Канада - 19

• 26 370
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Здравийте момичета,  Simple Smile
Снежи ,получих имената на децата и смятам тези дни да им пусна картичките.
Милла -мерси много за информацията за Сент Мери, аз също си мисля за името newsm78 още от сега и не знам как да се справя,тъй като ,дай Боже, ние ще имаме момченце искаме да вземе второто име на баща си , ще може ли второто име да приеме окончане ОВ , и нещо не ми се вярва тук бащиното име  да се числи към първото име , а иначе знам че в срок от 30 дни можеш да смениш името и ,че от фамилните имена на маийката или бащата , които взема детето не мож да се промени даже и една буква, защото се водят дела , а това значи много нерви и пари.
Нека майки на момченца да споделят опита си. Simple Smile

# 91
Второто име е като второ собствено. Ако детенце не си харесва първото, може да си ползва второто без проблем. Второто ако искаш може да го пишеш както си е бг традицията с ов и никой нищо няма да ти каже. Общо взето почти никъде не те питата за второто име така или иначе, но гледай да не стане много дълго защото после като вадите документи може да те питат как да го съкращават и в крайна сметка ще си имаш проблеми ако не може да се смести в полето.
Само за пример, моето второ име е Цветкова.. е да ама не, не се побирало, нямало как да се напише цялото и така стана Цветко... е, сега в единият паспорт е така, в другия иначе. Crossing Arms Не че на някой му е направило впечатление Whistling направо не знам какво ще стане ако трябва да си сменя фамилията с тази на мъжа ми... неговата е екстремно дълга (11 букви) та сигурно и второто ми име ще трябва да си сменя на ЦветWink
Ние решихме проблема за дребната като и сложихме второ име Никол, хем кратко, хем на тати (той си го заслужи по всички параграфи Heart Eyes) Накря всички бяха доволни, майка ми настояваше детето да е с две имена, на мен само Виктория ми беше твърде популярно, таткото е вписан, името е красиво....
Сега обаче си мисля евентуално когато имаме второ и то ли ще има същото второ име ooooh! ха де Joy

Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 04:44 от Гаргамелчо

# 92
Знам, че всяка провинция е със собствени закони и правилници, но реших да кажа как е при нас в БС - в случай, че помогне с нещо.
Преди да дадем името аз се обаждах в посолството да питам как стоят нещата с документите и имената. В обобщен вариант - канадския и бг паспорт може да не са 100% еднакви по имена.
Все пак решихме да е вариант в който да са еднакви, защото после е едно чудене на кой паспорт какво име е. В канадския бащиното име е като мидъл, докато в бг паспорт ще си е бащино -  и в 2та случая без ОВ, и в 2та случая еднакви. 
Както Гаргамелчо е писала дългите имена също са проблем. Аз съм Володиева.... На повечето места съм съкратена до Володие.
 Peace

# 93
  • Vaudreuil Canada
Гаргамелчо много го мислите това второ издание - скоро ще ни зарадваш с лентичка усещам Simple Smile Пък като дойде второто бебоче може за второ име да му сложите твоето първо и всичко ще е наред.
Ние също сложихме първото име на таткото като второ на малкия - демек мидъл но без ОВ и в БГ документите е така.
Като вадих БГ-гражданството ми обясниха че е можело да го пишем и само с две имена първо и фамилия и така щяха да преиздадат бг-акта за раждане, освен ако ние не държим бг-акта да е с 3 имена.

# 94
Гаргамелчо много го мислите това второ издание

Joy като се има предвид колко я мислихме и планувахме дребната.. нова лентичка не чакай от мен ени тайм сун Crazy
плюс това моя милост още не си е намерила работа ooooh!

Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 07:55 от Гаргамелчо

# 95
psichokuk, разбира се, че бащиното име не се числи към първото име тук, но както вече споменах някои местни колкото и да им обясняваш в детската градина и в училище не разбират от дума. И понеже вече имам познати с този проблем затова го споделих.

Това, което сте написали за имената в бг документите ми беше много интересно, много благодаря за инфото. Щом може само име и фамилия, това е добре.

Момичета, намерих си инфо за удължаването на престоя на посетител, благодаря за вниманието.

Споделете ми само, когато правихте ваксини на мъниците си предварително давахте ли им медикамент за сваляне на температурата тоест да предотвратите евентуалното и покачване и какво?
Четох какво пише в книжката, но викам да сравня инфото с вашия опит. Благодаря на пчеличка за споделения опит.

Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 16:40 от milla_

# 96
milla_, моято докторка казваше да давам Темпра след ваксината ако много плаче..... Close
Знам че Тайланол не трябва да се дава в никакъв случай защото пречи на организма да се освободи от някой гадни съставки на ваксините Naughty

# 97
Гаргамелчо, благодаря за отговора. Темпра, атасол и тиленол доколкото разбрах са едно и също нещо - търговските наименования на ацетаминофен.
По принцип  тук предлагат два варианта за сваляне температурата след ваксина - ацетаминофен /тиленол за деца/ и ибопрофен. Исках да чуя вашия опит за това дали преди самата ваксина сте давали, за да предотвратите температурата и кое лекарство сте предпочели и защо.

Благодаря предварително за отговорите.

# 98
Гаргамелчо, каката я отбих преди 9 месеца, не кърмя в тандем и май не ми допада много тази идея. Наскоро имах и болки в гърба - страшна рабора беше.

момичета, парад в Гатино ще има  петък вечерта. Ще ходи ли някой.

# 99
Момичета здравейте.... Hug
ние сме в ПРЕДИНТЕРВЮна треска Mr. Green,но влизам при вас за да попитам за майчинството в Канада.как е уредено,колко продължава.и след това какво ,малко не съм  наясно,с ясли градини

Мерси боку Laughing

# 100
Исках да чуя вашия опит за това дали преди самата ваксина сте давали, за да предотвратите температурата и кое лекарство сте предпочели и защо.

Нашата педиатърка е на мнение, че било хубаво да се дава на детето преди или след самата ваксина Темпра. Един единствен път съм давала преди ваксината на 4 мес. Всъщност от ваксините на 2,4 и 6 мес. бебето ми не е вдигало температура и аз го намирам за малко неуместно да се дава лекарство ей така за всеки случай. Това за мен е като да даваш на здрав човек лекарство без причина. Аз бях решила, че ако вдигне температура тогава ще давам лекарство. Peace

anilevi, успех на интервюто. Майчинството тук е 1 год., през която получаваш 55% от заплатата, която си вземал, но при условие, че имаш 600 работни часа. Освен това за всяка провинция таксите на яслите и градините са различни. Като го гледам това Мерси боку вие май към Квебек сте се запътили, така че по-добре някоя мама от там да ти пише как е.

# 101
Мерси много момичета за съветите , и аз мисля че най- удачно е да се приеме бащиното име без ОВ и така и на БГ акта да бъде, а името на мъжа ми  и тук е лесно за произнасяне , така че няма да има проблеми, ама някои рода от БГ, ако гракнат -какви са тез имена, направо  #2gunfire
А иначе за Квебек майчинството  е :
Матернити-18седмици -70% от заплата
Патернити 5.................-70%..................
Парентал-7...................-70%.....................
                 25.................-55%.....................
Но за това е нужно да имаш необходимите изработени часове
Майката може да ползва всичките тези бенефити без патернити, който е само за бащата.
Тук е описано по- подробно
www.rqap.gouv.qc.ca

# 102
Сестрата, която поставя ваксините на Алекс, ми каза да му дам Темпра, само ако вдигне температура над 38,5 С. Преди това не е необходимо.  Ако  поддържа температура повече от 48 часа, веднага да се потърси лекар. Детето ми вдигна около 38 С само при първата ваксина на 2 месеца. При другите не е вдигал температура.

# 103
Мерси много момичета за съветите , и аз мисля че най- удачно е да се приеме бащиното име без ОВ и така и на БГ акта да бъде, а името на мъжа ми  и тук е лесно за произнасяне , така че няма да има проблеми, ама някои рода от БГ, ако гракнат -какви са тез имена, направо  #2gunfire
А иначе за Квебек майчинството  е :
Матернити-18седмици -70% от заплата
Патернити 5.................-70%..................
Парентал-7...................-70%.....................
                 25.................-55%.....................
Но за това е нужно да имаш необходимите изработени часове
Майката може да ползва всичките тези бенефити без патернити, който е само за бащата.
Тук е описано по- подробно
www.rqap.gouv.qc.ca

Hug

# 104
Наложи ми се да сменям разни настройки на компютъра и все не стигах до форума, но сега съм на линия - пишете ме и мен на новата тема  Embarassed.

Пупонче - време е за среща разбира се Simple Smile Аз предлагах да идеме на кино за/с бебета - всеки четвъртък от 10:30 сутринта било. Ама отавските мами се покриха и така и остана висящо Thinking

Еми в Отава, би ли казала как мина при теб раждането, защото нашето бебе е в същата позиция, в която беше и твоето - по ширината на корема ми, докторите казват че можели да го обърнат, при теб така ли стана? благодаря  Hug

Ирина беше с краката напред, но за жалост това го разбрах едва когато се появих в болницата с контракции. Казаха ми, че шанса за успешно "обръщане" чрез процедура е около 20%. Ако не искам да пробвам директно ме пращат за секцио. Аз реших, че не си струва при толкоз малък шанс, освен това казват че е болезнено и (докторката ми каза) се е случвало бебе да се роди със счупено краче след такава процедура  Shocked Аз веднага реших че отивам на секцио.
По принцип максимален резултат, т.е. бебето да бъде завъртяно на 180 градуса успешно, се случвало само на 30% от опитите. Обясниха ми, че трябва да си в 36-37 седмица, да имаш много околоплодни води и пак имало риск заради пъпната връв. С 2 думи.. не те съветвам да го правиш, но ако искаш имам някаква брошура как точно се наричаше тая процедура, мога да поровя да я намеря. Надявам се дае полезно това инфо.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт