# 192
  • Canada
shemet_neveroiaten, върти ми се в главата, че ти захранва Марти на 6 месеца, може ли да ми кажеш на кратко как процедира? В голяма чуденка съм дали да започвам с каша или със зеленчуково пюре...  Thinking А се чудя, защото наддава добре, с тези каши да не го напомпя съвсем детето?

# 193
MrsK, аз започнах с каша, така ме посъветва педиатърката, но напоследък все повече попадам на информация че кашите не се усвояват никак добре и в действителност не са полезни по никакъв начин. Доктор Нюман препоръчва захранването да започне с плодове или зеленчуци, като кое ще избереш зависи най вече от твоите предпочитания и сезона.
ще потърся линка.

# 194
  • Canada
Гаргамелчо, мерси много за бързия отговор. И аз като че ли клоня към варианта "не с каша", като се чудя в такъв случай кога да я предложа нея - след въведени зеленчуци и плодове или между тях?
Другото, което силно ме вълнува в момента, е водата. Смятам да предлагам вода от момента на захранване, но каква? Четох, че става всякаква - от чешмата, бутилирана, кладенчова от проверен кладенец, даже в аналога на този форум тук прочетох, че имало смисъл да се преварява само до 4 месеца на бебето. На мен ми се струва раничко да се спре до тая възраст.  Thinking
Ако сте купували вода, какви марки сте избирали за бебетата си?
Мислех и за варианта за добре източена вода, прекарана през кана Брита, но имам смътен спомен, че четох някъде за въглена, който се ползва - също не било добре за бебо...

Общи условия

Активация на акаунт