СНБМ - инициативи - 16 част

• 16 564
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да кажа (естествено, все забравям по нещо), че Краси ще прати програмата в началото на другата седмица. Това за часовете и т.н.

# 136
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Момичета, Краси ми звънна и потвърди датите за обучението другата седмица - 18 и 19. Аз твърдо отивам в събота. Радке, пиле, ти потвърждаваш ли за петък и събота. Звъня и на Силвето да я питам. Други желаещи? Дали някоя от финансовите ни дами иска да се включи, щото все пак за финансиране ще си говорим?

За Събота потвърждавам (освен ако, вие си знаете историята с тухлата...)За Петък ако е след обяд (например от 2-3) също потвърждавам, ако е от сутринта най-вероятно ще ми се наложи да отида на обяд защото имам тест. Все пак ще направя всичко възможно да присъствам на цялото обучение.

Раде, кажи къде ви е обучението, да ти измисля маршрут с гр.транспорт

Танче, най-вероятно ще идвам от Враждебна, та затова ми е такава мъка - първо от враждебна до ФРГИ и после, и до офиса на мъжа ти, направо не се виждам. Не, че няма да се справя, ма си е разкарване и то все по непознати места. А иначе Доли ти е дала адреса на ФРГИ. Сега остава да ми кажеш как от Враждебна да стигна до ФРГИ и от там до мястото на срещата.

# 137
  • София
и аз ок и замалко, като мими  Peace

# 138
Здравейте момичета!
Успешна и щастлива година и от мен!

Натъкнах се на статия за NGO-сектора, в която може да има полезна информация и за вас.
Ето линка: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=446643

# 139
  • На края на вселената!
Макар да е късно, моето мнение за лекарствата от автомат - може, но само ако е направено с разчитане на лична карта. Виждала съм нещо такова по ТВ за автомат за бира - иска се пълнолетие.

Снощи гледах Влади и нейната Мими. Бяха страхотни!

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 10:33 от Томасе

# 140
интервюто мина. някой успя ли да го чуе

# 141
Макар да е късно, моето мнение за лекарствата от автомат - може, но само ако е направено с разчитане на лична карта. Виждала съм нещо такова по ТВ за автомат за бира - иска се пълнолетие.

къде ги гледа Shocked

# 142
Здравейте момичета, имам доста работа и не успявам да пиша.
Вчера имах среща е една дама от Еврофутбол и две други дами, представители на НПО-та.
Еврофутбол се оказа, че имат редовно кампании , при които част от приходите им отиват за тях.
Сега искат да правят кампания „Чакаме бебе”, свързана с бременността.
Това, което искат от нас е да обобщим кои са проблемните области по време на бременността, какво може да се направи , за да се информират по-добре бъдещите майки.
Избистрихме една идея , да речем когато бременната се регистрира първоначално с консултацията да й се дава задължително нещо като брошура с всичко, което би трябвало да знае. Министерство на здравеопазването да е длъжно да я издава.
Да съдържа например обща информация от типа:
„Вие сте бременна ,а не сте болна”
Можете да водите начина си на живот , както досега като трябва да се съобразите с някои условия – например да не се употребява алкохол, цигари и т.н.
МОже да се спортува, ако няма противопоказания според наблюдаващия лекар и т/н/
Трябва да пиете фолиева киселина.
Да сте позитивно настроена и т.н.

Имате право на еди какви си прегледи по НЗОК.
Но е препоръчително да извършите и следните, които не се поемат от НЗОК (скрининг, фетална)

Не е изчистена още концепцията, идеята е да накараме МЗ да се размърда малко.
Мислете, защото първото събитие от кампанията ще бъде в края на месеца (ще има организирани събития за бременни).
Моля ви за всякакви идеи, които ви хрумват относно проблеми по време на бременността и възможни решения.

# 143
Кали, заради Алекс не можах да те гледам  Confused
Как мина?
Танче, теб нямаше как да те слушам, кажи с няколко думи Praynig

# 144
  • На края на вселената!
Репортажа с Влади
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=179&bm=2 - 2008-01-10/ Вечерни новини - около 45-48 минута

# 145
Мерси ама съм далече от мисълта за страхотни. Малко почва да ме дразнят медийте с тенденциозните си репортажи. Ей тук бая критики си отнесе Мария. Засега мога да кажа, че не се навивам повече да я снимат и тя самата не иска. Притеснява се ужасно.
Хриси, това с Еврофутбол е страхотно. Имам 2 бремени съвсем в началото около мен и двете си нямаха на идея сега какво да правят.
Наистина би било добре да има такава къмпания. Най добре е да се опише какво им се полага по здравната каса и кой са първите задължителни прегледи поне до към 20-тата седмица да знаят какво и как да направят. И да си търсят правата ако лекарите понякакъв начин са ги накърнили.

# 146
Влади, съжалявам че се получи така. Четох темата, която си приложила. Лошото е, че с журналистите винаги е така - не знаеш при монтажа какво ще оставят.
Обещавам, че няма да те притеснявам повече за интервюта от този род, но е малко силно казано, че си говорител на СНБМ и че другите се страхуват от камерите. Знаеш, че само за проблемите на по-големите деца ти звъня....но то друга старана и аз бих се ядосала, ако нападнат моите деца. Така, че....много съжалявам. Няма вече! Цункам те и не се ядосвай!

# 147
моето интервю мина ок. дадоха ми цели 8 мин. да говоря за автоматите и флуорирането. Казах си. Благодариха ми и това е. Нищо специално.

# 148
Хрис, с кой се видя от Еврото

# 149
  • На края на вселената!
В пощата има запитване от майка за еднократната помощ. Ще помоля, който знае да коментира, че и мен ме касае  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт