СНБМ - инициативи - 16 част

• 16 559
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
ох, миличка, ама не свършиха ли тези болести!!!! Дано скоро да свърши този кошмар!
За какво предаване говориш?

# 166
  • София
  Часът на мама, в което ще участвам и аз. Дано оздравеете скоро, а за предаването не се притеснявай.

# 167
# 168
Момичета, предлагам скайп среща довечера, имаме спешни въпроси за решаване.

1) излезе статия за флуорирането и мисля, че бихме могли да вземем отношение, защото предполагам, че може и журналистите сами да ни потърсят.
Мими, за тази цел много те моля да систематизираш данните от темата за флуорирането, които можем да ползваме за аргументи против

2)идеята за жилищните кредити - по нея също трябва да имаме становище

Моля ви относно кампанията на Еврофутбол давайте конкретни идеи какво би могло да се съдържа в подобна брошура, ако се прави.

# 169
Ето статията от Монитор за флуорирането, доста добре е написана:
http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid=&aid=145115&c … d=20&eid=1264

Ето и тази за кредитите:
Евтин дом за всяко второ бебе
Семествата, които се решат на второ дете, ще получават по-евтини домове. Това съобщи социалният зам.-министър Баки Хюсеинов. Той допълни, че държавата ще плаща лихвите по кредита за жилище или част от главницата. Така един апартамент в най-добрия случай може да излезе на половин цена. Според експерти, при заем от 60 000 евро за 20-25 години хората връщат с лихвите приблизително двойна сума. Работна група на социалното и финансовото министерство разработва още от октомври проектозакон за жилищно кредитиране на младите семества. Хюсеинов каза още, че в момента се уточнява с кои банки ще се работи. Той допълни, че бонусът ще важи и за двойките, които се решат да осиновят второ дете. Проектът е част от националната демографска стратегия за насърчаване на раждаемостта.

Моля ви предлагайте час за скайп среща, аз мога или около 19,30 - 20,00 или след 21,30 като заспи Алекс.

# 170
Момичета, предлагам скайп среща довечера, имаме спешни въпроси за решаване.

1) излезе статия за флуорирането и мисля, че бихме могли да вземем отношение, защото предполагам, че може и журналистите сами да ни потърсят.
Мими, за тази цел много те моля да систематизираш данните от темата за флуорирането, които можем да ползваме за аргументи против
Сутринта по Нова ТВ имаше предаване на тази тема. В него участваха представител на Българския стоматологичен съюз, МЗ и лекар, представляващ протестиращите организации. За мен най-важно беше, че човекът от МЗ каза, че тази програма (Национална програма за стоматологични незнакакво си) все още не е приета официално от МЗ и съответно не е даване в МС за отобрение. Досега проекта за такава програма е принципно приет (в смисъл да има такава програма) от здравната комисия на парламента. Официалното становище на МЗ е, че флорирането на водата е невъзможно, най-малкото поради липсата на технология за това и липсата на каквато и да била нормативна уредба, с която да бъдат задължени ВиК дружествата да инсталират такава технология. Още в МЗ смятали, че флорирането на водата не е добра мярка и поради здравни и т.н. причини. Мисля си, че това няма да мине като решение. Друг е въпроса за другите мерки, които предлагат от стоматологичния съюз като алтернативни - флориране на млякото, флорни таблетки, които да се раздават на децата и т.н., доколко са уместни...

# 171
Момичета, за обучението на ФРГИ в петък и събота до тук състава е: Петък - Ради и Силвия, Събота - Ради, Силвия и аз. Има ли други, желаещи да участват или да потвърждавам на Краси?

За скайпа, честно казано незнам за час. Ще се опитам да участвам, в който да решите.
Още един важен въпрос, по който трябва да вземе решение какво ще правим, още повече, че ни е в приоритетите и вече се работи по него - проблема за болничните, от гледна точка казусът, който се разиграва в НОИ след решението на ВАС за отмяна на 30 дневния срок.
Ама много са нагли от НОИ - дреме им, че съда нещо постановил. Как хитро само сега си измиха ръчиците - съдо отхвърли срока, еми няма срок сега, ще си ви мотаем колкото искаме...  #Cussing out

# 172
Влади, моля те да пратиш на мейла на БАОО наш банер  Praynig

Момичета, довечера 21,30 ок ли е?

# 173
Влади, моля те да пратиш на мейла на БАОО наш банер  Praynig
Ми то хубаво да пратя ама няма такъвSad( Ще помоля Владимир да ми направи един довечера.
А БАОО казват ли какъв размер искат да бъде
Аз намирам един ама той от грозен по грозен - http://www.snbm.org/logo/logo.html

# 174
  • София
  Аз съм ОК за срещата довечера.
  За флурирането май наистина може да се спасим. На сайта където е петицията има изброени в самата петиция основните точки, заради които не искаме да се флурира, а отделно има и преведени материали.
  Кали как са малките,какво остава последно за довечера? Хриси ще ми се обади ли някой пак. От колко часа трябва да съм там?

# 175
Момичета, Ники още е по същия начин, следобяда сме при доктора и ще видим каво ще правим с него. Засега не може да се разбере какво му е Cry

В тази връзка утре няма да мога да отида за предаването, извинявам се много, но освен Ники и баща му го тръшна нещо и сега имам двама души на легло, като таткото определено е по-капризния Rolling Eyes

На скайпа също не ме чакайте.

# 176
  • София
  Хриси, Мишленце, а какво стана с клипчетата за утре?

# 177
Момичета,  срещата с БАОО мина добре. Много са симпатични. От нас се иска следното инфо:
1. Законово положение за майка осиновила дете до 2 год.
2. Законово положение за майка осиновила дете над 4 год.
3. Лого и банер на сдружението
4. Представяне в 5-6 изречения

За съжаление офисът им не е свободен, за да ни приемат там да си направим сбирката. В този смисъл трябва да се видим в някоя тиха кръчма в центъра, защото офисът на седрик не е удобен, т.е. далече е за доста хора. Пък и при мен има ново 20 - откриха ми нещо, още не знам какво - утре съм на томограф, в челюстта. В сряда ще ме оперират и не знам в петък дали ще съм на себе си, за да дойда.

Това е с две думи.

Тази вечер ще се появя към 9:30 за подробности.

# 178
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
За скайп срещата най-вероятно само ще ви шпионирам защото точно тогава Георги си ляга и не мога да му щракам на главата, все пак ще гледасм да се включвам, но при всички положения ще ви изчета.

Ле-леее Танчеее, дано не е нищо сериозно, ще ти стискаме палци бързо да се оправяш  Hug Praynig

# 179
  • София
В-к Стандарт
Да раждаш на инат.Евтиният дом за второ бебе е добра идея. Но защо не за първо?
  Ще има ли скайп среща?

Цитат
Остава все пак въпросът защо точно за второ дете държавата трябва да поеме лихвите или част от главницата на новото жилище, както предвижда проектът? Нали преди това въпросното семейство с жилищен проблем е създало първо? То в кашон ли трябва да се отгледа
По Татово време даваха гарсониера за първо, двустаен за второ, тристаен за многодетно семейство. Сега правим нещо подобно, което може и да убие доброто зърно в идеята.
 Друг е въпросът, че може би има форми, под които държавата да се намеси на пазара на жилища, купувани от младите, който в момента е безобразно скъп. Сега тя предвижда да плаща лихвите за имоти, които струват сигурно пет пъти по-евтино, и на практика да прелее пари от джоба си в джоба на частния сектор - банки и предприемачи. А сигурно има и по-добър механизъм да се помогне на младите родители. И жилищно, и данъчно. При това без ощетени.

Общи условия

Активация на акаунт