Коледната тема на канадките - 20

• 20 703
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • Vaudreuil Canada
MrsK започнах захранване точно на 6 месеца с каша от кафяв ориз на My organic baby. После продължих със зеленчуци като вкарах много голям набор от зеленчуци преди да започна да вкарвам плодове - тях ги отричат заради киселинността. Преди обаче да направим 7 месеца бях въвела и един вид месо - заради хемоглобина. Всъщност май въведох 3-4 вида месо преди плодовете. Най-удачен вариант за въвеждане на плодови пюрета при нас се оказа да ги смесвам с кашата. Не че иначе не ги яде но ако ги яде чисти после май го боли коремче и се гърчеше милото като при колики та с кашата не беше толкова дразнещ ефекта.

За мамите на 5-6 месечни деца да споделя нещо, което току що прочетох от д-р Спок - ако искате да научите дребните да пият от чаша сега е момента да започнете - аз се оказа че съм закъсняла  ooooh!  ама късно го прочетох. Въпреки многото и спорни мнения за въпросния доктор аз откривам че доста от нещата които е написал са си все така валидни и в момента съвсем нови издания пишат същите работи. А изданието което чета е от преди моето раждане.....

# 196
Шемет, Д-р Спок и според мен си е много валиден и днес. Моята книга, която си я примъкнах от БГ е от моето раждане. Когато имахме "проблеми", нови родители, незнаем какво да правим .... тръгна да чета Д-р Спок и намирам отговорите. Дори една приятелка бяха у дома на гости, имаше проблем с нейното 2 годишно момиченце ( не си даваше мръсния памперс и неискаше да я сменят) - Д-р Спок имаше теория, преведохме и приложихме успешно на момента.... сега приятелката ми разбра и погледна под различен ъгъл.

Ние захранихме малко по-рано от 6 месеца, теглото ни падна а бяхме 5 месеца и половина та доктора ни каза да почнем с Оризова каша. И до ден днешен за вечеря си му давам само оризова каша, защото изглежда доста добре я понася и не го затормозява за нощното спане. И аз захраних със зеленчуци. Братовчедка ми в БГ захрани с плодове и малката само сладко иска да яде сега, така че реших ние да сме на зеленчуци.
Успех!

# 197
MrsK , аз започнах захранването по препоръка на педиатъра  с плодови, после зеленчукови пюрета и накрая каша. не сме имали никакви проблеми с захранването и с храните. Проблема ни е единствено че не сме много по яденето и си изяждаме порцията  с много занимания  от моя страна, но така си остана и до момента. За водата давах му преварена до към 8 месец и след това чешмяна през кана Брита. Това е моят опит.

# 198
  • Торонто/Сливен
Момичета много ви благодаря за отговорите.  bouquet

# 199
  • Pierrefonds, CA

Yanadark, забелязала ли си във филтрираната вода песъчинки ( от филтъра) ?

Мнооого е възможно да я захвърля тази кана  Outta Joint 

# 200
Здравейте, момичета!
При нас тези дни са по-трудни - на Филип му избиват 4 зъба наведнъж и е станал един мрънкав, по едно време отказа да яде и се бях постреснала /добре, че една прияталка ме успокои, че и нейното дете не ядяло като му никнели зъби/. Сега вече е по-добре и се надявам скоро да влезе в обичайния си ритъм  Praynig
MrsK за захранването - и аз доста се колебах с кое да започна и изчетох доста из нета - пише, че няма значение в какъв ред ще дадеш новата храна - дали първо каша или зеленчуково пюре, зависело си от детето и да се съобразиш с неговите вкусове. Важното е да приеме с удоволствие новата храна и да му харесва. eat За Филип досега не съм намерила каша дето да хареса - яде няколко лъжици само когато е много гладен, иначе я плюе и чак си бърчи и носа  Rage Иначе аз започнах с зеленчукови пюрета органик - на президент чоис и на хенкел. Успех със захранването и само по 1 нова храна давай да следиш за алергиите - ние вече си имаме към млечния белтък  Sad

# 201
  • Торонто/Сливен
Момичета, аз пак съм с питанка. Embarassed Какъв препарат използвате за премахване на петна от дрехи? Дени има 2 блузи надраскани с фулмастер (по една чертичка само) и не знам как да ги махна. Не се изпират. ooooh!

# 202

Yanadark, забелязала ли си във филтрираната вода песъчинки ( от филтъра) ?

Мнооого е възможно да я захвърля тази кана  Outta Joint 
Ние ползваме приставка за чешмата на " Брита " и не съм забелязала да има песъчинки. Пълним с нея една голяма кана за хладилника и утайки по дъното не е имало, поне засега.

# 203
  • Vaudreuil Canada
Ние не сме много достоверен източник на информация за вода щото още я гледаме подозрително и рядко пием но за яденето на малкия до 1 годинка ползвах чешмяна преварена а след годинката минах на трапезна NAYA.

# 204
  • Pierrefonds, CA
 Като налея в бяла чаша и се виждат песъчинки от филтъра, нали има някакъв въглен вътре и той се разпада  Tired Та малко се притесних Simple Smile. Преди 2-3 год. слагах филтър на чешмата, на др.фирма и такъв проблем не е имало  Rolling Eyes
Изглежда, че пак ще се минава на бутилирана .

# 205
  • Canada
Момичета, мерси много за отговорите!   bouquet  bouquet  bouquet  Hug
shemet_neveroiaten, ти май наистина си въвеждала храни много изтензивно - за 1 месец казваш каша, много зеленчуци, че и един вид месо. Браво на теб. Аз за сега не виждам да има голямо разнообразие на зеленчукови пюрета. Ти всичко готово от магазина ли ползва или и ти приготвя? И още едно питане: когато си смесвала плодово пюре с каша, кашата пак ли с кърма я прави или с вода?
denzul, и аз като говорих с нашия доктор, той ми направи примерна схема от 5 месеца и половина. Но ние решихме да е от 6. Аз не знаех, че ориз може да се дава всеки ден. Не запича ли?
Yanadark, мерси и на теб. Аз обаче не мисля да го занимавам, за да яде. Ако и когато иска. Точно днес четох, че наша е грижата какво и как да се поднася за ядене, а на децата - колко и кога.  Simple Smile
AAlexa, и аз съм го чела това, да се съобразиш с вкусовете на детенце, само дето не пишат как точно  Wink, то милото нали още нищо не е опитало.  Simple Smile Мерси за съветите, да, смятам по една нова храна за 3 дни да въвеждам.   bouquet
Още веднъж, благодаря, много се отзивчиви и мили всички!

# 206
MrsK, така като те чета, май по-скоро ще ти допадне педагогическото захранване.

# 207
Ако и когато иска. Точно днес четох, че наша е грижата какво и как да се поднася за ядене, а на децата - колко и кога.

И аз в това вярвах като започнах да захранвам. Laughing Но ми се падна едно злоядо млекопитаещо което просто ме довеждаше до ръба на всяко сядане на масата Joy
Убедена съм че здраво бебе гладно няма да остане, но вярвай ми не е толкова лесно да си прибереш пълната купичка с бебешка храна която внимателно си приготвяла повече от половин час от специално подбрани продукти.
Аз в началото приготвях дори кашата сама, бурканчета така и не прояде.. ама те зеленчуковите и месните и на мен са ми гадни, пък и наистина изборът е минимален. Иначе има поне 3 различни марки органик.

При нас се получи така, че започнахме по схема и бързо бързо минахме на педагогическо захранване като ми поизтъняха нервите Wink

За каните Брита мога да кажа че е нормално да имат малко утайка, ние ползвахме такива преди. Сега сме на бутилирана вода. Вземаме едни големи туби от коско.. тази ми е по-вкусна определено.

# 208
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten, ти май наистина си въвеждала храни много изтензивно - за 1 месец казваш каша, много зеленчуци, че и един вид месо. Браво на теб. Аз за сега не виждам да има голямо разнообразие на зеленчукови пюрета. Ти всичко готово от магазина ли ползва или и ти приготвя? И още едно питане: когато си смесвала плодово пюре с каша, кашата пак ли с кърма я прави или с вода?

Изобщо не съм бързала - месото го въведох паралелно със зеленчуците. Ето какво се получи до момента - по възраст на въвеждане на продукта. Аз обаче си бях в БГ когато започнах и имах по-богат набор от готови пюрета - почти нищо по време на захранването не съм готвила сама - сега обаче приготвям разни домашни пюрета за да обогатя програмата.

Възраст   Нов продукт
6м   оризова каша
6м 8д   моркови
6м 11д   тиква
6м 14д   картоф
6м 17д   тиквичка
6м 22д   царевица
6м 25д   пуйка
6м 29д   броколи
7м 1д   фин пащърнак
7м 4д   карфиол
7м 8д   грах
7м 11д   сладък картоф
7м 15д   зелен фасул
7м 18д   круша
7м 22д   ябълки
7м 26д   сливи
7м 29д   пилешко месо
8м 1д   плазмон без глутен
8м 4д   банан
8м 9д   праскова
8м 12д   черна боровинка
8м 15д   агнешко
8м 18д   кайсия
8м 21д   телешко
8м 26д   шипки
8м 31д   масло и корени от магданоз
9м 3д   манго
9м 6д   домат
10м 4д   ананас
10м 8д   елда
10м 11д   леща
10м 14д   киви
10м 17д   заек
10м 21д   органик кисело мляко
10м 25д   овесена каша
10м 30д   каша от ечемик
11м 3д   сирене
11м 6д   бисквити плазмон с глутен
11м 9д   обикновено кисело мляко
11м 12д   пшеница
12м2д   малини
12м5д   жълтък
12м12д   червена чушка
12м17д   спанак
12м20д   макарони
12м23д   ягода
Всички плодове и зеленчуци с изключение на банана са давани в пюриран вид единствено банана го яде суров.

# 209
Моми4ета никой ли не знае друг кабелен опертор освен "ROGERS"?

Общи условия

Активация на акаунт