СНБМ - инициативи - 16 част

• 16 563
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Макар да е късно, моето мнение за лекарствата от автомат - може, но само ако е направено с разчитане на лична карта. Виждала съм нещо такова по ТВ за автомат за бира - иска се пълнолетие.

Снощи гледах Влади и нейната Мими. Бяха страхотни!
къде ги гледа Shocked

Пуснаха ги в репортаж на БТВ новините. И аз гледах  Grinning

# 151
Момичета, ето линк от мапс-а с адреса за срещата
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=62cafad990688e71806c41b5721a2f … ame=&size=5x4

Раде, ако ходиш на обучението с транспорт можеш да се предвижиш като вземеш 102 (автобус) до Хемус и от там с трамвай 9 до последната му спирка. Гледам, че Кишинев излиза на Черни връх почти срещу колелото на Хладилника на трамваи 9 и 10 (мисля че с него смениха № 14).
Обадих се на Жени за срещата и писах на Ани, така че те знаят. Ще кажа и на Пепи и Силвия, ако успея да я чуя.

Още нещо. Вдъхнових се от Кали и пописах по моя отчет. За да е по-лесно на всички, направих една форма за отчета, която пратих на пощата, така че всички да могат да я ползват при писането. Заглавията са форматирани автоматично, можете да триете и променяте. Съдържанието, също е автоматично и се актуализира като се кликне с десен бутон върху него  Mr. Green (това само за тези, които не им е ясно, дано някой не ми се обиди на обясненията  Whistling)

Обобщих в една таблица, писмата, които бяхте пратили с ангежиментите си за тази година и също ги пратих на пощата. Ако някой иска може да допълва в нея.

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 15:15 от dollyeta

# 152
Вчера имах среща е една дама от Еврофутбол и две други дами, представители на НПО-та.
Еврофутбол се оказа, че имат редовно кампании , при които част от приходите им отиват за тях.
Сега искат да правят кампания „Чакаме бебе”, свързана с бременността.
Звучи, ми добре... Аз мога да помагам... Предлагам на ако сме съгласни да провим екип по този кампания и да действаме каквото е нужно..

# 153
  • София
Това, което искат от нас е да обобщим кои са проблемните области по време на бременността, какво може да се направи , за да се информират по-добре бъдещите майки.
Избистрихме една идея , да речем когато бременната се регистрира първоначално с консултацията да й се дава задължително нещо като брошура с всичко, което би трябвало да знае. Министерство на здравеопазването да е длъжно да я издава.
.....

Ако си спомняте още миналата година говорехме, че е добре да има такава информационна брошура. И ако я направят ще бъде много добре. Защото за съжаление има много неинформирани бременни, а и такива които са чували за някои от изследванията, но не са съвсем наясно и са на принципа "аз не съм в рискова група защо да ме облъчват и да ми тровят бебето". Също така чета и за лекари, които си спестяват изследвания - правено само едно изследване на кръв и урина в началото на бременноста и следващото ще бъде в 6 месец.
Всички трябва да знаят правата си и когато не са спазени да си ги търсят.

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 15:20 от Mrs Jan

# 154
Момичета, ако решите да правите такава брошура, не забравяйте да споменете и кръга от  жени с отрицателен резус фактор. Защото много от тях не са наясно какво и как да очакват! А то е жизненоважно.

# 155
Момичета, ако решите да правите такава брошура, не забравяйте да споменете и кръга от  жени с отрицателен резус фактор. Защото много от тях не са наясно какво и как да очакват! А то е жизненоважно.
Наси непременно ще споменем (ако се прави брошурата), аз ще настоявам. Аз съм (-) резус фактор и съм си имала проблеми затова. Важно е. ТОва е едно от първите изследвания който се правят и найстина е много важно.

# 156
Момичета, привет  bouquet

Предаването мина добре, но повече чме питаха защо как и кога ще има места в детските градини, отколкото по нашата част. Имах 10 минутки. Едвам намерих студиото.

Искам да ви пимиля от началото на годината който е давал интервю да ми пише в кой ден и на каква тема, защото запонах да си водя записки, за да имам всичко готовоза следавщия отчет, че за миналото тримесечие има доста неща, които липсват.

Танче, по коя телевизия даде интервю днес?

Също така моля Хриси и Танчето да добавят в моя отчет за пердизборната кампания кавото могат за техните участия, за да е пълен отчета.

# 157
Привет- мривет Heart Eyes

Ето ви едно интересно четиво преди следобедната дрямка  Mr. Green - http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-01-12&article=217769

# 158
Момичета, моля ви, прочетете това: Евтин дом за второ дете

Надявам се, че ще ни подкрепите в несъгласието ни с подобна политика - да се ограничава тази мярка само до второ дете е дискриминативно по отношение на семействата с повече деца.
Значи, ако решиш да родиш второ дете, това е ОК, но ако вече имаш две и решиш да родиш трето - това е във вреда на държавата.
Тук не става дума за социални помощи, от които да се възползват семейства без работа и доходи. Жилищни кредити могат да получат само хора, които работят и си плащат данъците - никоя банка не би се занимавала с тях, ако не е така. Защо тези работещи, осигуряващи се и плащащи данъците си хора да нямат право да се възползват от облекчения при изплащането на жилище, ако решат да имат 3-то, 4-то или следващо дете?

Моля ви, обсъдете вашата позиция по въпроса.

# 159
Цветенце, нещо не мога да разбера с кое точно не сте съгласни или по-скоро какво предлагате към писаното в статията

# 160
"Евтин дом за второ бебе
Държавата поема лихвите по кредити на млади семейства

Евтин дом ще получат семействата, които се решат на второ дете. Държавата ще плаща лихвите по кредита им за жилище или част от главницата. Това съобщи за "Стандарт" социалният зам.-министър Баки Хюсеинов. Така апартаментът ще излиза на половин цена, показват сметките. При заем от 60 000 евро за 20-25 години хората връщат с лихвите приблизително двойна сума. Работна група на социалното и финансовото министерство разработва още от октомври проектозакон за жилищно кредитиране на младите семейства.
 В момента уточняваме с кои банки ще работим, каза Хюсеинов. Бонусът ще важи и за двойките, които решат да осиновят второ дете. Проектът е част от националната демографска стратегия за насърчаване на раждаемостта."

Не сме съгласни с това, мярката да се ограничава само за второ дете. Би трябвало да важи за всяко дете след първото.
Аргументите ни са:
- всички деца са равни, няма причина второто да е по-ценно от трето, четвърто или следващо
- това е мярка за насърчаване на раждаемостта - би трябвало да засяга всяко семейство, което реши да има още едно дете, а не само тези, които решат да имат второ
- това е мярка, която засяга само работещите, осигуряващите се и плащащите данъци родители (само те имат достъп до жилищни кредити) - няма причина да се ограничава желанието им за повече деца само до две
- и чисто човешки аргумент - семействата с повече деца имат по-голяма нужда от голямо жилище и в същото време имат по-малка възможност да се сдобият с такова - няма нужда още една мярка да ги лишава от подобна възможност

Още веднъж ще кажа - тук не става дума за социални помощи, та да се страхуваме, че от тях ще се възползват недобросъвестни хора.

# 161
Сега разбрах! на последък се налага да ми се обяснява повечко  Embarassed

# 162
  • София
  Тоест аз както съм с две, не бих могла да се възползвам от евентуално приемане на това предложение, дори да реша да имам трето дете? Определено в момента закупуване на жилище ми е болна тема.

# 163
  Тоест аз както съм с две, не бих могла да се възползвам от евентуално приемане на това предложение, дори да реша да имам трето дете?

Именно.

# 164
Момичета, Ники втори ден ми е 39,4 Т, така че е твърде вероятно във вторник да не мога да отида за предаването. Утре мога да кажа окончателно като видя тази нощ как ще е. Странното е, че не я вдига само следобед и вечер , а и сутрин и на обяд Cry

Общи условия

Активация на акаунт