Коледната тема на канадките - 20

• 21 489
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  • Pierrefonds, CA
Здравей
Аз съм в Монтреал и ми предстои раждане на 6 февруари. Ако искаш пиши. Нямам кой знае колко опит, но ще се опитам да бъда полезна.

sheba, секцио ли ти е насрочено ?

# 61
Здравейте канадски мами.
Аз съм ново попълнение за тази държава, както и сред съсловието на мамите /бъдещи/ на 6 февруари ми е термина. Лесно ли се гледа дете в тази държава. Това ми е първото и да си кажа вече започнах да имам някои страхове. В България все още ми се виждаха лесни нещата. Чувам, че методите тук за отглеждане на дете са по различни от българските. Кой вариант за раждане предпочетохте или ще предпочетете - аз съм се спряла на епидурална анестезия. Може ли да се разчита на докторите в тази държава? Аз ще раждам - предполагам в Sacre-Coeur. Там отидох на преглед за първи път преди седмица. Искаха да ме прехвърлят в друга, защото тази била за рискови бременности. Коремът ми е малък за 32 ра седмица и ми назначиха и гледане с друг ехограф. Може би ще остана в същата. Показателите на бебо са добре. Още не съм получила изследванията , но се надявам и моите да са.
Първо дете, първа Коледа извън България, за първи път в Канада......И се надявам не за първи път да имам късмет.
Монтреал.

# 62
Здравейте мадами,
Отдавна не съм ви разказвала за моите перипетии с гестационния диабет и третирането му в Канада. Още не съм родила, но вече съм почти на финала и реших сега като за предпоследно да разкажа какво се случва с мен, за да има все пак някакво инфо и на тази тема.
Както и преди съм споменавала, никой от близките ми однини не е диабетик. Отначало ме пробваха на диета, но за съжаление диетата не проработи и ме метнаха на инсулин. Вече почти 2 месеца съм на инсулин и дивашка диета- свиква се. Целта оправдава средствата според Макиавели, а и според мен.
На последния прегледи при ендокриноложката д-р Розентал при Диабетен център в Трилиум Хоспитал в Етобико, Торонто ми бе казано категорично, че в рамките на следващите 10 години рискът да развия диабет Тип В е 50:50. Същото беше потвърдено и от диетолог, с тази разлика, че диетоложката бе по-оптимистична в смисъл насърчавайки ме към здравословно хранене, каза, че е много вероятно да се размина с диабет в следващите 10г, и мога да го отложа в бъдещето. С две думи говорим само за отсрочка. Вероятността да развия инсулинозависим диабет е 2-3%, което било много малко, аз ги оспорих естествено, защото все пак гест диабет се развива при 5% от бременностите само  Grinning, с две думи аз вече съм в графа изключения.
Направиха ми последен видеозон в 36-та седмица, бебко е с нормални размери, околоплодните води са в нормално количество, в резултат, на което ме очаква нормално планирано предизвикано раждане, което е най-добрият възможен вариант за мен. Помолих да бъде направено по-рано, но ми беше отказано, понеже нямало пречина, според обстетришънката това не било рискова бременност, и няма основание да се прави преди датата, която тя вече е насрочила. Ежеседмично ходя и на нон-стрес тест,т.е. мерене на тонове. С две думи всеки ден почти съм по д-ри, болници и изследвания.
Остават ми броени дни стискайте ми палци, надявам се всичко да мине нормално. Аз вече не съм чак толкова притеснена и приемам нещата малко по-философски, просто нямам търпение този кошмар да свърши. Все пак евала на внимание и грижи от страна на всички д-ри, сестри и диетолози, които ме следиха през цялото време. Огромно внимание, а и бяха толкова съвестни- изумявали са ме на моменти.
Обещавам след раждането живот и здраве да се включа отново и тогава ще разкажа какво се е случило, за да може както вече казах, ако някой някога изпадне в подобна ситуация да е наясно какво следва, какви са перспективите и да се чувства малко по-спокойно.
х х х х

# 63
  • Торонто/Сливен

Честит първи рожден ден на Марти!

Да е жив и здрав! Щастливо и безгрижно детство му желая!

Коконка, стискам палци, всичко на финала да е наред. Преживяното от теб звучи много тежко. Confused

# 64
  • Canada,Montreal,L'île-Perrot,Pincourt
shemet_neveroiaten -ЧЕСТИТ ВИ РОЖДЕННИК -жив и здрав и много да ви радва.

Пиши по касно да кажеш как мина таржеството.  Naughty Grinning

# 65
shemet_neveroiaten - копираш линка и го пеистваш и ще видиш снимките  Simple Smile
smuty - моето бебе е на 7 месеца на морето - ако хотельт е с повече звезди няма проблем с хигиената. Както казах там кьдето бяхме има всички условия за бебе - донесоха ми и бебшко креватче в стята.
sheba - лека бременност и не се притеснявай, тук раждането и болниците са по-добре уредени от БГ.
kokonka  - леко раждане, дано мине бьрзо и безболезнено  Peace

# 66
от 7 до 5 има 2 месеца разлика

# 67
  • Pierrefonds, CA
Честит Рожден Ден, Марти ! Много здраве, смях и игри ! 

Весел празник , shemet_neveroiaten !      bouquet

# 68
Честит Рожден ден на Марти!
Да бъде жив и здрав и много щастлив! Весел празник!
newsm59 newsm59

# 69
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten - копираш линка и го пеистваш и ще видиш снимките  Simple Smile
Тц ... не става.
от 7 до 5 има 2 месеца разлика
Докато се натуткате да тръгнете и 2-та месеца ще се стопят. Има и друг вариант - отивате сега и се връщате като дребосъчето стане на 7 месеца Simple Smile още по-гот - кажи после че не съм подстрекател  Mr. Green

Благодаря за поздравите за първата годинка на Марти - аз преди няколко дни си препрочитах честитките от Вас от преди една година - много мило ми беше - и тогава и сега Simple Smile
А от нас малка почерпка с вече готовата торта Simple Smile Да се надяваме, че няма да се разпадне преди да я опитаме  Wink

# 70

Честит рожден ден на Марти! Да е весел, умен, здрав и бодър! Да бъде гордостта на тати и слабостта на мама  Wink
Весел празник на семейство Шеметни ! Heart Eyes

# 71
  • Canada
Честит първи Рожден Ден на Марти!
Да бъде много здрав, весел и щастлив! Heart Eyes Heart Eyes

Шеметче, весел празник! Hug

kokonka   - наистина си имала преживявания... Sad Стискам палци всичко да е наред на финала fingerscrossed
sheba  - наслаждавай се на коледните празници, че догодина няма да е същото Grinning Sacre-Coeur е добра болница, разбира се че ще имаш късмет Peace 

# 72
  • Canada
Честит първи рожден ден на Марти!
Шеметната, да ти е жив и здрав и късметлия!

Тортата дело на мама ли е?

Коконка, сърцето ми се сви. Какво ли не правим, на какво ли не сме съгласни за децата си. Леко и безпроблемно раждане ти желая. Предстои ти най-шастливото посрещане на празниците Hug
AAlexa, мъничко ти завидях Embarassed Моят мъж каза, че ще ме води в Куба, само ако обещая една година да не си ходя до БГ Sad. Пък мен все си ме тегли към Родината, та Куба за сега само на снимки ще гледам.
Наде, честит рожден ден на Дени със закъснение! Да расте здраво и палаво дете!

# 73
Честит 1-ви Рожден Ден на Марти!
Пожелавам му да расте здрав и силен,
умен и чаровен и много щастлив!
Нека има радостно и незабравимо детство!
Shemetke, весел празник!

Първо дете, първа Коледа извън България, за първи път в Канада.....

sheba, винаги има първи път. Постарай се да си я направите хубава тази Коледа, защото първата винаги се помни. Догодина пък ще празнувате първата си Коледа трима.  Peace
kokonka, леко раждане ти пожелавам и дано наистина както казваш с раждането да свърши тази инсулинова терапия, на която си подложена. Доста се измъчи с тази бременност, но както казва Снежи на какво ли не бихме се подложили ние майките в името на детето си.
AAlexa, много добре сте си изкарали значи. Ама снимки така и не видяхме да си оплакнем очите поне.  Heart Eyes

# 74
Честит 1-ви Рожден ден на Марти! Да растеш здрав и много щастлив!
Весело и безгрижно детство!
 baloni baloni baloni
Честит рожденик Шеметке!Да терадва и винаги да те прави горда и щастлива мама!

Страхотна торта си направила, направо произведение на изкуството! Браво на мама!

smile3510

smuty и аз мисля ,че не е проблем да заведете бебчо на море,ако искаш изчакай да стане на 7 месеца. Аз водих Дани когато беше на 8 месеца и той много се забавляваше ,като има предвид че ние стояхме там 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт