"Симеоновска" диета, за секси дупета! - 2

  • 36 884
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 819
 Ама редче от късичката страна  newsm48

# 181
  • Мнения: X
И аз гледам да готвя от време на време, ама не ми идват наум много неща. Омлети, разни спаначени неща (бях пускала тук рецепта със спанак), печено пиле, пържолки и салати разни....
Готвя за децата, аз карам на сухоежбина повече. Е, тая вечер пържолки съм накиснала в соев сос и сух чесън - баткото ги обича, така че месото ще е това. С голяма салата и винце. Не е зле.

Дайте да пишем кой какво е закусвал/обядвал/вечерял. Така ще черпим идеи една от друга и няма да ни е толкова еднообразно менюто.

# 182
  • Мнения: 10 758
Ама редче от късичката страна  newsm48
Е, да не ставаме нагли все пак Mr. Green
Важното е да си начешем крастата Joy

# 183
  • Мнения: 10 758


Дайте да пишем кой какво е закусвал/обядвал/вечерял. Така ще черпим идеи една от друга и няма да ни е толкова еднообразно менюто.
Вие пишете, аз ще ви следя.Щото аз не готвя и карам само на сухоежбини ooooh!

# 184
  • Мнения: 36
За рецептите в Зоната- аз толкова се запалих, че си взех и книгата "Ние и зоната"- пълна е с рецепти. Лошото е ,че са за много блокове и ме е страх като сготвя нещо, че ще се изкуша и ще хапна повече. Ако искате мога да кача някои рецепти.
Между другото на мен блоковете ми нещо ми се струват малко - закуски 1 блок, обяд 2, вечеря 2 или 3блока.  Общо 8-9. А като си изчислявах по книгата и в интернет трябва да са 11 newsm78
И килцата ми са близо 90 Embarassed Embarassed Embarassed

# 185
  • Мнения: 10 758
А следобедната закуска и тая преди лягане не ги ли броиш newsm78

# 186
  • Мнения: X
Ами аз да почна - вечерята я казах - пържолки, големи салати и червено винце малко.
За обяд хапвахме омлети с малко шунка, 2 домата, филийка пълнозърнест хляб и 1 мандарина.
Закуските и междинните хапвания са лесно, там няма да обяснявам.

За утре не знам, ще пътуваме и ще измисля какво да вземем хем да е режимно, хем да се яде в движение.

# 187
  • Мнения: 36
А следобедната закуска и тая преди лягане не ги ли броиш newsm78
Броя ги- 3 закуски по 1 блок са 3 блока
обяд от 2 блока и вечеря от  3 блока са си точно 8 блока Wink

Вечерята е ОК, но от сутринтта до обяда съм си гладна Sad

Я да кажа моята вечера. -270 гр зелен фасул задушен с 1к.л зехтин, 90 гр. пилешка пържола 1 портокал, 3 маслини и 60 грама бяло вино  chef
В моите листове зеленчуците са основно домати, краставици , чушки , зеле и моркови. Първите три през зимата нямат никакъв вкус и са блудкави. затова цял ден ровя и изчислявам други видове зеленчуци. Надявам се, че правилно съм изчислила зеления фасул за 2 В блока.
ще съм благодарна ако споделите грамажите на други зелечнуци примерно колко е 1 блок печени чушки newsm78
Успях да питам Симеонов за туршия- каза ми 250 грама , ама не се сетих да питам това 1 или 2 блока са newsm78
Дано не ви досаждам с въпросите си Hug

# 188
  • Мнения: 18
И аз да се отчета с три идейки:
(1) например пиле с домати или пиле със зеле: готвиш си нормално, само че вместо мазнина готвиш в 1 пръст водичка и без да мериш количества. Чак преди ядене си отмерваш полагаемото от месото и полагаемото от зеленчука. Аз виинаги взимам зеленчука от лист 1 и останалите въглехидрати взимам с филийки бонус. Ако зеленчука е много дори и по  Лист 1 си взимам половината от зеленчук от лист 1 и си добавям другата половина от полагащия се въглехидрат от плодове, например (или половин филийка).
(2) Другото, което много обичат у нас е печени чушки пълнени с извара. Но така е трудно да определяш порциите и трябва да свършиш това предварително (т.е. колко ти тежи една чушка и колко извара събира). После смесваш изварата с подправки и едно яйчице и пълниш.
(3) По-лесно е следното: пак печени чушки с доматен сос. Доматения сос си го сгъстяваш от домати в буркан, ама съвсем да не остане вода и си го посоляваш и малко зехтинче добавяш и чесън (винаги накрая, иначе и солта и зехтина се прецакват). Измерваш си чушките и си заливаш с доматен сос все едно имаш домати по лист 1 (или взимаш комбинираните редове). Много си пасва със сиренце.

И напомням за гювечетата - идеята си е на Оги и си е страхотна, но трябва внимателно да се следят листовете и да се комбинират половинки редове. Тогава си става супер разнообразно и пълно и вкусно.

# 189
  • Мнения: 18
Опааааа, сега се сещам за запечените броколи в УГО:

Броколки, пиле, кашкавалче, маслинки. Даже си мисля да натоваря брачното да купи такива еднократни "мини тавички" от фолио. Тогава няма да има грешка в количествата. Мериш, печеш и шльоваш   chef

# 190
  • Мнения: X
Идеята за гювечетата е супер! Мерси !

Днес бяхме на път и го карахме на кисело млекче с ядки за междинните закуски, сандвичи с шунка и маслинки за основните хранения.

# 191
  • Мнения: 18
ще се радвам да им хареса на дечицата и да ти свърши работа, че в тоя зор с две деца с малка разлика и най-дребното улеснение си е нещо.

М2М, покажи моля те нещо от книжката, да видим. Дори ако нещо не пасва, поне за идея.

# 192
  • Мнения: 1 218
A как се готви гювече  Embarassed Някой може ли набързо да ме светне, в смисъл знам , че е в едно таквоз гърненце,
ама кое се турга първо кое после...Или нема значение хакваш всичко и кот стане  newsm78

# 193
  • Мнения: 10 758
A как се готви гювече  Embarassed Някой може ли набързо да ме светне, в смисъл знам , че е в едно таквоз гърненце,
ама кое се турга първо кое после...Или нема значение хакваш всичко и кот стане  newsm78
муаш всичко, а най-отгоре пльоскаш яйцето Wink

# 194
  • Мнения: 1 218
Усещам, че таз рецептурка ше ми стане любима  Joy
Голям мерсаж на Бомбето   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт