Коледната тема на канадките - 20

• 20 690
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • Canada
Какво е плазмон  Embarassed ?
shemet_neveroiaten, мерси много за инфото, систематизирано и изчерпателно. Определено ще взаимствам идеи (доколкото мога да ги осъществя Simple Smile ).
Гаргамелчо, аз съм оптимист и се надявам дечко да прилича на мен и татко си - всеядни сме.  Mr. Green
Вери, (в старите теми за захранване виждам физиономийката на твоята сладурана Simple Smile ) четох и за педагогическото, но се притеснявам, че не са сигурни продуктите, които ние консумираме. Ако си бях в БГ, определено бих пробвала с доста работи от градината на баба ми.
Вие тук откъде си пазарувате БИО? Ние не купуваме такива, но малко по малко мисля да започнем...

kivito, ние сме на Видеотрон, но не зная има ли ги при вас.

# 211
KIVITO, ние сме към Видеотрон, но кабелната е включена в наема и не знам как им вървят цените и пакетите.

# 212
Плазмон в БГ са бебешки бисквитки без глутен. Мисля, че имаха и макаронени изделия, най- вече кус кус. Някои майки слагат бисквитите в АМ да стане по-гъсто, на каша. Но аз това не съм го правила. Даже доста време давах АМ отделно от зеленчуковото пюре. Прибавях го само към кашата. А био продукти все още не съм купувала. Де да знам, сякаш много им нямам вяра, че са такива. Но аз съм си по принцип мнителна.  Laughing В България всичко си приготвях сама: каши, пюрета...Купувала съм всичко от обикновения пазар, нямахме сигурна градинка. Предпочитах да знам какво има в яденето на Маги.

# 213
  • Vaudreuil Canada
Глутеновите бисквити на Плазмон са същите като тукашните Heinz едни такива продълговати като бишкоти или доста дебело и удължено котешко езиче.  Оказа се, че и двата вида са италиански Simple Smile Явно само наименованието им е различно, а производителя е един и същ.
Органик-продукти можеш да намериш в Loblaws, IGA, Metro - при пресните зеленчуци и плодове и при наклъцканите салати, а замразените са обикновено в отделни фризери - там са и разни диетични продукти, отделни хладилни рафтове има за млечни продукти и яйца.
Органик-пюрета има на Президентс Чойс, My organic baby, Heinz - ама тия са с много ароматни подправки и моя змей не ги яде, Earth's Best - рядко но се срещат. Всички без последните имат и органик-каши. Само гледай като пазаруваш да си пише органик на тях защото Президентс Чойс и Heinz имат и обикновена серия, в повечето случаи с по-богат асортимент.

# 214
Кивито, нямате ли Shaw Cable?

# 215
Не съм забелязала досега утайка в каната Брита, но щом казвате ще обърна внимание.

MrsK и аз си мислех така да го оставям когато и колкото иска детето, и не очаквах д а имаме проблем с храненето точно защото и ние сме всеядни вкъщи, но не се получи. просто за Дани яденето не  е нещо важно. Не че не е гладен или че някоя храна не му харесва, но когато започне да се храни  яде си нормално с апетит до към 5-тата лъжичка и след това започва да се върти и да си търси други занимания. и ако има с какво да се занимава си изяжда всичко, но ако не си играе с нещо или да гледа филмче или книжка  спира да яде.така ,че аз предпочетох на мен да ми е трудно отколкото да го оставя гладен. Опитах и с вариянта да го оставя и тои като огладнее ,сам да поиска и да яде, но той когато огладнее пак прави същото яде съвсем малки количества които въобще не са достатъчни. Така ,че нямам друг избор колкото и да не ми се занимава ,на всяко хранене го правя, дори вече и рядко се нервирам от това,не мога да го оставя защото сега расте и са необходими доста храни от различни продукти на организма му. Имах приятелка която беше на принципа да го оставя и колкото иска толкова, но след като три месеца подред детето не наддаде ,а даже върна на килограми, педиатъра им препоръча да следи внимателно какво яде детето и да го храни редовно.Та аз бях много учудена като я видях след това да тича след детето и да го храни както бабите правеха в Бг, тичайки след него докато то си играе.
Дано вие да имате апетит . Безпроблемно захранване пожелавам.

# 216
Хей, Гаргамелчо честита ти лентичка! Весело и безпроблемно бременеене!  Laughing

Бях чела тук из форума, че е по-добре каките да се дават на детска градина преди да се появи бебето, защото да са свикнали с детската до появата на бебето. Не изведнъж да се появат много новости в техният живот, като бебе, което отнема цялото внимание на родителите и трудно адаптиране в детската ( това в случай, че мислиш да я даваш след това) Но сега при това положение незнам дали е  финансово разумно да се направи.

# 217
  • Vaudreuil Canada
Гаргамелчо честита ти лентичка - заподозрях аз нещо като заразпитва за градината, ама реших да не те дърпам пак по темата пък тогава още я нямаше тази лентичка, защото специално погледнах в подписа ти.

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 03:56 от shemet_neveroiaten

# 218
  • Pierrefonds, CA
Гаргамелчо, ЧЕСТИТО и от мен !     bouquet

Аз пък нямаше да разбера скоро, понеже съм изключила аватарите и подписите  [/size]Laughing

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 06:03 от Eli===

# 219
Момичета,и аз имам един ваканционен въпрос към тези,които са пътували с децата си до Куба или Мексико...
Поставяли ли сте им противохепатитни ваксини?По-специално комбинираната за тип A и B?

# 220
Здравейте момичета!

Аз не мога - за сега не бързам, но на първо място трябва да си изясниш за колко време искаш да го направиш. Виж тази тема. Най-бързо - с хапчета. По-бавно с градински чай, зелеви листа и разни други работи - повече подробности има в кърмаческия подфорум и темата която ти дадох. Най-бавно с намаляване на храненията с кърма и вкарване на добавка като постепенно изместиш кърмата с добавката.

Шеметче, мерси за линка  Hug . Ама в тая тема не казват много много как точно да се прави отбиването. А по-скоро обсъждат кога Thinking . Аз лично намирам, че са малко крайни там - да се отбива бебето след 2 годинки и прочие  Shocked

Мисля че не са крайни,  виж кой още препоръчва същото:

The Canadian Paediatric Society, Dietitians of Canada, Health Canada and the World Health Organization recommend exclusive breastfeeding for the first six months of life, and continuing with complementary foods for up to two years and beyond (1, 2).

http://www.cps.ca/English/statements/CP/cp04-01.htm

Гаргамелчо, честита бременност!!!

За кашите ми прави впечатление, ще е много беден изборът на безмлечни каши. Не че съм гледала кой знае колко, но поне с Нестле е така. Аз си купих The Baby Book на докторите Сиърс и май ще следвам техните препоръки. Една от тях е да се дават на детето само органик продукти, ке направя всичко възможно да го направя, ама поне в кварталния ни магазин не видях много голямо разнообразие на такива продукти. Ама ще търся още, разбира се.

# 221
Благодаря ви момичета Hug
Малко неочаквано стана, но пък съм много хепи, защото ще е лятно бебе, както си мечтаех. Спомням си, че последният път като се обсъждаше темата се жалвах на мъжа ми на шега че сме изпуснали момента за лятно бебе, точно беше тръгнало да ми идва.. на следващият ден взе че ми спря Crazy

Писанке, решихме да не я даваме, защото така или иначе ще я спра като се роди бебето, няма смисъл от целият този стрес сега, пък и е студено и ме е страх че ще е все болна.. но най-вече в групата всички деца са по-малки, страхувам се че ще е крачка назад ако я дам сега. Тя точно започна да приказва разбираемо, а и ходим на гърнето без инциденти от няколко седмици.
Видях им рисуването и заниманията какво представляват, само клепат с ръце, нищо не им се говори, видях как децата ядяха пластелин и учителките само им правеха забележка и ги оставяха да си го примляскват и някак си не смятам че ще е ползотворно това начинание..

heureuse, органик безмлечни каши на Президент Чойсе можеш да намериш в Лоблас, Макси и Провиго мисля че беше. Освен тези, знам със сигурност че Органик Байби имат няколко вида безмлечни. Хеинз също имат безмлечни, но не знам дали са органик.

# 222
  • Canada
Момичета, мерси още веднъж за споделеното и за съветите!

Гаргамелчо, честита бременност! Да е лека и безпроблемна! Знае ли се вече пола на бебето? Ако смятам правилно е като нашето горе долу - края на юли, началото на август, нали?

Ние вчера взехме стол за хранене, мъжът ми го сглоби и сложихме малчо да го пробва... ами той вече изглежда голям в него! Детенце. Толкова бързо растат!

# 223
HEINZ имат 6 вида (по 2 от етап ) органични сереали и всичките май са безмлечни. Имат също доста органични пюрета. Органични са всички пурета на Mere poule. Продават се в QC - за другите провинции не знам - една добра алтернатива за неяата които липсват от другите марки. Аз засега това съм купувала. Ще пробвам и на President choise другата седмица. Не всичко може да се приготвя домашно, а и поне около нас асортимента на органичните пресни зеленчуци не е голям за съжаление. Триабва да огледам секциата за замразени на loblaws -ано има нещо от сорта на зелен боб и т.н.
Марти стана на 6 месеца вече и вчера показа на докторката всичките си магарии Simple Smile Днес ще давам морков -дано го хареса  Mr. Green

# 224
  • Vaudreuil Canada
Mere poule не е изцяло органик, но и аз взимам от тях - готовите манджички хич не са лоши. Плодовите и зеленчуковите пюрета също ми харесват само месните пюрета не ме кефят - някак си миришат много на пастет. Чашките от тези пюрета можете да ползвате за да замразявате ваши комбинации и после да ги прехвърляте в пликчета защото иначе няма как да ги затворите.
От замразената секция на Loblaws взимам комбинирани зеленчуци - карфиол, морков, броколи и зелен фасул и си ги варя по колкото ми трябва в комбинация с картофи и пащърнак. Пащърнака обичайно го правя отделно и го замразявам - няма органик или поне аз не съм намирала а много го харесваме.
Органик каши и пюрета в Махi едва ли ще намерите същото важи и за Super С.
Органик продукти, които съм намирала в Loblaws - замразено пиле, замразени комбинирани зеленчуци, замразени аспержи (още не сме ги яли), замразен грах, замразен фасул, замразена царевица, замразен зелен боб, замразени броколи, замразен карфиол, замразени плодове и гъби също има но не съм взимала, мляко 3.25%, яйца, кашкавал, масло, ябълки, круши, банани, портокали, авокадо, картофи, домати, целина, броколи, зеле, брюкселско зеле, аспержи, спанак, моркови. Може да има и други ама не се сещам в момента а и сезона е такъв - сигурно по-натам ще има по-богат избор.

Общи условия

Активация на акаунт